Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δεν είναι θέμα Lnb γιατί μετά έπαιζε (και παίζει) μια χαρά χωρίς να πειράξω τίποτα, δεν είχε αέρα κι ούτε είναι σε σημείο που μπορεί να το πειράξει κάποιος ή να το κουνήσει.

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Αν παρατηρήσεις πάλι το ίδιο φαινόμενο,είναι πολύ πιθανό να χρειάζεσαι αλλαγή lnb.Το παρακολουθείς και βλέπεις...

το έχω ξαναγράψει αλλά το SD στο ευρυζωνικό είναι λες και βλέπεις ταινία με κακή συμπίεση.τα τετραγωνάκια φαίνονται στις άκρες του καδρου και οι αγώνες ειδικά δεν βλεπονται.Δεν ξεχωριζεις τίποτα με τέτοιο Χάλι στην εικόνα.
τι νομίζουν στον ΟΤΕ ότι βλέπω από κινητό ή tablet;

γυρναω σε digea καθαρή εικόνα.

το SD στο δορυφόρο έχει τόσο κακή συμπίεση;

Οι δίαυλοι που έχει ο ΟΤΕ είναι συγκεκριμένοι, τα κανάλια είναι πολλά και αναγκαστικά κάποια θα "ριχθούν".

Νομίζω κάποιο θέμα θα έχεις γιατί πριν ένα μήνα που είχα πάει σπίτι φίλης , η εικόνα έμοιαζε λίγο χειρότερη από την HD που έχω εγώ δορυφορικά.
Για SD εικόνα δηλαδή ήταν καταπληκτική. Μήπως έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα της γραμμής σου;

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Και εμενα με vdsl30,η εικονα τοσο σε sd οσο και σε hd είναι καταπληκτικη.....

Σε HD φαντάζομαι οτι θα ειναι καθαρή δεν χωράει αμφιβολία.

Σε SD και live μεταδόσεις ειναι το πρόβλημα τουλάχιστον σε μένα. Ειδικά τώρα που πήγα σε 55αρα δεν βλέπεται με τίποτα απο τα 2.9 μέτρα.

Βλέπω θολούρα στο κάδρο και pixel στο κέντρο και στις 2 τηλεοράσεις μου πάντως ειδικά σε ποδόσφαιρο και Μπάσκετ.
Τώρα που το παρατηρώ ακόμη και γυρω απο το όνομα του καναλιου εχει μια θολούρα.
Στα υπόλοιπα κανάλια ειναι εντάξει.

Πάντως συγκρίνοντας κοινά κανάλια SD του ΟΤΕ και της DIGEA η καθαρότητα στην Εικόνα ηταν υπερ της Digea.

Last edited:

Είναι η ιδέα μου ή είναι άθλια σήμερα η εικόνα στα αθλητικά κανάλια σήμερα?

Ειδικά η εικόνα στο παιχνίδι της Arsenal με την Swansea είναι πολύ χειρότερη από ότι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο απέναντι στην Barcelona.

Πάντως παιδιά ή εικόνα στο Disney Junior ειναι απαράδεκτη. Μέχρι και το σημα ειναι πολύ θολό. Ομοίως και στα άλλα παιδικά καναλια. Έλεος. Τόσο δύσκολο είναι να ανεβάσουν λίγο την ποιότητα?

Πότε θα γίνει η ενεργοποίηση του eutelsat 9b και η μεταφορά των καναλιών μπας και ανέβει και η ποιότητα? Πάντως σε σχέση με το νόβα που συγκρίνω, μιας και έχω και τις 2 πλατφόρμες, είμαστε ακόμη καλά!!!!

Εχω και εγώ τις 2 πλατφόρμες και συγκρίνω.
Έχεις δίκιο η Νοβα υπερτερεί στην ποιότητα.
Από την άλλη ο χαρακτηρισμός χαλιά είναι υπερβολικός.
Δεν έχει τόσο τραγική διαφορά.

Συμφωνώ ότι δεν είναι τραγική η διαφορά αλλα το καταλαβαίνεις αμέσως αν βάλεις Disney Junior που δεν το έχει η Νόβα. Λες και είναι stream από το ίντερνετ. Ελπίζω με τον νέο δορυφόρο να δούμε καλύτερη εικόνα στα παιδικά. Υπάρχουν και HD στα Disney στο εξωτερικό.

Γιατί, σας αρέσει η εικόνα που έχει στα cinema; εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος, στα sports είναι καλή

Εγώ για τα παιδικά μιλούσα ότι ο ΟΤΕ πρέπει να τα βελτιωσει. Εννοείται ότι η διάφορα στα cinema είναι πολύ μεγάλη. Στην ίδια τηλεόραση είχα και τα τα δύο πριν με κόψουν το νόβα. Οπότε μπορούσα να συγκρινω αντικειμενικά.

Και εγώ αντικειμενικα μιλάω, επειδή είμαι συνδρομητής και στα δύο πακέτα η εικόνα της nova είναι καλύτερη, αυτό το καταλαβαίνεις καλύτερα όταν το βλέπεις σε μεγάλη οθόνη, 46-50 και πάνω, μιλάω για λήψη μέσω δορυφόρου, διάβασα όμως πως οι συνδρομητές που έχουν οτε tv μέσα από το ίντερνετ έχουν φοβερή εικόνα, δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει αυτό, προσωπικά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και με τα δύο πακέτα και απ ότι βλέπω γίνονται προσπάθειες και από τους δύο για καλύτερα αποτελέσματα

Και εγώ που το είχαν βάλει οι μικρές το πρωί είναι τραγική η εικόνα του. Μέσα στο πιξελ λες και το βλέπω από stream στο διαδίκτυο. Είναι πλέον χειρότερη η εικόνα του και από το baby tv. Μόνο το nickelodeon που είναι άλλωστε HD έχει εξαιρετική εικόνα. Για μένα έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος

To Disney Junior είναι το default κανάλι στο σπίτι μου τουλάχιστον για τα 2.5 τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι οι χαρακτηρισμοί σας είναι υπερβολικοί.
Σίγουρα υπάρχουν παλιά προγράμματα (π.χ Gummy Bears, Ζωάκια της Ζούγκλας) που έχουν χάλια εικόνα αλλά δεν είναι όλα έτσι

FYI : Το βλέπω σε 46' SONY 6-ετίας

Συμφωνώ με τον Imcan, εχω νόβα και ΟΤΕ σε 55αρα και όταν έρχονται οι φίλοι σπιτι κανα Σάββατο απόγευμα και βάζουμε και τα δυο βλέπουμε ολοι τεράστια διαφορά υπέρ ΟΤΕ τβ. Εκτος αν φταίει οτι απο το αγγλικό πάμε σε super league...

Δε μπορει να γινει ασφαλης συγκριση σε HD περιεχομενο αν εχει καποιος βαση συγκρισης εναν αγωνα που γινεται η παραγωγη στη Μυτιληνη, Θράκη, Χανιά. Απο αποψη bitrate, ο οτε ειχε χαμηλοτερα νουμερα. Η ποιοτητα ομως βελτιωνεται διαρκώς και ειναι το μονο λογικό πως θα βελτιωθει περισσότερο με την ελευση του νεου δορυφορου. Οποτε υπομονη λιγες ημερες και θα δουμε τις διαφορες.