Ποιοτική LCD στις 32" (40")

mindscape

Established Member
14 August 2007
230
Καλησπέρα... Νέο μέλος, αν και εδώ και καιρό διαβάζω που και που τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα ειδικά αυτής εδώ της υποενότητας με τις τηλεοράσεις. Προφανώς(?!), ενδιαφέρομαι για να αποκτήσω μια νέα τηλεόραση και θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή του κατάλληλου μοντέλου για μένα. Αρχικά, να σας βοηθήσω εγώ περιγράφοντας πως έχουν τα πράγματα.

Απόσταση θέασης: 3 μέτρα.
Χρήση: DVD, DiVX, TV (μάλλον θα βάλω και NOVA, οπότε μιλάμε και για αθλητικά γεγονότα), Σύνδεση με PC.

Από την έρευνα που έχω κάνει μέχρι στιγμής, βλέπω ότι η αγορά των τηλεοράσεων είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, από τις CRT στις LCD/Plasma, για τα μεγέθη ούτε λόγος, και φυσικά τηλεοράσεις που με βάση τα τωρινά δεδομένα θεωρούμε κορυφαίες ίσως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να θεωρηθούν ξεπερασμένες ή (κυρίως) εξωφρενικά φθηνότερες.

Γι'αυτο, θα ήταν ιδανικό η αγορά να έχει κάποιο value, μια καλή ισοορροπία τιμής και απόδοσης-ποιότητας οθόνης, με δεδομένο ότι φυσικά καλύπτονται πλήρως οι προδιαγραφές που θέτω.

Ένα παράδειγμα το οποίο θα σας φέρει ίσως κοντά σε αυτό που θέλω να πω είναι η περίπτωση μια φίλης μου, οι γονείς της οποίας αγόρασαν 3 χρόνια πριν μια LCD 40" (μάρκα LG, τιμή 3.200 ευρώ). Το μόνο θετικό που θάχε κανείς να πει για αυτήν την χρυσοπληρωμένη τηλεόραση είναι ότι είναι μεγάλη. Πέραν τούτου, ουδέν. Προφανώς, η ποιότητα έχει πλέον βελτιωθεί ριζικά στις LCD, αλλά από εκεί που εγώ θέλω να ξεκινήσω όσον αφορά την ποιότητα της οθόνης, με τίποτα κάτι χειρότερο, είναι η τωρινή τηλεόραση μου, μια CRT Sony Trinitron KV29FX65E (αξίας 500 ευρώ, μοντέλο 2005 αν δεν κάνω λάθος), από την οποία είμαι απολύτως ικανοποιημένος.

Δεν ξέρω πόσο καλύτερο σε ποιότητα εικόνας είναι το διαφαινόμενο "αστέρι" της κατηγορίας (LCD 32"), Sony KDL-32D3000, αλλά σίγουρα θα ήθελα να το μάθω, ώστε όντως να διαπιστώσω ότι τα 1250 ευρώ της τιμής αξίζουν.

Οι τηλεοράσεις που έχω ξεχωρίσει στις 32 ίντσες είναι αυτή, όπως και η Panasonic TX32LXD70 στα 1.000 ευρώ, τιμή Πλαισίου, αλλά και η Sharp LC32RD2E (1.300 ευρώ), ενώ κοιτάω και Samsung (πχ LE32R87).

Κάποιοι βλέποντας την απόσταση θέασης αμέσως θα προτείνουν να πάω τουλάχιστον στις 37" ή 40" και η αλήθεια μου είναι ότι δεν το έχω αποκλείσει, αλλά εκεί μοιραία ξεφεύγουμε στα χρήματα και φοβάμαι ότι στις μεγαλύτερες ίντσες θα χάσω και σε ποιότητα, η οποία είναι πολύ σημαντική για μένα. Άσε που με βάση το προηγούμενο σκεπτικό, ίσως είναι πιο συμφέρουσα λύση μια 32" τώρα που η αγορά έχει κατακλυστεί με 40"-42"-46", από την άποψη ότι η σχέση τιμής-απόδοσης είναι χαμηλότερη.

