Ποιους προβολεις θα θελατε να δειτε!!!!

εξαιρετική πρωτοβουλία!!
η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα και εγώ να δω πως συγκρίνονται τα τοπ μηχανάκια με τα low end αλλά νομίζω ότι ο χρόνος δεν θα είναι αρκετός οπότε μάλλον θα είναι καλύτερα να περιοριστούμε στα 4 αρχικά προβόλια που λόγω τιμής θα ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο.

Απάντηση: Re: Ποιους προβολεις θα θελατε να δειτε!!!!

Πάντως, μετά από σκέψη, τείνουμε στο να χρησιμοποιήσουμε ως πηγή μόνο μία συσκευή....

Να το κάνετε... Γαιτί αν δεν το κάνετε, αυτό δεν θα είναι συγκριτικό προβολέων, χάβρα Ιουδαίων θα είναι.
Ακόμα κι ο αριθμός των προβολέων (αν είναι 4 τελικά) είναι πολύ μεγάλος. Εκτός αν δεν μιλάμε για σοβαρό συγκριτικό αλλά γιά ξεπέτα.

Νομιζω Epson,Benq και Panasonic ειναι απαραιτητοι,οπως ειχε ξαναγινει και ηταν πολυ κατατοπιστικο.

Απάντηση: Re: Ποιους προβολεις θα θελατε να δειτε!!!!

Να το κάνετε... Γαιτί αν δεν το κάνετε, αυτό δεν θα είναι συγκριτικό προβολέων, χάβρα Ιουδαίων θα είναι.
Ακόμα κι ο αριθμός των προβολέων (αν είναι 4 τελικά) είναι πολύ μεγάλος. Εκτός αν δεν μιλάμε για σοβαρό συγκριτικό αλλά γιά ξεπέτα.

Και εγω νομιζω οτι δεν πρεπει να γινει συγκριση πανω των τριων προβολεων γιατι θα χαθει η μπαλα.

Θα μπορουσε να γινει ενα τεστ με μια πηγη 2 προβολεων οπου και η πηγη και οι προβολεις θα ειναι προσιτοι και παραλληλα ή αργοτερα ενα τεστ 2 ακριβοτερων προβολεων με μια πολυ καλυτερη/ακριβοτερη πηγη...

Οπως και να χει η ουσια ειναι η συναντηση και η κουβεντα!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Ποιους προβολεις θα θελατε να δειτε!!!!

Αν γίνει σε γκρουπάκια των δύο και επιλεχθούν οι δυό νικητές, μετά γίνεται τελικό ανάμεσά τους και διευκολύνεται πολύ η διαδικασία. Πάντως σίγουρα η πηγή πρέπει να είναι μία και τα μηχανήματα έως τέσσερα, ακριβώς για να μήν γίνει αυτό που είπες: ξεπέτα!
Και βεβαίως τα μηχανήματα πρέπει να ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμής, αλλοιώς δεν έχει νόημα!

Φιλικά
Γιώργος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιους προβολεις θα θελατε να δειτε!!!!

Αν γίνει σε γκρουπάκια των δύο και επιλεχθούν οι δυό νικητές, μετά γίνεται τελικό ανάμεσά τους και διευκολύνεται πολύ η διαδικασία.

Γιώργο δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό. Πρώτον θέλει πάρα πολλές ώρες για να ρυθμιστούν σωστά 4 βιντεοπροβολείς. Κι ας πούμε οτι, όσο υπάρχει το θύμα ο Καστρουνής, αυτό ξεπερνιέται.
Για να κάνεις ένα σχετικά πλήρες συγκριτικό 2 προβολέων, χωρίς να αδικήσεις κάποιον και για να τους δείς αναλυτικά σε διάφορα modes και με διαφορετικό υλικό, κάτω από 2 ώρες δεν βγαίνει με τίποτε.
Βάλτα κάτω και υπολόγισε...

