Πωλήσεις στο εξωτερικό

_tzo_

Banned
18 November 2007
11,985
Θεσσαλονίκη
Νήμα για αγορές από το εξωτερικό έχουμε, καιρός να αποκτήσουμε και νήμα για πωλήσεις στο εξωτερικό.

Έστω ότι πουλάμε έναν φακό/φωτογραφική στο ebay 1000 ευρώ + 20 ευρώ μεταφορικά και πληρωνόμαστε με paypal.

H προμήθεια ebay (10%+ΦΠΑ) και paypal (3,9%+ΦΠΑ) αναλογούν σε 13,9%+ΦΠΑ επί του συνολικού ποσού (μαζί με τα μεταφορικά, δηλ. στα 1020 ευρώ), σαν να λέμε δηλαδή 17% με το φπα.

Στο paypal balance θα λάβουμε αρχικά περίπου 970 ευρώ (1020 μείον 3,9%+ΦΠΑ).

Στο τέλος του μήνα θα λάβουμε το ebay invoice με την προμήθεια του ebay (10%+ΦΠΑ + έξοδα της ανάρτησης) και υπολογίζοντας και τα 20 ευρώ μεταφορικά που πληρώσαμε από την τσέπη μας στο ταχυδρομείο για την αποστολή, από την πώληση θα μας μείνουν γύρω στα 830 ευρώ καθαρά.

Κοινώς, πολύ χοντρικά υπολογίζουμε ένα 20% χασούρα από το ποσό που πουλάμε και πέφτουμε μέσα.

ξαφνικά θα γεμίσουμε το διαδίκτυο με ευκαιρίες για "έχοντες" ευρωπαίους.....

Mπορω να πουλησω χωρις να εχω καρτα συνδεδεμενη στο paypal?
Και τα λεφτα ας μεινουν στο Paypal, δεν με πειραζει. Να κανω αγορες με αυτα.

Και αν και μολις συνδεσω καποια καρτα, να τραβηξω τα λεφτα απο το paypal?

Ας με διαφωτισει καποιος.

Θα πρέπει να συνδέσεις έναν τραπεζικό λογαριασμό όταν ξεκινήσεις ως πωλητής. Τα χρήματα ΔΕΝ πάνε στον λογαριαμό αυτόματα, μένουν στο paypal και όταν (και αν) θέλεις κάνεις ανάληψη.

Το Paypal θα σου ζητήσει να συνδέσεις κάρτα από όπου θα μπορέσει να πάρει την προμήθειά του από την πώληση.

Για να τραβήξεις τα χρήματα από το paypal balance θα πρέπει να συνδέσεις αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.

Ως νέος πωλητής, τα χρήματα θα εμφανιστούν μεν στο balance, αλλά θα είναι δεσμευμένα για τρεις βδομάδες. Δεν θα μπορείς ούτε να κάνεις αγορές με αυτά ούτε να τα τραβήξεις. Αν είναι μεγάλο το ποσό, θα μείνει δεσμευμένο για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Last edited:
Όπως τα λέει ο Tzo, συν το γεγονός ότι πρέπει να είσαστε "σωστοί" σε ότι πουλάτε. Πέραν του ηθικού θέματος, υπάρχουν και πρακτικά: ο αγοραστής μπορεί να σας βάλει κακό rating στο ebay και να ζητήσει τα λεφτά του πίσω. Επίσης για να προστατευθείτε από κακόπιστους αγοραστές, κοιτάτε ΠΟΙΟΣ αγοράζει - έχετε την δυνατότητα να αποκλείσετε όσους δεν έχουν ξαναγοράσει, καθώς και κάποιες χώρες με προβλήματα (κατά καιρούς είμαστε κι εμείς μέσα). Τέλος για αντικείμενα αξίας στέλνουμε ΠΑΝΤΑ συστημένα με tracking! Ακόμα και έτσι, μου έτυχε ένας αλήτης που ισχυριζόταν ότι δεν παρέλαβε - όταν τον έκανα "ρόμπα" στέλνοντας την απόδειξη παραλαβής που είχε υπογράψει σε ebay και paypal, άρχισε τα τρελά ότι και καλά είχε παραλάβει η αδελφή του και δεν του το είχε πει. Αυτά για αρχή και βλέπουμε (αχρείαστα να ´ναι)...

