Ποιότητα εικόνας media players

kostisuk

New member
31 October 2010
56
Αγαπητοι φιλοι γεια σας ,

Βρισκομαι προς αναζητηση του media player με την καλυτερη ποιοτητα εικονας.
Τελικα υπαρχουν σημαντικες διαφορες στην εικονα στους διαφορους players ή οι παραπανω τιμες αποτελουν συναρτηση των εξτρα διαδικτυακων δυνατοτητων κτλ. ;
Στα διεθνη reviews βλεπω οτι επαινουν πολυ τα popcorn hour για την εικονα που δινουν, αλλα δεν βρηκα καποιο συγκριτικο ποιοτητα εικονας με αλλα μηχανακια.
Τελικα εχουν και τοσα διαφορα απο π.χ τα wd που εχουν παρομοιο chip ?

Eιδικα αν η εικονα βγαινει σε τηλεοραση, εγω δεν ασχολουμαι καν.Σχεδον ολα ειναι ιδια.
ΑΝ υπαρχουν διαφορες θα ειναι σε προβολη σε πανι οπου και παλι θα ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισεις διαφορες (ειδικα μεταξυ sigma media players).
Αν καποιος παει σε popcorn και dune, θεωρω οτι εχει κανει την καλυτερη επιλογη.
Ισως αποτελει κριτηριο και η δυναμη του επεξεργαστη , οποτε καποιος με 8642/43 sigma μηχανακι δεν εχει να ζηλεψει σε κατι.

Για προσωπικη μου αγορα ειχα καταληξει στο wd tv live. Θεωρεις οτι τα εξτρα χρηματα (τουλαχιστον 100 ευρω ακομη) αξιζουν για την αγορα ενος popcorn . Με κριτηριο την ποιοτητα εικονας και μονο, σε 55'' τηλεοραση.

Για προσωπικη μου αγορα ειχα καταληξει στο wd tv live. Θεωρεις οτι τα εξτρα χρηματα (τουλαχιστον 100 ευρω ακομη) αξιζουν για την αγορα ενος popcorn . Με κριτηριο την ποιοτητα εικονας και μονο, σε 55'' τηλεοραση.

Oχι..

Επειδή και για μένα ήταν από το πιο σημαντικά κριτήρια η ποιότητα εικόνας το έψαξα λίγο παραπάνω .
Από τα WD Live, EGREAT Μ34Α, Xtreamer που έχω, καλύτερο σε ποιότητα εικόνας είναι το WD Live .
Με εμφανης διαφορα για μένα .

xtreamer pro!!....κανει τα παντα και απο εικονα...super
οταν φτιαξουν και θεμα με τα 24p δε θα εχεικανενα ψεγαδι

xtreamer pro!!....κανει τα παντα και απο εικονα...super
οταν φτιαξουν και θεμα με τα 24p δε θα εχεικανενα ψεγαδι

Στα μελλοντικα μηχανακια θα το φτιαξουν το θεμα με τα 23.976.
Στα υφισταμενα δυστυχως...

στο δικό μου xtreamer pro θέμα με τα 24p δεν έχει. Από τότε που του έβαλα σκληρό δίσκο (samsung F4 2TB), τα 23.976p τα παίζει νεράκι.

Το λέω γιατί πριν τον σκληρό το ψιλοκόλλημα κάθε 40 περίπου δεύτερα το έβλεπα μια χαρά

εκτός και αν η samsung τηλεόραση που έχω διορθώνει από μόνη της το θέμα και δε δείχνει το ψιλοκόλλημα

Last edited:
Εγώ νομίζω εξαρτάται κυρίως από το μέσο

Με Xtreamer (το πρώτο)
Σε Samsung B650 40 το βλέπω ελάχιστα μόνο αν το ψάξω
Σε Toshiba 32 με τίποτα (γενικότερα δεν βλέπεις πολλά εκεί)
Panasonic G20 50 ανετότατα και με ενοχλεί

Υ.Γ Μια χαρά εικόνα το live

Πηρα προσφατα με 60 ευρω Crystal Audio PicoHD και νομιζω οτι εχει ελαχιστα καλυτερη εικονα απο το WD που ειχα πριν (οχι το Live το πιο παλιο).

Μην νομιζεις κατ' αναγκην οτι το ακριβο θα ειναι και πιο καλο.