Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Στην τελική, εχθές που έβαλε sex pistols ο @mdvq δεν κλαίγαμε τα λεφτά μας που ακουγόταν σαν τρανζιστοράκι της κακιάς ώρας!
Βλέπω ότι επιμελώς και τεχνηέντως, αποφεύγεις την φράση ""ακούγονταν σαν ντενεκες""😛😄

Βλαδιμηρε,την ευχή μου να 'χεις!
Φερε το T8 και το T10 αν κυκλοφορήσει ποτέ.Δεν θα τα πετάξεις από το παράθυρο όμως θα τα αφήσεις στο μπαλκόνι.Ουτε πρόκειται να βρεθούν τα πάντα στις πλατφόρμες.Το φθηνό το κρέας(συνδρομή)το τρώνε τα σκυλιά και δη τα γέρικα.
Η λύση για το κορίτσι,υπάρχει.
Έχεις τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα Χ2.Στησε της ένα δεύτερο σύστημα ώστε να βρεις την ησυχία σου.
Φανταζομαι θα ξερεις οτι για την reviewer μιλαμε ?

• Haha
Reactions: vlad66
Βλέπω ότι επιμελώς και τεχνηέντως, αποφεύγεις την φράση ""ακούγονταν σαν ντενεκες""😛😄

Έχω ακούσει λιγότερο ενοχλητικούς ντενεκέδες!
Να σκάσεις κανένα πενηντάρι για το βινύλιο να του βάλεις φωτιά και να χορεύεις γύρω γύρω!

Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε και τα εξής:
1)μετά από πολλές προσπάθειες, καταφέραμε να βρούμε ένα track των sex pistols ,που είχε υποψία μπάσου και ανακουφιστικαμε ότι δεν κάναμε καμμιά ζημιά στα ηχεία.
2)ΔΕΝ ακούσαμε "τα τρένα που φύγαν" (αυτό και αν ήτΟνε επίτευγμα)
3)δεν μας επέβαλε ο "φαγανας" (δύο κουραμπιέδες και δύο μελομακάρονα σε 4 δευτερόλεπτα...ένα δευτερόλεπτο το κομμάτι),να βάλουμε το πικάπ να παίξει,για να έρθει στα ίσα του.
Αυτααααααα 😄

Last edited:
Εντάξει, κάποια συγκροτήματα θα πρέπει να ντρέπονται που ζητάνε λεφτά για τους δίσκους τους.

Και μην μου πείτε "ναι αλλά η μουσική είναι που έχει σημασία". Λίγος σεβασμός σε αυτόν που σε ταΐζει δεν βλάπτει.
Δεν ζητάμε high end παραγωγές, αλλά κάτι να υποφέρεται.
Αυτή τη στιγμή π.χ. ακούω Opeth και δεν με χαλάει καθόλου

• Like
Reactions: vlad66 and mdvq
Αν πχ ο συνδιασμός Mkll-zyx-phonostage, έχει 5000 ευρώ (μιλάμε για καινούργια), πως μπορεί να σταθεί δίπλα ένα Streamer dac των 1300 ευρώ;
Η σύγκριση θα ήταν σωστή με ένα Streamer/dac ίδιας κατηγορίας τιμής..
Συμφωνω με αυτα. Ομως , ειτε αναλογικο ειτε ψηφιακο μηχανημα αγοραζει καποιος, ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο να αγοραζει καινουργιο.
Ρωτηστε τον Βλαδιμηρο ποσο κοστισε το αναλογικο του που εγραψε χθες, και τα πραγματα γινονται χειροτερα για το ψηφιακο (που επισης ελεγε χθες).
Το αναλογικο του , καινουργιο κοστιζει πανω απο 5Κ. Το εχει ομως, το αγορασε λιγοτερα , με μια προσεγμενη μελετη και αγορα.
Για τον Βλαδιμηρο και τον "καθε Βλαδιμηρο" , αν εχοντας το αναλογικο που ηδη εχει , το ζητουμενο ειναι να στησει ενα ψηφιακο που να κερδιζει το αναλογικο του, ή να στησει ενα ψηφιακο που να τον ικανοποιει για να ακουει μουσικη παραλληλα με το ψηφιακο του ?

