Ξέχασες να αναφέρεις το υπόλοιπο πικάπ και το DIY phono..
5k vs 20k λοιπόν.
Με option να δώσω 1-2k€ και να πατήσει το CD των 20k στον λαιμό;
Επίσης για να είναι δίκαιη η σύγκριση πρέπει να είσαι βέβαιος ότι το βινύλιο και το αρχείο / CD είναι ακριβώς το ίδιο master.
Ναι βρε, αλίμονο, οι Rotting Christ και οι Behemoth έχουν κάνει ένα σωρό remaster! Άσε που παίζει ρόλο και ποιος ήταν ο μαέστρος!
Εμένα που μου αρέσει το black background και η καθαρότητα γενικά στον ήχο και τα δυναμικά δε νομίζω ότι θα μου αρέσει πιο πολύ ο ήχος του πικαπ από ένα high end ψηφιακό .
Αυτά με σωστό στήσιμο τα έχεις. Και αν δεν συνηθίζεις να κάνεις scratch με τους δίσκους σου. Ok, κάποιο λίγο θόρυβο θα τον έχεις πιθανόν, αλλά όπως είπες είναι θέμα γούστου.
Τα νουμεράκια βέβαια που γράφουν στα CD για εντυπωσιασμό είναι για γέλια.
Ok, μπορούν να έχουν δυναμικά της τάξης των 100db. Wow...
Με τι ενισχυτή και σε τι εντάσεις;
Να δούμε λίγο τι σημαίνουν τα 30db σε δυναμικά για να δούμε πόσο χαζά είναι τα 100;
Για να ακούμε μουσική στα 85db και να μας σκάσει μία μπότα στα 115db θα χρειαστούμε έναν ενισχυτή της τάξης των 2x512W και υπογλώσια για όλη τη γειτονιά.
Για τα 118, (33 db) έναν μικρούλη 2x1000+
Για τα 121 (36db) 2x2000 και πάει λέγοντας.
Ότι ηχεία και να έχουμε, από πολύ πιο πριν θα έχουμε πάρει τα μεγάφωνα στις μασχάλες.
Έτσι όπως το θέτεις σωστό ακούγετε
Στο bandcamp.com τα συγκροτήματα δίνουν τους δίσκους τους και σε άυλα αν θέλεις να τα αγοράσεις, για κάπου 5€.
Αν αγοράσεις το CD, σου δίνουν τα άυλα δώρο.
Είναι η δουλειά τους, δεν είναι κάτι που περνάει από χέρι σε χέρι και δεν ξέρεις σε τι ποιότητα το έκανε rip ο πρώτος.