Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ζώντας με JVC στις 120 σε ιδανικό χώρο, με 65αρα Oled στο σαλόνι και έχοντας δει και αίθουσα Dolby στην Αμερική, θα διάλεγα (οριακά) την αίθουσα, μετά τον JVC και μετά την Oled

Και αυτό γιατί, όπως προειπωθηκε, size does matter και επειδή η διαφορά oled / JVC δεν είναι χαοτική (και με τα 2 εντυπωσιάζομαι όταν παίζει μια καλή σκηνή όποτε μετά το μέγεθος κερδίζει)

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

1.σε μια αιθουσα χωρις ποπκορν και ενοχλητικο κοινο
2. σε μια ολεδ 65
3. σε 100 jvc dila

Σου το διορθωσα λιγο, αλλα...
για 2η φορα σημερα :ernaehrung004::grinning-smiley-043

...

Εντάξει προφανώς, υπάρχει μια προκατάληψη και δεν σε ψήνει ιδιαίτερα ένας προβολεας. Δεκτό

Τι προκαταληψη ρε συ? Μα διαβαζεις καθολου αυτα στα οποια απαντας ή εχεις τυφλωθει τελειως και απαντας σε auto pilot mode?
Σου γραφει ο ανθρωπος στο ποστ που quotαρεις οτι εχει προβολεα εδω και 10 χρονια και του λες οτι υπαρχει προκαταληψη και δεν τον ψηνει ιδιαιτερα?

https://www.youtube.com/watch?v=HVhDRtzwRF8

Η συντήρηση που αναφέρεσαι ειναι για dlp οπου μπαίνει σκόνη από παντού.
Οι jvc δεν χρειάζονται τουλάχιστον εγώ δεν έχει τύχει να κάνω ποτέ. Έχει ηλεκτρονικό πορτάκι που κλείνει για τον φακό.

Καλιμπραρισμα κτλ αν θέλεις κάνεις όπως και στις tv

Όλα τα άλλα προβλήματα ή αντίστοιχα.. που αναφέρεις υπάρχουν και στις τηλεοράσεις cloud κτλ

Εντάξει προφανώς, υπάρχει μια προκατάληψη και δεν σε ψήνει ιδιαίτερα ένας προβολεας. Δεκτό

Δεν εχω καμια προκαταληψη απλα λεω οτι μια oled σε προσιτη τιμη και 100 ιντσες θα ηταν μεγαλη ευκολια..απεναντιας εχω 100 ιντσες στα 2,5 μετρα και μου φαινονται λιγες...

ολοι οι τριτσιποι οπως και ο jvc με τον καιρο χανουν σε κοντραστ και χρωματικη ομοιομορφια γιατι αλλοιωνονται τα πολωτικα φιλτρα
και η σκονη μια χαρα μπαινει στους jvc ρωτα εναν τεχνικο,ποσο καιρο τον εχεις?

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Τι προκαταληψη ρε συ? Μα διαβαζεις καθολου αυτα στα οποια απαντας ή εχεις τυφλωθει τελειως και απαντας σε auto pilot mode?
Σου γραφει ο ανθρωπος στο ποστ που quotαρεις οτι εχει προβολεα εδω και 10 χρονια και του λες οτι υπαρχει προκαταληψη και δεν τον ψηνει ιδιαιτερα?

https://www.youtube.com/watch?v=HVhDRtzwRF8
Έχει προβολέα 10 ετιας ο οποίος προφανώς έχει κάποια θέματα που καινούργια μοντέλα δεν τα έχουν.
Προκατάληψη ίσως ακούστηκε βαρύ. Αλλά το θέμα είναι ότι αν κάποιος θέλει βρίσκει δικαιολογίες. Και φυσικά οι προβολείς δεν είναι κατάλληλοι για όλους τους χώρους και όλες τις περιπτώσεις. Οι τηλεοράσεις δεν απαιτούν πανί και εγκατάσταση.
Αν είναι θέμα ευκολίας φυσικά οι τηλεοράσεις υπερτερούν.

