Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Άντε να πω 110, επειδή πραγματικά η εικόνα της δεν παίζεται (εγκατέστησα σήμερα την Β7 και μου έβγαλε τα μάτια!)

έτσι μάλιστα!
αν και είναι downgrade απο τις 120" που ειμαι τώρα και θέλω να μεταβώ σε 150" (ή και παραπάνω αν μπορώ) αλλα πρέπει να ψάξω να βρω άλλο χώρο για dedicate.

Τάσο καλορίζικη!
αλήθεια όμως τί θα παρακολουθείς στην OLED, δεδομένου οτι για ταινίες πηγαίνεις στον JVC και το τηλεοπτικό ειναι χάλια;
μόνο για σειρές;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθο

έτσι μάλιστα!
αν και είναι downgrade απο τις 120" που ειμαι τώρα και θέλω να μεταβώ σε 150" (ή και παραπάνω αν μπορώ) αλλα πρέπει να ψάξω να βρω άλλο χώρο για dedicate.

Τάσο καλορίζικη!
αλήθεια όμως τί θα παρακολουθείς στην OLED, δεδομένου οτι για ταινίες πηγαίνεις στον JVC και το τηλεοπτικό ειναι χάλια;
μόνο για σειρές;

Thanks (Τακης όχι Τασος :p )
Μονο σειρες, documentaries και κάτι απίθανα 4Κ HDR demos που έχει το Youtube.

που προτιμάς να βλέπεις ταινία;
και για ποιά χρήση πήρες την OLED TV αν επιτρέπεται..;

Επειδη ειμαι κοντα στη tv, περιπου 2 με 2.5 μετρα, τωρα πια βλεπω σχεδον τα παντα στην oled.
Αν ηταν 65αρα, γι αυτη την αποσταση παντα, θα εδινα τον προβολεα!

857e20e4230ed4a78f44120050a2889b.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές

Thanks (Τακης όχι Τασος :p )

Συγνώμη Τάκη!
:p

Ειμαι σίγουρος οτι θα την ευχαριστηθείς!

Επειδη ειμαι κοντα στη tv, περιπου 2 με 2.5 μετρα, τωρα πια βλεπω σχεδον τα παντα στην oled.
Αν ηταν 65αρα, γι αυτη την αποσταση παντα, θα εδινα τον προβολεα!

857e20e4230ed4a78f44120050a2889b.jpg

ποιο μοντέλο είπαμε εχεις; καμιά καλύτερη τιμή;
:p

ακόμα και απο τα 2,5m πάντως θα προτιμουσα τις 100"+ ενός προβολέα.

Iσως εισαι ακομα ενθουσιασμένος λόγο καινούργιας αγοράς, αλλα που να μην ειναι κάποιος ενθουσιασμένος απο την εικόνα μιας OLED...

Εχω oled εδω και 2 χρονια....οποτε δεν ειναι προσωρινος ο ενθουσιασμός.
Τωρα εχω κι εγω τη νεα lg oled 55b7v, οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη.
Δυστυχως, επειδη μπορω και συγκρινω αμμεσα τος 2 εικονες, μεσω splitter, η εικονα της lg ειναι "αλλου".
Και σε φωτεινότητα , και σε μαυρο και σε κοντραστ...δυστυχως.

Αν μπορεσω να παω σε 65αρα στο μελλον, ο προβολεας θα φυγει σιγουρα.

Εχω oled εδω και 2 χρονια....οποτε δεν ειναι προσωρινος ο ενθουσιασμός.
Τωρα εχω κι εγω τη νεα lg oled 55b7v, οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη.
Δυστυχως, επειδη μπορω και συγκρινω αμμεσα τος 2 εικονες, μεσω splitter, η εικονα της lg ειναι "αλλου".
Και σε φωτεινότητα , και σε μαυρο και σε κοντραστ...δυστυχως.

Αν μπορεσω να παω σε 65αρα στο μελλον, ο προβολεας θα φυγει σιγουρα.

Αν συμπεραίνω σωστά, πρώτη προτεραιότητα σου ειναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας, απο το μέγεθος της εικόνας με ήδη πολύ καλή ποιότητα εικόνας. (με δεδομένο οτι εχεις JVC προβολέα)
ενδιαφέρον.. προσωπικά επιλέγω το αντίθετο γιατι επιθυμώ να έχω την καλύτερη κινηματογραφική αίσθηση.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Μπορεί κάποιος να ορίσει τι εστί αυτή η περιβόητη κινηματογραφική αίσθηση με όρους αποστάσεων και ιντσών?

έτσι οπως το αντιλαμβάνομαι..
κινηματογραφική αίσθηση ειναι αυτά που αισθάνεσαι όταν βλεπεις μια ταινία σε μια κινηματογραφική αίθουσα.
ειναι το μέγεθος της εικόνας που είναι επιβλητικό, τα 24fps (αν και αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον), ο επιβλητικός ήχος (αν υπάρχει)
δεν αναφέρομαι στα άκρα, αν πχ κάτσεις στην πρώτη σειρά ή στην τελευταία.

αν θέλεις με όρους αποστάσεων και ιντσών, δεν είμαι ο ειδικός.

