Ποιοτικο software αναπαραγωγης ηχου?

Re: Απάντηση: Ποιοτικο software αναπαραγωγης ηχου?

Πολύ καλό είναι το Musicmatch

http://www.musicmatch.com/

Eγώ αυτό χρησιμοποιώ γιατί έχει πολύ καλή και εύχριστη database. Το σορτάρισμα ανα καλλιτέχνη, ανά είδος, ανά album κλπ. καθώς επίσης και η αναζήτηση είναι παιγνιδάκι. Ετσι μπορώ να βρώ πανεύκολα τα κομμάτια που ψάχνω και να τα φορτώσω στο φορητό mp3 player μου, χωρίς να ψάχνω folders και subfolders και sub-subfolder όπου βρίσκονται αυτά αποθηκευμένα.

Αυτό είναι δωρεάν ;;; το είχα χρησιμοποιήσει παλιά αλλά δε θυμάμαι τι παίζει με τα δικαιώματα. Πολύ καλό προγραμματάκι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιοτικο software αναπαραγωγης ηχου?

Αυτό είναι δωρεάν ;;; το είχα χρησιμοποιήσει παλιά αλλά δε θυμάμαι τι παίζει με τα δικαιώματα. Πολύ καλό προγραμματάκι

Οχι δεν είναι δωρεάν. Μπορείς να το κατεβάσεις, αλλά για να ενεργοποιηθούν όλες του οι δυνατότητες πρέπει να του βάλεις κωδικό. Help => Enter key.

Βέβαια ξέρεις που κυκλοφορούν κωδικοι...

Γιωργο thanx αλλα ψαχνω κατι πιο audiofile.
Μεχρι στιγμης στο net εχω βρει τις ακολουθες προτασεις:

-http://www.foobar2000.org/ ( αυτο χρησιμοποιω)

-http://pcazeles.perso.cegetel.net/acxo.htm

-http://www.vuplayer.com/vuplayer.php

Εχει καποιος ιδια αποψη? (Μιλαμε παντα για bit-perfect αναπαραγωγη).

Καλά ε, τα αναλογικά VUμετρα με τις βελόνες του vuplayer είναι ΤΕΛΕΙΑ!
Απόλαυση! Πόρωση...:aktion033:

Μια ψήφο και από μένα Foobar+ASIO4ALL. Νομίζω πολύ καλή επιλογή (αν και όχι τόσο εντυπωσιακή στα γραφικά interface κλπ).

Μια ψήφο και από μένα Foobar+ASIO4ALL. Νομίζω πολύ καλή επιλογή (αν και όχι τόσο εντυπωσιακή στα γραφικά interface κλπ).

Kαθόλου εντυπωσιακή. Ειδικά μετά από τα αναλογικά VUμετρα του VUplayer που είναι όλα τα λεφτά, ξενέρωσα με το foobar.

VUplayer...Χμμμ δεν το ξέρω καθόλου. Θα το δω όμως. Τελικά μαθαίνουμε...:aktion033:

Kαθόλου εντυπωσιακή. Ειδικά μετά από τα αναλογικά VUμετρα του VUplayer που είναι όλα τα λεφτά, ξενέρωσα με το foobar.

Τα τσεκαρα και εγω...πολυ ψαρωτικα! Αν υποστηριζε και Kernel streaming...

Θα προτεινα wavelab 5. Ειδικα αν εχεις και καρτα που να υποστηριζει asio drivers αν και ειναι editor εχει τρομερο playback ασε που αν γουσταρεις βαζεις και λιγο 'χερι´στο κομματι και το φερνεις στα μετρα σου

Για mp3 προτεινω WinAmp και MAD Plugin με resampling στα 32 bit.

Ριχνεις και ενα DFX plugin απο πανω για τα "κακογραμμένα" κομματια και εισαι jet...

Για extraction EAC και RazorLame, αν και το CDex ειναι επισης πολυ καλο.

Thanx, αλλα δεν ειναι φαν του resampling. Θελω να βγαινει ο ηχος οσο πιο "ασπιλος" γινεται (γι αυτο πηρα καρτα που υποστηριζει Kstreaming).

