Πώληση παλιάς plasma, βοήθεια για εκτίμηση αξίας και πρόταση για νέα tv!

johnpan2

New member
3 July 2022
1
Γεια σας παιδιά, είναι το πρώτο μου ποστ, και έρχομαι εν ειρήνη να βοηθήσετε να αξιολογήσουμε την Plasma που είχα αγοράσει το μακρινο 2010 !

Εχω λοιπόν μια 60" LG 60PK250, κατασκευή Nov 2010, είχα δώσει πολλά τότε και φυσικά δεν το μετάνιωσα αν και το μοντέλο είναι απολύτως basic, τα χαρακτηριστικά του με είχαν εντυπωσιάσει. Τώρα σε συνδυασμό με μια μετακόμιση που έχω, θέλω να τη δώσω. Εχει λίγες ώρες για τα χρόνια της, γιατί έβλεπα μόνο ταινίες, ποτέ κανάλια κλπ.. Ξέρω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να δω πόσες ώρες έχει παίξει ώστε να δούμε πόσα μπορεί να πιάσει. Αν ξέρετε καθοδηγείστε με! Συνεχίζω με το template που βρήκα.

"ποσό που είμαι διατεθειμένος να δώσω"
Όσα πιάσει η plasma 60" LG 60PK250 και άλλα ~200 - 250. Καταλαβαίνω ότι αν πιάνει μηδέν θα έχω πρόβλημα και θα χρειαστεί να γίνει κατι διαφορετικο... Μέγεθος δε θα ηθελα να πεσω πολυ, άρα απο 55"

"αναφέρω την απόσταση θέασης"
Το καινούριο μου σαλόνι είναι μικρό. Γύρω στα 3μ απόσταση θα έχω. Γωνίες δε με ενδιαφέρουν, θα ειμαι φατσα.

"την χρήση για την οποία προορίζεται η τηλεόραση"
Αποκλειστικά ταινίες (netflix, stremio...) και σύνδεση μονιμα σε laptop μεσω hdmi. Δε με ενδιαφέρει παιχνίδια, δε με ενδιαφέρει το πόσο smart θα είναι. Σπανίως θα κάνω και browisng (με το λαπτοπ φυσικα)

"συγκεκριμένες προτιμήσεις που αφορούν την εικόνα"
Δε θέλω να κολλάει, και σιχαίνομαι αυτό το φαινόμενο που είχαν οι πρώτες LED στο frame rate όπου ότι και να έβλεπες έμοιαζε με ντοκιμαντέρ!

Με ενδιαφέρει να μην ειναι 50 κιλά όπως η πλάσμα με το κρύσταλλο, αλλά ξέρω ότι δεν θα είναι.

Με ενδιαφέρει να είναι κατά το δυνατόν πιο οικονομική από την πλάσμα. Δε την θέλω για καλοριφέρ!

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Οταν καταλήξουμε σε μια τάξη τιμής θα βαλω κ αγγελία. Εννοείται δέχομαι προσφορές, αλλά δε βασανίζομαι με κούριερ, όπως είπα ειναι 50 κιλά το κτήνος!
:)

Plasma 12 ετων, είναι σχεδόν θαύμα οτι δεν έβγαλε burn in σε τόσα χρόνια.. Ειχα και εγω μια plasma samsung 15-20 χρόνια χωρίς burn in αλλά έπαιζε ελάχιστα. Ξαφνικά άρχισε να αναβοσβήνει η οθονη (λογικά κάποιος πυκνωτής στο τροφοδοτικό, φιαχνωταν) αλλα δεδομένου οτι σύνδεα και ψηφιακό δέκτη για καναλια, και ειχα lcd με ψηφιακή δεκτή που περίσσευε, εφαγε σουτ. Αφορμή ήθελα.
Το ποσο θα πιάσει είναι πολυ σχετικό αλλά θα είναι ελάχιστα. Βασικά πρέπει να βρεις άσχετο που δεν καταλαβαίνει οτι η Plasma έχει ημερομηνία λήξης (εύκολο αυτό). Στη θέση σου θα την κράταγα μέχρι να χαλάσει δεδομένου οτι τα λεφτά που σκοπεύεις να δώσεις παίρνεις κατω του μετρίου tv..
Η αντίστοιχη tv σήμερα είναι oled. Με λογική επιλογή μια lg c1 65 ίντσες. Τα λεφτα είναι πολλά..