Last edited:
Απάντηση: Re: Πωλήσεις στο εξωτερικό

τα χρηματα της προμηθειας τωρα θα μπορει να τα παρει απο την καρτα ? ή θα τα παρει απο το paypal balance αν μεινουν τα λεφτα εκει ?

Χρησιμότατα αυτά που βάλατε αλλά στεναχωριέμαι που η ζωή μας είναι μόνο το χρήμα.
Τι θα αγοράσουμε ή τι θα πουλήσουμε.

Re: Απάντηση: Re: Πωλήσεις στο εξωτερικό

τα χρηματα της προμηθειας τωρα θα μπορει να τα παρει απο την καρτα ? ή θα τα παρει απο το paypal balance αν μεινουν τα λεφτα εκει ?

Αυτό που γίνεται κανονικά στο τέλος του μήνα είναι να λαμβάνεις το invoice από το paypal και έχεις την επιλογή να το πληρώσεις από το paypal balance, από την κάρτα ή και με μεταφορά στον τραπεζικό λογαριασμό του paypal.

Αν δεν κάνεις καμία ενέργεια, σε τρεις μέρες θα τραβήξει μόνο του τα λεφτά με την πιο πάνω σειρά, εκτός και αν έχεις ορίσει αυτόματη πληρωμή με τον τρόπο της επιλογής σου.

Αν λόγω εκτάκτων συνθηκών δεν μπορεί να γίνει η πληρωμή της προμήθειας, υποψιάζομαι ότι μεταφέρεται στον λογαριασμό του επόμενου μήνα με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις και με προσωρινή διακοπή της δυνατότητας νέων πωλήσεων.

Last edited:
Το Paypal θα σου ζητήσει να συνδέσεις κάρτα από όπου θα μπορέσει να πάρει την προμήθειά του από την πώληση.

Για να τραβήξεις τα χρήματα από το paypal balance θα πρέπει να συνδέσεις αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.

Ως νέος πωλητής, τα χρήματα θα εμφανιστούν μεν στο balance, αλλά θα είναι δεσμευμένα για τρεις βδομάδες. Δεν θα μπορείς ούτε να κάνεις αγορές με αυτά ούτε να τα τραβήξεις. Αν είναι μεγάλο το ποσό, θα μείνει δεσμευμένο για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Αν δεν απατώμαι,επειδή το έχω συζητήσει το θέμα με ebayers ,αφού γίνεις verified στο paypal μπορείς να κάνεις lift your limits ,ανεβάζοντας τα κατάλληλα δικαιολογητικά ,οπότε δεν τίθεται θέμα πόσο μεγάλο είναι το ποσό. Ο μόνος περιορισμός έγκειται στο ebay ,αν είσαι νέος ,ίσως έχει όρια( ; ) .Επίσης η δέσμευση πρέπει να είναι 20 μέρες ,εκτος αν το προϊόν παραδοθεί νωρίτερα ,οπότε αποδεσμεύονται τα χρήματα την μεθεπόμενη εργάσιμη ( ; ) .Τέλος ,ειναι 20 πωλήσεις το όριο για να παίρνεις τα χρήματα απευθείας ,αλλά 20 μόνο στο ebay της χώρας που θα εγγραφείς ,δηλαδή αν είσαι γραμμένος στο .com και πουλήσεις Ευρώπη ,δεν μετράνε αυτές οι πωλήσεις. Τέλος ,δεν είναι θέμα οι επιτήδειοι αγοραστές στο ebay που είναι λίγοι , αλλά αυτοί που δεν πληρώνουν και αντιμετωπίζονται κυρίως προληπτικά με τα buyer requirements ,αλλιώς με unpaid cases.

Όπως τα λέει ο Tzo, συν το γεγονός ότι πρέπει να είσαστε "σωστοί" σε ότι πουλάτε. Πέραν του ηθικού θέματος, υπάρχουν και πρακτικά: ο αγοραστής μπορεί να σας βάλει κακό rating στο ebay και να ζητήσει τα λεφτά του πίσω. Επίσης για να προστατευθείτε από κακόπιστους αγοραστές, κοιτάτε ΠΟΙΟΣ αγοράζει - έχετε την δυνατότητα να αποκλείσετε όσους δεν έχουν ξαναγοράσει, καθώς και κάποιες χώρες με προβλήματα (κατά καιρούς είμαστε κι εμείς μέσα). Τέλος για αντικείμενα αξίας στέλνουμε ΠΑΝΤΑ συστημένα με tracking! Ακόμα και έτσι, μου έτυχε ένας αλήτης που ισχυριζόταν ότι δεν παρέλαβε - όταν τον έκανα "ρόμπα" στέλνοντας την απόδειξη παραλαβής που είχε υπογράψει σε ebay και paypal, άρχισε τα τρελά ότι και καλά είχε παραλάβει η αδελφή του και δεν του το είχε πει. Αυτά για αρχή και βλέπουμε (αχρείαστα να ´ναι)...

