Πωλείται η NOVA;

Hellraiser

Senior Member
22 January 2007
470
Planet Earth
Πωλείται η NOVA

Η Naspers Limited, μητρική εταιρία της NETMED, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τις επίσημες διαδικασίες, με σκοπό να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης της NetMed NV, της εταιρίας δηλαδή που λειτουργεί το FILMNET, το SUPERSPORT και τη ψηφιακή πλατφόρμα NOVA σε Ελλάδα και Κύπρο..

sportime.gr

Νομιζω οτι ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα εξελιξη...λετε αμα αλλαξουν τα αφεντικα να αλλαξει και η τιμολογιακη πολιτικη της πλατφορμας;

Νομίζω πως εφόσον κάποιος την αγοράσει θα είναι για να βγάλει κέρδος! Τωρα περισσότερα απο πιο λίγους ή λιγότερα απο πιο πολλούς...that is the question!

θα την παρει η SKY ειναι τσεκαρισμενο αυτο .....που να βαλω κελεμπια ενα πραμα

Το θεμα ειναι οποιος την παρει να σκεφτει εξυπνα και να επενδυσει στο να αυξησει τον αριθμο των συνδρομητων αρα και τα κερδη του και οχι απλα να στραγγιξει τους ηδη υπαρχοντες οπως κανανε μεχρι τωρα οι αρτηριοσκληρωτικοι διευθυνταδες της NOVA.

Νομίζω οτι απο τότε που πήρε τη Wind ο Sawiris έχει δείξει (βλ. Δεσμευση τιμής, νες συμβόλαια Flexy, Σταθερη-DSL κλπ) οτι δίνει περισσότερα σε καλύτερες τιμές.

Παλαιότερα είχε εκφράσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και στα ΜΜΕ αλλά και σε ξενοδοχειακές-τουριστικές επιχειρήσεις.

Υπαρχει ομως μια σημαντικη διαφορα...στον χωρο της κινητης τηλεφωνιας δεν παιζει μονος του.

Αντιθετα η NOVA ειναι μονοπωλειο και δεν εχει τον παραμικρο ανταγωνισμο.

Αντε ...κατοχυρώθηκε στον Σαουίρις, που είναι και Χριστιανός ο άνθρωπος!
Την Nova Cyprus να την αφήσουμε ή να την βάλουμε μαζί;
Πόσο λέτε να την πουλήσουμε τελικά;
Παντως για να λέμε του στραβού το δίκιο ο ανταγωνισμός στην ψηφιακή τιβί δεν είναι το ίδιο με τον ανταγωνισμό στα κινητά. Αν έχεις ανταγωνισμό στην ψηφιακή τιβί αναγκάζεσαι να πληρώνεις ακριβότερα το πρόγραμμα (ταινίες-αγώνες-κανάλια) και ρισκάρεις περισσότερο! Αντίθετα στην τηλεφωνία δεν αυξάνουν τα έξοδα της εταιρείας επειδή υπάρχει ανταγωνισμός.

Σωστοί οι προβληματισμοί σας, αλλά με μια αγοροπωλησία δεν αλλάζουν σπουδαία πράγματα, όταν το ΤΟΠΟΙΟ είναι ομιχλώδες. (Τοποίο= (μονοπολιακή) Αγορά, Νομικό πλαίσιο, ελεγκτικοί μηχανισμοί, Πολιτική βούληση, Καταναλωτική συνείδηση.)

But don’t worry be happy :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Αντίθέτος εγώ έχω μάθει ότι η NOVA θ αλλάξει ριζικά . Θα εκπέμπει σε 1080p με Dolby digital & DTS , θα σπάσει ακόμα περισσότερο τα πακέτα της και τις τιμές αυτών , Θα επιλέγεις εσύ ποια ταινία δα δεις και σε ποια ώρα χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον παρά μόνο την συνδρομή σου που απ ότι φημολογείται στην foul έκδοση ( όλα τα πακέτα) δεν θα ξεπερνά τα 35 . Επίσης θα εξοπλίζει τους νέους συνδρομητές με δέκτες της αρεσκείας τους πάντα σε HD και με το κόστος αυτών κάτω του μισού της αγοράς Μετά από αυτό θα σηκώσει δικό της δορυφόρο και μάλιστα τα μέλη της θα έχουν την δυνατότητα με πολύ μικρό κόστος να επισκέπτονται τον δορυφόρο αυτό με mini space bus και να γευματίζει επί αυτού .

Δεν πιστεύω να με πιστέψατε? :flipout:

Συμφωνώ 100% με αυτά που λέτε περι ανταγωνισμού. Σκεφθείτε όμως πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η NOVA ως "εργαλείο" στον ανταγωνισμό των παρόχων DSL. Κοινώς... IPTV!

Ήδη αν δεν κάνω λάθος η ακατανόμαστη έχει συμφωνία με τη Vivodi (ή την ΟΝ, δε θυμάμαι). Αν λοιπόν κατ'ανάγκη χρειαστεί να περάσει ως IPTV στην Τελλάς (που επίσης ανήκει πλέον κατα 100% στον Αιγύπτιο, δεν θα έβλεπα απίθανο να βελτιωθεί η ποιότητα εικόνας κάποιων καναλιών και μέσω δορυφόρου.

Δεν ξέρω, απλά σκέψεις κάνω! Μπορεί να είναι και χαζομάρες όλα αυτά...

εγώ προτείνω να την χρεώσουν μέχτι τα μπούνια μετά να μου τη χαρίσουν (βλέπε ΑΕΚ - ΝΤΕΜΗΣ) και τότε εγώ θα σας δώσω ότι υπηρεσία θέλει ο καθένας (βλέπε WIND) 1080 εσύ ? 1080 τότε.

