Ποιότητα εικόνας από RF out

sotiriadisc

Senior Member
23 February 2007
414
καλημέρα,

ποια ειναι η ποιοτητα εικονας οταν απο το RF out βγαλουμε καλωδιο σε δευτερη TV?
εισαι SD η εφοσον το καναλι ειναι HD δινει HD?
υποθετω οτι επειδη δεν ειναι HDMI θα ειναι SD αλλα ας μου πει καποιος στα σιγουρα ... θελω να παρω μια δευτερη τηλεοραη για τους γονεις και εχουνε τα hd καναλια εξου και η ερωτηση

ευχαριστω

ευχαριστω , υπαρχει τροπος να παρω καλυτερη εικονα ? δηλαδη με hdmi splitter και μετα να το μεταφερω αυτο στην αλλη τηλεόραση? η λεω οτι θελω τωρα ? :)

Μπορείς και με HDMI splitter ή HDMI switch, να κάνεις την δουλειά σου, απλά είχες αναφέρει Rf out , για αυτό δεν σου είπα τίποτα.

μπορεις να μου πεις παραπανω πραγματα?
ποια ειναι η καλυτερη επιλογη/λυση?
η αποσταση ειναι 25 μετρα υπαρχει τετοιο καλωδιο ? θα μπορω να εχω και αλλαγη καναλιου και με τι υλικα? εαν ειναι ευκολο και δεν κουραζω και γνωριζεις μπορεις να μου πεις?

χοντρικα υπολογισε πανω απο 100 ευρω ενα hdmi καλωδιο,ενα hdmi splitter κανα 50αρι
και μπορει να χρειαστεις και hdmi repeter,γιατι η αποσταση ειναι μεγαλη
και ειναι πολυ πιθανο να εχεις απωλειες.
δηλαδη συνολο γυρω στα 200 ευρω(αναλογως ποιοτητας των υλικων σου).
αξιζει?
εαν εχεις τον 831 θα χρειαστεις τον 865 για multiview.στην χειροτερη περιπτωση τον αγοραζεις 150 ευρω και δινεις 10 ευρω τον μηνα για multiview.εαν εχεις τον 865 παιρνεις τον 831 50 ευρω.
εαν δεν σε ενδιαφερει η 2η tv,πετας ενα rfout και τελειωνεις.
πηγαινε απο μια forthnet,να κοιταξεις μηπως σου κανουν καμια προσφορα για το multiview.
δεν νομιζω οτι αξιζει η λυση με το hdmi και μαλιστα χωρις επιλογη διαφορετικων καναλιων σε καθε tv.

μολις αποφασισα με οσα λες το rf out :) και φτηνα και καλα οπως λεει η διαφημιση

υπαρχει και αλλη επιλογη περα απο το HDMI / RF out ?
multiview δεν μπορω να εχω λογω ενος καλωδιου στο σπιτι και χωρις δυνατοτητα προσθηκης δευτερου/τριτου ... τι αλλο μενει ?

εαν το μονο προβλημα σου ειναι το καλωδιο,πιστευω οτι καπου θα το βολεψεις.
ετσι ελεγα κι`εγω,αλλα τελικα βρηκα την λυση.
το περασα εξωτερικα και χαμηλα.μερικα ροκα και εισαι ετοιμος.

Πάντως και το RF out δεν είναι άσχημη λύση,αν δεν έχεις δεύτερη HD τηλεόραση.Εγώ δοκίμασα την έξοδο αυτή και έδωσα σε τηλεόραση όχι HD,με καλώδιο μετρημένο 56 μέτρα.Η ποιότητα ήταν πολύ καλή.

αυτο του ειπα.εαν δεν καιγεται για ποιοτητα και ανεξαρτητη θεαση(+το οικονομικο βεβαια)
παει χωρις σκεψη στο rf.
εαν θελει ποιοτητα,ανεξαρτητη θεαση,παει στο multiview.
απορριπτω εντελως την ιδεα hdmi/splitter,για το μεγαλο κοστος με αμφιλεγομενα αποτελεσματα.

Αυτό που λες ρε Δημήτρη είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Θες 865, θες multiview, θες άλλα καλώδια από το πιάτο, μια ερώτηση έκανε το παλικάρι για παράλληλη θέαση σε δεύτερη τηλεόραση.
Όυτε HDMI repeater λογικά θα χρειαστεί.
Δύο είνα ιοι επιλογές του, HDMI - HDMI ή ένα καλώδιο απλό κεραίος και αν φοβάται τις απώλειες ας πάρει ένα καλής ποιότητας και θα είναι και οικονομικά.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας από RF out

δεν ξερει ομως τι θα του βγει στην πορεια...
η αποσταση του ειναι μεγαλη και το πιθανοτερο ειναι οτι θα χρειαστει το repeater.
αλλα και παλι ενα καλο hmdi με καλη θωρακιση 20 μετρων,εχει γυρω στα 150 ευρω.το υπολοιπο +5 μετρα(τουλαχιστον)που θελει,απο που θα του βγει?
δεν θελει ενα συμπληρωμα 5μετρου ή 10μετρου.οποτε οπως και να εχει,θελει repeater.
το multiview το ξερω οτι ειναι μανουρα αλλα το προτεινα με καποιες προυποθεσεις.
το rf παραμενει βεβαια πρωτη επιλογη,ειδικα για μια δευτερευον tv..

Αν βολεύει η διαρύθμιση στο σπίτι, μπορείς να βάλεις ένα Wireless TV receiver στα 5.8GHz, που έχει και την δυνατίτητα αλλαγής των καναλιών.

Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν.

Πάντως και το RF out δεν είναι άσχημη λύση,αν δεν έχεις δεύτερη HD τηλεόραση.Εγώ δοκίμασα την έξοδο αυτή και έδωσα σε τηλεόραση όχι HD,με καλώδιο μετρημένο 56 μέτρα.Η ποιότητα ήταν πολύ καλή.

Η αναλυση απο RF out ειναι γυρω στις 240-260 γραμμες, οποτε η "πολυ καλη ποιοτητα" ειναι μαλλον ευφημισμος.

Για καλώδιο AV (3RCA) γιατί δεν άκουσα κανέναν να προτείνει?
Ποιοτικότερη λύση από RF και πολύ οικονομική.

Γιατι διαφωνεις δασκαλε; Ακομα και σε συμβατικη τηλεοραση, μια συνδεση RCA οπως λεει ο Σακης θα ηταν καλυτερη ποιοτικα.