Μια παρατήρηση μόνο .Αυστρία και Αυστραλία είναι οι μόνες χώρες που δε δίνουν tracking results παγκοσμίως ,εκεί αναγκαστικά με elta-courier spm και ό,τι συνεπάγεται αυτό και Αγγλία - Γερμανία τα συστημένα δε δίνουν πάντα αποτελέσματα με χειρότερη την Αγγλία (προτιμάτε δέμα).

Υπάρχει και χρονικό όριο και όριο για ανάληψη μεγάλου ποσού. Και τα δύο αφορούν νέους πωλητές.

Το χρονικό όριο σταματά να υπάρχει μετά από έναν αριθμό πωλήσεων και καλού feedback.
Για ανάληψη μεγάλου ποσού στέλνεις στοιχεία στο paypal που αποδεικνύουν την ταυτότητα σου (σκαναρισμένη ταυτότητα, λογαριασμό με τη διεύθυνσή σου κτλ).

Σε παλιούς πωλητές δεν υπάρχει κανενός είδους όριο. Εκτός και αν περάσει πάνω από χρόνος χωρίς πώληση και μετά ξαφνική δραστηριότητα με μεγάλα ποσά, οπότε ενδέχεται να ξανατεθούν όρια. Το τελευταίο δεν μου έχει συμβεί προσωπικά.

Μιλάμε για Paypal. Το ebay δεν έχει χρηματικό όριο. Μπορείς να πουλήσεις προϊόν μεγάλης αξίας και στην πρώτη σου πώληση ακόμη. Απλά μην περιμένεις να είναι άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα στο Paypal balance.

Last edited:
Έχει χρηματικό περιορισμό στις πωλήσεις το ebay,το οποίο το βλέπεις στο selling activity. Το paypal δεν έχει, αν είσαι verified και ακολουθησεις τις διαδικασίες που αναφέρεις. Εκτός και αν μιλάμε για ebay, διαφορετικών χωρών με διαφορετικά policies.

Ίσως πρέπει να διευκρινίσουμε τι σημαίνει "μεγάλο ποσό".

Νομίζω γύρω στο χιλιάρικο είναι το όριο για νέο χρήστη, ή 10 αναρτήσεις ανά κατηγορία, όποιο όριο έρχεται πρώτο.

Π.χ. Η πρώτη μου πώληση το 2006 ήταν 765$.
Έχοντας κάνει μία πώληση 765$, δεν θα μπορούσα ως νέος πωλητής να κάνω μία δεύτερη πώληση με το ίδιο ποσό τον συγκεκριμένο μήνα.
Το όριο αφορά τις συνολικές πωλήσεις στον μήνα επάνω.

Last edited:
Έχει χρηματικό περιορισμό στις πωλήσεις το ebay,το οποίο το βλέπεις στο selling activity.

Δεν υπάρχει σε όλους τους λογαριασμούς η αναφορά σε selling limits.
Σε νέους λογαριασμούς χωρίς καμία πώληση, μπορεί να μην υπάρχει αναφορά σε limits. Θα εμφανιστεί μετά την πρώτη ανάρτηση.
Σε πολύ παλιούς λογαριασμούς επίσης μπορεί να μην υπάρχει καμία αναφορά σε όρια (που κι εκείνοι έχουν όρια αλλά πολύ υψηλά, π.χ. 500 αναρτήσεις / 10.000$ το μήνα).
Υπάρχουν και μερικοί σπάνιοι πολύ παλιοί λογαριασμοί που δεν έχουν καθόλου όρια και είναι εξαιρετικά περιζήτητοι από υποψήφιους powersellers.