Δεν εχω καμια προκαταληψη απλα λεω οτι μια oled σε προσιτη τιμη και 100 ιντσες θα ηταν μεγαλη ευκολια..απεναντιας εχω 100 ιντσες στα 2,5 μετρα και μου φαινονται λιγες...

ολοι οι τριτσιποι οπως και ο jvc με τον καιρο χανουν σε κοντραστ και χρωματικη ομοιομορφια γιατι αλλοιωνονται τα πολωτικα φιλτρα
και η σκονη μια χαρα μπαινει στους jvc ρωτα εναν τεχνικο,ποσο καιρο τον εχεις?
Κοντά στα 9 χρόνια.

Δεν είμαι γνωστής, αλλά σίγουρα και οι oled θα έχουν πρόβληματα. Εκτός και αν βρέθηκε το τέλειο πάνελ. Ενα μειονέκτημα που γνωρίζω, είναι ότι δεν είναι αρκετά φωτεινές όπως οι led.
Για ομοιομορφιες κτλ δεν γνωρίζω

Γιατί όσοι έχετε OLED πηγαίνετε σινεμά αφού η ποιότητα εικόνας είναι κατά πολύ υποδεέστερη;

Που νιώθετε ότι είναι πιο επιβλητική η εικόνα και ο ήχος.. Σε μια κινηματογραφικη αίθουσα ή στην 55/65 OLED σας;

Που θεωρείται ότι υπάρχει κινηματογραφικη αίσθηση;
Και πως ορίζεται την κινηματογραφικη αίσθηση;

Εγω προσωπικα πηγα στο blade runner γιατι μεχρι να βγει σε bluray θα περασει καιρος, και ποιος περιμένει μεχρι τοτε;

Φυσικα οταν βγει θα την ξαναδω πολλες φορες...

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Αναρωτιέσαι στον καθρέφτη;

Πληροφοριακά θα ήθελα μια 120" oled να αντικαταστήσει τον προβολέα μου και να κοστίζει όσο ένας jvc. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το μέσο, ούτε με εταιρίες. Απλά δεν είναι εφικτό.

Εσύ όμως θα ήθελες έναν προβολέα με την εικόνα μιας oled; γιατί θα λες για λαμπιόνια και διάφορα άλλα..
Είσαι φίλαθλος ή οπαδος;

στο παρακάτω τί επιχείρημα έχεις;

...

Επίσης όπως θα γνωρίζεις, και επειδή τυχαίνει να παρακολουθείς κινηματογραφο, οι παλιές αλλά και καλές, (ποιοτικές αν θέλεις) τα κλασικά αριστούργημάτα, κτλ δεν έχουν βγει σε 4k, uhd, ούτε καν σε bluray και πολλές φορές αναγκαζομαστε να τις δούμε σε dvd ή web rip.. Για ποια ακριβώς ποιότητα μιλάς; στον γκοτζιλα και στους δεινόσαυρους;

Εκτός και αν τώρα με την oled βλέπεις μόνο τέτοια.

Tι επιχειρημα και πρασινα αλογα? Εγω δεν προσπαθω να σε πεισω. Εσυ προσπαθεις να πεισεις τους αλλους για το θεμα και το εχεις κανει και σε αλλα νηματα. Κανε λιγο πισω να ξεθολωσεις και διαβαζε αυτα που σου γραφουμε, γιατι απο τοτε που σε ξερω θολωνει το ματι σου καθε φορα με αυτο το θεμα.

Καθε οπτικη γωνια εχει τα επιχειρηματα της, τα οποια εχουν εν πολλοις αναφερθει ως τωρα και απο τις δυο μεριες. Καταλαβαινω απολυτα οσους προτιμουν το μεγεθος. Καλα κανουν! Δικαιωμα τους.
Εγω παλι προτιμω την ποιοτητα της εικονας, την οποια στο ποστ σου μπερδευεις εντελως με την αναλυση. Αυτη η μανια σου στο συγκεκριμενο ζητημα να πεισεις τους αλλους οτι η δικη σου αποψη ειναι σωστη ειναι τελειως ανωριμη. Live and let live...
Χαλαρωσε λιγο και μετα ξανασκεφτεσαι το ποιος ειναι φιλαθλος και οπαδος.

