Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Ναι, αλλά αυτός τα έβαλε με τον Τζίμη !!

Και την δική του φωνή πρέπει να ανεχτώ.. όχι του Κουγιουμτζή.

Είμαι ανένδοτος!!

Νταλάρας δεν πρόκειται να ακουστεί εδώ μέσα !!!

Το χρωστάω στον Τζίμη !!!
Κλείσε τα μάτια και φαντάσου πως είναι ο Μητσιάς. Πάνω κάτω την ίδια φωνή έχουν.

Κάτι που με εκνευρίζει στο Tidal. Απ' ότι ξέρω, το ίδιο ισχύει και για το Spotify. Για το Qobuz δεν ξέρω.
Δεν μπορώ να φτιάξω ιεραρχικής λίστες.
Παρόμοιες με αυτές που έχω οργανώσει τη μουσική βιβλιοθήκη μου.
Σε φακέλους και υποφακέλους ως εξής:
Μουσικό ΕίδοςΚαλλιτέχνης ΑΆλμπουμ 1
Άλμπουμ 2
Σκόρπια..
Καλλιτέχνης ΒΆλμπουμ 1
Άλμπουμ 2
Σκόρπια...
Με αυτή την οργάνωση στα τοπικά αρχεία ή ανέυρεση ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη και της δισκογραφίας του είναι παιχνιδάκι.

Δεν ισχύει το ίδιο με την πλατφόρμα του Tidal. Οργανώνει τη βιβλιοθήκη μόνο σε 2 επίπεδα. Folder (Φάκελος) και Playlist εντός του Φακέλου. Έτσι όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Π.χ. πως θα μπορούσα να οργανώσω στις λίστες του Tidal τη δισκογραφία του Μάνου Χατζιδάκι;

Ακόμα χειρότερα στην κλασσική μουσική. Εκεί έχουμε Συνθέτες > Έργο > Πολλαπλές Εκτελέσεις.

Εσείς πως οργανώνετε τις λίστες σας;
Για δώστε καμμία ιδέα!

Στα collections σου μπορείς να έχεις playlists, tracks, albums ή artists.
Στους artists βάζεις τον Χατζιδάκι, οπότε, όταν τον επιλέγεις σου βγάζει λίστα με τους δίσκους του, τα compilations που συμμετέχει, top tracks κλπ.

• Sad
Reactions: Sonus Naturalis
sto facebook υπαρχει ενα γκρουπ που λεγεται hires music share free
ειναι ιδιωτικο ,μπαινετε στην ομαδα και εχει πολυ πραγμα

• Like
Reactions: Tzimisce
@mdvq

Νομίζω ότι εδώ είναι το πιο κατάλληλο νήμα για να συνεχίσουμε την κουβέντα για τον σκληρό σου vs Tidal...

Δυστυχώς στο Tidal δεν υπάρχει το τρακ με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά..

Στον σκληρό σου είναι 96KHz , 24bit, 3,21Mbps (και απ'ότι λέει είναι Remastered)

Στο Tidal υπάρχει μόνο σε FLAC 44,1KHz , 16bit , 952.70Kbps

Λογικά ο σκληρός θα έπρεπε να κάνει κορδέλες το Tidal.. σωστά ;;

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και μάλλον στο Tidal το τρακ ακούγεται λίγο καλύτερα ως προς την διαφάνεια/καθαρότητα και (λίγο) στα δυναμικά..

Αύριο που θα έρθεις για το εξάρτημα του Peugeot σου μπορούμε να το πιστοποιήσουμε αν "πετύχουμε" σε διάλειμμα την Σία...

ΥΣ..
Είναι λογικό ο σκληρός να έχει μια μικρή δόνηση όταν το player "τραβάει" data από αυτόν ;;
Δεν πιστεύω να συμβαίνει το ίδιο και στο μαραφέτι που βάζεις στην κοιλιά του Α6.......

Το πρόβλημα Βλαδίμηρε είναι να βεβαιωθούμε ότι η έκδοση που ακούμε από το Tidal, ή την όποια πλατφόρμα είναι ακριβώς η ίδια που έχουμε στην κατοχή μας. Μόνο τότε έχει νόημα και αξία η οποιαδήποτε σύγκριση.
Εύκολο να το λέμε, καθόλου εύκολο να το διπιστώσουμε.

Το Spotify λανσάρει μια νέα πειραματική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένες playlists μέσω τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας γραπτές εντολές.
Η λειτουργία Prompted Playlists έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Νέα Ζηλανδία την περασμένη Πέμπτη, βασισμένη στην ιδέα πίσω από το Discover Weekly playlist αλλά δίνοντας τον έλεγχο στα χέρια των χρηστών.