Με ολο τον σεβασμο προς ολους τους "ψηφιακους" , το slogan " το πικαπ πεθανε" το ακουμε σχεδον μισο αιωνα τωρα.
Λετε να εχει κανεναν που χαιρεται που πρεπει να εχει ψηλο κοστος να απολαμβανει το αναλογικο του ? Οχι βεβαια .
Δηλαδη απο τη μερα του "perfect music forever" οι "ψηφιακοι" ποσες συσκευες αλλαξαν μεχρι σημερα? Κοστος δεν ειναι κι αυτο τοσα χρονια?

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια. Και οσο κι αν ακουγεται καπως, οι "αναλογικοι" προσβλεπουν στη μερα που θα ακουσουν ενα ψηφιακο και να πουνε " ναι ρε, τωρα πεθανε το πικαπ" , πολυ περισσοτερο απο αυτους που ηδη βαλανε το αναλογικο τους στην αποθηκη ή τα σκουπιδια.

Καλη χρονια να εχουμε με ........................... ελπιδα 😄

Εντάξει, κάποια συγκροτήματα θα πρέπει να ντρέπονται που ζητάνε λεφτά για τους δίσκους τους.

Και μην μου πείτε "ναι αλλά η μουσική είναι που έχει σημασία". Λίγος σεβασμός σε αυτόν που σε ταΐζει δεν βλάπτει.
Αυτο ισχυει. Ομως δεν ειναι αποκειστικο προσον του βινυλιου αυτο, αυτο ισχυε απο την πρωτη μερα του "perfect sound forever" με την πλειοψηφια των cd's.
Αραγε αυτα τα cd's οι κατοχοι τους τα ακουνε σημερα, η ειναι κι αυτα στην αποθηκη με ολα τα προηγουμενα μηχανηματα που αγορασαν ?
Κοστος ηταν κι αυτα.

• Like
Και το ψηφιακό του μεταχειρισμένο το πήρε.
Αλλά βάλαμε τιμές καινούργιου για τη σύγκριση.
Σε αυτό το αναλογικό χάνει πάλι γιατί κεφαλή μεταχειρισμένη δύσκολα παίρνεις.
Και δεν είμαι "ψηφιακός", πατάω γερά και στα δύο "μέτωπα" 😉

Αραγε αυτα τα cd's οι κατοχοι τους τα ακουνε σημερα, η ειναι κι αυτα στην αποθηκη με ολα τα προηγουμενα μηχανηματα που αγορασαν ?

Αυτή τη στιγμή ένα CD έχει 10€, ένα βινύλιο 50€.
Και το άυλο 5€.

Και το ψηφιακό του μεταχειρισμένο το πήρε.
Αλλά βάλαμε τιμές καινούργιου για τη σύγκριση.
Σε αυτό το αναλογικό χάνει πάλι γιατί κεφαλή μεταχειρισμένη δύσκολα παίρνεις.
Και δεν είμαι "ψηφιακός", πατάω γερά και στα δύο "μέτωπα" 😉
Δεν το ηξερα αυτο (οτι δηλ. το πηρε μεταχειρισμενο) αλλα η διαφορα Μιχαλη ειναι αυτη : Σε 2-3 χρονια που θα ειναι το ψηφιακο του και που το αναλογικο του ?
Το σιγουρο ειναι οτι το αναλογικο του θα το εχει.

Εκτος αυτου, εσυ ξερεις οτι αυτο που ακουσε ψες ο Βλαδιμηρος, μπορουσε να το πετυχει σε μεγαλο βαθμο και χωρις τη ΖΥΧ και χωρις το NVO.

Last edited:
Συμφωνω με αυτα. Ομως , ειτε αναλογικο ειτε ψηφιακο μηχανημα αγοραζει καποιος, ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο να αγοραζει καινουργιο.
Ρωτηστε τον Βλαδιμηρο ποσο κοστισε το αναλογικο του που εγραψε χθες, και τα πραγματα γινονται χειροτερα για το ψηφιακο (που επισης ελεγε χθες).
Το αναλογικο του , καινουργιο κοστιζει πανω απο 5Κ. Το εχει ομως, το αγορασε λιγοτερα , με μια προσεγμενη μελετη και αγορα.
Για τον Βλαδιμηρο και τον "καθε Βλαδιμηρο" , αν εχοντας το αναλογικο που ηδη εχει , το ζητουμενο ειναι να στησει ενα ψηφιακο που να κερδιζει το αναλογικο του, ή να στησει ενα ψηφιακο που να τον ικανοποιει για να ακουει μουσικη παραλληλα με το ψηφιακο του ?

