Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Δεν έχω cosmote tv να δω την ποιότητα εικόνας του, nova έχω αλλά τώρα απο εδώ που είμαι δεν μπορώ να δω αν το αναβάθμισαν.
Πάντως στο επίγειο ψηφιακό σήμα είναι η ίδια γνωστή λάσπη χαμηλού bitrate. Είναι στην cosmote tv τόσο καλύτερο;

Δεν έχω cosmote tv να δω την ποιότητα εικόνας του, nova έχω αλλά τώρα απο εδώ που είμαι δεν μπορώ να δω αν το αναβάθμισαν.
Πάντως στο επίγειο ψηφιακό σήμα είναι η ίδια γνωστή λάσπη χαμηλού bitrate. Είναι στην cosmote tv τόσο καλύτερο;
720 είναι αλλά ναι είναι τελείως διαφορετική η εικόνα

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
HD έγινε στο δορυφορικό και στο app;
(ο μοναδικός λόγος που ενδιαφέρομαι είναι το league cup)

Καλησπέρα,
Είμαι συνδρομητής cosmote μέσω δορυφόρου, καθώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάλυψη ιντερνετ από cosmote.
Εχω σύνδεση ιντερνετ μέσω ασύρματου δικτύου ιδιωτικής εταιρίας με 35αρα ταχύτητα.

Ως δώρο έχω λάβει από την cosmote το TV Box, το οποίο χρησιμοποιώ για on demand cosmote αλλά και ΕΟΝ.

Kαι στις 2 πλατφόρμες έχω συνεχόμενα σπασίματα εικόνας. Στην cosmote θόλωμα εικόνας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά επαναφορά κανονικά. Στην ΕΟΝ πάγωνα εικόνας ή και επιστροφή σε προηγούμενα καρέ.

Η εταιρία ιντερνετ μου απαντά πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην απόδοση του δικτύου.

Συνεπώς:
1. Θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα αν ανέβω σε 50αρα ταχύτητα?
2. Μπορεί να είναι ελλαττωματικό το tv box?
3. Yπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να δοκιμάσω για να αποφύγω τα τόσα σπασίματα?

Καλησπέρα,
Είμαι συνδρομητής cosmote μέσω δορυφόρου, καθώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάλυψη ιντερνετ από cosmote.
Εχω σύνδεση ιντερνετ μέσω ασύρματου δικτύου ιδιωτικής εταιρίας με 35αρα ταχύτητα.

Ως δώρο έχω λάβει από την cosmote το TV Box, το οποίο χρησιμοποιώ για on demand cosmote αλλά και ΕΟΝ.

Kαι στις 2 πλατφόρμες έχω συνεχόμενα σπασίματα εικόνας. Στην cosmote θόλωμα εικόνας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά επαναφορά κανονικά. Στην ΕΟΝ πάγωνα εικόνας ή και επιστροφή σε προηγούμενα καρέ.

Η εταιρία ιντερνετ μου απαντά πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην απόδοση του δικτύου.

Συνεπώς:
1. Θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα αν ανέβω σε 50αρα ταχύτητα?
2. Μπορεί να είναι ελλαττωματικό το tv box?
3. Yπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να δοκιμάσω για να αποφύγω τα τόσα σπασίματα?
1 επιβάλλεται να ανέβεις για να έχεις θέαση χωρίς προβλήματα γιατί για να στα κάνει και στα δύο πακέτα και τα συγκεκριμένα θέματα που αναφέρεις είναι καθαρά θέμα ταχύτητας.
2. Δε νομίζω να φταίει το box. Αν έχεις από κάποιο φίλο να δανειστείς για δοκιμή κάνε το για σιγουριά.
3. Δες μήπως μέσα από τις ρυθμίσεις του app χαμηλώσεις την ποιότητα εικόνας

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρησιμοποιώ τεχνολογία TP Link DECO για διαμοιρασμό WiFi στο σπίτι, ενώ η TV είναι συνδεδεμένη με καλώδιο ethernet.

Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο μέσω ethernet όσο και σε δοκιμή μέσω wi fi που επιχείρησα. (Το δορυφορικό παίζει μια χαρά)

Συμβαίνουν και σπασίματα και buffering (αν αντιλαμβάνμαι σωστά τις έννοιες). Στην cosmote η εικόνα χάνει την ποιότητά της και μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανέρχεται. Στην EON είναι πιο περίεργο και δύσκολα εξηγήσιμο. Είναι σαν να επιστρέφει η εικόνα 2 δεύτερα πίσω, να παίζει ξανά την ίδια φάση και μετά να ρολάρει εκ νέου στη ζωντανή μετάδοση.

Σε δοκιμή ping που έγινε τώρα (πρωί) οι απώλειες πακέτου ήταν στο 0.
Ping statistics for XXXX
Packets: Sent = 50, Received = 50, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 33ms, Maximum = 45ms, Average = 37m
Θα δοκιμάσω εκ νέου σε πιο hot ώρες.

Αν καταλαβαίνω καλά το θέμα σου είναι στο streaming των δεδομένων, δηλαδή στην σταθερή ροή από την προέλευση στον προορισμό (εσένα).
Το ping δεν αποτελεί κριτήριο για το θέμα αυτό. Δεν ξέρω που έκανες ping, και ο προορισμός παίζει ρόλο, νομίζω πάντως ότι για να έχεις loss πρέπει οι routers που έχει περάσει το πακέτο να ξεπερνάνε την τιμή του TTL (Time to live), το οποίο σε default στα (περισσότερα ?) windows είναι 64, οπότε λίγο δύσκολο το loss. Τα δε ms του πέρα-δώθε σου δίνουν μια ένδειξη του πως πάει το πράγμα, αλλά όχι για τη σταθερότητα της ροής δεδομένων. Και η live εικόνα και ήχος θέλουν ροή, δεν μπορούν να περιμένουν πακέτα που κάπου κόλλησαν και να τα βάλουν μετά στη σωστή σειρά, γι' αυτό και ξεκινάνε με buffering.

• Like
Reactions: kostthem
Χρησιμοποιώ τεχνολογία TP Link DECO για διαμοιρασμό WiFi στο σπίτι, ενώ η TV είναι συνδεδεμένη με καλώδιο ethernet.

Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο μέσω ethernet όσο και σε δοκιμή μέσω wi fi που επιχείρησα. (Το δορυφορικό παίζει μια χαρά)

Συμβαίνουν και σπασίματα και buffering (αν αντιλαμβάνμαι σωστά τις έννοιες). Στην cosmote η εικόνα χάνει την ποιότητά της και μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανέρχεται. Στην EON είναι πιο περίεργο και δύσκολα εξηγήσιμο. Είναι σαν να επιστρέφει η εικόνα 2 δεύτερα πίσω, να παίζει ξανά την ίδια φάση και μετά να ρολάρει εκ νέου στη ζωντανή μετάδοση.

Σε δοκιμή ping που έγινε τώρα (πρωί) οι απώλειες πακέτου ήταν στο 0.
Ping statistics for XXXX
Packets: Sent = 50, Received = 50, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 33ms, Maximum = 45ms, Average = 37m
Θα δοκιμάσω εκ νέου σε πιο hot ώρες.
Άρα την εφαρμογή τη χρησιμοποιείς μέσω powerline, σωστά; Συνήθως δεν συνεργάζονται καλά αυτά τα δύο. Προσπάθησε αν μπορείς να συνδεθείς μέσω άλλου δικτύου, χωρίς powerline.

Άρα την εφαρμογή τη χρησιμοποιείς μέσω powerline, σωστά; Συνήθως δεν συνεργάζονται καλά αυτά τα δύο. Προσπάθησε αν μπορείς να συνδεθείς μέσω άλλου δικτύου, χωρίς powerline.

To "koυτί" που μου έδωσε η εταιρία παροχής ασύρματου δικτύου είναι συνδεμένο με το TP Link Deco για διαμοιρασμό Wi Fi στο σπίτι.
Το DECO έχει μια θύρα ethernet, στην οποία έχω κουμπώσει τo τv box.

