Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Εν τω μεταξύ στο qobuz το έχει και σε 24/192-αλλά όχι σε 88.2
Κώστα, άπαξ και κατέχεις το original Master File, ή δημιουργία παραγωγών format είναι πανεύκολη υπόθεση. Τα εργαλεία τα έχουμε! Μπορώ τούτη τη στιγμή από ένα format να φτιάξω οποιοδήποτε άλλο, σε οποιαδήποτε ανάλυση μου ζητήσεις.
Π.χ. ένα απλό CD μπορώ να το κάνω DSDx256. Σιγά το πράγμα!

Ανδρέα δεν αμφιβάλλω για τη χρησιμότητα και την αξία του Roon. Όμως με τις συνδρομές έχει παραγίνει.
Που να πρωτοδώσουμε;
Spotify, Tidal, Qobuz (όσοι έχουν), Netflix, Disney+, Nova...
Ακόμα στις Studio Mixing και Mastering Suites (π.χ. Cubase, Wavelab) έχουν αρχίσει να βάζουν συνδρομές. Και στα επαγγελματικά plugins (Waves, Izotope). Όλοι γυρεύουν συνδρομές!
Αναγκαστικά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ιεραρχούμε αυστηρά τις ανάγκες μας. Αλλιώς δε γίνεται... :(
Εξαρτάται με τι το συγκρίνεις Μιχάλη, μια συνδρομή Tidal η Qobuz μαζι με Roon ειναι 25 - 30 περίπου ευρώ μηνιαία, δηλαδή το κόστος ενός LP / CD και έχεις πρόσβαση σε εκατομμύρια αλμπουμς και μπορείς να ανακαλύψεις νέες μουσικές χωρίς το φόβο της χρηματικής απώλειας (πόσους δίσκους δεν πήραμε στη ζωή μας και τους ακούσαμε μία φορά και μετά μπήκαν στην άκρη...)

• Like
Reactions: mdvq and billpeppas
Α ρε κούνια που σας κούναγε εσάς τους σκληροπυρηνικούς ψηφιακούς....

Έπιασε σκόνη ασύνδετο το πικάπ μου και χρειάστηκε να δοκιμάσω ένα phono της Rotel με πρόβλημα που μου έφερε φίλος..

Η ΜΜ είσοδος καπούτ , είπα να βάλω την MC μου μπας και...
Nein και αυτή...

Και αφού το σύνδεσα που το σύνδεσα (το πικάπ), είπα να συνδέσω και το μοναδικό ετοιμοπόλεμο phono που έχω αυτή την στιγμή.. με την MC που έμεινε στο πικάπ...

IMG_20251229_215046.jpg

IMG_20251229_215110.jpg

Από δίσκο ότι έπιασε το χέρι μου για την δοκιμή του phono της Rotel..

Χα.. ( λέω από μέσα μου )...
Κάτσε να βρω το ίδιο τρακ και στο Tidal..

Α ρε κούνια που σας κούναγε (ξανά)....

Που πάτε βρε ;;;;

Με τις βάσεις των ρουλεμάν στον βραχίονα να είναι εντελώς ακατάλληλες για τα κεραμικά και τον βραχίονα να υπολειτουργεί, το Α6 πήγε να κρυφτεί από την ντροπή του !!!

Ποιός θα κυνηγήσει ποιόν μωρέ ;;

Εμείς οι αναλογικάριοι εσάς τους ψηφιακούς;;;
Μόνο αν κάνουμε όπισθεν !! :LOL:

Το πώς κράτησα την Σία να μην πετάξει από το μπαλκόνι το Α6 , εγώ το ξέρω !!

Γυάλισε το μάτι της, με στόλισε κανονικά για τα νέα μπλεξίματα, τρόμαξα να την καλμάρω..

- Μα βρε κορίτσι μου έχουμε όλη την δισκοθήκη του κόσμου στα χέρια μας!!
Και σε εξαιρετική ποιότητα ήχου !!!