Θα'θελα τη γνώμη σας για την περίπτωση μου (θα γίνω καλά γιατρέ?), όπως και για τα μοντέλα που ανέφερα στις 32". Ας το συζητήσουμε το θέμα δηλαδή... :slapface:

Οι τηλεοράσεις που έχω ξεχωρίσει στις 32 ίντσες είναι αυτή, όπως και η Panasonic TX32LXD70 στα 1.000 ευρώ, τιμή Πλαισίου, αλλά και η Sharp LC32RD2E (1.300 ευρώ), ενώ κοιτάω και Samsung (πχ LE32R87).

Γεια χαρα

Απο αυτες που αναφερεις ξεχωριζω τις Panasonic LXD70 , την Sharp RD2 και την Sony D3000. H Samsung ειναι μια κατηγορια πιο κατω λογω μη υπαρξης 100 Hz.

Στην κατηγορια της R87 θα κυκλοφορησει συντομα και η Sony S3000.

Πολύ καλές επιλογές!
Είσαι σίγουρος για την Pany ότι έχει 1000 ευρώ?
Στο Πλαίσιο στο site δεν την βρίσκω κάν!
Και από τιμή που θυμάμαι στο Media Markt είχε 1169 ευρώ!

Πολύ καλές επιλογές!
Είσαι σίγουρος για την Pany ότι έχει 1000 ευρώ?
Στο Πλαίσιο στο site δεν την βρίσκω κάν!
Και από τιμή που θυμάμαι στο Media Markt είχε 1169 ευρώ!
Στο site του Πλαισίου θα την βρεις στην υποκατηγορία των 100Hz και όχι στις απλές 32"... Έχει 999 ευρώ, η καλύτερη τιμή που έχω δει για το συγκεκριμένο μοντέλο...

Όντως έχεις δίκιο!
Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τιμή!
Πωπω τι διαφορές βρίσκει κανείς, δεν το είχα δει καν, απλά η συγκεκριμένη έχει πολύ καλή είκονα που την είδα να παίζει, μόνο ψηφιακός δέκτης της λείπει!

Το πλαισιο (και οχι μονο) χτυπαει τις τιμες αρκετα. Ειναι καιρος πλεον στην Ελλαδα να μην πληρωνουμε καποια προιοντα "καραβισια".

Γιατι να παρω απο Μedia Markt η Κωτσοβολο τηλεοραση με 200-500 ευρω (αυτες ειναι οι διαφορες αναλογα με τον μοντελο) πανω? Μηπως ψαχνουν για χαζους?

Όντως, πάντως κάτι άκουσα πως θα βγει 37άρα LCD Panasonic Full HD!
Είδωμεν..

Να πω φίλε μου πως έχουμε παρόμοιες τηλεοράσεις(εγώ έχω την FX66).Και οι τρείς είναι οι καλύτερες αλλά λόγω τιμής η Pana αξίζει περισσότερο!!!

Να πω φίλε μου πως έχουμε παρόμοιες τηλεοράσεις(εγώ έχω την FX66).Και οι τρείς είναι οι καλύτερες αλλά λόγω τιμής η Pana αξίζει περισσότερο!!!
Πέρα από το θέμα του μεγέθους λοιπόν, σε μια απόλυτη σύγκριση μεταξύ της CRT Trinitron FX65E και των τριών προαναφερθέντων LCD, που έχουμε καλύτερη εικόνα? Τονίζω ότι και η CRT μου και οι 3 LCD είναι στα 100hz...

Αλλα τα 100ΗΖ τα crtαδικα ,δεν ειναι το ιδιο ουτε κανουν την ιδια δουλεια. Περα απ αυτο ομως οποια 32αρα και να παρεις αυτη τη στιγμη θα εισαι χαμενος σε σχεση τιμη - αποδοση ......ακριβως γιατι φευγουν οι 40ρες και εκει υπαρχει ανταγωνισμος (κατι σαν τις 14 17 που ψαχναμε παλια και λεγαμε μα γιατι τοσο ακριβες ? )
Το μονο που θα κερδισεις ειναι μικροτερη οθονη μικροτερα ψεγαδια και ενοχλητικα φαινομενα .
Αξιζει να δωσεις 1250 για την 32αρα και με 1470 η με 1277 να παιρνεις την 40ρα ?
Ολη η τεχνολογια σε αυτες στρεφετε πλεον και οι 32ρες σε λιγο θα κυκλοφορουν σαν μονιτορ για παιχνιδομηχανες , γραφεια , κρεβατοκαμαρες κ.λ.π.
Αν δεν επειγεσε καλυτερα να περιμενεις γιατι η εισοδος των καινουργιων θα συμπιεση γενικως τις τιμες προς τα κατω ......οχι βεβαια οτι θα βρεις την 32D3000 στα 800 ευρω αλλα το 999 μοιαζει πιθανο .
Ετσι κι αλλοιως δεν βλεπεις απο καμμια no name 21 (168 ευρω) οπως εγω 2 χρονια τωρα!!!
Ξανασκεψου παντος το 32 γιατι θα εχεις μικροτερη εικονα απο αυτη που εχεις τωρα και σε κανα χρονο θα ψαχνεις να δεις που ταιριαζει καλυτερα στην κρεβατοκαμαρα :chinscratch:

