Poket γυρω στα 200 Ευρω

Πολλές. Εσύ καλό θα ήταν να μας πεις για ποιό λόγο θέελις τη μηχανή (τί να τραβάς, κάτω από ποιές συνθήκες, φορητότητα, κλπ.) και εμείς θα σου πούμε.

Τα θεματα μου θα ειναι κυριως προσωπα απο σχετικα μικρη ή μεση αποσταση με φλας (παιδικα παρτυ , πορτραιτα κλπ) ή και τοπια , εκδρομες κυριως σε εποχες που υπαρχει αρκετο εως πολυ φως.
Η φορητοτητα δεν ειναι ο πιο σημαντικος παραγοντας αλλα θα προτειμουσα σχετικα μικροτερο μεγεθος/βαρος.

ΥΓ. Ειχα παλαιοτερα μια Ixus 4Megapixel (δεν θυμαμαι ποιο μοντελο ακριβως τωρα) και γενικα ημουν πολυ ευχαριστημενος και σε θεματα αποδωσης των χρωματων αλλα και των λεπτομεριων (ευκρινεια κλπ)
Αντιθετα, σε μια Lumix FX33 ενος φιλου που δοκιμασα, μου φανηκαν καπως ψυχρα τα χρωματα (ειχα την αισθηση του "μπλε" ) και οι σκοτεινοι τονοι, μαυρα κλπ ειχαν αρκετο θορυβο.

Μια που το είδα τώρα και εγώ αυτό και επειδή σε 1-2 μήνες θα πάρω για τη σύζυγο μια compact, με προβληματίζει κάτι που έχω παρατηρήσει σε μηχανές φίλων νέας φουρνιάς..... σχεδόν όλες όσες έχω δει έχουν αρκετά μεγάλο shutter lag....
...εγώ σε μια ταπεινή Olympus μ παλιά 4MP δεν έχω ιδιαίτερο τέτοιο πρόβλημα... (ίδε σπάνια χάνεις την ελάχιστα κινούμενη εικόνα....)...

υπάρχει compact που να είναι σε αυτά τα λεφτά που λέει ο φίλος, να είναι μικρή και να μην έχει ιδιαίτερο lag???? Τραβάει κυρίως πρόσωπα από κοντινή απόσταση με ή χωρίς flash και ο wide θα ήταν ευπρόσδεκτος.....

Απάντηση: Re: Poket γυρω στα 200 Ευρω

Μια που το είδα τώρα και εγώ αυτό και επειδή σε 1-2 μήνες θα πάρω για τη σύζυγο μια compact, με προβληματίζει κάτι που έχω παρατηρήσει σε μηχανές φίλων νέας φουρνιάς..... σχεδόν όλες όσες έχω δει έχουν αρκετά μεγάλο shutter lag....
...εγώ σε μια ταπεινή Olympus μ παλιά 4MP δεν έχω ιδιαίτερο τέτοιο πρόβλημα... (ίδε σπάνια χάνεις την ελάχιστα κινούμενη εικόνα....)...

υπάρχει compact που να είναι σε αυτά τα λεφτά που λέει ο φίλος, να είναι μικρή και να μην έχει ιδιαίτερο lag???? Τραβάει κυρίως πρόσωπα από κοντινή απόσταση με ή χωρίς flash και ο wide θα ήταν ευπρόσδεκτος.....

Οι CANON κι οι PANASONIC και μερικές SONY έχουν γρήγορο AF. Για το shutter lug πιο δύσκολα τα πράγματα...

Re: Απάντηση: Re: Poket γυρω στα 200 Ευρω

Οι CANON κι οι PANASONIC και μερικές SONY έχουν γρήγορο AF. Για το shutter lug πιο δύσκολα τα πράγματα...

Βλάσση μιλάω ΜΟΝΟ για shutter lag... τίποτα άλλο....για τη χρήση που θα γίνει το AF που έχουν μου αρκεί.... ξέρετε που μπορώ να βρω κάνα τεστ... το googlαρα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο....

Με αυτά τα χρήματα (και λιγότερα ) πωλείται πλέον η Canon G9 (eBay), με ελάχιστη χρήση ολίγων μηνών...
..ρισκάσεις, ίσως, λίγο αλλά αγοράζεις ...μηχανή..

Προσωπικώς θεωρώ πως το shutter lag των κόμπακτ έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με παλιότερα, εντούτοις υπάρχουν ακόμη μερικά μοντέλα αδικαιολόγητα πίσω στον τομέα αυτό. Δεν είναι βέβαια μόνο η υστέρηση κλείστου (χρόνος που μεσολαβεί από το πάτημα του κλείστρου μέχρι την λήψη της εικόνας) αλλά και ο γενικότερος χρόνος λήψης, από τι στιγμή που θα μισοπατήσουμε το κλείστρο, θα λάβουμε επιβεβαίωση εστίασης και θα ολοκληρώσουμε τη λήψη. Αυτός σε πολλές μηχανές είναι στην πράξη πάνω από 2 ή 3 δεύτερα, αναλόγως και τον φωτισμό.