- Ακούς τώρα τι λες ;;;
Αν είναι εκείνη η εξαιρετική ποιότητα, αυτό τι είναι ;;;
(Και δείχνει το πικάπ που έπαιζε...)
Τι πας να πιάσεις με τους άλλους;;;
Αυτό;;; (και ξανά δείχνει το πικάπ)..
Άντε φτιάξτε το switch μπας και.. , αλλιώς μη μου ξαναβάλεις μουσική από αυτό το πράμα (και δείχνει το eversolo) μη το πετάξω από το μπαλκόνι !!!

Φυσικά για το υπόλοιπο βράδυ το eversolo θα βγάλει τον σκασμό για το καλό του και γω θα φάω τα νύχια μου από την αγωνία μη μου σπάσει την βελόνα στην zyx με τα νεύρα που έχει....

Αύριο χωρίς να το πάρει χαμπάρι θα την αλλάξω με καμιά ΑΤ και ο Θεός βοηθός....

Πολύ κράτησε ο ψηφιακός ενθουσιασμός!!!

Εγώ μια χαρά το βρίσκω το Α6... άντε να έρθει και το switch να κλείσω μια για πάντα με τα ψηφιακά...

Με δεδομένο ότι δεν έχω μεγάλη δισκοθήκη -και να είχα, ποτέ δεν θα είναι/ήταν αρκετή- και με την ευκολία του streaming o ενθουσιασμός μια χαρά κρατεί..

Οκ, "παρασύρθηκα" με τις παρέες που κάνω και ίσως να το "παράκανα" λιγάκι, αλλά μου αρέσει !!
Ίσως να με "έτρωγε" στο μέλλον αν αγόραζα κάτι κατώτερο από το eversolo.. το βρίσκω ακριβώς "στα μέτρα μου" στο θέμα "ποιότητα ήχου".

Την Σία θα την καλμάρω.. έχω τον τρόπο μου με τις γυναίκες :LOL:
Το καλό είναι ότι με κυνηγάει να κάνω αναβαθμίσεις και βελτιώσεις και όχι το αντίθετο.. το κακό είναι ότι με κυνηγάει και όταν βαριέμαι....
Το 2ο κακό είναι ότι όταν κάποια βελτίωση/αναβάθμιση/αλλαγή δεν πάει καλά, δεν σταματάει τον εξάψαλμο... όπως τώρα με το ποτενσιόμετρο των 50ΚΩ στον προενισχυτή.. μέχρι να βρω στο νετ και να αγοράσω ποτ των 10ΚΩ , μου έφαγε τα συκώτια... :LOL:

ΥΣ...
Τρέμει το φυλλοκάρδι μου...

Το ένα άλμπουμ μετά το άλλο με την zyx μου εγκλωβισμένη στο πικάπ...

IMG_20251229_230357.jpg

Ευτυχώς κλείνει και το καπάκι, αν και νωρίτερα στον 1ο τυχαίο δίσκο της δοκιμής μου είπε (πάνω στα νεύρα της) το επικό:

- Θέλω και τα σκράτς σκρούτς !!!

- Και τι να κάνω εγώ αν ο δίσκος είναι καθαρός και δεν έχει σκράτς σκρούτς ;;;
πάρε το χαλί ρε αγάπη μου και τίναξε το πάνω από το πικάπ !!!
( Η απάντηση μου...)

Ok.
Αφού έχει τα μέσα ας μας βάλει ένα σετ των 1200€ που έχει το eversolo που να περιέχει πικάπ, κεφαλή, phono stage και καμιά 10αριά δίσκους να συγκρίνουμε. 😂

Ok.
Αφού έχει τα μέσα ας μας βάλει ένα σετ των 1200€ που έχει το eversolo που να περιέχει πικάπ, κεφαλή, phono stage και καμιά 10αριά δίσκους να συγκρίνουμε. 😂
Ας κάνουμε το άλλο: ας συγκρίνουμε ένα ever Solo του πεντοχιλιαρου με το πικάπ του Vlad.