Δεν έχω αντίρρηση, αν τα παιδιά θέλουν 4 ή 5 βιντεοπροβολείς κανένα πρόβλημα.
Απλά όμως να το ονομάσουμε αλλιώς, όχι "συγκριτικό". Άς το πούμε "μιά πρώτη επαφή" ή "μιά γεύση" από αυτούς τους προβολείς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιους προβολεις θα θελατε να δειτε!!!!

Γιώργο δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό. Πρώτον θέλει πάρα πολλές ώρες για να ρυθμιστούν σωστά 4 βιντεοπροβολείς. Κι ας πούμε οτι, όσο υπάρχει το θύμα ο Καστρουνής, αυτό ξεπερνιέται.
Για να κάνεις ένα σχετικά πλήρες συγκριτικό 2 προβολέων, χωρίς να αδικήσεις κάποιον και για να τους δείς αναλυτικά σε διάφορα modes και με διαφορετικό υλικό, κάτω από 2 ώρες δεν βγαίνει με τίποτε.

Απλά όμως να το ονομάσουμε αλλιώς, όχι "συγκριτικό". Άς το πούμε "μιά πρώτη επαφή" ή "μιά γεύση" από αυτούς τους προβολείς.

Μπαμπη δεν εχεις αδικο αλλα νομιζω οτι στο συγκριτικο που ειχε γινει με τις προηγουμενες σειρες ειχαν βγει θετικοτατα συμπερασματα.Εγω προσωπικα πιστευω οτι οσο και αν χρειαζεται καποιος χρονος για μια "σωστη επιστημονικη προσεγγιση" οπως το θετεις,καταλαβαινει κανεις αρκετα πραγματα και με κατι πιο γρηγορο,αν γινοταν θαθελα και τους 4.Τωρα, η δουλεια του Μανωλη ειναι αλλο θεμα.

με τα την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που είχε το συγκριτικό που κάναμε με αντιπάλους κορυφαίες τηλεοράσεις, HD media players, bluRay λέμε να κάνουμε και ένα συγκριτικό προβολέων

ας γράψουμε λοιπόν ποιους θα θέλατε στην αρένα (πανί) να θαυμάσετε!!!!

μια πρωτη ιδέα μας είναι οι

epson 5500,Benq 6000,Panasonic 4000,Optoma HD 82

σαν πηγες θα μπει ενα HTPC αναφοράς,δυο τρία κορυφαία HD media players,ένα Sony playstation 3

το Συγκριτικο θα γινει το 2 δεκαημερο του Ιανουαριου και ολοι οι προβολεις θα ειναι ρυθμισμενοι και στημενοι με την φροντιδα του Μανωλη Καστρουνη την δε παρουσιαση θα αναλαβει το Διαχ team της κατηγοριας προβολεων και Media players
.
.
.
.

ευγε ευγε!!! να αρχισουμε να δηλωνουμε συμμετοχη λεω απο τωρα!!! μια ερωτησουλα μονο επειδη δεν τον εχω δει να παιζει πολυ στο φορουμ για τον Sanyo 3000. Πιστευετε οτι δε παιζει σε αυτη τη κατηγορια ή οτι οι παραπανω ειναι μερικα κλικ καλυτεροι???

Ενα μπραβο και παλι αν και νωρις αλλα το καλο το πραγμα απτην αρχη φαινεται!!!

Καλη συνεχεια παιδες!!!!

Κατα την γνωμη 3 προβολεις που δεν θα επρεπε να λειπουν απο την παρουσιαση ειναι οι:
Panasonic AE 4000
Sony HW 15
Benq 6000.
Ολοι τους ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης και ερχονται με μεγαλες περγαμηνες.

