Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Συμφωνώ κι επαυξάνω για τον λόγο της θολούρας. Το έγραψα και πριν. Μπορείς να έχεις HD περιεχόμενο με 2000mbps χωρίς θολούρες. Δεν Ξέρω γιατί συμβαίνει αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι λόγω bitrate.

To κροατικο ARENA hd παιζει γυρω στα 3500, αλλα η εικονα του ειναι πεντακαθαρη - δεν συγκρινεται βεβαια με τα...19000+ που ειδα χθες στο SKY uk

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Πολύ ενδιαφέρουσες οι μετρήσεις σου.
Στο 4 είναι λογικό το bitrate λόγω της εκπομπής sports show, η οποία αμφιβάλλω αν είναι hd παραγωγή. Σύμφωνα με παλαιότερες μετρήσεις μελών, αν θυμάμαι καλά, τα 3 πρώτα otesport έπαιζαν ανάμεσα σε 6-6,5 Mbps, άρα βλέπουμε μια αύξηση του bitrate της τάξης του 30-35% περίπου. Επίσης, αυτά τα σπασίματα και η θολούρα μάλλον δεν οφείλονται στο bitrate, μα κάπου αλλού.
Το 5 & 6 έχουν δουλειά ακόμα....

Σε ευχαριστώ
Παντος χωρις πλακα η θολούρα δεν εχει να κάνει με το bitrate αλλα με κάτι αλλο, δεν γνωρίζω τι αλλα εαν υπάρχει κανενας τεχνικός απο τον ΟΤΕ και γνωρίζει ας μας πληροφορησει καθαρα για εγκυκλοπεδικους σκοπους :D

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Η εικόνα στο NBA που βλέπω τώρα είναι πολύ καλή. Γενικά στο NBA δεν έχω παράπονο. Στα ποδοσφαιρικά υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα κατά διαστήματα.

οσο συνεχιζει η νοβα να εχει κατ' αποκλειστικοτητα τα μεγαλα στουντιο μην περιμενεις φοβερες αλλαγες...οποιος βαζει ΟΤΕ το κανει κατα 90% για το αθλητικο περιεχομενο...

Όταν λήξουν τα συμβόλαια θα τα πάρει όλα ο ΟΤΕ και θα τελειώσει η υπόθεση , θα γίνει και αναβάθμιση του OTE Cinema 2 σε HD.

Αυτά όμως μελλοντικά , μην τα θέλουμε όλα μαζί.

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να καλλιεργούνται προσδοκίες λες και ο ΟΤΕ έχει φυτείες με δέντρα που παράγουν ευρώ. Σίγουρα υπάρχει ένα όρια στα χρήματα που μπορεί να δώσει το OTE TV, και περιμένουμε να πάρει 1-2 ακόμα αναμεταδότες, όλα τα αθλητικά, όλες τις ταινίες, οτε go, και δεν ξέρω τι άλλο...

Όλο αυτό το κλίμα δεν ξέρω αν βοηθά το πακέτο. :smile:

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Έχοντας την δυνατότητα να δώσει 300 εκ. ευρώ για την αγορά της forthnet, λεφτά δηλαδή για επενδύσεις, συμπεραίνουμε πως λεφτά υπάρχουν, μα τίθεται το ερώτημα για το πως θα ή αν θα διατεθούν.
Αν συνυπολογίσουμε το ότι ο otetv "σπρώχνει" και την σταθερή τηλεφωνία-ίντερνετ (δεν είναι τυχαίο πως από την στιγμή που έβγαλε προσφορά για -50% με κάθε φορητότητα οι συνδέσεις adsl σημείωσαν αύξηση), την μεγάλη αύξηση των συνδρομητών και την δυναμική που έχει το πακέτο στην παρούσα φάση, δεν θα μείνουν ησυχοί και θα προσπαθήσουν να το βελτιώσουν.
Κλείνει off topic και πάμε στο on topic:
Με τις μετρήσεις του συμφορουμίτη poisonera διαπιστώνουμε το υψηλότερο bitrate σε σχέση με παλιότερα. Το θέμα με τα σπασίματα και την θολούρα να λυθεί και οι "αθλητικοί" θα είμαστε ικανοποιημένοι. Οι σινεφίλ έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται με την ύπαρξη ενός μόνο hd καναλιού (το village HD δεν το λογίζω καν γιατί είναι απαράδεκτο) και την πανάθλια έως τραγική εικόνα του village sd.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Να δώσεις 300 εκ για να αγοράσεις 500.000 συνδρομητές (με κύκλο εργασιών 170 εκ το χρόνο) έχει κάποιο νόημα, και για αυτό υπάρχουν χρήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν χρήματα για να δώσεις 300 εκ σε δικαιώματα με την υπάρχουσα συνδρομητική βάση.

To κροατικο ARENA hd παιζει γυρω στα 3500, αλλα η εικονα του ειναι πεντακαθαρη - δεν συγκρινεται βεβαια με τα...19000+ που ειδα χθες στο SKY uk

Πώς μπόρεσες να δεις το bitrate?