Last edited:
Γεια σας παιδιά, είναι το πρώτο μου ποστ, και έρχομαι εν ειρήνη να βοηθήσετε να αξιολογήσουμε την Plasma που είχα αγοράσει το μακρινο 2010 !

Εχω λοιπόν μια 60" LG 60PK250, κατασκευή Nov 2010, είχα δώσει πολλά τότε και φυσικά δεν το μετάνιωσα αν και το μοντέλο είναι απολύτως basic, τα χαρακτηριστικά του με είχαν εντυπωσιάσει. Τώρα σε συνδυασμό με μια μετακόμιση που έχω, θέλω να τη δώσω. Εχει λίγες ώρες για τα χρόνια της, γιατί έβλεπα μόνο ταινίες, ποτέ κανάλια κλπ.. Ξέρω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να δω πόσες ώρες έχει παίξει ώστε να δούμε πόσα μπορεί να πιάσει. Αν ξέρετε καθοδηγείστε με! Συνεχίζω με το template που βρήκα.

"ποσό που είμαι διατεθειμένος να δώσω"
Όσα πιάσει η plasma 60" LG 60PK250 και άλλα ~200 - 250. Καταλαβαίνω ότι αν πιάνει μηδέν θα έχω πρόβλημα και θα χρειαστεί να γίνει κατι διαφορετικο... Μέγεθος δε θα ηθελα να πεσω πολυ, άρα απο 55"

"αναφέρω την απόσταση θέασης"
Το καινούριο μου σαλόνι είναι μικρό. Γύρω στα 3μ απόσταση θα έχω. Γωνίες δε με ενδιαφέρουν, θα ειμαι φατσα.

"την χρήση για την οποία προορίζεται η τηλεόραση"
Αποκλειστικά ταινίες (netflix, stremio...) και σύνδεση μονιμα σε laptop μεσω hdmi. Δε με ενδιαφέρει παιχνίδια, δε με ενδιαφέρει το πόσο smart θα είναι. Σπανίως θα κάνω και browisng (με το λαπτοπ φυσικα)

"συγκεκριμένες προτιμήσεις που αφορούν την εικόνα"
Δε θέλω να κολλάει, και σιχαίνομαι αυτό το φαινόμενο που είχαν οι πρώτες LED στο frame rate όπου ότι και να έβλεπες έμοιαζε με ντοκιμαντέρ!

Με ενδιαφέρει να μην ειναι 50 κιλά όπως η πλάσμα με το κρύσταλλο, αλλά ξέρω ότι δεν θα είναι.

Με ενδιαφέρει να είναι κατά το δυνατόν πιο οικονομική από την πλάσμα. Δε την θέλω για καλοριφέρ!

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Οταν καταλήξουμε σε μια τάξη τιμής θα βαλω κ αγγελία. Εννοείται δέχομαι προσφορές, αλλά δε βασανίζομαι με κούριερ, όπως είπα ειναι 50 κιλά το κτήνος!
:)

Καλησπέρα johnpan2,

Εδώ θα σε ενημερώσουν για αγορά νέας τηλεόρασης.
Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ...

Για την παλιά σου τηλεόραση LG 60PK250 υπάρχει το παρακάτω :
Forums > Αγγελίες > Προσφορά

Αρχικά, η 60" plasma το πολύ να πωληθεί 300 ευρώ.

65" και άνω θα πρέπει να κοιτάζεις...

Αποκλειστικά ταινίες (netflix, stremio...) και σύνδεση μονιμα σε laptop μεσω hdmi.
Ίσως θα έχεις πρόβλημα με την αναπαραγωγή (4K) περιεχομένου, αν δεν είναι σχετικά πρόσφατο το laptop, αφού η τηλεόραση θα έχει 4K ανάλυση.

Πιθανώς να αναφέρεσαι στο soap opera effect, το οποίο είναι αποτέλεσμα (ενεργοποίησης) motion interpolation και δεν αφορά μόνο LCD τηλεοράσεις.

Κοντά στα 600 ευρώ μπορείς να πετύχεις κάποια LCD μοντέλα 65", με VA panels και 50 Hz ρυθμό ανανέωσης, αν καταφέρεις να πωλήσεις την plasma...

• Like
Reactions: sosimple