Πώληση στο eBay

Tο όριο βγαίνει απο συνδιασμό πωλήσεων feedback και χρόνου λειτουργίας του λογαριασμού , και όταν ανέβεις κάποιο αριθμό πωλήσεων και πάνω βάζουν και limit μέχρι 21 μέρες να εισπράξεις , όπως και κάποια στιγμή σου ζητάνε απο χαρτιά ένα κάρο ,,

όταν στραβώσει βέβαια κάτι πληρώνεις ένα καρό λεφτα να μιλήσεις με τα λονδίνα με κάποια που μιλάει πακιστανοαγγλικά και εσυ που μιλάς ελληνοαγγλικά ... χαλια ..

Εγώ πάντως είμαι φουλ απογοητευμένος από το customer support τους.
Θεωρητικά, θα έπρεπε το μεγαλύτερο on line "μαγαζί" να πετάει σε after sales και customer support.
Αμ δε.

''.......Σπύρο έχω αρκετές συναλλαγές (buyer), αξιοπιστία 100% και νομίζω ότι μπορώ να απαιτήσω τα παραπάνω...'''

Μπορείς και παρα-μπορείς ... απλά πιστεύω ότι είναι λάθος τακτική ... εσένα σε ενδιαφέρει να δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου, και όχι αν ο αγοραστής μπορεί να έχει 97,8 % αξιοπιστία ... κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να αποκλείσεις κανέναν .... τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ ...

Συγνώμη ρε παιδιά. Προϋπόθεση αγοράς δεν είναι να μπουν πρώτα τα λεφτά στον λογαριασμό PayPal?

Εάν πατήσεις το κουμπι που σε στέλνει ταμείο , ΚΑΙ δεν πλερώσεις γιατι καταλάβες ότι έκανες κάτι λάθος η μπλοκαρε ξερω γω η κάρτα σου , ο αγοραστής θεωρεί το προίον πουλημένο , και σου βάζει χέρι και αρνητικό feedback ,

μια φορά πήγα να ψωνίσω κάτι απο ενα γερμαναρά και κομπλαρε η μαλακιασμένη η φόρμα και πάταγα refresh ,, έ λοιπόν όσα refresh έκανα εγω τόσο ανέβενε η αγορά ... αποτέλεσμα κανα 15 κομμάτια ...

λύσαξε να τα πληρώσω , και μου έκανε όλοκληρο θέμα και φυσικά αρνητικό feedback ,,μάλον αρνητικά feedback ,, όσα και τα τεμάχια που υποτιθεται αγόρασα , αναγκάστηκα να αλλάξω λογαριασμό μετα απο αυτον τον βρωμιάρη

Εμένανε που μου έκανε offer ο άλλος ο αρχ@δης, ΔΕΝ με πλήρωσε -> μου έστειλε και μήνυμα ότι "i was joking" -> και... πήρα τ' @@ μου???? Τί να πώ????

Να τους κατεβάσω ότι καντήλια έχω και δεν έχω??????? :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

Συγνώμη ρε παιδιά. Προϋπόθεση αγοράς δεν είναι να μπουν πρώτα τα λεφτά στον λογαριασμό PayPal?

σαφέστατα !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το μαγαζί μας έχει όλους γραμμένους.

οκ, πλην είναι πολύ καλή λύση σε πολλές περιπτώσεις ... ειδικά τώρα που τοπικά δεν πωλείται τίποτε αν δεν φθάσει η τιμή στο χώμα ... το σόνυ μου, που αν πχ. το έβαζα αγγελία στο κλαμπ θα βολόδερνε στα 700 και κάτω και παζάρια και σούπα-μούπες, τελικά στον μπέυ έφυγε για σχεδόν 1.450 ευρώ καθαρά ....

το θέμα είναι οτι αυτοί οι καλικάντζαροι δουλεύουν με αγορές.
Και η Ελλάδα δεν είναι.
Δεν συζητάω ότι για να αγοράσεις δεν είναι θέμα.
Αλλά επειδή αυτοί τα fees τα βγάζουν από τους πωλητές, εκεί είναι το ζουμί.
Όταν έρχεται ο κινέζος και κάνει τζίρο 15000 feedbacks σιγά μην ασχοληθεί με τον Ελληνα που θα έχει 80 και ας είναι και 100%.
Πιό πολύ τον νοιάζει ο κινέζος με 15000 και ας είναι και 98%

Το να μπείς να πουλήσεις το παλιό σου walkman, ή το λουρί του σκύλου σου για Ελλάδα δε λέει.
Ο γερμανός θα σπάσει το walkman και θα πουλήσει το καπάκι, τις βίδες, την κασέτα, το κάπσταν και δεν συμμαζεύεται, το λουρί χώρια και την αγκράφα χώρια.

εγώ δε θα ρισκάριζα να βάλω το σονυ ή ο.τιδήποτε στον μπέη για το φόβο της μανούρας.
Όχι δεν ήρθε, όχι άργησε ο ταχυδρόμος (που αργούν τα δικά μας), όχι είχε μια γρατσουνιά...
Και άντε στέλνε refund και μεταφορικές. συν τα fees.
Ξέρω από φίλους εδώ (και μέλη) για ζόρια τέτοιου είδους.
Σίγουρα μπορεί να πάρεις λεφτά καλύτερα, αλλά το ρίσκο είναι ρίσκο.

