Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό? Ναι, στο σπίτι κατεβαίνει βέβαια επίγεια κεραία αλλά πως σχετίζεται αυτό με το πιάτο που εγώ εγκατέστησα, το οποίο δεν βρίσκεται στην ταράτσα αλλά έξω από το σπίτι, στον κήπο?
Εαν η επιγεια κεραια ειναι αυτονομη μονο για σενα χρησιμοποιεις το ηδη υπαρχων καλωδιο που κατεβαινει κατω στο σαλονι σου για να περασει και το επιγειο σημα απο την κεραια αλλα και το δορυφορικο απο το πιατο στο κηπο. Το μονο που θα κανεις ειναι απλα να στειλεις το καλωδιο του δορυφορικου κατοπτρου πανω στην ταρατσα να ενωθει με το επιγειο με tv-sat combiner και στο σαλονι κατω θα διαχωριστει με tv-sat splitter (η και μπριζα tv-sat). Φυσικα μπορεις να βαλεις και το πιατο στην ταρατσα διπλα στην κεραια για πιο "ομορφο" αποτελεσμα.
Η μούφα μπορεί να είναι η ίδια, τα καλώδια που έχεις εσύ και ο φίλος σου είναι τα ίδια μέτρα και ο ίδιος τύπος ????
Η μούφα μπορεί να είναι η ίδια, τα καλώδια που έχεις εσύ και ο φίλος σου είναι τα ίδια μέτρα και ο ίδιος τύπος ????
Καλημέρα! Ανταλλάξτε τους δέκτες για λίγο και πες μας :idea:
Κάπου είχα διαβάσει πως με τις αναβαθμίσεις που στέλνει ο οτε σους δέκτες,αλλάξανε και το τρόπο μέτρησης του σήματος.Ίσως διαφέρουν.
Επι της ευκαιρίας, σύγκρινε και άλλες συχνότητες,από τον 9, όχι μόνο του οτέ.
Αυτό ακριβώς. Αν το ένα καλώδιο είμαι μέτριο και το άλλο καλό, υπάρχει τεράστια διαφορά. Επίσης, με καλώδιο 30μ (κουλούρα) είχα μεγάλες απώλειες σε σχέση με τα 12μ που το έκοψα αργότερα. Καθαρά δοκιμαστικά το έκανα και είδα ότι σε OTE, είχα ένταση σήματος 190 με τα 30μ και περίπου 210 με τα 12μ. Και αυτό με μία μούφα αλλά και καλώδιο μετριότατο από παλαιότερο 'πακέτο' της Nova.
Γιατί δεν καλείς κάποιο τεχνικό προκειμένου να είσαι 100% σίγουρος και να μην παιδεύεσαι άδικα;
@mclisme: Ναι, δεν είχα προσέξει ότι με απλή συννεφιά έχασες το σήμα.
Νομίζω πρέπει να δοκιμάσεις τα εξής:
1. Το δέκτη του φίλου σου στη δική σου εγκατάσταση και ανάποδα.
2. Αφού με ένα καλώδιο έχεις δυνατό σήμα, και αφού η μούφα δε μείωσε ουσιαστικά το σήμα στην εγκατάσταση του φίλου σου, να δεις μήπως φταίει το δεύτερο κομμάτι καλώδιο. Διάβασα ότι πέρασες πάλι τα βύσματα αλλά ίσως έχει κάποιο πρόβλημα το συγκεκριμένο κομμάτι. Άλλαξέ το τελείως.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.