Με ολο τον σεβασμο προς ολους τους "ψηφιακους" , το slogan " το πικαπ πεθανε" το ακουμε σχεδον μισο αιωνα τωρα.
Λετε να εχει κανεναν που χαιρεται που πρεπει να εχει ψηλο κοστος να απολαμβανει το αναλογικο του ? Οχι βεβαια .
Δηλαδη απο τη μερα του "perfect music forever" οι "ψηφιακοι" ποσες συσκευες αλλαξαν μεχρι σημερα? Κοστος δεν ειναι κι αυτο τοσα χρονια?

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια. Και οσο κι αν ακουγεται καπως, οι "αναλογικοι" προσβλεπουν στη μερα που θα ακουσουν ενα ψηφιακο και να πουνε " ναι ρε, τωρα πεθανε το πικαπ" , πολυ περισσοτερο απο αυτους που ηδη βαλανε το αναλογικο τους στην αποθηκη ή τα σκουπιδια.

Καλη χρονια να εχουμε με ........................... ελπιδα 😄
Συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες και τα σχόλια μου αφορούν για τις τιμές καινούργιων μηχανημάτων, όχι μεταχειρισμένα...
Που και σαν μεταχειρισμένα πάλι δεν υπάρχει σύγκριση σε αυτά τα δύο μέσα αναπαραγωγής που έχει ο Βλαδίμηρος και ο καθε άλλος..

Εγω έχω και θέλω και τα δύο μέσα αναπαραγωγής στο σύστημα μου και γι' αυτό τα έχω...

Ο ανταγωνισμός ψηφιακού αναλογικού είναι πολύ δύσκολος..

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες και τα σχόλια μου αφορούν για τις τιμές καινούργιων μηχανημάτων, όχι μεταχειρισμένα...
Που και σαν μεταχειρισμένα πάλι δεν υπάρχει σύγκριση σε αυτά τα δύο μέσα αναπαραγωγής που έχει ο Βλαδίμηρος και ο καθε άλλος..

Εγω έχω και θέλω και τα δύο μέσα αναπαραγωγής στο σύστημα μου και γι' αυτό τα έχω...

Ο ανταγωνισμός ψηφιακού αναλογικού είναι πολύ δύσκολος..

Δεν έχουν νόημα οι τιμές στο δικό μου πικάπ και όλα τα άλλα...

Με την έννοια ότι αν ψάξεις για την σημερινή τιμή (σε μτχ φυσικά) του Technics SL-1210 M5G , μάλλον θα γελάσεις... βάλε στην "εξίσωση" ότι ο βραχίονας μου είναι σε πολλά τμήματα βελτιωμένος και άσχετα με τις λάθος βάσεις στα ρουλεμάν παίζει πολύ καλύτερα από την εργοστασιακή κατάσταση..

Όταν θα φτιάξω και τις σωστές βάσεις θα παίξει ακόμα καλύτερα γιατί τα ρουλεμάν θα "ελευθερωθούν" και θα δουλέψουν όπως πρέπει.

Και να ήταν μόνο ο βραχίονας στο πικάπ μου που έχει δεχτεί μετατροπές...

Όπως είπε ο AUDIOLYTIC παραπάνω και με φτηνότερη κεφαλή , πάλι ξύλο θα έτρωγε το ψηφιακό.. και με τρανζιστοράτο phono, πάλι το ίδιο.. ( το βελτιωμένο μου Trichord Dino με salas τροφοδοσία)

Θα έχανε το πικάπ με οποιαδήποτε κεφαλή αν του έβαζα το μικρό phono της musical fidelity ή το Tonar ..

Ε ας παρηγορηθούν οι σκληροπυρηνικοί ψηφιακοί με αυτό... :LOL:

Στα του Α6 δεν συμφωνώ πια μαζί σου.. έχοντας το ακούσει και σε 2 πολύ δυνατά συστήματα το θεωρώ πάρα πολύ καλό streamer.. Εξαιρετικό μάλιστα !
Πολύ καλό το dac του , σίγουρα πάνω από τα 500-600€ σημερινές τιμές.
Ο προενισχυτής του ναι, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.. τυπικός, καλός και τίμιος..

