Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

εδω ειναι το αντιθετο:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58305&page=115 (μηνυμα 1141)

αριστερα digea απο τον ενσωματωμενο της pioneer 5090H και δεξια nova με hdmi απο τον edision argus mini.
η διαφορα υπερ της digea ειναι νομιζω εμφανεστατη,παρα την κακη ληψη των εικονων.
εχει 1000ειπωθει,οτι τα sd καναλια,παιζουν καλυτερα με scart παρα με hdmi ανεξαιρετως δεκτη.
3 δεκτες εχω δοκιμασει και το συμπερασμα ειναι το ιδιο.

εαν μπορεις κανε το αντιθετο(nova hdmi,digea scart)και ανεβασε photo.
ακομα καλυτερα προσπαθησε και τα 2 να εχουν την ιδια συνδεση και κατα προτιμηση scart και τα 2,οποτε να παρεις τοπ maximum αποτελεσμα και απο τις 2 πηγες.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

εδω ειναι το αντιθετο:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58305&page=115 (μηνυμα 1141)

αριστερα digea απο τον ενσωματωμενο της pioneer 5090H και δεξια nova με hdmi απο τον edision argus mini.
η διαφορα υπερ της digea ειναι νομιζω εμφανεστατη,παρα την κακη ληψη των εικονων.
εχει 1000ειπωθει,οτι τα sd καναλια,παιζουν καλυτερα με scart παρα με hdmi ανεξαιρετως δεκτη.
3 δεκτες εχω δοκιμασει και το συμπερασμα ειναι το ιδιο.

εαν μπορεις κανε το αντιθετο(nova hdmi,digea scart)και ανεβασε photo.
ακομα καλυτερα προσπαθησε και τα 2 να εχουν την ιδια συνδεση και κατα προτιμηση scart και τα 2,οποτε να παρεις τοπ maximum αποτελεσμα και απο τις 2 πηγες.
Δεν έχω τώρα nova για να ανεβάσω photo.
Η ενσταση μου είναι σε αυτά που διαβάζω "τα sd καναλια,παιζουν καλυτερα με scart παρα με hdmi ανεξαιρετως δεκτη" και όχι άν ή Digea έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από την Nova.
Τα οποία μου φαίνονται πολύ περίεργα και ακριβώς αντίθετα σε σχέση με αυτά που έχω συναντήσει.
Δεν δίνω συνέχεια στο θέμα, γιατί εδώ το θέμα είναι η διαφορα ποιότητα σε Digea vs Nova.

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Δεν έχω τώρα nova για να ανεβάσω photo.
Η ενσταση μου είναι σε αυτά που διαβάζω "τα sd καναλια,παιζουν καλυτερα με scart παρα με hdmi ανεξαιρετως δεκτη" και όχι άν ή Digea έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από την Nova.Τα οποία μου φαίνονται πολύ περίεργα και ακριβώς αντίθετα σε σχέση με αυτά που έχω συναντήσει.
Δεν δίνω συνέχεια στο θέμα, γιατί εδώ το θέμα είναι η διαφορα ποιότητα σε Digea vs Nova.

δεν ειναι αποψη δικη μου αλλα πολλων μελων απο το φορουμ(και οχι μονο)που εχουν αμεση συγκριση των 2 συνδεσεων.
προσωπικα εχω δοκιμασει 3 διαφορετικους δεκτες με hdmi και περνω το ιδιο αποτελεσμα.
το κυριοτερο μειον,ειναι μια εντονη θαμπαδα/θολουρα που εχει η συνδεση hdmi στα sd καναλια.
δεν αποκλειω βεβαια το ενδεχομενο,να παιζει μεγαλο ρολο η τηλεοραση και επιδραση του scaler που φορα η καθε μια.
εαν συμβαινει κατι τετοιο,στην δικη μου περιπτωση,μπερδευονται οι scaler και παιρνω κακο αποτελεσμα.
το εχω δει ομως σε αρκετες τηλεορασεις και μου φαινεται λιγο απιθανο να συμβαινει κατι τετοιο.

εαν εσυ υποστηριζεις το αντιθετο και κρινεις(βαση του διικου σου setup)
οτι με hdmi παιρνεις καλυτερο αποτελεσμα απ`οτι με scart σε sd καναλια,μπορεις να μας ανεβασεις καποιες φωτο να δουμε κι`εμεις τι βλεπεις.
δεν εχουμε διαξιφισμους-προσωπικες αποψεις καταθετουμε...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

έχω δοκιμασει 3 διαφορετικους δεκτες με hdmi και περνω το ιδιο αποτελεσμα.
το κυριοτερο μειον,ειναι μια εντονη θαμπαδα/θολουρα που εχει η συνδεση hdmi στα sd καναλια.
Άν έχεις θαμπαδα/θολουρα από hdmi στα sd καναλια, δεν έχεις δέκτες που κάνουν καλό upselling ,αυτό το είχα στον Kathrein όταν τον πρωτοπήρα.
Εδώ πιστεύω παιζει ρόλο το πόσο καλό upscale κάνει ο δέκτης από το HDMI.
Όταν πήρα τον SAB με το λογισμικό που είχα δεν είχε μεγάλη διαφορά η ποιότητα εικόνας από scart και από HDMI.Με τις αναβαθμίσεις που βγήκαν βελτιώθηκε η ποιότητα εικόνας από το HDMI και είναι αυτή την στιγμή είναι καλύτερο από το scart.
Και Kathrein δεν είχε καλή εικόνα από HDMI όταν τον πήρα ,σήμερα η σύγκριση HDMI με scart (με την fw 2.01 που έχω), μοιάζει με ανέκδοτο.
Η ποιότητα εικόνας από HDMI στον Kathrein μοιάζει με 720p .
εαν εσυ υποστηριζεις το αντιθετο και κρινεις(βαση του διικου σου setup)
οτι με hdmi παιρνεις καλυτερο αποτελεσμα απ`οτι με scart σε hd καναλια,
εννοείς sd καναλια.