Last edited:
Νομιζω πως ολες οι πλευρες εχουν δικιο.
Και αυτες που λενε πως αν πλησιασεις το καδρο θα σου φαινονται μεγαλυτερες οι ιντσες, αλλα και αυτες που λενε πως μεσα στην "κινηματογραφικη αισθηση" ειναι κι αλλα πραγματα που υποσυνειδητα ο εγκεφαλος εχει συνηθισει.
Οπως π.χ. το να εισαι ΚΑΙ μακρια απο την εικονα, αλλα ταυτοχρονα να την βλεπεις τεραστια σε συνδιασμο του να βλεπεις εκτος καδρου τα υπολοιπα αντικειμενα μικροσκοπικα σε σχεση με το πανι, τα ματια να εστιαζουν μακρυα κλπ.
Σαν να βλεπεις ενα βουνο που ενω καταλαβαινεις οτι ειναι χιλιομετρα μακρια, εξακολουθεις να το βλεπεις τεραστιο και να νιωθεις δεος.

Στην ερωτηση τι θα διαλεγα εγω....εχοντας λιγους μηνες oled, ευχαριστως θα προδιδα τον (dlp) προβολεα μου των 106" για να παω σε μια oled 77" οταν οι τιμες γινουν προσιτες.
Εδω και με την 55" oled, ταινιες που ηξερα οτι δεν εχουν ιδιαιτερη φωτογραφια για να αναδειχθουν σε μεγαλο καδρο, τις εβλεπα στην tv.
Θες το μαυρο. ? Το κοντραστ. ?
Πιθανολογω οτι με εναν jvc δεν θα ηταν το ιδιο βεβαια.
Αλλα...εγω προσωπικα (μιας και δεν εχω παιξει ποτε πανω απο 106" στο χωρο μου), θα θυσιαζα αυτη τη διαφορα ιντσων (77"-106") για την διαφορα ποιοτητας εικονας dlp-oled.
Αν ειχα στημενες 120"-130" με καποιον jvc ισως οχι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές

Κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ (πλην των 4Κ HDR demos), αλλά το τελευταίο 6μηνο άρχισα να βλέπω και κάποιες ταινίες στην OLED... :p

Μόλις οι 77" πέσουν στο πεντοχίλιαρο, απαρνιέμαι ευχαρίστως τις 111" του προβολέα για την ίδια απόσταση θέασης... :laugh:

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Νομιζω πως ολες οι πλευρες εχουν δικιο.
Και αυτες που λενε πως αν πλησιασεις το καδρο θα σου φαινονται μεγαλυτερες οι ιντσες, αλλα και αυτες που λενε πως μεσα στην "κινηματογραφικη αισθηση" ειναι κι αλλα πραγματα που υποσυνειδητα ο εγκεφαλος εχει συνηθισει.
Οπως π.χ. το να εισαι ΚΑΙ μακρια απο την εικονα, αλλα ταυτοχρονα να την βλεπεις τεραστια σε συνδιασμο του να βλεπεις εκτος καδρου τα υπολοιπα αντικειμενα μικροσκοπικα σε σχεση με το πανι, τα ματια να εστιαζουν μακρυα κλπ.
Σαν να βλεπεις ενα βουνο που ενω καταλαβαινεις οτι ειναι χιλιομετρα μακρια, εξακολουθεις να το βλεπεις τεραστιο και να νιωθεις δεος.

Έτσι ακριβώς το βλέπω κι εγώ. Μπορεί από πλευράς γεωμετρίας (solid angle κλπ) να είναι ίδιο το μέγεθος με μια τηλεόραση στα 2 μέτρα, αλλά η τελική αίσθηση είναι διαφορετική. Μπορεί να'ναι όλα ψευδαίσθηση, αλλά είναι λίγο αντιφατικό να υποτιμάμε την ψευδαίσθηση στον κινηματογράφο (που είναι ο ορισμός της ψευδαίσθησης!)

Για το άλλο ερώτημα, όσο η ποιότητα εικόνας είναι από πολύ καλή και πάνω (λέγε με Dila), τότε δε θα άλλαζα με τίποτα τον προβολέα και τις 110-120 ίντσες για καμία OLED. Η 20% βελτίωση της εικόνας ποτέ δε θα μπορέσει να αναπληρώσει την αίσθηση της φωτεινής δέσμης που πετάει πάνω απ'το κεφάλι σου και σκάει στο πανί. Είπαμε, ψευδαίσθηση.

Δεν το βλεπουν ολοι το ιδιο..εγω πχ αν δω κατι τοσο καλο, δεν μπορω να ξαναπαω πισω.
Οταν βλεπω προβολεα, παντα εχω στο μυαλο μου την εικονα τηs oled!
Ειδικα τωρα με το 4k hdr η διαφορα στα ματια μου, εινα μεγάλη.

Σε λίγο θα μου πείτε ότι βολεύεστε και με τις 6" του κινητού επειδή είναι oled..... :flipout:

Ποιές 77" και 55" ρε παιδιά; πλάκα κάνετε; SIZE DOES MATTER.

Αντίστοιχα, αν μπορούσατε να έχετε μια αίθουσα κινηματογράφου με χιλιάδες ίντσες, θα βολευόσασταν με 120 ιντσούλες;

Εξαρταται και απο την αποσταση Τασο...προφανως αν ειχα μεγάλο σαλονι ή το δικο σου batcave, θα ηθελα 200 ιντσες.

Στο δικο μου χωρο και αποσταση, αν ειχα 65-75 ιντσες, ευκολα θ αποχωριζομουνα τον προβολεα.