Last edited:
Αν και βγαίνω Off topic, ξεχνάτε να βάλετε και κάτι άλλο στην εξίσωση για την επιλογή σινεμά ή σπίτι.

Στο IMAX που πάω για να δω τις ταινίες που θεωρώ ότι αξίζουν σωστή θέαση (οδηγώντας για κάπου 250 χιλιόμετρα κάθε φορά), πέρα απ'την τεράστια εικόνα, υπάρχει και ο τεράστιος ήχος.

Φαντάζομαι ότι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι που γράφουμε εδώ μέσα έχουμε στο σπίτι μας ένα σχετικά σοβαρό σύστημα για τον ήχο μας. Οπότε ναι, μπορούμε να έχουμε και την "εικόνα" του ήχου στον χώρο, και τα fancy Ατμος , και τις άψογα ελεγχόμενες χαμηλές, κλπ κλπ κλπ.

Πόσοι όμως από μας μπορούν να το χαρούν σε στάθμες σαν αυτές του IMAX (= ΔΥΝΑΤΑ αλλά χωρίς παραμορφώσεις κλπ) χωρίς να δεχτούν επίσκεψη, στην καλύτερη από ορυώμενο γείτονα, στην χειρότερη από περιπολικό μετά από κάνα μισάωρο;;;

Last edited:
Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτό αλλά στην κινηματογραφικη αίσθηση. Αν θέλεις απάντησε μου στις ερωτήσεις που έθεσα για να έχουμε μια βάση.

Το γιατί έτσι μου αρέσει είναι δεκτό, και καθόλου κατακριτέο. άλλο όμως το πως μας αρέσει κάτι και άλλο τι είναι πιο σωστό. Στην περίπτωση μας επιβλητικό.
Η όπως ορίζει ο καθένας την κινηματογραφικη αίσθηση

Επίσης δεν απαντάς σε κανένα από τα παραπάνω ερώτηματα. Αλλά μιλάς γενικά και αόριστα με χαβαλέ βίντεο και προτροπές να χαλαρώσω. Προσωπικά χαλαρός είμαι με ουίσκι.
Και ετοιμάζομαι για έξω.

Ποια ανάλυση και πράσινα άλογα λες.. Θα γράφω όπως γράφεις.. Αφου βλέπεις ΚΑΙ ταινίες που είναι γυρισμένες με κάμερες τις πλάκας. Το cosmos που κου ζήτησες από Ζουλαφσκι δεν ξέρω αν είδες την εικόνα του.. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό.. Μιλαω το για χρώματα κτλ για όλη την παραγωγή ακόμα και το transfer. Δεν είναι μόνο η ανάλυση.

Αν και όποτε θέλεις απαντάς γιατί εγώ δεν είδα καμιά απάντηση και δεν διαβάζω αλλά νήματα, αν θέλεις κανε quotes.

Last edited:

Λυσσα κακια πια...
Συνεχιζεις να προσπαθεις να πεισεις οτι αυτο που σου αρεσει ειναι και καλυτερο και τωρα πιανεσαι απο το "επιβλητικο".
Για σενα ειναι πιο επιβλητικο το μεγεθος για αλλους ειναι πιο επιβλητικο και υποβλητικο το μαυρο των oled και οσα επονται αυτου (αντιθεση, ζωντανια, δυναμη, χρωματα)

Ηδη σου εξηγησα γιατι δεν απαντω σε αυτα που ρωτας. Δεν εχει κανενα νοημα να το κανω. Δεν προσπαθω να σε πεισω και δε με ενδιαφερει κατι τετοιο.
Εσυ εχεις βαλθει να μας πεισεις και κανεις σαν Τεξανος τηλε-ιεροκηρυκας. Και μονο το οτι με κανεις να επαναλαμβανομαι δειχνει το ποσο διαβαζεις τα ποστ που σου γραφουμε. Αν αυτο ειναι το χαλαρο σου, τοτε χρειαζεσαι κι αλλο ουισκι.
Η καλυτερα κανενα τσιπουρο.

