Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

παίδες έχω το adcom gcd750 για dac, έχει ψηφιακή είσοδο και παίζει πολύ πολύ καλά.
Έχει και το τσιπάκι HDCD το οποίο όταν βάζεις cd που το διαθέτει ανάβει αντίστοιχο λαμπάκι μπροστά.
Σε ηχογραφήσεις της RR όταν στρημάρω από qobuz το λαμπάκι ανάβει.
Δε μπορώ να καταλάβω διαφορά από το cd μου όταν βάζω qobuz.
Και δεν έχω κάποιο πανάκριβο streaming rig.

• Like
Reactions: Θρησκος
Όλα αυτά που λέτε θα ήταν πιο ξεκάθαρα αν κάθε πλατφόρμα μας έδινε περισσότερες πληροφορίες για κάθε άλμπουμ που έχει διαθέσιμο προς αναπαραγωγή.(Qobuz δεν έχω)

Για το (2): όταν περνάς το cd ψηφιακά μέσα από το ίδιο ντακ που περνάς το στρημ, και το cd ακούγεται καλυτερα;

Για αρχή, είσαι σίγουρος ότι αυτό που στριμάρεις είναι το ίδιο master με αυτό που έχει καταλήξει στο CD σου;

Επίσης, έχεις φροντίσει το δίκτυό σου; Αξιοπρεπή καλώδια ethernet, σωστό audiophile ethernet switch, ακόμα και firewalling στο router σου (για τους πιο "βλαμμένους");

Δυστυχώς όλα αυτά επηρεάζουν τον ήχο του streamer.

παίδες έχω το adcom gcd750 για dac, έχει ψηφιακή είσοδο και παίζει πολύ πολύ καλά.
Έχει και το τσιπάκι HDCD το οποίο όταν βάζεις cd που το διαθέτει ανάβει αντίστοιχο λαμπάκι μπροστά.
Σε ηχογραφήσεις της RR όταν στρημάρω από qobuz το λαμπάκι ανάβει.
Δε μπορώ να καταλάβω διαφορά από το cd μου όταν βάζω qobuz.
Και δεν έχω κάποιο πανάκριβο streaming rig.
Τα HDCD cds παίζουν καλύτερα και σε συσκευές δίχως HDCD χωρίς όμως να παίρνουμε το 100% της διαφοράς.

Για το (2): όταν περνάς το cd ψηφιακά μέσα από το ίδιο ντακ που περνάς το στρημ, και το cd ακούγεται καλυτερα;

Βασικά από το ένα CD transport στο άλλο, υπάρχει διαφορά; Αν αναρωτηθείς αυτό και δώσεις την απάντηση, τότε σκέψου ότι στην περίπτωση του streamer έχεις επιπλέον τη διαφορά ότι έχεις αντί για CD transport, την δικτυακή κάρτα.
Βάλε τώρα και τη διαφορά που στην μία περίπτωση το σήμα το μεταφέρεις μέσω καλωδίου και τι παρεμβάλεται στη διασύνδεση αυτή και τι παρεμβάλεται στη διασύνδεση την άλλη.

Δυστυχώς, τείνουμε να σκεφτόμαστε μόνο από το DAC και μετά τι γίνεται στον «ψηφιακό» ήχο και δεν σκεφτόμαστε καθόλου όλα τα υπόλοιπα πριν από αυτό, ως χομπίστες.