Με την έννοια ότι αν ψάξεις για την σημερινή τιμή (σε μτχ φυσικά) του Technics SL-1210 M5G , μάλλον θα γελάσεις... βάλε στην "εξίσωση" ότι ο βραχίονας μου είναι σε πολλά τμήματα βελτιωμένος και άσχετα με τις λάθος βάσεις στα ρουλεμάν παίζει πολύ καλύτερα από την εργοστασιακή κατάσταση..

Όταν θα φτιάξω και τις σωστές βάσεις θα παίξει ακόμα καλύτερα γιατί τα ρουλεμάν θα "ελευθερωθούν" και θα δουλέψουν όπως πρέπει.

Όπως είπε ο AUDIOLYTIC παραπάνω και με φτηνότερη κεφαλή , πάλι ξύλο θα έτρωγε το ψηφιακό.. και με τρανζιστοράτο phono, πάλι το ίδιο.. ( το βελτιωμένο μου Trichord Dino με salas τροφοδοσία)

Θα έχανε το πικάπ με οποιαδήποτε κεφαλή αν του έβαζα το μικρό phono της musical fidelity ή το Tonar ..

Στα του Α6 δεν συμφωνώ πια μαζί σου.. έχοντας το ακούσει και σε 2 πολύ δυνατά συστήματα το θεωρώ πάρα πολύ καλό streamer.. Εξαιρετικό μάλιστα !
Ο προενισχυτής του ναι, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.. τυπικός, καλός και τίμιος..
Σε τι κατηγορία βάζεις το dac του Eversolo;
Εννοώ σε κατηγορία τιμής..

Και με χαμηλοτερης τιμης πικαπ θα ελεγα εγω.

• Like
Reactions: Θρησκος
Α ρε κούνια που σας κούναγε εσάς τους σκληροπυρηνικούς ψηφιακούς....

Έπιασε σκόνη ασύνδετο το πικάπ μου και χρειάστηκε να δοκιμάσω ένα phono της Rotel με πρόβλημα που μου έφερε φίλος..

Η ΜΜ είσοδος καπούτ , είπα να βάλω την MC μου μπας και...
Nein και αυτή...

Και αφού το σύνδεσα που το σύνδεσα (το πικάπ), είπα να συνδέσω και το μοναδικό ετοιμοπόλεμο phono που έχω αυτή την στιγμή.. με την MC που έμεινε στο πικάπ...

View attachment 263507

View attachment 263508

Από δίσκο ότι έπιασε το χέρι μου για την δοκιμή του phono της Rotel..

Χα.. ( λέω από μέσα μου )...
Κάτσε να βρω το ίδιο τρακ και στο Tidal..

Α ρε κούνια που σας κούναγε (ξανά)....

Που πάτε βρε ;;;;

Με τις βάσεις των ρουλεμάν στον βραχίονα να είναι εντελώς ακατάλληλες για τα κεραμικά και τον βραχίονα να υπολειτουργεί, το Α6 πήγε να κρυφτεί από την ντροπή του !!!

Ποιός θα κυνηγήσει ποιόν μωρέ ;;

Εμείς οι αναλογικάριοι εσάς τους ψηφιακούς;;;
Μόνο αν κάνουμε όπισθεν !! :LOL:

Το πώς κράτησα την Σία να μην πετάξει από το μπαλκόνι το Α6 , εγώ το ξέρω !!

Γυάλισε το μάτι της, με στόλισε κανονικά για τα νέα μπλεξίματα, τρόμαξα να την καλμάρω..

- Μα βρε κορίτσι μου έχουμε όλη την δισκοθήκη του κόσμου στα χέρια μας!!
Και σε εξαιρετική ποιότητα ήχου !!!

- Ακούς τώρα τι λες ;;;
Αν είναι εκείνη η εξαιρετική ποιότητα, αυτό τι είναι ;;;
(Και δείχνει το πικάπ που έπαιζε...)
Τι πας να πιάσεις με τους άλλους;;;
Αυτό;;; (και ξανά δείχνει το πικάπ)..
Άντε φτιάξτε το switch μπας και.. , αλλιώς μη μου ξαναβάλεις μουσική από αυτό το πράμα (και δείχνει το eversolo) μη το πετάξω από το μπαλκόνι !!!

Φυσικά για το υπόλοιπο βράδυ το eversolo θα βγάλει τον σκασμό για το καλό του και γω θα φάω τα νύχια μου από την αγωνία μη μου σπάσει την βελόνα στην zyx με τα νεύρα που έχει....

