Ποιότητα εικόνας με επίγεια κανάλια

temm

New member
12 March 2008
1
Γεια σας,

σκοπεύω να αγοράσω κάποια 32άρα ή 37 lcd. Μάλλον την Philips 32PFL9632D ή 37PFL9732D.

Το ερώτημα μου είναι πως παίζουν γενικά αυτές οι τηλεοράσεις τα κλασικά επίγεια κανάλια (Mega, Ant1, klp).

Εχω αυτή τη στιγμή μία 32άρα CRT Hitachi η οποία έχει πολύ καλή εικόνα και κατά το Hitech (της τότε εποχής) ήταν όντως (σε επίπεδο είκονας) από τις καλύτερες.

Αυτές τώρα οι lcd 'βλέπονται' με τέτοια χαμηλής ανάλυσης σήματα? Θα είναι σχεδόν εφάμιλλη με μία καλή crt ή όχι?

Είναι προτειμότερο μία 32άρα HD ready ή 37άρα FullHD για την συγκεκριμμένη δουλειά?

Θα με ενδιάφερε πολύ χρήστες που έχουν προηγούμενη εμπειρία απο πολύ καλές crt τηλεοράσεις την άποψη τους πως στέκονται πλέον οι καινούργιες αυτές lcd δίπλα τους.

Ευχαριστώ
Teo

Αν δεν σε ενοχλεί το μπαουλοντίβανο CRT και βλέπεις μόνο τηλεόραση, κράτα το μέχρι να χαλάσει. Αλλά σε αυτές τις ίντσες και η LCD μια χαρά είναι.

Πριν από μία εβδομάδα αγόρασα την samsung 40F86BD. Πρώτα είχα μία 29 crt. Ακόμα και τα κανάλια που ανέφερες φροντίζω να τα βλέπω από τον αποκωδικοποιητή της NOVA. Αυτό που ανέφερε ο φίλος πριν είναι σωστό γιατί όταν τα βλέπω απ' ευθείας τότε ίσως η προηγούμενη να ήταν κάπως καλύτερη. Δεν μπορώ όμως με βεβαιότητα να σου πω καθώς δεν ξέρω το σήμα σου στα επίγεια πρώτον αλλά και δεύτερον σου παραθέτω την αποψη μου έχοντας 40 ιντσων τηλεοραση.
Επίσης θα έλεγα οτι εφόσον έχεις ήδη 32 τότε καλό ειναι να πας στις 37 τουλαχιστον ειδάλως θα σου φανει κοντή η καινούρια

Εγω , οπως και ο φιλος Jammin με την F86 και μεσω Nova τα επιγεια καναλια τα βλεπω παρα πολυ καλα...Πριν με 32αρα LG παντως δεν τα ευχαριστιομουνα και τοσο γιατι μου φαινοντουσαν οτι ειχαν πολυ "κοκο"!!

Σε sd σήμα από επίγεια κανάλια το pixel plus της Philips (παρότι λιγότερο έντονο από προηγούμενα μοντέλα) εξακολουθεί να κάνει πολύ καλή δουλειά

Είμαι κι εγώ υποψήφιος αγοραστής LCD τηλεόρασης αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι δεν γνωρίζω την τύφλα μου από το συγκεκριμένο προϊόν.
Είμαι πληροφορικός και καταλαβαίνω όλα αυτά που διαβάζω στα specs και παρόλα αυτά έχω πελαγώσει.
Έλεγα να πάρω την Samsung 32R86 αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερο ένα κατοστάρι panel σαν αυτό της Philips 9632. Από την άλλη βλέπω ότι οι plasma είναι και πιο φτηνές και καλύτερη εικόνα έχουν. Τι γίνεται όμως με την αντοχή τους στο χρόνο?
Όποιος χριστιανός δύναται ας με βοηθήσει...
Αξίζουν τα 100Hz για τηλεοπτικό σήμα?

Είμαι κι εγώ υποψήφιος αγοραστής LCD τηλεόρασης αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι δεν γνωρίζω την τύφλα μου από το συγκεκριμένο προϊόν.
Είμαι πληροφορικός και καταλαβαίνω όλα αυτά που διαβάζω στα specs και παρόλα αυτά έχω πελαγώσει.
Έλεγα να πάρω την Samsung 32R86 αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερο ένα κατοστάρι panel σαν αυτό της Philips 9632. Από την άλλη βλέπω ότι οι plasma είναι και πιο φτηνές και καλύτερη εικόνα έχουν. Τι γίνεται όμως με την αντοχή τους στο χρόνο?

Στην Toshiba 32WLT68PG (100Hz) που μολις πηρα, τα καναλια φαινονται πολυ καλα. Δεν ξερω ποση διαφορα εχει απο καποια αλλη χωρις 100Hz.
Δε νομιζω ομως οτι θα εχεις προβλημα. Αν θες οτι καλυτερο σε τηλεοπτικο σημα, τοτε πηγαινε σε Plasma, οπως αυτη που σου προτειναν πιο πανω.

Μπορεις να βοηθησεις πολυ περισοτερο τον εαυτο σου αμα διαβασεις πιο προσεκτικα τα διαφορα τοπικ .
Σαφως και η R86 δεν εχει καμμια σχεση με τις 9632 η μια d3000 για παραδειγμα .
Ειναι ομως 32αρες και μαλιστα ακριβες .
Γινε πιο σαφης ποσα λεφτα διαθετεις , απο ποση αποσταση βλεπεις , αν προκειτε να ξεσκιστεις στο PS3 η να την εχεις και για πισι μονοτορ π.χ. και τοτε θα σε βοηθησουν και ............οι Μωαμεθανοι-bye-

Στην Toshiba 32WLT68PG (100Hz) που μολις πηρα, τα καναλια φαινονται πολυ καλα.

Κυκλοφορει ακομη αυτη?

Παρε μια 37PX80 και καθαρισες.

Εικονα αντιστοιχη με LCD διπλασιας αξιας.