Πολιτισμένη Δύση

17 June 2006
62,715
Χολαργός
´Ο γερμανικός εμπορικός όμιλος λιανικής «Lidl» ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη λίγο μετά τη δημοσιοποίηση από σουηδικά ΜΜΕ ότι υπάλληλοι σουηδικού υποκαταστήματός του μόλυναν, με τοξικά απορρυπαντικά, τα υπολείμματα των ειδών τροφίμων στον προαύλιο χώρο του καταστήματος για να εμποδίσουν με τον τρόπο αυτό άστεγους να τα χρησιμοποιήσουν.

Το περιστατικό έγινε στο προάστιο Σόλνα της Στοκχόλμης. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, εξαγριωμένοι υπάλληλοι του καταστήματος από άστεγους που έψαχναν συνεχώς ανάμεσα στους κάδους για τρόφιμα, και άλλα είδη, αποφάσισαν πρόσφατα να τα μολύνουν με τοξικά απορρυπαντικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τοπικού σωματείου αστέγων (περιοχή Στοκχόλμης), ο Ρολφ Νίλσον, τόνισε στις δηλώσεις του ότι «απλά πρόκειται για ακατανόητες πράξεις και ταυτοχρόνως πολύ ανησυχητικές». «Θυμίζω πως αναφερόμαστε σε ανθρώπους που για να επιζήσουν ψάχνουν την τροφή τους …στα σκουπίδια» επισήμανε.´

Απο το antinews...

Oχι τίποτ´άλλο ,αλλά για νά μήν παθαίνουμε μόνον ´θαυμασμό´ γιά τά όντως σημαντικά επιτεύγματα τής Δύσης...
Ας βλέπουμε καί τό πού οδηγεί η διάλυση τής Κοινότητας και ό απόλυτους ατομικισμός..

Υ.Γ.
Κουίζ:Ποιά ήταν η πρώτη Χώρα πού εφάρμοσε ευχαρίστως τά Ναζιστικά Προγράμματα Ευγονικής και θανάτωσε χιλιάδες Νοητικά Καθυστερημένους και Ψυχικά Πάσχοντες????

Υ.Γ.
Κουίζ:Ποιά ήταν η πρώτη Χώρα πού εφάρμοσε ευχαρίστως τά Ναζιστικά Προγράμματα Ευγονικής και θανάτωσε χιλιάδες Νοητικά Καθυστερημένους και Ψυχικά Πάσχοντες????

Προσωπικά γνωρίζω για "πειράματα" στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ.

Δε ξέρω αν είναι μόνο γνώμη δική μου,αλλά...αυτοί εκεί πάνω οι βόρειοι λαοί βγάζουν κατι το άγριο...κάτι παρανοικό....κάτι διεστραμμένο..δε ξέρω τι να πώ...

Καλά,αγριότητες γίνονται παντού.

μη βγάλουμε σκάρτη όλη τη Σουηδία τώρα.

(ειδικά το σύστημα Υγείας θεωρείται πρότυπο)..

Σαφώς και δεν είναι σκάρτη συνολικά.
Πάντως η σκέψη και πράξη αυτών τών υπανθρώπων υπαλλήλων σίγουρα κάτι κρατάει απο τά παλιά τά χρόνια,πού δεν είναι και τόσο παλιά.
Εξαιρετικό το σύστημα Υγείας δεν λέω,αλλά δεν αρκεί μόνον αυτό,σε Κοινωνίες εντελώς ατομικιστικές και ψυχρές.
Μιά ματιά στον μεγάλο Μπέργκμαν αρκεί.

Re: Απάντηση: Re: Πολιτισμένη Δύση

Οι Σουηδοί αγαπητέ μου.
Την ίδια χρονική περίοδο με τούς Ναζί.
Μιλάμε γιά κανονικό ξεκλήρισμα.

Τα "προγράμματα ευγονικής" προυπήρχαν έτσι δεν είναι? Στις αρχές του 20ου αιώνα στις ΗΠΑ. Πρόσφατα το πέτυχα. Βέβαια οι Ναζί το έκαναν στόχο ζωής.