μπορεις να μας ανεβασεις καποιες φωτο να δουμε κι`εμεις τι βλεπεις.

Δεν έχω φωτογραφική μηχανή, από το κινητό προσπάθησα να βγάλω φωτογραφίες αλλά δεν φαίνονται καλά, γιατι έχω καμερα με λίγα pixel.

Last edited:
φαίνεται πεντακάθαρα οτι κατι δεν πάει με το PC από το οποίο φαίνεται να λείπουν οι μισές γραμμές (εξου και το πιξέλιασμα, μάλλον βγάζει progressive με κακό de-interlacing???).

Θα πρότεινα να το επαναλάβεις με ένα δέκτη ισάξιας ποιότητας της nova (δηλαδή όχι των 25 )

Θα ανεβασω το απογευμα απο pvr, να δουμε τι παιζει και στα 2, η συγκριση που κανουμε τωρα ειναι ποιο μεσο κανει το καλυτερο upscaling.
Παντως εγω προτιμω νοβα λογω καλυτερης κινησης.

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

H δεύτερη εικόνα είναι καλύτερη.
Λευτέρη ποια είναι η σειρρά Digea vs Nova;

Tα screenshot είναι πραγματικής ανάλυσης, θα καταλάβεις ! (να σε παιδέψω λίγο Κωνσταντίνε -bye- ).
Το συμπέρασμα το δικό σου πάντως το υιοθετώ.

το mega έχει πρόβλημα εδώ και χρόνια με το λογότυπό του το οποίο γίνεται de-interlace λάθος ,γιαυτό φαίνεται και "γρέτζο".

i bet οτι η δεξιά εικόνα είναι digea!

Όσον αφορά τις αρχικές φωτό που ανέβασα:

Στό θέμα με το "FREEZE" που επισημαίνει ο sotos65, όπου φαίνεται διαφορετική φωτεινότητα αντίθεση, θα ελέγξω την TV μην τυχόν έχουν ξεμείνει διαφορετικές τιμές contrast/brightness στα διαφορετικά inputs. Αν έχει διαφορά θα πρέπει να ξανακάνω την όλη διαδικασία διότι η μεγαλύτερη φωτεινότητα σίγουρα θα έχει επίπτωση και στη φωτογραφία. (ουφ...).

Επίσης σύμφωνα με τον sotos65 και τον greekgreek, θα ήταν σίγουρα καλύτερο (τέλειο) να έχουμε εγγεγραμμένα ψηφιακά αρχεία από τα οποία να τσιμπάγαμε τα frames. Στην περίπτωση που το δοκιμάσει κάποιος, πρέπει να προσέξει τυχόν διακυμάνσεις στην ποιότητα εγγραφής. Π.χ. τα Windows Media Center (WMC) γράφουν σε ποιότητα υποδεέστερη του αρχικού (από default), ενώ o PVR 3001 σε κανονική.

Όσον αφορά το HDMI VS scart είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω έναν pace με HDMI και η διαφορά από το scart του PRV 3001 ήταν αμελητέα, τόσο στα χρώματα όσο και στην ευκρίνεια.

Υπάρχει μια εμφανής διαφορά στο μαύρο, όπου ο renderer του WMC έχει μια τάση να ανοίγει τα χρώματα (διαφορετικό output range; ). Θα δοκιμάσω να βάλω ffdshow. Πάιζει όμως έτσι το timeshift; Επειδή δεν θυμάμαι πως ορίζω το ffdshow στο WMC, όποιος έχει την καλοσύνη μου το λέει.

Όσον αφορά στην κίνηση και στις δύο πλατφόρμες είναι άψογη.

Τα κινητά δεν είναι ακόμα ικανα να τραβήξουν φωτογραφίες σαν μια φωτογραφική μηχανή. Για τη φωτογράφιση χρησιμοποίησα τρίποδο και timer για την τέλεια από άποψη κουνήματος λήψη.

Οι διαφορές όμως που βλέπω είναι ανεξάρτητες από τα contrast/brightness και (πιθανώς) output range, και εντοπίζονται στα "σκαλοπατάκια", ιδίως στα γράμματα και τα όρια τις στέγης στις φωτό του #5, όπου το pixel στη Digea βγάζει μάτι.

Last edited:
επίσης,

Όσον αφορά στο μικρότερο κάδρο της nova, δεν ξέρω αν είναι ιδιότητα της TV (overscan) ή κάνει crop η nova. Μάλλον το β.

Παιδιά είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, δεν έβγαλα "επίσημο πόρισμα" για το ποιά εικόνα είναι καλύτερη, απλά άνοιξα το θέμα μήπως μπούν κι άλλοι με screenshots και έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

η πρωτη ειναι nova,η 2ρη digea...

Το ότι δεν έγραψα τι είναι το καθένα το έκανα για να προσέξετε λίγο παραπάνω τις διαφορές χωρίς να επηρεάσω κανέναν.
Βέβαια όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω από αναλύσεις θα κατάλαβαν από την 1η στιγμή από που είναι τα snapshot!
Αυτό που θα πω από δικιά μου εκτίμηση είναι ότι η πλάστιγγα γέρνει εμφανώς προς την πλευρά της digea με πιο καλή εικόνα γενικά (μην ξεχνάμε ότι και στο bitrate υπερτερεί η digea, οπότε αφού μιλάμε για κινούμενη εικόνα, παίζει ρόλο).