Συνδρομή με 10 ευρώ εσύ, συνδρομή με 10 ευρώ τότε.

Και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

Άντε καλημέρα γιατί ξημέρωσε τώρα. :grandpa:

Re: Απάντηση: Πωλείται η NOVA;

Αντίθέτος εγώ έχω μάθει ότι η NOVA θ αλλάξει ριζικά . Θα εκπέμπει σε 1080p με Dolby digital & DTS , θα σπάσει ακόμα περισσότερο τα πακέτα της και τις τιμές αυτών , Θα επιλέγεις εσύ ποια ταινία δα δεις και σε ποια ώρα χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον παρά μόνο την συνδρομή σου που απ ότι φημολογείται στην foul έκδοση ( όλα τα πακέτα) δεν θα ξεπερνά τα 35 . Επίσης θα εξοπλίζει τους νέους συνδρομητές με δέκτες της αρεσκείας τους πάντα σε HD και με το κόστος αυτών κάτω του μισού της αγοράς Μετά από αυτό θα σηκώσει δικό της δορυφόρο και μάλιστα τα μέλη της θα έχουν την δυνατότητα με πολύ μικρό κόστος να επισκέπτονται τον δορυφόρο αυτό με mini space bus και να γευματίζει επί αυτού .

Δεν πιστεύω να με πιστέψατε? :flipout:

Αν ζουσαμε σε αλλη χωρα θα σε πιστευαμε....(εστω και σε οποιοδηποτε χωρα των βαλκανιων-εκτος Ελλαδος- παλι θα σε πιστευαμε!)

Θα σας πώ το εξής...
Σκεφτείτε ότι η Nova είναι εισηγμένη η μητρική της στο NYSE....
Δεν μπορώ τα πώ τίποτα άλλο..

Να πω εγώ μέχρι πότε ήταν καταχρεωμένη και ποιος ήταν (είναι?) ο βασικός της μέτοχος μέσα από όλο αυτό το περίεργο σχήμα;

Re: Απάντηση: Πωλείται η NOVA;

Να πω εγώ μέχρι πότε ήταν καταχρεωμένη και ποιος ήταν (είναι?) ο βασικός της μέτοχος μέσα από όλο αυτό το περίεργο σχήμα;

Να το παρει το ποταμι!!!!

Σύμφωνα με τις πιο λογικές προσεγγίσεις, η εκτίμηση εξαγοράς κυμαίνεται στα 500 - 600 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ιθύνοντες της Citigroup, που εκτελεί χρέη οικονομικoύ συμβούλου, καταφθάνουν καθημερινά και καινούργιες προσφορές, γεγονός που προβάλλει δημοσίως και η ιδιοκτήτρια εταιρεία, τονίζοντας πως "έντονο ενδιαφέρον έχει εκφραστεί ήδη από αρκετούς πιθανούς επενδυτές". Και μπορεί για τη μητρική Naspers Ltd κύριος λόγος πώλησης να προτάσσεται "η στρατηγική της για επικέντρωση σε αναδυόμενες αγορές", για κάποιους από τους υποψήφιους αγοραστές κύριος λόγος απόκτησης της εταιρείας κρίνεται ο συνδυασμός των διαδραστικών υπηρεσιών. Οι 340.000 συνδρομητές αποτελούν μία ελκυστική αγορά ως μελλοντικοί χρήστες των υπηρεσιών DSL.

Προς το παρόν, τη NetΜed φέρονται να διεκδικούν ο αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουίρις (Wind, Tellas), ο ΟΤΕ και η Forthnet (από τις τηλεπικοινωνίες), καθώς και η NBGI (fund της Εθνικής Τράπεζας), η Texas Pacific Group, η Global Finance και ο όμιλος Αntenna. Όσο για την τιμή πώλησης της εταιρείας, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα με τις πιο ψύχραιμες εκτιμήσεις, η όλη εξαγορά θα φθάσει το ποσό των 500 - 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή:Μακεδονία

άλλες φήμες λένε οτι αν δεν την πάρει ο Αιγύπτιος, και νυν ιδιοκτήτης της Wind, δεν αποκλείεται να την αγοράσει η Texas Pacific Group (αμέρικάνικο επενδυτικό fund) που είναι η εταιρία που πούλησε την Wind στον Αιγύπτιο (την είχε μισή-μισή με την APAX Partners) και να τοποθετήσει ως Διευθύνοντα σύμβουλο τον νυν CEO της WIND Hellas (έχουν άριστες σχέσεις απο την 2ετία συνεργασια τους απο την ΤΙΜ), αν τελικά ο τελευταίος αποφασίσει να αποχωρήσει απο το τιμόνι της εταιρίας τηλεπικοινωνιών και να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά ο ίδιος πλέον με ιδία κεφάλαια, σε συνεργασία με την TEXAS.

Φέξε μου και γλύστρησα... ό,τι και αν γίνει πάντως, φαίνεται οτι έρχονται πολύ καλύτερες μέρες στη χώρα μας για το μονοπώλιο της δορυφορικής τηλεόρασης. Το οποίο, προσωπικά, δεν αποκλείω να σπάσει, εφόσον υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον απο επενδυτές για τη συγκεκριμένη αγορά. Η χρήση τηλεόρασης και ευρυζωνικών προσβάσεων συνδιαστικά, θα είναι πιστεύω το επόμενο μεγάλο στοίχημα των εταιριών τηλεπικοινωνιών, που είναι ούτως ή άλλως σε αναζήτηση ενος "killer-application" για χρήση υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων! Πάμε σε εποχές δωρεάν φωνής και χρεώσιμων υπηρεσιών data σε κινητά, και σταθερά (broadband).