Ποιότητα εικόνας από RF out

Εν κατακλειδι....
Αν πας από RF θα μπορείς να έχεις και τα επίγεια από την δική σου κεραία. (Η πιο φτηνή επιλογή)
Αν πας HDMI θα σου κοστίσει καθώς και η λύση του multiview.
Αν πες μέσω TV center ( περίπου 55 ) πρέπει να βοηθά η διαρρύθμιση αλλα θα έχεις και την αλλαγή καναλιού.
Αν πας μέσω AV καλωδιου είναι λόγο πιο ακριβό από το RF και ή το φτιάχνεις μόνο σου ή ζητάς να στο φτιάξουν στα μέτρα που θες.

Εγώ με RF καλώδιο (που προυπήρχε στην εγκατάσταση του σπιτιού) παρεμβάλοντας ένα απλό ενισχυτή RF σήματος δίνω αποδεκτή ( για τα δικά μου κριτήρια) ποιότητα εικόνας σε άλλες τρείς τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι.

Εγω εχω βαλει hdmi splitter και εχω συνδεσει την μια τηλεοραση με 1.5μ hdmi και την αλλη με 20μ hdmi αλλα πρεπει να το εχω 576p για να πιανει σωστα και να εχει εικονα. Το 20μ το πηρα απο το pc1 στα 21 μαζι με τα μεταφορικα. Ολα αυτα ειναι καλη λυση για μεχρι 20μ αλλα στα 25μ δεν αξιζει.

καλημερα,
ευχαριστω για τις απαντησεις - η δευτερη tv ειναι 32" και HD ready οποτε δεν με πειραζει στο να μην βλεπω HD. Εαν με το RF έχω εικονα όπως βλεπω πχ μεγα/σταρ απο την εξωτερικη κεραια του σπιτιου (εχω αναλογικη εικονα ακομα με την εξωτερικη κεραια) τοτε ειμαι οκ - το θεμα μου ειναι οτι παω στο σαλονι για να δω nova και κοιμαμε εκει ... και το πρωι ξυπναω σαν 3 καρο και εχω και την γυναικα μου να μου λεει δεν με αγαπας και για αυτο κοιμασε στο σαλονι :)
Λυση multiview και να παρω τον 865 και να περναω καλωδιο εξωτερικα για την κρεβατοκαμαρα και εξωτερικα για το σαλονι για να εχω και σωστο multiview+pvr δεν νομιζω οτι ειναι καλη για την περιπτωση μου και ειναι και + 10 ευρω για την υπηρεσια ... οποτε AV / RF νομιζω ειναι καλο για την δικη μου περιπτωση ..
ασυρματο επισης δεν θελω γιατι εχω 2 μικρα παιδια. Πηγα χτες και πηρα καναλακι πλαστικο για να περασω εσωτερικα - η αποσταση ειναι 25 μετρα το μετρησα ξανα

Καλή σου μέρα και σε σένα.Είχα αναφερθεί στο καλώδιο κεραίας,επειδή αυτός είναι ο τίτλος του thread.Η ποιότητα εικόνας από το RF out.Φυσικά υπάρχει και η λύση του τριπλού rca.Την δοκιμή αυτού του καλωδίου την έχω κάνει σε τηλεόραση LCD,παλαιάς τεχνολογίας,ούτε καν HD ready.Πίστεψέ με δεν έχει διαφορά από τη χρήση RCA.Ίσως να 'ναι και η ποιότητα της τηλεόρασής μου τέτοια που να μην είναι εφικτή η ορατή διαφορά μεταξύ της εικόνας που προσφέρουν τα 2 καλώδια.Μιλάω για παλιά τηλεόραση,χαμηλής ποιότητας.Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν,αν ήμουν στο δίλημμα τι καλώδιο να χρησιμοποιήσω,θα επέλεγα μάλλον το καλώδιο κεραίας.Κι αυτό λόγω κόστους.Στη δική σου περίπτωση,που έχεις τηλεόραση HD ready,νεότερης τεχνολογίας δηλαδή και ποιοτικά ανώτερης,θα πρέπει να κάνεις μια δοκιμή και να δεις τυχόν διαφορά μεταξύ των καλωδίων.Πάντως ομολογώ ότι δεν περίμενα να έχω τέτοια εικόνα με καλώδιο κεραίας.Το καλώδιο που χρησιμοποίησα είναι δορυφορικό πολύ καλής ποιότητας.

Στη κρεβατοκάμαρα έχεις εσωτερική κεραία;
Αν η απάντηση είναι ναι, με τη λύση του RF σήματος δεν θα τη χρειάζεσαι πλέον αφού θα μεταφέρεις το σήμα από την κεντρική κεραία στη κρεβατοκάμαρα.
Αν η απάντηση είναι όχι και χρησιμοποιείς την κεντρική κεραία τότε δεν χρειάζεσαι νέο καλώδιο και εξωτερικό κανάλι.
Πάντως σε κάθε περίπτωση η ποιότητα της εικόνας, ακόμη και σε Full HD τηλεόραση, είναι εφάμιλλη των απλών ελεύθερων καναλιών (mega-star κλπ)

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας από RF out

Αν η απάντηση είναι όχι και χρησιμοποιείς την κεντρική κεραία τότε δεν χρειάζεσαι νέο καλώδιο και εξωτερικό κανάλι.

Αυτό που λες δεν ενδίκνυται. Για να γίνει όπως το λες, πρέπει η έξοδος του 831 να μπει στο δίκτυο της κεντρικής με αποτέλεσμα, αν ο 831 δέχεται από ήδη από την κεντρική να έχει feedback στο κανάλι εξόδου του.. Για να μην έχεις θέμα παρεμβολών πρέπει να υπάρχει ήδη κεντρική και η είσοδος του 831 να είναι από άλλη κεραία.

Νομίζω ότι στο τέλος θα μπερδευτεί το παλικάρι.
Έχει τις λύσεις, οπότε καλύτερα να κλειδωθεί το θέμα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας από RF out

Στη πρώτη πρίζα (συνήθως σαλόνι) έρχεται ένα καλώδιο από την κεντρική κεραία και φεύγει ένα καλώδιο προς τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.Εκεί παρεμβάλεις τον 831 και αν χρειάζεται, και ένα μικρό ενισχυτή RF σήματος, στο RF out του 831, και τελείωσες. Μοναδική προϋπόθεση να είναι η καλωδίωση όπως την περιγράφω, γιατί σε κάποιες παλιές εγκαταστάσεις η καλωδίωση πάει κάθετα (από το σαλόνι σου στο σαλόνι του από κάτω διαμερίσματος κλπ). Το σήμα που δίνει η RF out του 831 είναι ότι ακριβώς σήμα του έχεις δώσει στο RF in εμπλουτισμένο με το σήμα του αποκωδικοποιητή σε συγκεκριμένη συχνότητα που μπορείς μάλιστα να αλλάξεις από τις ρυθμίσεις του 831. Είναι απλό και δοκιμασμένο.

Ο φίλος νομίζω ότι αναφέρεται σε διπλανό σπίτι και όχι στο ίδιο. Γι αυτό λέω ότι αν βάλεις το 831 στην κεντρική, θα ξαναγυρίσει πίσω στο RF in του.