Αύριο χωρίς να το πάρει χαμπάρι θα την αλλάξω με καμιά ΑΤ και ο Θεός βοηθός....
Ειναι απλο, της λες, αγαπη μου το ψηφιακο μας σεταπ ειναι εντελως εισαγωγικο, για να φτιαξουμε ενα ψηφιακο συστημα της προκοπης
πρεπει να επενδυσουμε σε καλυτερα και ακριβοτερα μηχανηματα και τοτε να εισαι σιγουρη οτι, το πικαπ θα παει στο παταρι για να μη πιανει
χωρο και σκονη!
Ο ιστορικος του μελλοντος θα δειξει κατανοηση που χρησιμοποιουσατε μεχρι τωρα αυτη τη παλιατζουρα.

Όπως το είπες, πολύ καλό Streamer.. Ναι, εκεί είναι τέλειο, όχι όμως σαν Streamer/dac..
Ούτε εξαιρετικό είναι..
Αν ακούσεις κάποιο σωστό DAC στα 600-800 ευρώ που το κατατάσσω θα καταλάβεις άμεσα την διαφορά..
Για τον προενισχυτη του δεν ξέρω..
Γενικά δεν μου αρέσουν οι ψηφιακοί προενισχυτες..
Δεν με πειράζει καθόλου που δεν συμφωνείς μαζί μου για το Eversolo, καταθέτεις την γνώμη σου και εγώ την δική μου, όπως και εσύ και εγώ κάτοχος αυτό του μηχανήματος είμαστε..😁🙂

• Like
Ειρηνική Συνύπαρξη
Το πικάπ και το βινύλιο δεν πέθαναν.
Κορυφαία ποιότητα και εξώφυλλα δίσκων που είναι επίσης Μεγάλη Τέχνη.

Ούτε το CD.
Άριστη ποιότητα. Και το πιο εύχρηστο μέσο που ανακαλύφθηκε ποτέ. CD μπορεί να παίξει από νήπιο 3 χρονών μέχρι γέρος 113 χρονών.

Και τα άϋλα ζουν. Κορυφαία ποιότητα και ευκολία. Όχι όση με τα προηγούμενα. Αλλά δε χρειάζεται να σηκώνεσαι από τον καναπέ. Κι' αυτό είναι κάτι.

Και τα άϋλα της πλατφόρμας. Οι μουσικές βιβλιοθήκες όλου του κόσμου στην τσέπη μας. Ποιότητα από άριστη μέχρι κορυφαία.

Όλα τα μέσα έχουν τη θέση τους στις βιβλιοθήκες μας και στα συστήματα μας. Το καλό με την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τα στάνταρς. Κυρίως προς τα κάτω. Στην κορυφή μπορεί να γίνονται μάχες. Αλλά στις χαμηλές και μεσαίες κατηγορίες τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα. Με λίγα σχετικά χρήματα σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε ποιότητα που πριν 25 χρόνια χρειαζόταν πάρα πολλά. Και αν προσθέσουμε και τα φορητά, ή κλίμακα κατεβαίνει οικονομικά ακόμα πιο κάτω. Χρειάζονται πολύ λίγα χρήματα σήμερα για να απολαύσουμε μουσική με ικανοποιητική ποιότητα.

Όσοι θυμούνται τις δεκαετίες '1970-'1980-'1990 ας αναρωτηθούν: Πόσους μισθούς της εποχής εκείνης χρειαζόταν για να αποκτήσει κανείς σύστημα χαμηλής ως μεσαίας κατηγορίας; Οχτώ; Δεκα; Δώδεκα; Τους μισθούς μιας ολόκληρης χρονιάς. Και βάλε, αν ήθελε κάτι παραπάνω!

Από αυτή την άποψη τα πράγματα σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Με δύο-τρείς μισθούς (ή γενιά των 700 ευρώ) παίρνει πολύ καλό σύστημα. Πολύ καλύτερο από ότι θα έπαιρνε πριν 30 χρόνια. Εχθρός βέβαια του καλού είναι το καλύτερο και υπάρχουν συστήματα σήμερα ακριβά μεν, αλλά με ποιότητα απλησίαστη δύο-τρείς γενιές πίσω!

Υπάρχει όμως τόσο ενδιαφέρον τώρα για την υψηλή πιστότητα και ποιότητα;
Μάλλον όχι και τόσο. Και αυτό είναι πρόβλημα...