Αν και βγαίνω Off topic, ξεχνάτε να βάλετε και κάτι άλλο στην εξίσωση για την επιλογή σινεμά ή σπίτι.

Στο IMAX που πάω για να δω τις ταινίες που θεωρώ ότι αξίζουν σωστή θέαση (οδηγώντας για κάπου 250 χιλιόμετρα κάθε φορά), πέρα απ'την τεράστια εικόνα, υπάρχει και ο τεράστιος ήχος.

Φαντάζομαι ότι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι που γράφουμε εδώ μέσα έχουμε στο σπίτι μας ένα σχετικά σοβαρό σύστημα για τον ήχο μας. Οπότε ναι, μπορούμε να έχουμε και την "εικόνα" του ήχου στον χώρο, και τα fancy Ατμος , και τις άψογα ελεγχόμενες χαμηλές, κλπ κλπ κλπ.

Πόσοι όμως από μας μπορούν να το χαρούν σε στάθμες σαν αυτές του IMAX (= ΔΥΝΑΤΑ αλλά χωρίς παραμορφώσεις κλπ) χωρίς να δεχτούν επίσκεψη, στην καλύτερη από ορυώμενο γείτονα, στην χειρότερη από περιπολικό μετά από κάνα μισάωρο;;;

Πολύ σωστά τα λες

Γι αυτό επιλέγουμε το σπίτι βάσει χώρου home cinema και γειτόνων 😋

(μακάρι φυσικά να έχουμε δυνατότητα τέτοιας επιλογής πάντα)

Πολύ σωστά τα λες

Γι αυτό επιλέγουμε το σπίτι βάσει χώρου home cinema και γειτόνων

(μακάρι φυσικά να έχουμε δυνατότητα τέτοιας επιλογής πάντα)
+1

Ψάχνω να αλλάξω σπίτι αλλά που να βρω την ασυλία που έχω σε θορύβο..

Last edited:
Δεν εχουμε imax εδω....οποτε και ο ηχος σπιτι μου ειναι καλυτερος!
Επςιδη μενω σε οροφοδιαμερισμα, δεν εχω θεμα με τον ηχο, μπορω και ακουω σε υψηλες σταθμες.

Για να μη πω για τη καφριλα που υπαρχει στο σινεμα...τρωνε, μιλανε, παιζουνε με τα κινητα που με τυφλωνουνε, βηχουνε, κλπ
Χτες στο mall στο blade runner κοντεψα να σκοτωθω με καποιους γι αυτο το θέμα.
Σπιτι μου εχω ιδανικες συνθηκες, οποια ωρα το θελησω, σχεδον.

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Λυσσα κακια πια...
Συνεχιζεις να προσπαθεις να πεισεις οτι αυτο που σου αρεσει ειναι και καλυτερο και τωρα πιανεσαι απο το "επιβλητικο".
Για σενα ειναι πιο επιβλητικο το μεγεθος για αλλους ειναι πιο επιβλητικο και υποβλητικο το μαυρο των oled και οσα επονται αυτου (αντιθεση, ζωντανια, δυναμη, χρωματα)

Ηδη σου εξηγησα γιατι δεν απαντω σε αυτα που ρωτας. Δεν εχει κανενα νοημα να το κανω. Δεν προσπαθω να σε πεισω και δε με ενδιαφερει κατι τετοιο.
Εσυ εχεις βαλθει να μας πεισεις και κανεις σαν Τεξανος τηλε-ιεροκηρυκας. Και μονο το οτι με κανεις να επαναλαμβανομαι δειχνει το ποσο διαβαζεις τα ποστ που σου γραφουμε. Αν αυτο ειναι το χαλαρο σου, τοτε χρειαζεσαι κι αλλο ουισκι.
Η καλυτερα κανενα τσιπουρο.
Εντάξει αν οι εικόνες με καλύτερο μαύρο είναι πιο επιβλητικές από ότι κάτι μεγάλο που έρχεται κατά πάνω σου. Παω πάσο. Δεν έχουμε κάτι άλλο να συζητήσουμε καθώς τα επιχειρήματα σου, εξαντλούνται στο γιατί έτσι μου αρέσει.