Έτσι φαίνονται οι αναφορές στα όρια:
77S1nG.jpg

http://www.scs-cc.com/smnr/eBay_Selling_Limits_and_Payment_Holds.pdf

Last edited:
Είμαι παλιός χρήστης στο eBay
Κάποια στιγμή που ήθελα να πουλήσω μερικά ακριβά πράγματα μαζεμένα (φωτογραφικά), πήρα τηλέφωνο στο eBay και ζήτησα αύξηση ορίων και μετά από μια μέρα μου το αύξησαν όπως βλέπετε και στην εικόνα.
Είναι μια απλή και προβλεπόμενη διαδικασία (μόνο που έχει μεγάλη αναμονή στο τηλέφωνο, κάπου μισή ώρα περίμενα).

attachment.php

Attachments

• eb1.jpg
    eb1.jpg
    33.5 KB · Views: 358
Έχεις παλιό λογαριασμό και έχεις όριο; Ποια χρονιά ανοίχτηκε;

Ο δικός μου είναι του 2003 και δεν έχω δει ποτέ όρια.

Ούτε όριο 20 πωλήσεων μέχρι να είναι άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα από μεγάλης αξίας πώληση.

δεν γνώριζα πως υπήρχαν όρια μέχρι που πρόπερσι πούλησα μια Leica M9 και στη συνέχεια δεν μπορούσα να πουλήσω έναν φακό λόγω ορίων. Τότε τα έμαθα. Είμαι πολύ παλιό μέλος “ Member since: 28 Apr, 1999

Eνδιαφέρον. Άρα δεν είναι de facto ότι οι παλιοί λογαριασμοί έχουν υψηλό όριο μηνιαίων πωλήσεων ή και καθόλου.

Έστειλα e-mail στο ebay για να μάθω και τα δικά μου, αν υπάρχουν.

Oι παλιοί λογαριασμοί ebay που δεν έχουν όριο πωλούνται σε τετραψήφια νούμερα!

http://powersellershop.com/category/unlimited-selling-accounts/
http://powersellershop.com/article/six-reasons-buy-ebay-account-selling-limits/

Για όποιον ενδιαφέρεται να πουλήσει τον λογαριασμό του:
http://www.modeeworld.com/forums/fo...-older-ebay-and-paypal-accounts-at-modeeworld

Last edited:
Οκ μιλάμε για διαφορετικά ebay και λίγο διαφορετικούς κανόνες. Απλά, να διευκρινησουμ και κάτι άλλο ότι οι powersellers επίσης έχουν αλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις από τους private sellers και δε νομίζω να ενδιαφέρει τον κόσμο εδώ μέσα οι power s.

Ίσως πρέπει να διευκρινίσουμε τι σημαίνει "μεγάλο ποσό".

Νομίζω γύρω στο χιλιάρικο είναι το όριο για νέο χρήστη, ή 10 αναρτήσεις ανά κατηγορία, όποιο όριο έρχεται πρώτο.

Π.χ. Η πρώτη μου πώληση το 2006 ήταν 765$.
Έχοντας κάνει μία πώληση 765$, δεν θα μπορούσα ως νέος πωλητής να κάνω μία δεύτερη πώληση με το ίδιο ποσό τον συγκεκριμένο μήνα.
Το όριο αφορά τις συνολικές πωλήσεις στον μήνα επάνω.

Δεν αναφέρομαι σε powersellers, αλλά σε προσωπικούς λογαριασμούς. Απλά τα όρια που θέτει το ebay είναι ρευστά. Kαι υπάρχει και η διαφοροποίηση μεταξύ παλιών και νέων λογαριασμών.
Π.χ. στον δικό μου λογαριασμό δεν έχει καν μπάρα με τις ενδείξεις με μηνιαία όρια. Και είμαι private seller.

Κάποιος με νέο λογαριασμό σε ευρωπαϊκό ebay ας μας διαφωτίσει ποιο είναι το μηνιαίο όριο για τους νέους πωλητές.
Το 10 κομμάτια το μήνα δεν ενοχλεί βέβαια, αλλά αν είναι 500 ευρώ το όριο, μια μηχανή κι έναν φακό να θέλεις να πουλήσεις ως νέος πωλητής, δεν μπορείς (τον ίδιο μήνα) κάτι που σε συνδυασμό με τη δέσμευση των χρημάτων από την πώληση για τουλάχιστον 21 ημέρες, οδηγεί σε μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να μπορέσεις να πουλήσεις τον εξοπλισμό σου και να συγκεντρώσεις ως διαθέσιμα τα χρήματα από τις πωλήσεις σου.

Last edited: