ΠΟΛΕΜΟΣ MEGA-ΣΤΑΘΗ

Δηλαδη, αν ο Πρετεντερης το γυρισει το παραμυθι απο αυριο, θα ειναι καλος?

Επισης, μολις ακουσα οτι ο εν λογω Σταθης, ενηργησε ως απεργοσπαστης στις τελευταιες απεργιες, δεν ακουσα αν ολοι της ελευθεροτυπιας εκαναν το ιδιο...

Πολυ συντεχνιακα ολα μου φαινονται (ως συνηθως δηλαδη, χωρις να σημαινει αν εχει δικιο σε οσα λεει ή οχι)...

Ολη η Ελευθεροτυπία δέν απήργησε στην τελευταια απεργία Ιδιοκτητών Εφημερίδων,καθότι η ιδιοκτήτριά της δέχτηκε νά υπογράψει τήν συλλογική σύμβαση εργασίας πού οι λοιποί κατήργησαν συμβαδίζοντας μέ τίς Κυβερνητικές επιλογές..

Μάλιστα υπήρξε και ανακοινωση ολων τών εργαζομένων τής εφημερίδας οτι δεν απεργούν σε μιά τέτοια ''απεργία''..
Απλά ο κύρ Σομπολος τής ΕΣΗΕΑ (αυτός πού πρώτος πρωτος θεώρησε τήν Γερμανιδα υπήκοο πού συνελήφθη ως τρομοκράτης ,κόρη ζεύγους πού ανήκε στήν Μπάαντερ--Μαϊνχοφ και έπεσε γέλιο παγκοσμίως)υποστήριξε μιά απεργία τών λοιπών ιδιοκτητών..

Αν οι ''Πρετεντέρηδες'' αλλάξουν στάση απλά θά ισχύει τό γνωστό ρητό ''Tά ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα τό πλοίο''.

Δηλαδη, αν ο Πρετεντερης το γυρισει το παραμυθι απο αυριο, θα ειναι καλος?

Επισης, μολις ακουσα οτι ο εν λογω Σταθης, ενηργησε ως απεργοσπαστης στις τελευταιες απεργιες, δεν ακουσα αν ολοι της ελευθεροτυπιας εκαναν το ιδιο...

Πολυ συντεχνιακα ολα μου φαινονται (ως συνηθως δηλαδη, χωρις να σημαινει αν εχει δικιο σε οσα λεει ή οχι)...

Το θεωρείς πιθανό???Για τον πρετεντέρη....??

Ο Στάθης άλλα έλεγε για αυτήν την κυβέρνηση και την στρατηγική της και άλλα λέει τώρα....??Υποστήριζε την δεξιά και την άκρα δεξιά κάποτε και τώρα τα γυρίζει??

Επίσης συγκρίνεις τα όσα έχει κάνει ο ένας με όσα έχει κάνει ο άλλος??

Αυτό που λές το ξέρεις ή το λές έτσι, για τον Στάθη και την E.??? Αν το ξέρεις πες μας και απο ποιά πηγή το λές...αν θες βέβαια.

Και όταν λέω ότι δεν με ενδιαφέρει τι έλεγε κάποιος πριν 20 χρόνια, δεν μιλάω για περιπτώσεις τύπου Πρετεντέρη, Τρέμη κλπ κλπ, μιλάω για ανθρώπους που πάντα είχαν ένα επίπεδο δημοσιογραφικό υψηλό.

Ώρα είναι τώρα να λέμε και τον Στάθη, Πρετεντέρη....ήμαρτον.

Last edited:
Το θέμα το προσεγγίζετε από άποψη συμπεριφοράς και ήθους. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι το μόνο ζητούμενο.

Η Δημοσιογραφία είναι ενημέρωση , κυρίως.

Ο Στάθης προσεγγίζει την πραγματικότητα με ανθρώπινο πρόσωπο . Αλλά ποιά είναι η πραγματικότητα. ? Αυτό είναι το ερώτημα.

Ο (ειρων ) Πρετεντέρης και η (υπερφίαλη) Τρέμη είναι ως πρόσωπα αντιπαθή. Το ίδιο θα έλεγα και για τον Παπαχελά

Αλλά κατά τη γνώμη μου έχουν διαγνώσει καλύτερα την παθογένεια της Ελλάδας της μεταπολίτευσης. Αυτό είναι και η αιτία που δείχνουν και την επιθετικότητα τους .
Νομίζουν ότι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και πατάνε συνειδητά γκάζι - απλά σαν άνθρωποι των media (τενεκέδες) η επιτυχία της στόχευσης (που γιά εμένα υπάρχει) τους μετατρέπει σε γελοίους .

Κάτι σαν την υπογραφή μου.:joker:

Last edited:
Πλέον έχω επιλέξει να μην ενημερώνομαι από τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, και ειδικά το δελτίο του Mega που τείνει να καταλήξει (αν δεν είναι ήδη) γραφείο τύπου της κυβέρνησης. Και λίγα είναι αυτά που έγραψε ο Στάθης.....

Μάλλον εχουν μπερδευτεί ορισμένα πράγματα.

Δημοσιογράφοι και γελοιογράφοι σάν τον Στάθη(ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι)ασκούν τό επάγγελμά τους εκφράζοντας ,πέραν τών άλλων και γνώμη εντελώς ανεξάρτητη

Τύποι και τύπισσες σαν τούς ´''Πρετεντέρηδες '' τίς ''Στάη'' και τούς λοιπούς ανήκουν στήν κομματική Νομενκλατούρα τού Καθεστώτος.

Ειδαμε και τό φαιδρό δελτίο ειδήσεων τής ΝΕΤ μέ τήν κυρά Στάη πού τοχει κάνει πρωθυπουργικό συμβούλιο..

Αν δεν γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ δημοσιογραφίας και υποτέλειας πάσο.

Επίσης ο κύρ Πρετεντέρης σύμφωνα μέ πάμπολλα δημοσιευματα τής εποχής ήταν στήν κλειστή ομάδα Σημίτη στόν λεγόμενο ''πρωινό καφέ''..Ο ιδιος ουδέποτε τό διέψευσε...

Δηλαδή ο Ρουσσόπουλος τού λογιστή..

Οντως μεγάλη ''μορφή'' τής ανεξάρτητης δημοσιογραφίας..

Τέλος¨ειναι γνωστό σέ ολους οτι η ΕΣΗΕΑ έχει στά χερια της καταλογους δημοσιογράφων πού ειναι στά pay rolls πολιτικών προσώπων και κομμάτων αλλά ειναι και διπλοτριπλοθεσίτες..

Ο κύρ Σομπολος τί κάνει επ´αυτού??

Last edited:
Προσωπικά στέκομαι στις απόψεις και προσπερνώ το ύφος , ήθος , ιστορία , σκοπιμότητα του καθενός.

Μου είναι συμπαθής ο Στάθης και αντιπαθής (μάλλον αστείος) ο Πρετεντέρης.

Παρόλα αυτά η άποψη του Πρετεντέρη ότι η Ελλάδα είναι τελείως out of track (σαν κοινωνία – χώρα –λογική κλπ) με βρίσκει σύμφωνο.

Αν η άποψη αυτή είναι άποψη της νομενκλατούρας , δεν αποκλείεται παράλληλα να είναι και μία σωστή άποψη .(τουλάχιστον σήμερα) .

Το ύφος του πράγματι με ενοχλεί.

Last edited:
Αν οι απόψεις τής Νομενκλατούρας ειναι ορθές τότε δέν έχουμε παρά νά παραχωρήσουμε ως πολίτες ολα μας τά δικαιώματα σέ ''φωτισμένες δικτατορίες'',οπου βέβαια τό ''φώς'' θά τό εκφράζουν οι Πρετεντέρηδες..
Μονον πού πάντα οι αποψεις τής Νομενκλατούρας εκφράζουν τήν ιδια τήν Νομενκλατούρα (ειτε στην πάλαι ποτέ Σ.Ενωση ειτε στην Δύση)καί τήν αναπαραγωγή της σέ βάρος τών πολιτών.

Last edited:
Το ελληνικό παγκοσμίου πρωτοτυπίας σύστημα διακυβέρνησης έχει καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο .

Έχει δημιουργήσει συντεχνίες βολεμένων – αργόσχολων – κρατικά σιτιζόμενων σε ΟΛΟ το κονωνικό / οικονομικό φάσμα. Που τέμνουν από την αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά

Από βολεμένους μεγαλο-επιχειρηματίες (με κρατικές προμήθειες ) , έως βολεμένους οδηγούς τρόλευ (με 88.000 το χρόνο μέσο μισθό –επίσημη δήλωση).
Από βολεμένους συνταξιούχους και ψευτοπανεπιστημιακούς (που δεν πατάνε ποτέ) , γιατρούς που αλιεύουν «πελάτες» στα δημόσια νοσοκομεία , και εφοριακούς νονούς , μέχρι υπάλληλους της Βουλής και τελωνειακούς..

Νομενκλατούρα υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και το παγκοσμίως περίεργο είναι κατά τη γνώμη μου ότι διαπερνά ΟΛΟ το πολιτικό φάσμα.

Αλλά , η νομενκλατούρα αυτή είναι που λέει ότι ΟΛΑ στη χώρα μας λειτουργούν τέλεια και «μη μας χαλάτε το πάρτυ».