Με τη νέα λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν, με όσες λεπτομέρειες επιθυμούν. Η τεχνητή νοημοσύνη της Spotify στη συνέχεια επιμελείται μια playlist βασισμένη σε αυτές τις οδηγίες και στο ιστορικό ακρόασης του χρήστη.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Prompted Playlists είναι η δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις playlists ώστε να ανανεώνονται τακτικά με νέα τραγούδια βασισμένα στην ίδια εντολή, επιτρέποντάς τους ουσιαστικά να δημιουργήσουν ένα Discover Weekly playlist με αλγόριθμο που ελέγχουν οι ίδιοι.

Αυτό το επίπεδο ελέγχου αποτελεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τις υπάρχουσες επιλογές. Νωρίτερα φέτος, τα Discover Weekly playlists απέκτησαν επιλογές για να δίνουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένα είδη μουσικής, αλλά οι χρήστες δεν μπορούν να κατευθύνουν τον αλγόριθμο του playlist πέρα από αυτό.

Σύμφωνα με το Spotify, τα Prompted Playlists αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να δοθεί στους χρήστες περισσότερος έλεγχος στην πλατφόρμα. Το AI DJ της υπηρεσίας streaming έλαβε παρόμοια ενημέρωση τον Μάιο, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να του δίνουν φωνητικές εντολές.

Η κίνηση αντικατοπτρίζει παρόμοιες εξελίξεις σε άλλες πλατφόρμες. Το Instagram πρόσφατα ανακοίνωσε ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν τον αλγόριθμό του για το τι τους ενδιαφέρει.

Η νέα λειτουργία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν την τεχνητή νοημοσύνη του Spotify λέγοντάς της τι θέλουν να ακούσουν. Η συγκεκριμένη προσέγγιση συνδυάζει την ισχύ των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης με την ανθρώπινη προτίμηση και δημιουργικότητα, προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία ακρόασης.

Καθώς το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε beta φάση, η αρχική του διαθεσιμότητα περιορίζεται στη Νέα Ζηλανδία. Το Spotify δεν έχει ανακοινώσει πότε θα επεκταθεί η λειτουργία σε άλλες αγορές, αλλά η δοκιμή σε μικρότερη κλίμακα είναι συνηθισμένη πρακτική για νέα χαρακτηριστικά πριν από την ευρύτερη κυκλοφορία τους.

@vlad66
Ο σκληρός που σου έδωσα είναι hdd ,οπότε έχει ένα κάρο κινητά μέρη.
Λογικό είναι να "χοροπηδάει" και να ακούγεται.
Ο σκληρός που παίρνει το Α6 είναι SSD και δεν έχει τέτοια προβλήματα.
Είναι σαν γιγαντιαίο στικάκι να φανταστείς.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: vlad66
Το Spotify λανσάρει μια νέα πειραματική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένες playlists μέσω τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας γραπτές εντολές.
Μπιχλιμπίδια και καθρεφτάκια για ιθαγενείς! Έτσι ακούγεται...
Ο σοβαρός χρήστης χρειάζεται Folder View με φακέλους και υποφακέλους σε τρία τουλάχιστον ή περισσότερα επίπεδα. Ακόμα πιο πολλά για κλασσική μουσική.
Και δεν τα δίνουν.
Δεν γνωρίζω, μήπως το Qobuz έχει τέτοια οργάνωση.

Η χρήση AI με αυτό τον τρόπο είναι μόνο για εντυπωσιασμό και δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

Μπιχλιμπίδια και καθρεφτάκια για ιθαγενείς! Έτσι ακούγεται...
Ο σοβαρός χρήστης χρειάζεται Folder View με φακέλους και υποφακέλους σε τρία τουλάχιστον ή περισσότερα επίπεδα. Ακόμα πιο πολλά για κλασσική μουσική.
Και δεν τα δίνουν.
Δεν γνωρίζω, μήπως το Qobuz έχει τέτοια οργάνωση.

Η χρήση AI με αυτό τον τρόπο είναι μόνο για εντυπωσιασμό και δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.
ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τα προτεινόμενα από το spotify. Αποθηκεύω μόνο ό,τι μου αρέσει από tracks σε αντίστοιχες λίστες και αν θέλω κάτι συγκεκριμένο το ψάχνω εκείνη την στιγμή (συνήθως είναι πολύ εύκολο στο spotify κυρίως, γιατί το Tidal εχει πρόβλημα με τον αλγόριθμο του)

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Μια χαρά μπορείς, το ερώτημα του Sonus N. ήταν κατά πόσο μπορείς να ορίσεις υποφακέλους (φακέλους μέσα σε άλλους φακέλους).

Αυτό από όσο γνωρίζω μόνο το Spotify το υποστηρίζει.
Υποφακέλους, δηλαδή φακέλους μέσα σε άλλους φακέλους , γιατί ;;

Στο τέλος θα καταλήξει να χαθεί όπως εγώ στο εργαστήρι μου που χάνω τα πάντα....