Πολιμπριζο για UPS πανω σε πολυμπιζο

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπερα

Εχω το APC SMART 750VA
C77C31ACF0F22E82852577A1005E649E_SLIE_89DPGX_f_h_500x500.jpg

C77C31ACF0F22E82852577A1005E649E_SLIE_89DPGF_b_h_500x500.jpg

και εχω συνδεσει πανω του ενα πολυπριζο Konig Πολύπριζο για UPS 4 Θέσεων μπορω να συνδεσω πανω στο Konig αυτο το πολυμπιζο;

τα watt τα σηκωνει, ο μονος λογος ειναι γιατι δεν φτανουν τα καλωδια για να συνδεσω τον υπολογιστη μου με τα περιφεριακα του..μηπως ειναι αρνητικο το να τα εχεις ολα σε μια εισοδο IEC του UPS;

ειναι καλυτερα να συνδεσω τον υπολογιστη και οθονη απευθυας στο πολυμπιζο konig και τα το αλλο πολυμπιζο (με τα περιφερειακα) πανω στο konig.

To UPS ειναι συνδεδεμενα απευθυας στην πριζα.
1) Χρειαζεται να συνδεσω την γειωση;
2) Το 5m USB για να κλεινει μονο του σε περιπτωση διακοπης ρευματος θα δουλεψει ή θελει μινκροτερη αποσταση;
3) Θελω να συνδεσω πανω στο KONIG και το media player μου που ειναι καμια 8μ μακρια..υπαρχει προβλημα στα καλωδια τροφοδοσιας 10μ

αν γινεται ολη αυτη η συνδεση θα γλυτωσω τα εξοδα του extra ups για τον υπολογιστη, μιας και το ups μεχρι στιγμης ειχε πανω μονο τον προβολεα μου..

Last edited:
3) Θελω να συνδεσω πανω στο KONIG και το media player μου που ειναι καμια 8μ μακρια..υπαρχει προβλημα στα καλωδια τροφοδοσιας 10μ οταν ειχα παει να φτιαξω ενα 10μ IEC se shuco (για συνδεσει UPS με τον υπολογιστη) μου ειχε πει ο ηλεκτρολογος οτι μπορει να εχω πτωσεις στη ταση και να μην τροφοδοτειτε καλα η συσκευη

Όλα αυτά που θέλεις να κάνεις γίνονται, με μικρή επιφύλαξη για το πεντάμετρο USB καλώδιο.

Η γείωση θεωρώ ότι είναι ήδη συνδεδεμένη, τη στιγμή που βάζεις το UPS σε πρίζα η οποία είναι γειωμένη.

Προτείνω να πάρεις κανα 2 KONIG ακόμα και να τα συνδέσεις στις ICE θήρες που περισσεύουν , έχω την εντύπωση οτι ΔΕΝ κάνει να συνδέσεις πολύμπριζo με προστασία πάνω σε UPS.
Είσαι σίγουρος οτι τα σηκώνει , μικρό μου φαίνεται...

Προτείνω να πάρεις κανα 2 KONIG ακόμα και να τα συνδέσεις στις ICE θήρες που περισσεύουν , έχω την εντύπωση οτι ΔΕΝ κάνει να συνδέσεις πολύμπριζo με προστασία πάνω σε UPS.
Είσαι σίγουρος οτι τα σηκώνει , μικρό μου φαίνεται...
To προβλημα μου ειναι οτι δεν φτανουν τα καλωδια και πολλα απο τα παρελκομενα δεν εχουν ΙΕC συνδεση αλλα σουκο οποτε πρεπει οπωσδηοτε να μπει το KONIG που δινει σουκο πριζες.

ναι το δοκιμασα με τον προβολεα αναμενο και pc, οθονη και ολα τα παρελκομενα και κρατησε για κανα 7-10 λεπτα.

το οτι θα παρω αλλο ενα konig ειναι σιγουρο γιατι θελω να συνδεσω και το media player που ειναι στο ιδιο δωματιο με τον προβολεα, και πολυ μακρια.

αλλα Konig πανω σε Konig δεν γινεται συνδεση γιατι εχουν IEC συνδεση, οποτε μπαινουν μονο πανω στο UPS.

αλλα Konig πανω σε Konig δεν γινεται συνδεση γιατι εχουν IEC συνδεση, οποτε μπαινουν μονο πανω στο UPS.
Αυτό εννοούσα να κάνεις.Τώρα αν δε φτάνουν τα καλώδια απλά φτιάξε ένα απλό πολύμπrιζο με άκρη IEC , σε ότι μήκος θέλεις , να κουμπώσει πάνω στο UPS.Βέβαια δεν ξέρω για απώλειες.

Εμένα αυτό που μου κάνει ένα πολύπριζο ασφαλείας που το έχω επάνω στο UPS, είναι πως με το που ανοίξω το κλειστό UPS, μου ρίχνει την ασφάλεια.
Αυτό το παρατήρησα σε κάτι διακοπές που είχαμε τελευταία και ψαχνόμουν να βρω τι φταίει.

Αν βάλεις κάποιο πολύπριζο στην έξοδο, προτείνω κάτι απλό παρά κάτι με ασφάλειες.
Αυτό που δείχνεις έχει ένα λευκό κουμπί ασφαλείας στην πάνω μεριά. Κάτι αντίστοιχο μου κάνει και εμένα την ζημιά. :grandpa:

Last edited:
Μολις μου ηρθε η απαντηση απο την APC για το θεμα των συνδεσεων (APC SMART UPS + KONIG + APC πολύπριζο) και για τα 5μ του usb.

The connectivity you proposed should work without any problem.

If the Konig device is connected to the battery backup outlets there is no reason why to connect pc and screen directly to the UPS.

The usb connection follows the USB general specifications which gives max length 5 meters, so no problem there either.