Προφανώς οσα συμβαίνουν στην Ιταλια,Γαλλία,Γερμανία(μέ σκάνδαλα τεραστίων διαστάσεων πού επιμελέστατα γίνονται ''τρυφερές παρεκλίσεις'' τού συστήματος )Ισπανία,Μ.Βρεττανία(οπου Πρωθυπουργοί σαν τον Μπλέρ καταθέτουν ψευδέστατα στοιχεία γιά το Ιράκ και ξεκινούν πολέμους δισεκατομυρίων ευρώ πού πληρώνουν οι πολίτες)ή στίς ΗΠΑ(όπου οι ανασφάλιστοι γεμίζουν 5 Ελλάδες και οι Πρόεδροι κάνουν δεκάδες πολέμους ανά τήν Γή)ειναι πταίσματα..

Κατά τά άλλα η Ελλάδα ευθύνεται γιά τά δεινά τού πλανήτη και οι 700000 Δ.Υτης.....

Νομενκλατούρα ειναι αυτοί πού κατέχουν τά μέσα παραγωγής και τά εκμεταλλεύονται πρός ιδιον ώφελος ,οπως και τήν υπεραξία τών πολλών..
Γιά νά επιβιώσει και νά αναπαραχθεί η Νομενκλατούρα έχει ''συμμάχους'' ακομα και άτομα πού παίρνουν 700 ευρώ μηνιαίως..
Αν δεν έπειθε καί αυτά τά άτομα ,μέσω τής Ηγεμονίας τής Ιδεολογιας της ,απλά θά κατέρρεε.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΠΟΛΕΜΟΣ MEGA-ΣΤΑΘΗ

Προφανώς οσα συμβαίνουν στην Ιταλια,Γαλλία,Γερμανία(μέ σκάνδαλα τεραστίων διαστάσεων πού επιμελέστατα γίνονται ''τρυφερές παρεκλίσεις'' τού συστήματος )Ισπανία,Μ.Βρεττανία(οπου Πρωθυπουργοί σαν τον Μπλέρ καταθέτουν ψευδέστατα στοιχεία γιά το Ιράκ και ξεκινούν πολέμους δισεκατομυρίων ευρώ πού πληρώνουν οι πολίτες)ή στίς ΗΠΑ(όπου οι ανασφάλιστοι γεμίζουν 5 Ελλάδες και οι Πρόεδροι κάνουν δεκάδες πολέμους ανά τήν Γή)ειναι πταίσματα..

Κατά τά άλλα η Ελλάδα ευθύνεται γιά τά δεινά τού πλανήτη και οι 700000 Δ.Υτης.....

Νομενκλατούρα ειναι αυτοί πού κατέχουν τά μέσα παραγωγής και τά εκμεταλλεύονται πρός ιδιον ώφελος ,οπως και τήν υπεραξία τών πολλών..
Γιά νά επιβιώσει και νά αναπαραχθεί η Νομενκλατούρα έχει ''συμμάχους'' ακομα και άτομα πού παίρνουν 700 ευρώ μηνιαίως..
Αν δεν έπειθε καί αυτά τά άτομα ,μέσω τής Ηγεμονίας τής Ιδεολογιας της ,απλά θά κατέρρεε.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Το ελληνικό παγκοσμίου πρωτοτυπίας σύστημα διακυβέρνησης έχει καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο .

Έχει δημιουργήσει συντεχνίες βολεμένων – αργόσχολων – κρατικά σιτιζόμενων σε ΟΛΟ το κονωνικό / οικονομικό φάσμα. Που τέμνουν από την αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά

Από βολεμένους μεγαλο-επιχειρηματίες (με κρατικές προμήθειες ) , έως βολεμένους οδηγούς τρόλευ (με 88.000 το χρόνο μέσο μισθό –επίσημη δήλωση).
Από βολεμένους συνταξιούχους και ψευτοπανεπιστημιακούς (που δεν πατάνε ποτέ) , γιατρούς που αλιεύουν «πελάτες» στα δημόσια νοσοκομεία , και εφοριακούς νονούς , μέχρι υπάλληλους της Βουλής και τελωνειακούς..

Νομενκλατούρα υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και το παγκοσμίως περίεργο είναι κατά τη γνώμη μου ότι διαπερνά ΟΛΟ το πολιτικό φάσμα.

Αλλά , η νομενκλατούρα αυτή είναι που λέει ότι ΟΛΑ στη χώρα μας λειτουργούν τέλεια και «μη μας χαλάτε το πάρτυ».