θα ηθελα επισης να επισημανω οτι απο την προηγουμενη φορα που ειχαμε δει τους βασικους LCD,εχουν προκυψει διαφορα καλουδια,κυριως βεβαια το θεμα του interpolation που ο καθενας το κανει ελαφρως διαφορετικα,διαφορα καινουργια "κολπα" ευκρινειας,και διαφορα αλλα περαν των βασικων προβολικων κριτηριων φωτεινοτητα, χρωμα,κοντραστ,γαμμα,κλπ κλπ.
Νομιζω αξιζει να τα δει κανεις αυτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιους προβολεις θα θελατε να δειτε!!!!

Συμφωνώ με όσα λές φίλε μου, όμως αφού ήδη έχει προσφερθεί ο Μανώλης :grinning-smiley-043 προχωράμε. Οσο για τον χρόνο που θα χρειαστεί, πιστεύω οτι 1 έως 1.5 ώρα είναι αρκετή για κάθε ντουέτο (όχι φυσικά για εξονυχιστικό έλεγχο!), και η τελική κρίση ανάμεσα στους νικητές μάλλον θα γίνει σε λιγότερο χρόνο.

Φιλικά
Γιώργος.

Η λογική των ‛ντουέτων’ είναι λάθος κατά τη γνώμη μου.

Η σύγκριση προβολέων δεν είναι αγώνας μπάσκετ που ο ένας από τους δύο νικάει και πάμε παρακάτω.

Άλλα πράγματα θα αρέσουν στον ένα προβολέα σε κάποιους άλλα σε κάποιους άλλους κλπ.

Αφήνω και το οργανωτικό θέμα που θα καταλήξει 100% σε μπάχαλο.

Άντε λοιπόν, κανονίστε να βρείτε τα μηχανάκια και αφήστε τα πολλά λόγια. :p (το λέω για πλάκα αλλά κάποιος, πλην του Μανώλη, πρέπει να χωθεί για να γίνει αυτό).

Τέλος, αν θέλετε κανένα Lumagen για βοήθεια (ρύθμιση, εναλλαγή πηγών κλπ), στη διάθεσή σας.

Να λάβουμε υπόψιν οτι, παίζει ρόλο το μέγεθος της οθόνης που θα κοντραριστούν και η πηγή. Αν δεν μπεί προβολέας των 5.000 κανείς δεν έχει άμεση σύγκριση, εξάλλου κάποιοι μπορεί να βρούν τέτοια μηχανάκια μεταχειρισμένα, μην τα αποκλείουμε.
Επίσης, από προσωπική εμπειρία από το τελευταίο τέστ, είδα διαφορές μεταξύ PS3 και καλού blu ray σε τηλεόραση οπότε σε βιντεοπροβολέα θα είναι σημαντικότατες!
Προτείνω 2-3 χαμηλής κατηγορίας και 1 υψηλής π.χ Anthem που μου αρέσει προσωπικά, με high end πηγή για την κόντρα και τελευταίο το PS3 γα αυτούς που θέλουν να δούν τι θα βλέπουν μέχρι να πάρουν καλή πηγή :)

Που θα γινει το συγκριτικο των προβολικων δεν εχω καταλαβει......βρε Larry γινε συγκεκριμενος....

ακομη δεν εχουμε κατασταλαξει φιλε μου,κανουμε την κουβεντα μας και συντομα θα σας ανακοινωθει ο χωρος που θα φιλοξενησει την εκδηλωση μας

ακομη δεν εχουμε κατασταλαξει φιλε μου,κανουμε την κουβεντα μας και συντομα θα σας ανακοινωθει ο χωρος που θα φιλοξενησει την εκδηλωση μας
Σε καμια πλατεια μας βλεπω:BDGBGDB55:

θα εβαζα και τον JVC 350 στην κατηγορια με τους αλλους, και μια μαχη τιτατων JVC 750 με τον ολοκαινουργιο Sony 85, για να δουμε αν τελικα αξιζουν τα 2χιλιαρικα παραπανω που ζητανε απο τους αυτους του τριχιλιαρου.. pany, epson, οπτομα...

+1 και από μένα και ειδικά τον 350 για τον οποίο ψήνομαι
Τιμές????