Να ρωτήσω κάτι; Υποστηρίζετε δηλαδή ότι ένα μεγάλο ζήτημα της απόδοσης/ποιότητας έχει να κάνει με την επεξεργασία τελικά του δίσκου από τα διάφορα στούντιο απ'ότι καταλαβαίνω και όχι τελικά με την παραγωγή-φυσικό μέσο;
Το ρωτάω απλά για ξεκαθάρισμα.
Δηλαδή δεν υπάρχει π.χ. ΕΜΙ που όλοι οι δίσκοι της είναι καλοί ας πούμε, αλλά πρέπει να κοιτάμε το στούντιο που έχει γίνει η επεξεργασία ή τον μηχανικό-ούς που την έχουν επιβλέψει. (Αναζητάω tips όπως καταλάβατε).
Εγω πιστεύω οτι υπάρχουν "σπιτια" που ξέρουν να κάνουν καλη δουλειά, και εχουν μάθει να χρησιμοποιουν πραγματικους επαγγελματίες για οπτιμουμ αναλογικό ήχο με ιστορία πισω τους...Τι να λέε τωρα απο Philips, RCA (με τις θυγατρικές της Mercury etc), Decca, EMI, DG, Harmonia Mundi, Erato... ακόμα και οι μικρές αλλα με τόσο γουστο και μουσική γνώση. Eπίσης η καταπληκτικη Teldec (γνωστή απο τα υψηlhς ποιότητας CD thz με κορυφαίο τον Harnoncourt) είχε πριν ολόκληρο αναλογικό κατάλογο με ποιοτικό ρεπερτόριο. Bέβαια αυτην την τελευταία όπως και την Ερατο την εφαγε η μαρμάγκα (δηλ η Warner) Αλλα έλα που σήμερα η Warner αρχίζει και βγάζει βινύλια !!!! Ναι δεν ξέρω αν το μάθατε. Θα ήθελα να δώ πως θα ακούγονται τα Portished και τα White Stripes τώρα σε βινύλιο ενω ήχαν εγγραφει σε ψηφιακό. Ειμαι περίεργος αλλα..."πολλά τα λεφτά Αρη" Σχετικά με τις αμερικάνικες επανεκδόσεις που αγοραζα πολυ ακριβά. Ισως για να δικαιολογήσουν τις τιμές και τα κέρδη απο το CD που ουσιαστικά το κόστος είναι μηδαμηνό.
Αυτο και μόνο αποδικνύει την επιστρoφή του βινυλίου, η επανέκδοση κατολόγων
απο Majors 1
Eκει που πρέπει να συζητήσουμε για ποιότητα βινυλίων είναι κυρίως στις επανεκδώσεις και μάλλον πρε´πει να το βάλλουμε στο αλλο νήμα, οχι ανα δίσκο αλλα ανα label:
Nα αναρτησουμε λιστες με labels, γιατί ο κάθε οίκος έχει τις συνηθειες του, τακτικές του, και απο οτι εχω ακουσειπολλές φορές εντιμες αλλα όχι πάντα.
Οταν θα έχω καποιο χρόνο θα μεταφέρω κάποιες πληροφορίες στο άλλο νήμα.
Να πώ επίσης οτι στους δίσκους βινυλιων που κατέχω ο αριθμός που έδωσα για αυτους που έχω στην Γαλία αφορούσαν μόνο το Ροκ. Γιατι έχω και αντιστοιχη κλασσική δισκοθήκη, και πραγματικά εαν δεν πρόκειται για κονσερτα (οπου υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες) οι δουλειές ηχογράφησης και εκτύπωσης ειναι σοβαρότατες.
Θα έβαζα ακόμα και μερικές του πρωην ανατολικου μπλόκ, γιατι όχι Praga και Melodiya.