Ακόμα και αν δεν βλέπεις MEGA αναπαράγεις πιστά τις απόψεις τους. Ακόμα και αν οι Τρεμοπρετεντέρηδες καταφέρονται εναντίον των παθογενειών της χώρας, αυτοί οι ίδιοι είναι σύμπτωμα των ίδιων παθογενειών. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί που απαρίθμησες στο ποστ σου; Δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ε λοιπόν οι δημοσιογράφοι αυτοί διαπράττουν το ίδιο σφάλμα, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, που είναι να ενημερώνουν το κοινό. Γιατί το δελτίο ειδήσεων του MEGA δεν είναι ενημέρωση, είναι προπαγάνδα του χειρίστου είδους. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Ακόμα και αν δεν βλέπεις MEGA αναπαράγεις πιστά τις απόψεις τους. Ακόμα και αν οι Τρεμοπρετεντέρηδες καταφέρονται εναντίον των παθογενειών της χώρας, αυτοί οι ίδιοι είναι σύμπτωμα των ίδιων παθογενειών. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί που απαρίθμησες στο ποστ σου; Δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ε λοιπόν οι δημοσιογράφοι αυτοί διαπράττουν το ίδιο σφάλμα, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, που είναι να ενημερώνουν το κοινό. Γιατί το δελτίο ειδήσεων του MEGA δεν είναι ενημέρωση, είναι προπαγάνδα του χειρίστου είδους. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Νομίζω ότι έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου. (που είναι η εξής).

Οι πρετεντεροτρέμες μου την δίνουν σα φάτσες , σα περσόνες , σα δημοσιογράφοι κλπ. κλπ.

ΑΛΛΑ.
Οι πιο βλαπτικές φωνές της χώρας σήμερα είναι αυτές που δεν βλέπουν προβλήματα στο «ελληνικό μοντέλο». Τελεία και παύλα.

Η χώρα είναι (και ήταν επί καιρό) out of track και χωρίς φρένα.
H μετωπική (στον τοίχο) ήταν θέμα χρόνου.

Όποιος προτείνει επιτροπές και δημόσιες διαβουλεύσεις των ..κοινωνικών εταίρων (και παράλληλα να τρέχει η αρρώστια της χώρας) είναι στην καλύτερη περίπτωση αγαθός / ανημέρωτος (πχ Σακοράφα)

Είναι δικαίωμα μου η μη ταύτιση με μια άποψη που (ξανα)«πουλάει». Στο κάτω´κάτω και η ομοφωνία θα ήταν ...βαρετή. :argue:

Θυμίζω και κάτι .

• All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
Arthur Schopenhauer
(1788 - 1860)

Last edited:
Οι πιο βλαπτικές φωνές είναι αυτές που πουλούν σωτηρία την ώρα που μας μετατρέπουν σε σκλάβους.

δλδ ,, βλέπεις βελτίωση του προβλήματος με τη ύφεση το ξεπούλημα τους μισθούς πείνας την ανεργία και το ξεπούλημα ?

Παιδιά , κατ’ αρχήν ,ειλικρινά, δέχομαι όλους όσους μετέχουμε στο παρόν φόρουμ ως καλοπροαίρετους συνομιλητές .

Η άποψη μου φίλε Vasilis είναι ότι δυστυχώς θα γίνουν άδικα πράγματα.

Αντί , (σα χώρα/ κοινωνία / πολιτεία) να πάρουμε το χειρουργικό νυστέρι μόνοι μας , εδώ και δεκαετίες ( και να κόβουμε με ακρίβεια τα αποστήματα) , έφτασε η ώρα του χασαπομάχαιρου - και ότι έκοψε-έκοψε.
Μαζί με το λίπος – σάπιο θα κοπεί και σάρκα.
Δική μας επιλογή ήταν. Αυτό ορίζει για εμένα το άρρωστο σκηνικό της Ελληνικής μεταπολίτευσης.

Θα υπάρχουν αδικίες – ΝΑΙ . Πιο πολλά θα χάσουν οι έχοντες κεκτημένα . Οι πραγματικοί μαχητές της ζωής (και της δουλειάς) δεν θα χάσουν πολλά , αλλά και έχουν μάθει να δημιουργούν –έτσι και αλλιώς.

Κακώς για εμένα η αριστερά ταυτίζεται με τις συντεχνίες – κάνει ιστορικό λάθος. Χάνει τον παλμό της πραγματικής κοινωνίας.

Last edited:
Αντί , (σα χώρα/ κοινωνία / πολιτεία) να πάρουμε το χειρουργικό νυστέρι μόνοι μας , εδώ και δεκαετίες ( και να κόβουμε με ακρίβεια τα αποστήματα) , έφτασε η ώρα του χασαπομάχαιρου - και ότι έκοψε-έκοψε.
Μαζί με το λίπος – σάπιο θα κοπεί και σάρκα.

Έλα όμως που το συγκεκριμένο χασαπομάχαιρο κόβει τους κάλους και αφήνει τη γάγγραινα...