Θα βοηθούσε ένα switch που πάνω του θα πάει η παροχή της TV?

Αν καταλαβαίνω καλά το θέμα σου είναι στο streaming των δεδομένων, δηλαδή στην σταθερή ροή από την προέλευση στον προορισμό (εσένα).
Ναι, το θέμα είναι η σταθερότητα. Η εικόνα, ειδικά στην cosmote, "αλλάζει" από κρύσταλλο σε τv του 1990 και πάλι πίσω μέσα σε δευτερόλεπτα.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.
1) Εχω την cosmote tv και την βλέπω από την εφαρμογή της τηλεόρασης (lg) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Με το box της cosmote λέτε να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας ;
2) Σε μερικά προγράμματα η ανάλυση είναι στα 576 και όχι στα 1080p. Είναι φυσιολογικό αυτό ;

Να αναφέρω πώς είμαι με ασύρματο internet wind με router tp ling 4g+ και ταχύτητα που κυμαίνεται απο 80 - 100 Mbs. Επίσης η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με Ethernet.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας!

Last edited:
Ναι, το θέμα είναι η σταθερότητα. Η εικόνα, ειδικά στην cosmote, "αλλάζει" από κρύσταλλο σε τv του 1990 και πάλι πίσω μέσα σε δευτερόλεπτα.

Δοκίμασε από τις επιλογές να κλειδώσεις ανάλυση σε ένα κανάλι έναντι της αυτόματης επιλογής.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.
1) Εχω την cosmote tv και την βλέπω από την εφαρμογή της τηλεόρασης (lg) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Με το box της cosmote λέτε να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας ;
2) Σε μερικά προγράμματα η ανάλυση είναι στα 576 και όχι στα 1080p. Είναι φυσιολογικό αυτό ;

Να αναφέρω πώς είμαι με ασύρματο internet wind με router tp ling 4g+ και ταχύτητα που κυμαίνεται απο 80 - 100 Mbs. Επίσης η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με Ethernet.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας!

Χρόνια πολλά, καλωσήρθατε.

1. Η ποιότητα εικόνας θα είναι ίδια, πρόκειται για τα ίδια streams με το ίδιο bitrate.
2. Δεν είναι όλα τα κανάλια διαθέσιμα σε HD, αυτό το παρατηρείτε και σε κανάλια τα οποία έχουν ροή HD;

Δοκίμασε από τις επιλογές να κλειδώσεις ανάλυση σε ένα κανάλι έναντι της αυτόματης επιλογής.

Χρόνια πολλά, καλωσήρθατε.

1. Η ποιότητα εικόνας θα είναι ίδια, πρόκειται για τα ίδια streams με το ίδιο bitrate.
2. Δεν είναι όλα τα κανάλια διαθέσιμα σε HD, αυτό το παρατηρείτε και σε κανάλια τα οποία έχουν ροή HD;
Το παρατηρώ μόνο σε αυτά που δεν είναι hd. Τα άλλα κανάλια είναι καλά. Αλλά εχθές που βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι και βλέπαμε cosmote tv δορυφορικο, η εικόνα ήταν (cinema 3) πολύ καλύτερη από την δικιά μου στο ίδιο κανάλι.
Επίσης όλα τα κανάλια hd και μη, σε δορυφορικό μου φαίνονται ότι έχουν καλύτερη ανάλυση, από ότι έχω εγώ μέσω internet. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Sorry, αλλά αν είναι έτσι γιατί αφήνετε και σας 'σπρώχνουν' στην IPTV και οι δύο εταιρίες και δεν διαλέγετε δορυφορική;
Οι εταιρείες σαφώς βολεύονται, πληρώνεις εσύ το μέσο μετάδοσης (internet), έχουν άλλοθι για την κακή εικόνα σε εσένα (το bandwidth δεν ήταν επαρκές), τα αηδιαστικά IPTV boxάκια που δίνουν είναι φθηνότερα από τους δορυφορικούς δέκτες, και βρίσκουν και ευκαιρία να κόψουν υπηρεσίες.
Εσείς όμως γιατί το διαλέγετε, για το ένα 4K κανάλι;

