Πωλήσεις στο εξωτερικό μέσω ebay

manmar

AVClub Enthusiast
21 December 2015
1,176
Καλησπέρα
Μήπως γνωρίζετε την διαδικασία αποστολής δέματος (ως πωλητής) από Ελλάδα στο εξωτερικό στο ebay;
Γνωρίζω ότι δηλώνεις ότι προσφέρεις international shipping και το eBay σου βγάζει μια τιμή για τα μεταφορικά.
Όταν βρεθεί αγοραστής τι γίνεται; έρχετε συγκεκριμένη μεταφορική που συνεργάζεται με ebay ή μπορείς να επιλέξεις τη δική σου; ετικέτα με τη διεύθυνση εκτυπωνεις μέσω ebay;
Ευχαριστώ

Δεν ξέρω αν άλλαξε τώρα τελευταία κάτι ,αλλά τα μεταφορικά τα προσδιορίζει ο πωλητής .
Επίσης το δέμα μπορεί να αποσταλεί είτε με ΕΛΤΑ -είτε με οποιαδήποτε άλλη εταιρία .
Την ετικέτα την εκτυπώνεις μέσω της διευθυνσης του δίνει το pay pal που συνήθως συμφωνεί με αυτήν του ebay
Και φυσικά στέλνεις το δέμα αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή [αυτό θέλει προσοχή] .

Καλησπέρα
Και εγώ αυτό νόμιζα. Όταν όμως έγραφα την αγγελία στο ebay και δήλωσα international shipping, έβγαλε αυτόματα τιμή για τα μεταφορικά, η οποία ήταν και τσουχτερή.

έβαλα πριν λίγες μέρες αγγελία στο eBay (UK). Επέλεξα Economy International postage και όρισα εγώ την τιμή
Πάντα αυτό κάνω δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, τουλάχιστον στο uk

Α... μάλιστα. Ήμουν στο ebay.com.
Ίσως αυτό φταίει... Θα δοκιμάσω και στο αγγλικό και στο γερμανικό.
Έχει σημασία που θα την ανεβάσω; θα τη βλέπουν παντού ειτε είναι στο αγγλικό είτε στο γερμανικό;
Ευχαριστώ

Να σας ρωτήσω επίσης, για βαρύ δέμα 15 έως 20 κιλά, ποιος είναι ο καλύτερος (και οικονομικος) τρόπος αποστολής στην ΕΕ;

Απάντηση: Re: Πωλήσεις στο εξωτερικό μέσω ebay

Να σας ρωτήσω επίσης, για βαρύ δέμα 15 έως 20 κιλά, ποιος είναι ο καλύτερος (και οικονομικος) τρόπος αποστολής στην ΕΕ;

Για δες. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε ΕΛΤΑ. Με την SPM μπορείς να στείλεις από 10 έως 250 κιλά. Με SPM έρχονται στο σπίτι σου και πρέπει να έχεις συμπληρώσει κάποια έντυπα που σου στέλνουν αν τα ζητήσεις. Ελπίζω να βοήθησα.

Attachments

Σίγουρα βοήθησες. ευχαριστώ.
Οι τιμές βέβαια είναι στο Θεό. Μου έχουν στείλει αρκετές φορές δέματα από Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, έως 20 κιλά και τα μεταφορικά δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ. Μάλιστα η DHL Paket έχει και ασφάλεια έως 500 ευρώ.

Σίγουρα βοήθησες. ευχαριστώ.
Οι τιμές βέβαια είναι στο Θεό. Μου έχουν στείλει αρκετές φορές δέματα από Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, έως 20 κιλά και τα μεταφορικά δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ. Μάλιστα η DHL Paket έχει και ασφάλεια έως 500 ευρώ.

Οι τιμές ΕΛΤΑ είναι πολύ φθηνότερες ,ρίξε μια ματιά

https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/δέματαεξωτερικού.aspx

Μήπως κοιτάω αλλού; 108 ευρώ μου βγάζει για 20 κιλά EPG, σε ευρωπαϊκή ένωση...

Μήπως κοιτάω αλλού; 108 ευρώ μου βγάζει για 20 κιλά EPG, σε ευρωπαϊκή ένωση...

Εχεις δίκιο τώρα που το βλέπω πιό προσεκτικά είναι αυτό που γράφεις
Παρ όλο που είχα στείλει πικ απ στη Γερμανία ,δεν θυμάμαι να είχα πληρώσει πάνω από 50 ευρώ και κείνο λόγω ογκου .Και στα μικρότερα που είχα στείλει Αγγλία ,Δανία οι τιμές έχουν ανέβει .
Δεν ρωτάς σε τοπικό ΕΛΤΑ ;

OK. Ευχαριστώ.

Και μην ξεχνάς ότι το <καλό> μας ebay κρατάει προμήθεια και από τα μεταφορικά ....
Χοντρικά ebay + paypal+ προμήθεια τραπέζης [όταν μπούν τα χρήματα στο λογαριασμό σου ] είναι κάπου στο 17-18% ,χωρίς τη μετατροπή συναλλάγματος [αν υπάρχει]

H speedex νομίζω μόνο έχει ένα οικονομικό πρόγραμμά για Ευρώπη. Δεν έχω εμπειρία αλλά έχει ακούσει από άλλον ότι είναι οκ.
http://www.speedex.gr/content.asp?id=100

Την χρησιμοποίησα την υπηρεσία DPD της speedex δυο φορές για δέμα προς Αγγλία , το πακέτο ήταν μηχανή με μπαταρία και δεν ήθελα να παει με αεροπλάνο μήπως και κολλήσει. Είναι οδική υπηρεσία πόρτα πόρτα, παει μέσω Θεσσαλονίκης το πακέτο όπου και παίρνει νέο νούμερο αποστολης που μετά παρακολουθείται κανονικά μέχρι την παράδοση. Αυτό με την αλλαγή του track number είναι σημαντικό γιατί πρέπει να ενημερώσεις ξανά και το αντίστοιχο πεδϊο στο eBay, σε περίπτωση που χαθεί το πακέτο και χρειαστει να διασταυρωθεί.