Πωλητής D300. Τον ξέρει κανείς;

Η αλήθεια είναι ότι και από την Μάνα σου (που λέει ο λόγος) να ειναι η πώληση πρέπει να κάνεις ένα καλό έλεγχο.

Ιδίως όταν ο πωλητής δίνει φωτογραφίες μόνο από το κουτί της μηχανής.....

Δεν τον ξέρω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αλλα το ποσό δεν ειναι μικρό....

Χωρις να ξερω τον συγκεκριμενο πωλητη, εχε υπ ' οψιν οτι στο emarket υπαρχουν αρκετοι απατεωνες.Σε παρομοια δημοπρασια , ο πωλητης μου απαντησε στα αγγλικα οτι ειναι βουλγαρια και να του καταθεσω τα χρηματα για να μου την στειλει (μαλιστα μου ειχε προτεινει μια πολυ καλη τιμη) .Προσεξε το.

Το κουτί δείχνει σφραγισμένο και η ταινία δεν είναι αυτή που βάζει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Θα πρέπει να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη εάν έχει ανοίξει το κουτί και εάν έχει ελέγξει την κατάσταση της μηχανής.

Από κει και πέρα εάν είναι αχρησιμοποιίητη θα πρέπει να έχει ζελατίνα επάνω στην οθόνη της.

Τυχόν προβλήματα θα φανούν μόνο με δοκιμαστικές λήψεις.

Δεν αναφέρεται πουθενά αν η μηχανή είναι καινούργια (δύσκολο σε αυτή την τιμή) ή μεταχειρισμένη και σε ποιά κατάσταση, με τι υπολειπόμενη εγγύηση (αν υπάρχει, το αυτοκόλλητο δεν είναι του Δαμκαλίδη), πράγμα μάλλον αρνητικό..

Σε κάθε περίπτωση, μιάς και είσαι έμπειρος χρήστης, απ' ότι βλέπω από την υπογραφή σου, με επιτόπια εξέταση είναι δύσκολο να την πατήσεις..

Εννοείται ότι θα ελέγξεις τα raw αρχεία, με το λάπτοπ που θα έχεις πάρει μαζί σου, για καμμένα pixels του αισθητήρα, τυχόν στίγματα και βέβαια το shutter count από τις πληροφορίες exif (κι αυτό δε μηδενίζεται με τίποτα)..

Επίσης μία απόδειξη είναι απαραίτητη για ευνόητους λόγους..

Greg ριξε μια ματια εδω.

http://www.adidap.com/2006/11/18/10-things-to-test-before-buying-a-used-dslr/

Εγω παντως σε τετοιες διαδικασιες δεν μπαινω. Αγοραζω παντα καινουργια κ σχεδον παντα απο το εξωτερικο. Κερδιζω τουλαχιστον 30% απο την εδω τιμη και εχω και καινουργιο προιον.

Γιατί προβληματίστηκες? πρόκειται για μία δημοπρασία εν εξελίξει με αρχική τιμή 500 αλλά η επιθυμητή δεν είναι ορατή (μπορεί να είναι 800 πχ).

Πολυ συνηθισμένη εικόνα για δημοπρασία...δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση.

Απάντηση: Re: Πωλητής D300. Τον ξέρει κανείς;

Γιατί προβληματίστηκες? πρόκειται για μία δημοπρασία εν εξελίξει με αρχική τιμή 500 αλλά η επιθυμητή δεν είναι ορατή (μπορεί να είναι 800 πχ).

Έτσι ακριβώς είναι.

Συνηθισμένη σε ότι έχει να κάνει με την τιμή της.

Η περιγραφή όμως και η φωτογραφία κρίνονται (απο την δική μου μικρή εμπειρία) ύποπτες καθώς:

Δεν έχει φωτογραφίες του προϊόντος που πουλά αλλά του κουτιού, η περιγραφή ειναι copy/paste από κάποιο site kai den περιγράφει πουθενά τα αυτονόητα σε μια αγοραπωλησία σώματος, δηλαδή τόπος και χρονος αγοράς, υπολειπόμενη εγγύηση, πόσα στόπ έχει, έστω να γράψει την κατάστασή της....

Προσωπικά θα έμπαινα στη διαδικασία λόγω τιμής, αλλα μόνο εάν μπορούσα να περάσω 1-2 ωρίτσες με την μηχανή...