Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

antonogreg

Senior Member
16 December 2007
401
Έχετε κι εσείς στιγμιαία σκαμπανεβάσματα στην εικονσ και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό ή φταίει η γραμμή μου;

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,880
Πάτρα
Έχετε κι εσείς στιγμιαία σκαμπανεβάσματα στην εικονσ και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό ή φταίει η γραμμή μου;
Δεν φταίει η γραμμή σου. Έτσι είναι, στο 4Κ που βλέπω τώρα μια έρχεται μια χάνεται το σηματάκι ultra hd

sgypnos

New member
12 January 2017
44
Όταν έχει αγώνα, το FHD παλεύει για τη ζωή του.
Κρίμα να είναι τόσο πίσω η ποιότητα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: lakiss51

antonogreg

Senior Member
16 December 2007
401
Ναι. Γενικά μόνο ιταλικό πρωτάθλημα χαίρεσαι να βλέπεις απο άποψη ποιότητας εικόνας

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,908
Όταν έχει αγώνα, το FHD παλεύει για τη ζωή του.
Κρίμα να είναι τόσο πίσω η ποιότητα.

Χθες ο αγώνας ΟΣΦΠ- ΑΕΚ ήταν σκέτη...λάσπη! Και γενικά οι μεταδόσεις από "Καραισκακη" έχουν την χειρότερη εικόνα.

sgypnos

New member
12 January 2017
44
Χθες ο αγώνας ΟΣΦΠ- ΑΕΚ ήταν σκέτη...λάσπη! Και γενικά οι μεταδόσεις από "Καραισκακη" έχουν την χειρότερη εικόνα.

Το πρόβλημα είναι ότι παρέσυρε και το NBA ακόμα
Είναι αστείο να μιλάμε ακόμα για bandwidth σε τέτοιες υπηρεσίες με όχι και τόσο αδιάφορη μηνιαία χρέωση.

gadgetakios

New member
10 September 2023
21
Ρε παιδιά παίρνετε την κοσμοτε κάνετε παράπονα και σας απαντάνε ολα οκ ?
Η τα λέμε εδώ μεταξύ μας και ίσως 1 η 2 παίρνουν τηλέφωνο για να γκρινιάζουν?
Γενικα εχει πλακα βεβαια να λέμε 4κ η fhd μεσω στριμ.
Βαλε δες ένα fhd bluray και μετα βαλε ενα 4κ περιεχόμενο από στριμ το χάος.
Αλλά οκ λογικό
Το παράλογο είναι να αγοράζουμε συστήματα που παίζουν τέτοια υλικά αλλα υλικά δεν έχεις

Hacker?pcs

AVClub Enthusiast
22 August 2010
848
Είναι μια πολύπλοκη εξίσωση το τι bitrate θα δώσουν. Πχ το 1080p Bluray του Anora (φετινό όσκαρ καλύτερης ταινίας) έχει bitrate 37mb/s (h264) και το 4K bluray του 83mb/s (HEVC) ΟΜΩΣ βέβαια στο Amazon streaming το 4Κ του έχει bitrate 16mb/s (HEVC) και το 1080 10mb/s (h264). Η cosmote ακόμα και αν έχει τη δυνατότητα από τη δική της πλευρά να δώσει bluray bitrate, ο πελάτης θα χρειάζεται τουλάχιστον 300αρα FTTH για το 1080 και το 4Κ δεν γινεται. Μπορει να βελτιωθει απο τα 6mb/s h264 στα 1080 και νομιζω 15-20 hevc στο 4Κ; Πιθανώς αλλά πρεπει να έχει υπόψιν της τι συνδέσεις έχουν οι πελάτες, αν δώσει 10-15mb/s στα h264/1080 και 30-40 στο 4Κ/hevc και την πλειοψηφία με VDSL 50/100 την ρίχνει στα 720 και 1080 αντίστοιχα θα έχει παράπονα. Μιλάμε για μαζικό live streaming σε εκατοντάδες χιλιάδες clients (οι περισσότεροι απλά για μπάλα χωρίς καθόλου γνωσεις) ταυτόχρονα, δεν είναι απλά ένας κατακερματισμένος αριθμός συνδρομητών on demand του HBO Max/Apple TV/Netflix που αγοράζουν 4Κ συγκεκριμένα και ξέρουν ότι πρεπει να έχουν κατάλληλο εξοπλισμό και σύνδεση

Επίσης έχει σημασία στη live μετάδοση και η ποιότητα της μετάδοσης, πχ στο οσφπ-ΑΕΚ της Κυριακής η εικόνα ήταν μέτρια ενώ τεχνικά το stream ήταν ίδιο (στο ίδιο γήπεδο) με το οσφπ-Μποντο Γκλιμτ του Europa League που είχε πολύ καλύτερη ποιότητα, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.

Last edited by a moderator:

gadgetakios

New member
10 September 2023
21
Είναι μια πολύπλοκη εξίσωση το τι bitrate θα δώσουν. Πχ το 1080p Bluray του Anora (φετινό όσκαρ καλύτερης ταινίας) έχει bitrate 37mb/s (h264) και το 4K bluray του 83mb/s (HEVC) ΟΜΩΣ βέβαια στο Amazon streaming το 4Κ του έχει bitrate 16mb/s (HEVC) και το 1080 10mb/s (h264). Η cosmote ακόμα και αν έχει τη δυνατότητα από τη δική της πλευρά να δώσει bluray bitrate, ο πελάτης θα χρειάζεται τουλάχιστον 300αρα FTTH για το 1080 και το 4Κ δεν γινεται. Μπορει να βελτιωθει απο τα 6mb/s h264 στα 1080 και νομιζω 15-20 hevc στο 4Κ; Πιθανώς αλλά πρεπει να έχει υπόψιν της τι συνδέσεις έχουν οι πελάτες, αν δώσει 10-15mb/s στα h264/1080 και 30-40 στο 4Κ/hevc και την πλειοψηφία με VDSL 50/100 την ρίχνει στα 720 και 1080 αντίστοιχα θα έχει παράπονα. Μιλάμε για μαζικό live streaming σε εκατοντάδες χιλιάδες clients (οι περισσότεροι απλά για μπάλα χωρίς καθόλου γνωσεις) ταυτόχρονα, δεν είναι απλά ένας κατακερματισμένος αριθμός συνδρομητών on demand του HBO Max/Apple TV/Netflix που αγοράζουν 4Κ συγκεκριμένα και ξέρουν ότι πρεπει να έχουν κατάλληλο εξοπλισμό και σύνδεση

Επίσης έχει σημασία στη live μετάδοση και η ποιότητα της μετάδοσης, πχ στο οσφπ-ΑΕΚ της Κυριακής η εικόνα ήταν μέτρια ενώ τεχνικά το stream ήταν ίδιο (στο ίδιο γήπεδο) με το οσφπ-Μποντο Γκλιμτ του Europa League που είχε πολύ καλύτερη ποιότητα, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.
πολυ σωστα αυτο ειναι το ποιντ οτι γενικα μιλαμε για εξωπραγματκα θεματα που δεν μπορει να παιξουν στην πραξη.
βεβαια μπορει να παιζει αναλογα την ταχυτητα να δινει και καλυτερη ποιοτητα οπως λογικα θα γινοταν αλλα δεν νομιζω οτι παιζει κατι τετοιο

romeosr21

Senior Member
16 May 2010
332
Ρε παιδιά παίρνετε την κοσμοτε κάνετε παράπονα και σας απαντάνε ολα οκ ?
Η τα λέμε εδώ μεταξύ μας και ίσως 1 η 2 παίρνουν τηλέφωνο για να γκρινιάζουν?
Γενικα εχει πλακα βεβαια να λέμε 4κ η fhd μεσω στριμ.
Βαλε δες ένα fhd bluray και μετα βαλε ενα 4κ περιεχόμενο από στριμ το χάος.
Αλλά οκ λογικό
Το παράλογο είναι να αγοράζουμε συστήματα που παίζουν τέτοια υλικά αλλα υλικά δεν έχεις

το κακο πλεον εχει παρα γινει
ειναι αδυνατον πλεον να κατσω και να δω εναν αγωνα χωρις να με κανει αυξο μειωση η ποιοτητα της εικονας συνεχομενα

τους πηρα τηλ τους πιεσα και δεχτηκαν να με το κοψουν ατελως το cosmote ott και να το γυρισω σε δορυφορικο

η ερωτηση μου ειναι αξιζει το δορυφορικο?η ποιοτητα να φανταστω ειναι οκ,επισης καναλι 4κ υπαρχει?

η να παω προς νοβα μερια?αυτοι εχουν καναλι 4κ?

παντως περσι που ειχα νοβα και ποσα χρονια γενικα δεν ειχα προβλημα με την ποιοτητα εικονας ποτε

• Like
Reactions: sgypnos

AntonisTz

AVClub Enthusiast
16 November 2019
791
ειναι αδυνατον πλεον να κατσω και να δω εναν αγωνα χωρις να με κανει αυξο μειωση η ποιοτητα της εικονας συνεχομενα

τους πηρα τηλ τους πιεσα και δεχτηκαν να με το κοψουν ατελως το cosmote ott και να το γυρισω σε δορυφορικο

η ερωτηση μου ειναι αξιζει το δορυφορικο?η ποιοτητα να φανταστω ειναι οκ,επισης καναλι 4κ υπαρχει?

παντως περσι που ειχα νοβα και ποσα χρονια γενικα δεν ειχα προβλημα με την ποιοτητα εικονας ποτε
Το δορυφορικό αξίζει αφού έχεις πρόσβαση και στο ιντερνετικό. Η Cosmote έχει 4Κ στο ιντερνετικό, η Nova πουθενά. Νομίζω η πλειοψηφία που συμπεριλαμβάνει και μένα μέσα θα σου πει Cosmote TV, βέβαια ο καθένας έχει άλλα γούστα και διαλέγει βάσει των δικών του αναγκών...

sgypnos

New member
12 January 2017
44
Το δορυφορικό έχει σταθερή ποιότητα αλλά δεν είναι FHD. 4Κ φυσικά δεν έχει. Θα γλυτώσεις τα κοψίματα του ΟΤΤ και θα έχεις σταθερή ποιότητα. Απλά δεν θα είναι εφάμιλλη του ΟΤΤ.
Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

billys13

AVClub Enthusiast
5 November 2016
801

Καλυτερα cosmote κατα την αποψη μου. Το 80% η και παραπανω του φορουμ, αυτο θα σου πει.
Βεβαια ειναι γουστα αυτα.

romeosr21

Senior Member
16 May 2010
332
Το δορυφορικό έχει σταθερή ποιότητα αλλά δεν είναι FHD. 4Κ φυσικά δεν έχει. Θα γλυτώσεις τα κοψίματα του ΟΤΤ και θα έχεις σταθερή ποιότητα. Απλά δεν θα είναι εφάμιλλη του ΟΤΤ.
Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.

αρα δηλαδη μου λες οτι τα ιντερνετικα καναλια εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας απο οτι τα δορυφορικα?

αρα δηλαδη μου λες οτι τα ιντερνετικα καναλια εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας απο οτι τα δορυφορικα?
Απο προσωπικη εμπειρια ουτε καν... Κλασειϛ ανωτερο το δορυφορικο στα live αθλητικα γεγονοτα που παρακολουθω φανατικα. Και επειδη παλιοτερα ειχα και τα δυο η Νοβα εχει ελαφρωϛ καλυτερη εικονα στο δορυφορικο απο την cosmote που εχω κρατησει. Επειδη βλεπω σπανια ταινιεϛ ή σειρεϛ δεν εχω αποψη.

sgypnos

New member
12 January 2017
44

Ναι, όταν και αν δουλεύουν σωστά. Είναι ανώτερη η ποιότητα στα streaming της COSMOTE.
Απλά δεν δουλεύουν πάντα, και συχνά, όπως πρέπει.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

Hacker?pcs

AVClub Enthusiast
22 August 2010
848
Εγώ στο ιντερνετικό της Cosmote δεν έχω δει προβλήματα. Θα δούμε τώρα που έρχονται και κρίσιμα ματς Ευρωλίγκας και CL που πολύς κόσμος θα βλέπει μέσω Cosmote

sgypnos

New member
12 January 2017
44
Εγώ στο ιντερνετικό της Cosmote δεν έχω δει προβλήματα. Θα δούμε τώρα που έρχονται και κρίσιμα ματς Ευρωλίγκας και CL που πολύς κόσμος θα βλέπει μέσω Cosmote

Με τι σύνδεση; ΟΤΕ;