Το eBay δεν μας έχει γραμμένους Δημήτρη.

Απλά ότι transaction και να γίνει - μα ότι - αυξάνει τα κέρδη του. Σαν την εντροπία ένα πράγμα... :)

Χωρίς πλάκα, στα 4 χρόνια χρήσης των υπηρεσιών του - σαν αγοραστής μόνο - έχω να πω τα καλύτερα.

Ποτέ δεν έχω πέσει σε μ@λ@κ@ πωλητή (ακριβώς επειδή βασίζομαι αποκλειστικά στις κριτικές).

Μόνο ένας Κινέζος - εμ βέβαια - με Audio Accessories με κορόιδεψε, όχι μόνο εμένα αλλά και δεκάδες άλλους. To eBay επέστρεψε σε όλους τα λεφτά και διέκοψε άμεσα τον λογαριασμό του απατεώνα πωλητή.

Θα σας πω εν καιρώ την εμπειρία μου ως πωλητής...

Και το πιο σημαντικό.

Η παρουσίαση του προϊόντος (προς πώληση) και οι ακριβείς λεπτομέρειες με τις οποίες συνοδεύεται είναι το κλειδί...

Κενά σημεία πρέπει να αποσαφηνίζονται μέσω επικοινωνίας με τον πωλητή. Η άμεση ανταπόκριση παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο...

Σταύρο σαν αγοραστής, κι' εγώ φουλ ευχαριστημένος ήμουν.
Σαν πωλητής, δεν παίζει να έχω χειρότερη εμπειρία.

Είναι αλλιώς από την "άλλη πλευρά".

σαν αγοραστής εδώ και 12 χρόνια δεν είχα το παραμικρό.
Ό,τι γράφω το γράφω για εμπειρίες πωλητών.

Μια από τα ίδια...έκανα την πρώτη αγορά το 2003 (με έμβασμα στη Γερμανία) και από τότε ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Πριν κανένα μήνα την πάτησα και εγώ με αργό δίκτυο, και ο Γερμανός πωλητής μετά την επικοινωνία μου (αφού του είχα πληρώσει το 1 από τα 2 προϊόντα που φαινόταν να είχα αγοράσει) μου έκανε cancel την μία αγορά. Όσες φορές έτυχε να έχω θέμα με κινέζους πάντα είχα επιστροφή χρημάτων.
Τώρα για την πώληση έχω αρχίσει να το ψάχνω (έχω κάνει κάπου 200 αγορές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά καμία πώληση) γιατί προσπαθώ να πουλήσω κάτι Ελλάδα εδώ και 6 μήνες και δεν μπορώ να πιάσω ούτε το 60% της τιμής που φεύγουν αντίστοιχα στο βρετανικό ebay. Αλλά για να είμαι σίγουρος θα προσφέρω μόνο signed for courier (μάλλον UPS που είναι φθηνότερη από τις DHL και FEDEX).

Εχε το νου σου στα μεταφορικά , για ιδιώτες χωρίς σπέσιαλ κοντράτο ειναι απαγορευτικά σχεδόν για βαριά αντικείμενα ( δλδ ένας μέτριος ενισχ. με ιδιωτική πάει κανα 300 ..... ευρά )
ο μόνος φτηνός σχετικά τρόπος είναι με ειδική υπηρεσία των ΕΛΤΑ για βαρεά που ειναι τάχιστη και 3 φορές πιο φτηνή απο τους άλλους ,

μου έπεσε μια φορά στα χέρια μια ταμπλέτα σχεδίασης με πένα pro ( τεράστια .... μεγαλύτερη απο τετραγωνικό ,,) την έβγαλα δημοπρασία έπιασα ενα 600αρι , και πήγα dhl και μου πέσαν τα αυτιά ,,, βγάλανε κάτι μετρα κατι υποδεκάμετρα κατί ζυγαριές κομπιουτεράκια ,, και τι μυστήρια πράγματα ...

370 ευρά .... ταμπλάς μου ρθε ο ταμπλάς που πούλησα ,,

καθάρισα με ελτά και κανα 50αρι ...

και γω στέλνω με ΕΛΤΑ όλα τα πακέτα μου ... φθηνότερα από ιδιωτικούς μεταφορείς και φοβερά γρήγορα ... όλες οι εντός Ευρώπης αποστολές μου καταφθάνουν σε 2 εργάσιμες ημέρες ... μπορείτε, για πακέτα 1-3 κιλών, να τα στέλνετε σαν ''ακανόνιστες'' επιστολές, ακόμη φθηνότερα αλλά το ίδιο γρήγορα ...

Εγώ είμαι συνεπής, θα το διατυπώσω (με τον τρόπο μου) στην παρουσίαση του προϊόντος στο eBay, θα χρεώσω λίγα μεταφορικά και φυσικά θα αποστείλω μόνο με ΕΛΤΑ.

Μόνο μου θέμα είναι πως θα τραβήξω φώτο με ζοομ x20...