Ποιός ο κατάλληλος ενισχυτής?

dimitrios

New member
5 February 2007
67
Χαιρεται μετα απο πολυ καιρο...

Θα ηθελα να αναβαθμισω τον παλιο ενισχυτη μου (pio 1016) και να παω σε εναν νεοτερο που να υποστηρίζει τα νεα κολπα της εποχης.

Τηλεοραση 42 hd,ισως παω σε ιδια διασταση 3d.
Απο ηχεια θα παραμεινω σε 5.1 με τα http://www.inovadis.com/ftp/Phototheque/Highland/Technotes/Seis/EN/Pack_Seis_EN.pdf τα οποια ειναι ιδιαίτερα δύσκολα ως φορτίο και από την αντίσταση και απο την ευαισθησία τους γι αυτο και θα ηθελα τα φωτα σας.
Τα χαρακτηριστικά τους ειναι
Recommended amplifier : 10 - 30 W
Frequency response : 85 Hz - 20 kHz
Sensitivity : 84 dB/1 W/1 m
Impedance : 4 ohms

Ποιος ενισχυτης θα μπορουσε να τα απογειωσει (εννοω να παρει το 100% απο αυτα)?...Δεν με ενδιαφερει η μουσικη,μονο το cinema.

A ναι...Θελω να ειναι και φθηνος ε,αν βρισκεται με μτχ,ακομα καλυτερα.

Ευχαριστω προκαταβολικά...

Θεωρητικά με Recommended amplifier : 10 - 30 W σχεδόν όλοι οι ενισχυτές θα τα οδηγήσουν. μικρά γουφεράκια έχουν τι να ζητήσουν?

Δεν τα έχω ακούσει, αλλά υποθέτω ότι δεν θα ακούσεις πολύ περισσότερα με τους αντίστοιχους του pioneer ενισχυτές.

αν σε ενοχλεί κάτι στην απόδοσή τους τώρα, πες μας για να σε κατευθύνουμε σε κάποια εταιρεία και ενισχυτή αντίστοιχα με την τιμή που επιθυμείς.

Re: Απάντηση: Ποιός ο κατάλληλος ενισχυτής?

Αυτο που εχει διαπιστωσει με το συστημα μου μεχρι τωρα ειναι οτι δεν εχει δυναμικη,ειναι αρκετα μελωμένος.
Θελω περισσοτερη δυναμικη ηχου και αναλυση.

Οταν τα ειχα παρει προ 6ετιας τα ειχα ακουσει στο στουντιο και ειχα παθει πλακα με αναλυση και δυναμικη ηχου στις ψηλες.
Βεβαια τα οδηγουσε ενα τερας πιονερος και ενας τελικος.

Και ειπα μια και τρεχει η τεχνολογια μπας και μπορουσα με αυτα τα 5.1 να πετυχω κατι καλυτερο στο home cinema.

Re: Απάντηση: Ποιός ο κατάλληλος ενισχυτής?

Καλησπέρα.
Νομίζω ότι μια πολύ καλή και οικονομική επιλογή - αναλογικα με τα τιμολόγια των ενισχυτών γενικότερα- είναι αυτός http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=3855

Έχω μια τρελή απορία που με ταλανίζει και sorry the offtopic : έχω έναν 4ετiας denon 1909 (7.1) o οποίος έκαψε τρανζίστορ. Σε σχέση με το κόστος επισκευής που λογικά ξεπερνά τα 100 η εν λόγω επιλογή καινούριου ενισχυτή με 185 πως σας φαίνεται;; ποια λύση να ακολουθήσω επισκευή ή αγορά καινούριου;;