Και μην ξεχνάς (σύμφωνα με μελέτες) ότι ο 1 λόγος που αλλάζει, κάποιος τηλεόραση είναι για να μεταβεί σε μεγαλύτερο μέγεθος. Ενώ όλοι ψάχνετε τις μεγαλύτερες OLED και το κατανοώ πλήρως!

Δεν υπαρχει προθεση απο κανεναν να πεισει τον αλλο... Δεν υπάρχει λογος αλλωστε.
Το τι ευχαριστει το καθενα ειναι υποκειμενικο.

Ολοι θα θελαμε τη πιο μεγαλη και ποιοτικη εικόνα.
Απλα ο καθενας μας κανει διαφορετικους συμβιβασμους...ειτε σε μεγεθος ειτε σε ποιοτητα,

Για να μη πω για τη καφριλα......παιζουνε με τα κινητα που με τυφλωνουνε, βηχουνε, κλπ
Χτες στο mall στο blade runner κοντεψα να σκοτωθω με καποιους γι αυτο το θέμα.

Ναι αλλά σκέψου το ίδιο σκηνικό σε κανα 2μηνο που ο ενοχλητικός δίπλα θα παίζει με το πρώτο iPhone X που θα έχει έρθει Ελλάδα...

Να σε δω τότε! 😋

(Αλλά βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, πάλι μπορεί να σκοτωθείς....για να του το πάρεις όμως 😋 )

Να ρωτησω και γω κατι αλλο μια 75αρα led 4k που την βρισκεις με 2χηνες καλυτερο μαυρο δεν θα χει απο ενα jvc ανοιγμενο στις 75 ιντσες?καλυτερη ευκρινεια και φωτεινοτητα σιγουρα... δεν χρειαζεσαι πανια,μαυρα βελουδα,σκοταδια,νεες λαμπες,συντηρηση κλπ κλπ,εαν βολευεσαι με τις 75 ιντσες...

Η 75άρα LED των 2 χηνών θα παίζει τα σκοτεινά χειρότερα από DLP του χιλιάρικου, από πού κι ως πού να συγκριθεί με JVC;

δεν ειναι έτσι γιατι η ποιότητα εικόνας μεταξύ OLED και ενος καλού προβολέα δεν έιναι χαοτική, ωστε στον προβολέα να μας ενοχλεί κάτι.

Αν ήταν στο ίδιο μέγεθος, χαοτική θα την έλεγες. Λόγω μικρότερου μεγέθους, ας συμβιβαστούμε με το αρκούντως μεγάλη... :p

απο την αλλη εχεις αυτην την αισθηση που ειπε και ο Μαεστρος με την δεσμη φωτος πανω απο το κεφαλι σου,σαν να εισαι ενας "μικρος" μηχανικος κινηματογραφου..

Nαι, αν είσαι καπνιστής ή έχεις να καθαρίσεις το σαλόνι από την μεταπολίτευση, θα την δεις την δεσμή. Αν πάλι όχι, δεν υπάρχει δέσμη...

Δεν υπαρχει προθεση απο κανεναν να πεισει τον αλλο... Δεν υπάρχει λογος αλλωστε.
Το τι ευχαριστει το καθενα ειναι υποκειμενικο.

Ολοι θα θελαμε τη πιο μεγαλη και ποιοτικη εικόνα.
Απλα ο καθενας μας κανει διαφορετικους συμβιβασμους...ειτε σε μεγεθος ειτε σε ποιοτητα,

+1

Απλά εγώ αναφερόμουν στην κινηματογραφικη αίσθηση και πότε μπορεί μια εικόνα να είναι επιβλητική.

Είναι σαν να πηγαίνουμε σε συναυλία και να έχουν τα ποιοτικότερα ηχεία του κόσμου αλλά να είναι 10w

Ενώ στην διπλανή σκηνή παίζουν με ηχεία αποδέκτης ποιότητας σε κανονικές εντάσεις συναυλίας.