Ας κάνουμε το άλλο: ας συγκρίνουμε ένα ever Solo του πεντοχιλιαρου με το πικάπ του Vlad.

Δεν υπάρχει eversolo στα 5k.
Θα πας σε discrete streamer και DAC και θα συγκρίνεις με άυλα.
Εκεί θα τα βρει σκούρα το πικάπ του Vlad.
Αν και πιστεύω ότι αν στρώσει το δίκτυο του, και με 3k θα τα βρει σκούρα.

Α ρε κούνια που σας κουνάτε τους σκληροπυρηνικούς ψηφιακούς....

Έπιασε σκόνη ασύνδετο το πικάπ μου και χρειάστηκε να δοκιμάσω ένα phono της Rotel με πρόβλημα που μου έφερε φίλος..

Η ΜΜ είσοδος καπουτ , είπα να βάλω την MC μου μπας και...
Όχι και αυτό...

Και αφού το σύνδεσα που το σύνδεσα (το πικάπ), είπα να συνδέσω και το μοναδικό ετοιμοπόλεμο phono που έχω αυτή τη στιγμή.. με την MC που έμεινε στο πικάπ...

View attachment 263507

View attachment 263508

Από δίσκο ότι έπιασε το χέρι μου για τη δοκιμή του phono της Rotel..

Χα.. ( λέω από μέσα μου )...
Κάτσε να βρω το ίδιο τρακ και στο Tidal..

Α ρε κούνια που σας κουνάγε (ξανά)....

Που πάτε βρε ;;;;

Με τις βάσεις των ρουλεμάν στον βραχίονα να είναι εντελώς ακατάλληλες για τα κεραμικά και τον βραχίονα να υπολειτουργεί, το Α6 πήγε να κρυφτεί από την ντροπή του !!!

Ποιός θα κυνηγήσει ποιον μωρέ ;;

Εμείς οι αναλογικάριοι εσείς τους ψηφιακούς;;;
Μόνο αν κάνουμε όπισθεν !! :LOL:

Το πώς κράτησα την Σία να μην πετάξει από το μπαλκόνι το Α6 , εγώ το ξέρω !!

Γυάλισε το μάτι της, με στόλισε κανονικά για τα νέα μπλεξίματα, τρόμαξα να την καλμάρω..

- Μα βρε κορίτσι μου έχουμε όλη τη δισκοθήκη του κόσμου στα χέρια μας!!
Και σε εξαιρετική ποιότητα ήχου !!!

- Άκους τώρα τι λες ;;;
Αν είναι εκείνη η εξαιρετική ποιότητα, αυτό τι είναι ;;;
(Και δείχνει το πικάπ που έπαιζε...)
Τι πας να πιάσεις με τους άλλους;;;
Αυτό;;; (και ξανά δείχνει το πικάπ)..
Άντε φτιάξτε το switch μπας και.. , αλλιώς μη μου ξαναβάλεις μουσική από αυτό το πράμα (και δείχνει το eversolo) μη το πετάξω από το μπαλκόνι !!!

Φυσικά για το υπόλοιπο βράδυ το eversolo θα βγάλει τον σκασμό για το καλό του και θα φάω τα νύχια μου από την αγωνία μου σπάσει τη βελόνα στη ζύξη με τα νεύρα που έχει....

Αύριο χωρίς να πάρει χαμπάρι θα την αλλάξω με καμιά ΑΤ και ο Θεός βοηθός....
Γι' αυτό εγώ χρησιμοποιώ το Α6 σαν transport...
Το έχω πει ότι σαν Streamer/dac δεν λέει και πολλά, δεν έχει καλό Dac.. δεν παίζει μουσική...
Λογικό να παίζει καλύτερα το πικάπ σου..