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Να δώσεις 300 εκ για να αγοράσεις 500.000 συνδρομητές (με κύκλο εργασιών 170 εκ το χρόνο) έχει κάποιο νόημα, και για αυτό υπάρχουν χρήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν χρήματα για να δώσεις 300 εκ σε δικαιώματα με την υπάρχουσα συνδρομητική βάση.

Δε λέω πως θα δώσει 300 εκ. για αναβάθμιση υπηρεσιών, μα πως έχει προφανώς τη δυνατότητα να βάλει χρήματα, είτε αφορά νέες συνεργασίες είτε να αναβαθμίσει το ήδη υπάρχον υλικό νοικιάζοντας π.χ κι άλλον αναμεταδότη για να βελτιώσει την εικόνα στα υπάρχοντα κανάλια.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να καλλιεργούνται προσδοκίες λες και ο ΟΤΕ έχει φυτείες με δέντρα που παράγουν ευρώ. Σίγουρα υπάρχει ένα όρια στα χρήματα που μπορεί να δώσει το OTE TV, και περιμένουμε να πάρει 1-2 ακόμα αναμεταδότες, όλα τα αθλητικά, όλες τις ταινίες, οτε go, και δεν ξέρω τι άλλο...

Όσο δεν πωλείται η NOVA/Forthnet ότι συμβόλαιο θέλει να το πάρει θα το παίρνει λόγω οικονομικής αδυναμίας του ανταγωνισμού , αφήνω έξω το Ελληνικό πρωτάθλημα που είναι ειδική περίπτωση.

Και OTE Go (δεν ξέρω όμως αν θα είναι αυτή η τελική ονομάσια) σίγουρα θα δούμε και μάλιστα στα πρότυπα του Sky Go (και όχι του περιορισμένου δυνατοτήτων Nova Go).

Το θέμα είναι ότι έβαλε λεφτά, 40 εκ το χρόνο για 3 χρόνια για το champions league. Δεν μας φτάνουν, ζητάμε και άλλα; :flipout:
Με πόσα λες θα είμαστε ευχαριστημένοι; (Μας κόβω να είμαστε με τεράστια όρεξη... :flipout:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και OTE Go (δεν ξέρω όμως αν θα είναι αυτή η τελική ονομάσια) σίγουρα θα δούμε και μάλιστα στα πρότυπα του Sky Go (και όχι του περιορισμένου δυνατοτήτων Nova Go).

Προσδοκίες... :flipout: Ελπίζεις να είναι καλύτερο όπως ήλπιζες να είναι καλύτερος και ο pvr δέκτης; :smile:
Ας βγει με το καλό, και θα δούμε...

Ειλικρινά φίλε και εγώ έβλεπα απο Arenasport HD τον ολυμπιακό και όντως το bitrate επαιζε στα 3400-4000 max και η εικόνα ηταν πεντακάθαρη.Αρα τελικά δεν ειναι θεμα bitrate.

Το θέμα είναι ότι έβαλε λεφτά, 40 εκ το χρόνο για 3 χρόνια για το champions league. Δεν μας φτάνουν, ζητάμε και άλλα; :flipout:
Με πόσα λες θα είμαστε ευχαριστημένοι; (Μας κόβω να είμαστε με τεράστια όρεξη... :flipout:)
Ας βγει με το καλό, και θα δούμε...

Μα αν μπορει να δινει 40 το χρονο για το C.L προφανως και μπορει να δωσει συνολικα 3-4 μυρια παραπανω για να κρατησει τα υπολοιπα αθλητικα δικαιωματα που εχει και να αρπαξει και οτι μπορεσει απο κινηματογραφικα πακετα.Γι αυτο αλλωστε και δημιουργουνται οι προσδοκιες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Πώς μπόρεσες να δεις το bitrate?

Με το bitrateviwer/enigma2.
Ακομη και με 2000b/ς SD στο Arena η εικονα ειναι τζαμι!

Συνήθως όταν έχει ποδόσφαιρο η ΝΕΡΙΤ το βλέπω από την επίγεια λήψη. Χθες από περιέργεια είπα να το βάλω στο δορυφορικό. Καμία θολούρα απολύτως σε σχέση με ότι βλέπουμε μέσω των OTESport. Αυτό ενισχύει ότι δεν έχει να κάνει με bitrate. Κάτι άλλο φταίει. Είμαι σίγουρος ότι και 19k να πάει το bitrate, πάλι θα υπάρχουν θολούρες.

Και στο Λίβερπουλ-Τσέλσι και τώρα στην σίτυ προσωπικά μου φαίνεται καλύτερη η εικονα απο τις αλλες φορες...

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο στα otesport. Ούτε σπασίματα ούτε θολούρες από χθες. Μάλιστα τώρα που βλέπω Σεβίλλη-Λεβάντε που έχει ήλιο, όλα πολύ καλά με την εικόνα. Μέχρι και πριν μια εβδομάδα σε τέτοιους αγώνες......

Και εγώ εχτές δεν παρατήρησα σπασίματα στους αγώνες. Μακάρι να είναι μόνιμο!

Η εικόνα αυτή τη στιγμη στο Ολυμπιακός Βόλου- Λάρισα είναι απλα εξαιρετική!! Εύγε!

Στην F1 ΟΤΕ Sport 2 η εικόνα είναι τραγική από τα σπασίματα.