Και μια αλλη αποψη ....μεγεθους
Verdict

In terms of features and specifications the 32D3000 is a huge step forward from previous Bravia LCDs - and there are definite picture performance benefits too. Yet we just can’t shake the feeling that with some of the features appearing somewhat wasted on a set as small as this, perhaps the 32D3000’s slightly premium price is more than you really need to pay for a good 32in TV.

Απο δω http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2007/08/14/Sony-Bravia-KDL-32D3000/p3

Απάντηση: Re: Ποιοτική LCD στις 32" (40")

Ολη η τεχνολογια σε αυτες στρεφετε πλεον και οι 32ρες σε λιγο θα κυκλοφορουν σαν μονιτορ για παιχνιδομηχανες , γραφεια , κρεβατοκαμαρες κ.λ.π.

Φίλε smoothbore θα συμφωνήσω στα περισσότερα απ' όσα έγραψες εκτός από τα παραπάνω, λόγω υπερβολής. Ιδίως για τις κρεβατοκάμαρες... εκτός και αν ανέβει ο κατώτερος βασικός μισθός στα 1500-1800 ευρώ, ζούμε όλοι σε σπίτια άνω των 180 τμ. και υπερ-καλομάθουμε τα παιδιά μας. Τα γραφεία θα μπορούσαν και τώρα να έχουν 32άρες. ;)

Προσωπικά, αγόρασα την Samsung LE32R86BDX πριν από κάνα μήνα και είμαι πάάάάρα πολύ ευχαριστημένος κι ας τους βλέπω όλους λιγάκι "φουσκωμένους" λόγω της ευρείας οθόνης. Έχω συνδέσει πάνω της Apple TV, Η/Υ, DVD, κάμερα, έχω κάνει κάποιες ρυθμίσεις στην εικόνα για το καθένα και παίζουν μια χαρά. Αν κάποια στιγμή, που το αποκλείω γιατί ξέρω που ζω, τα κανάλια παίξουν σε full HD και σε ευρεία οθόνη, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πάρει την top full HD τηλεόραση. Όχι επειδή το φυσάω, αλλά γιατί περνάμε κάποιες ώρες μπροστά της και δε λέει να χαλάμε τα ματάκια μας.
Μπορεί κάποιος να γυρίσει να με πει "και γιατί δεν αγόρασες κάποια πιο φτηνή". Διάβασα κάπου, δε θυμάμαι που, ότι η Samsung και κάποια άλλη εταιρία, διοχετεύουν τις Sony και Philips αντίστοιχα με οθόνες και ότι οι τηλεοράσεις που "λένε" είναι οι Panasonic. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει.

Αυτά... τα πολλά! Ελπίζω να μη σας κούρασα...

Re: Απάντηση: Re: Ποιοτική LCD στις 32" (40")

Φίλε smoothbore θα συμφωνήσω στα περισσότερα απ' όσα έγραψες εκτός από τα παραπάνω, λόγω υπερβολής. Ιδίως για τις κρεβατοκάμαρες... εκτός και αν ανέβει ο κατώτερος βασικός μισθός στα 1500-1800 ευρώ, ζούμε όλοι σε σπίτια άνω των 180 τμ. και υπερ-καλομάθουμε τα παιδιά μας. Τα γραφεία θα μπορούσαν και τώρα να έχουν 32άρες. ;)

Το ότι οι 40-42'' τείνουν να καθιερωθούν είναι γεγονός και δεν έχει να κάνει με την αύξηση του βιοτικού επιπέδου αλλά με την μείωση των τιμών. Πριν ενάμιση χρόνο χρειαζόσουν 1500-2000 για μια αξιόλογη 32άρα ενώ αυτή την στιγμή με τα ίδια χρήματα πέρνεις αξιόλογη 42άρα.