Η σύγκριση του πικάπ με το Eversolo δεν είναι σωστή..
Το mkll με την zyx και το phono stage πόσο έχει;
Το Eversolo είναι πολύ κάτω σε τιμή, είναι ανούσια η σύγκριση..
Αν πχ ο συνδιασμός Mkll-zyx-phonostage, έχει 5000 ευρώ (μιλάμε για καινούργια), πως μπορεί να σταθεί δίπλα ένα Streamer dac των 1300 ευρώ;
Η σύγκριση θα ήταν σωστή με ένα Streamer/dac ίδιας κατηγορίας τιμής..
Δηλαδή ένα T8/Z8 dac, μαζί με το καλώδιο usb, ethernet, i2s, και 2 καλώδια ρεύματος ώστε η αξία τους να έφτανε τον συνδιασμό του πικάπ...
Εκεί θα είχε ενδιαφέρον η σύγκριση..

Βλαδιμηρε,την ευχή μου να 'χεις!
Φερε το T8 και το T10 αν κυκλοφορήσει ποτέ.Δεν θα τα πετάξεις από το παράθυρο όμως θα τα αφήσεις στο μπαλκόνι.Ουτε πρόκειται να βρεθούν τα πάντα στις πλατφόρμες.Το φθηνό το κρέας(συνδρομή)το τρώνε τα σκυλιά και δη τα γέρικα.
Η λύση για το κορίτσι,υπάρχει.
Έχεις τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα Χ2.Στησε της ένα δεύτερο σύστημα ώστε να βρεις την ησυχία σου.

• Haha
Reactions: vlad66
Γι' αυτό εγώ χρησιμοποιώ το Α6 σαν transport...
Το έχω πει ότι σαν Streamer/dac δεν λέει και πολλά, δεν έχει καλό Dac.. δεν παίζει μουσική...
Λογικό να παίζει καλύτερα το πικάπ σου..
Το αδικεις πολυ, παρα πολυ!

• Like
Reactions: vlad66
Το αδικεις πολυ, παρα πολυ!
Πιθανών να το άδικο..
Όμως το dac του παίζει σαν dac των 600-700 ευρώ, αυτό το καταλαβαίνεις άμεσα...
Συνήθως δεν μασάω τα λόγια μου για ένα μηχάνημα που έχω στην κατοχή μου, δεν υπερηφανεύομαι για αυτό αν δεν αξίζει πραγματικά...
Σαν Streamer/dac μέχρι 1200 ευρώ καλό είναι..
Δεν είμαι από τους τύπους που επειδή το έχω εγώ το μηχάνημα που λέω στον κόσμο παιδιά το μηχανάκι σκίζει.. Μα αφού δεν σκίζει, γιατί να το λέω αυτό;
Το μηχάνημα είναι άσχημα κουρδισμένο από τους Κινέζους, έχει εντυπωσιακό ώστε στην αρχή να τραβάει τον ακροατή όμως μετά γίνεται κουραστικό και τεχνικό..
Δεν έχει τον οργανικό ήχο που πρέπει να έχει ένα dac αυτής της κατηγορίας τιμής..
Υπάρχουν παλαιότερα dac σε αυτή την κατηγορία τιμής που παίζουν πολύ καλύτερα σαν σύνολο..

Όταν μιλάμε για τη σειρά Α της eversolo πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι παίρνουμε ένα πολυμηχάνημα.
Streamer, DAC και προενισχυτή.
Πέρα από το software και τα royalties που πληρώνουμε.
Κάτι που βάζεις στον ενισχυτή σου και παίζεις μουσική.
Στα ίδια λεφτά είναι η zyx.
Ε, πάρε στο χέρι σου τη zyx και τρίψε την πάνω σε ένα δίσκο να δούμε πως παίζει 😂
Εγώ αν πάρω μία καινούργια κεφαλή στα 1500€ με το πικάπ και το phono stage που έχω θα ψάχνω ψηφιακό στα 10.000€ για να το πάω κόντρα και φοβάμαι ότι ούτε 100 δίσκοι από τη δισκοθήκη μου δεν θα ακούγονται σωστά.
Στην τελική, εχθές που έβαλε sex pistols ο @mdvq δεν κλαίγαμε τα λεφτά μας που ακουγόταν σαν τρανζιστοράκι της κακιάς ώρας!