Για player εγώ χρησιμοποιώ το MusicMatch. Εχει πολύ καλή database με πανεύκολο χειρισμό για την ανέυρεση, σύμφωνα με τίτλο, καλλιτέχνη, είδος μουσικής, χρονολογία κλπ.
Επίσης όταν είσαι συνδεδεμένος στο internet μπορεί να ψάχνει και να ενημερώνει το ID3 tag των τραγουδιών με τις σωστές πληροφορίες άλμπουμ, καλιτέχνη κλπ. μέχρι και εξώφυλλο δίσκου!!!

Το πλεόν κουφό όμως που κάνει είναι ότι πολλά κομμάτια που δεν έχουν κάν ID3 tag ούτε filename που να λέει κάτι π.χ. Track02, Track03 ή Audiotrack04 κλπ. καταφέρνει και βρίσκει τις ΣΩΣΤΕΣ πληροφορίες!!!! Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, αλλά όμως συμβαίνει!!!
Και μετά είναι πολύ εύκολο να κάνει και rename τα αρχεία με την μορφή του ονόματος που θέλουμε: π.χ. 01 - Speed King - Deep Purple.mp3
Πολύ καλό!!!

To ΜusicMatch με έχει τρελλάνει για το πως μπορεί να βρίσκει τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες από την βάση του στο internet χωρίς να έχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο!!!!
Αυτό το πράγμα δεν γίνεται.

Μού έδωσε ένας συνάδελφος ολόκληρη την σειρά των CDs από την "Καθημερινή" που είχε τις καλύτερες επιτυχίες της κάθε χρονιάς. Ηταν πολλά CDs (δεν θυμάμαι πόσα) ένα για κάθε χρονιά. Επειδή βαρυόταν ή δεν ήξερε να γράψει τους τίτλους όταν έκανε digital extraction ήταν όλα της μορφής Track08.mp3 ΧΩΡΙΣ καμμία άλλη πληροφορία ούτε ID3 tag.
Το Musicmatch τα βρήκε ΟΛΑ!!! Εκτός από κάποια ιταλικά κομμάτια του '60 τα οποία προφανώς δεν τα είχαν στην database τους. Oλα τα POP και Rock κομμάτια όσο παλιά και να ήταν τα βρήκε. Πώς γίνεται αυτό; Είναι ένα μυστήριο!!!!!!

Δηλαδή γίνεται να έχεις κάποια κομμάτια σαν πχ track01.wav ή *.mp3 και να σου βρεί τον τίτλο και να τα μετονομάσει;:Banane0:

Δηλαδή γίνεται να έχεις κάποια κομμάτια σαν πχ track01.wav ή *.mp3 και να σου βρεί τον τίτλο και να τα μετονομάσει;:Banane0:

Ναι αυτό ακριβώς λέω! Κουφό αλλά γίνεται. Δεν εξηγείται με τίποτα!
Και δεν βρίσκει μόνο τα κομμάτια που έχουν προέρθει από digital extraction των original CDs των καλλιτεχνών, αλλά βρήκε ακόμα και τα κομμάτια που έχουν προέρθει από τις συλλογές της "Καθημερινής" που ένας Θεός ξέρει πώς γράφτηκαν αυτές οι συλλογές για λογαριασμό της εφημερίδας. Και όμως τα βρήκε!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Ποιοτικο software αναπαραγωγης ηχου?

Πώς δίνεις εντολή να ψάξει για πληροφορίες για το κομμάτι;

Ορίστε αναλυτικά πώς γίνεται. Και αν προσέξεις στην δεύτερη εικόνα ούτε ID3 tag πληροφορία υπάρχει, ούτε το filename (κάτω δεξιά) γράφει τίτλο και καλλιτέχνη. Και όμως το βρίσκει!!!

Attachments

• untitled1.jpg
    untitled1.jpg
    44.9 KB · Views: 24
  • untitled2.jpg
    untitled2.jpg
    65.9 KB · Views: 23