Διάβασα κάπου, δε θυμάμαι που, ότι η Samsung και κάποια άλλη εταιρία, διοχετεύουν τις Sony και Philips αντίστοιχα με οθόνες και ότι οι τηλεοράσεις που "λένε" είναι οι Panasonic. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει.

Η Samsung έχει κοινοπραξία με την Sony και η LG με την Philips και σε κάποια μοντέλα τους χρησιμοποιούν κοινά panel. Δεν είναι ίδιες τηλεοράσεις όμως αφού έχουν διαφορετικές μηχανές επεξεργασίας της εικόνας.Αν δεν κάνω λάθος οι πανάκριβες B&O φοράνε panel της Panasonic η οποία φτιάχνει εξαιρετικές plasma.

Πάντως η Samsung που έχεις στην κατοχή σου ήταν κατά την γνώμη μου για αρκετό καιρό η καλύτερη αγορά σε σχέση με την τιμή της.

Re: Απάντηση: Re: Ποιοτική LCD στις 32" (40")

Η Samsung έχει κοινοπραξία με την Sony και η LG με την Philips και σε κάποια μοντέλα τους χρησιμοποιούν κοινά panel. Δεν είναι ίδιες τηλεοράσεις όμως αφού έχουν διαφορετικές μηχανές επεξεργασίας της εικόνας.

Σωστα υπαρχει η S-LCD (κοινοπραξια Sony-Samsung) και η LG-Philips LCD (κοινιπραξια LG με Philips). H πρωτη φτιαχνει πανελ τεχνολογιας S-PVA και η δευτερη S-IPS.

Η R86 στις 32" ομως εχει πανελ απο την Chi Mei Optoelectronics (China) , ενω στις 37" εχει απο την ΑU Optronics (Τaiwan). Moνο η 40" εχει απο την S-LCD (Κορεα).

λενε οτι αν κοιταξεις στην πλατη της tv και δεις

C=Chi Mei Optoelectronics
A=ΑU Optronics
S=S-LCD

θυμαμαι οταν εψαχνα,ειχα δει την 40m86 που ειχε το S στην πλατη της
και αυτο ισχυει για την samsung, για τις αλλες δεν ξερω.

Oι Philips σειρα 5ΧΧΧ, οι Sony U και S , oι Τοshiba C και Χ και πολλοι αλλοι τετοια πανελ χρησιμοποιουν. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλα απλως δεν ειναι το ιδιο καλα με τα S-PVA (Sony-Samsung) και τα IPS-Alpha (Panasonic-Hitachi).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιοτική LCD στις 32" (40")

Το ότι οι 40-42'' τείνουν να καθιερωθούν είναι γεγονός και δεν έχει να κάνει με την αύξηση του βιοτικού επιπέδου αλλά με την μείωση των τιμών. Πριν ενάμιση χρόνο χρειαζόσουν 1500-2000 ? για μια αξιόλογη 32άρα ενώ αυτή την στιγμή με τα ίδια χρήματα πέρνεις αξιόλογη 42άρα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πιο λογική απάντηση. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιοτική LCD στις 32" (40")

Σωστα υπαρχει η S-LCD (κοινοπραξια Sony-Samsung) και η LG-Philips LCD (κοινιπραξια LG με Philips). H πρωτη φτιαχνει πανελ τεχνολογιας S-PVA και η δευτερη S-IPS.

Η R86 στις 32" ομως εχει πανελ απο την Chi Mei Optoelectronics (China) , ενω στις 37" εχει απο την ΑU Optronics (Τaiwan). Moνο η 40" εχει απο την S-LCD (Κορεα).

Η δική μου έχει το S. Μήπως θα 'πρεπε να βάλω στην αρχή της πρότασης το "ευτυχώς";

Ξεφύγαμε λιγάκι από το θέμα μας όμως... Εγώ για 32" προτείνω ή τη δική μου, ή την 32D3000.