• Like
Reactions: Joker19
Δεν ξέρω τι λένε οι προηγούμενοι φίλοι πάντως η IPTV μου δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας από το δορυφόρο της κοσμοτε εδώ και παρά πολύ καιρό και πλέον τώρα που και η εον έριξε την ποιότητα της στον δορυφόρο επειδή φούλαρε τις συχνότητες, οι ποιότητες είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Ξεχνάτε ότι η IPTV μπορεί (αν ασχοληθούν επαγγελματίες μαζί της και όχι οι τωρινοί ερασιτέχνες που έχει η νόβα), να προσφέρει πολύ καλύτερη εικόνα, άπειρα 4κ κανάλια θεωρητικά, πολλές δυνατότητες on demand περιεχομένου και πολλά πολλά ακόμα που ο δορυφόρος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί λόγω περιορισμένου bandwidth. Παρακαλώ λοιπόν να μην διαδίδετε μισές αλήθειες. Το ότι οι εταιρείες στην Ελλάδα κάνουν αρπαχτή με την IPTV, δε σημαίνει ότι είναι χειρότερο μέσο από τον πεπερασμένο και ξεπερασμένο δορυφόρο εν ετει 2023.

Δεν ξέρω τι λένε οι προηγούμενοι φίλοι πάντως η IPTV μου δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας από το δορυφόρο της κοσμοτε εδώ και παρά πολύ καιρό και πλέον τώρα που και η εον έριξε την ποιότητα της στον δορυφόρο επειδή φούλαρε τις συχνότητες, οι ποιότητες είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Ξεχνάτε ότι η IPTV μπορεί (αν ασχοληθούν επαγγελματίες μαζί της και όχι οι τωρινοί ερασιτέχνες που έχει η νόβα), να προσφέρει πολύ καλύτερη εικόνα, άπειρα 4κ κανάλια θεωρητικά, πολλές δυνατότητες on demand περιεχομένου και πολλά πολλά ακόμα που ο δορυφόρος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί λόγω περιορισμένου bandwidth. Παρακαλώ λοιπόν να μην διαδίδετε μισές αλήθειες. Το ότι οι εταιρείες στην Ελλάδα κάνουν αρπαχτή με την IPTV, δε σημαίνει ότι είναι χειρότερο μέσο από τον πεπερασμένο και ξεπερασμένο δορυφόρο εν ετει 2023.
+1

Το έχουμε ξαναπεί....η Cosmote Tv έχει καλύτερη εικόνα στην IPTV από την δορυφορική....(Στις περισσότερες τηλεοράσεις) Η Nova-ΕΟΝ το ακριβώς αντίθετο.... Αλλά με τις τελευταίες αλλαγές (περισσότερα κανάλια στο πακέτο) έχει πέσει η ποιότητα....

Εχεις απόλυτο δίκιο! Επί του παρόντος όμως σχολιάζουμε τα χάλια τους (cosmote - eon) που στην iptv είναι απογοητευτικά. Και καλά εμείς (μερικοί που γνωρίζουμε) τους κραζουμε, αλλά οι περισσότεροι που δεν ξέρουν, βλέπουν και λένε ουαου...
Γιαυτό και δεν γίνεται... τίποτα.
Το έχουμε ξαναπεί....η Cosmote Tv έχει καλύτερη εικόνα στην IPTV από την δορυφορική....(Στις περισσότερες τηλεοράσεις) Η Nova-ΕΟΝ το ακριβώς αντίθετο.... Αλλά με τις τελευταίες αλλαγές (περισσότερα κανάλια στο πακέτο) έχει πέσει η ποιότητα....
Το ξαναλέω ότι με παλιά lg και δορυφορικό, ο φίλος μου παίζει καλύτερα από εμένα με τηλεόραση του 22 και iptv.

• Haha
Reactions: sdragon28