Ψάχνω το link.

Και φυσικά υπήρχε και ο καιάδας.
Αυτό που έγινε στο Ισραήλ δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Πειράματα με ακτίνες Χ. 35000 φορές μεγαλύτερη ακτινοβολία. Χιλιάδες παιδιά πέθαναν σε λίγες ημέρες και άλλα τόσα από καρκίνο αργότερα.

Το 1951.

Το ότι θα υπήρχαν άστεγοι στην Σουηδία και ότι θα έψαχναν στα σκουπίδια
για φαγητό, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ποτέ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολιτισμένη Δύση

Τα "προγράμματα ευγονικής" προυπήρχαν έτσι δεν είναι? Στις αρχές του 20ου αιώνα στις ΗΠΑ. Πρόσφατα το πέτυχα. Βέβαια οι Ναζί το έκαναν στόχο ζωής.

Ψάχνω το link.

Και φυσικά υπήρχε και ο καιάδας.
Αυτό που έγινε στο Ισραήλ δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Πειράματα με ακτίνες Χ. 35000 φορές μεγαλύτερη ακτινοβολία. Χιλιάδες παιδιά πέθαναν σε λίγες ημέρες και άλλα τόσα από καρκίνο αργότερα.

Το 1951.

Γίνονταν και στήν Νήσο Ελλις αλλά όχι σε μεγάλη κλίμακα.
Οι Σουηδοί αντεγραψαν τούς Γερμανούς κατά γράμμα και σχεδόν ταυτόχρονα.
Αλλά εμένα μού έκανε εντύπωση το πώς απλοί εργαζόμενοι σήμερα, δέν επέτρεπαν στούς άστεγους να τρώνε απο τά αποφάγια..
Η Αναφορά γίνεται πιό πολύ γιά την πλήρη έλλειψη Κοινοτικής αντίληψης και αλληλοβοηθείας το 2008

Η ιδέα του ηθικού και φυσικού εκφυλισμού των ανθρώπων τίθεται σε εφαρμογή αρχές του 1900 στις ΗΠΑ αλλά γίνεται πράξη στη Ναζιστική Γερμανία, γύρω στο 1935.

Απάντηση: Re: Πολιτισμένη Δύση

Το ότι θα υπήρχαν άστεγοι στην Σουηδία και ότι θα έψαχναν στα σκουπίδια
για φαγητό, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ποτέ...

Το πιο απίστευτο είναι που βρέθηκαν κάποιοι που να δηλητηριάσουν τα σκουπίδια για να μην τα χρησιμοποιήσουν οι άστεγοι... Απίστευτη κατρακύλα... Μιλάμε για σκουπίδια, όχι για κάτι που θα το στερούσαν από κανέναν οι ταλαίπωροι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολιτισμένη Δύση

Οι Σουηδοί αντεγραψαν τούς Γερμανούς κατά γράμμα και σχεδόν ταυτόχρονα.

Τι πολιτικό καθεστώς είχαν εκεί? Αν είχαν φασισμό λογικό μου ακούγεται. Πάντα προσπαθείς να μιμηθείς τον αρχηγό.

Το αντίθετο (αν δεν είχαν φασισμό) θα ήταν σοκαριστικό.

Δυστυχώς εικόνες σαν και αυτή, υπάρχουν σε όλη την υφήλιο πλέον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολιτισμένη Δύση

...
Δυστυχώς εικόνες σαν και αυτή, υπάρχουν σε όλη την υφήλιο πλέον.

Αυτό είναι το θέμα. Δεν "ζουμάρουμε" στην Σουηδία αποκλειστικά, αλλά στο πόσο ποταπή μπορεί να γίνει η ανθρώπινη ψυχή υπό τις σημερινές οικονομικές-πολιτικές-κοινωνικές συνθήκες

Καλά,αγριότητες γίνονται παντού.

μη βγάλουμε σκάρτη όλη τη Σουηδία τώρα.

(ειδικά το σύστημα Υγείας θεωρείται πρότυπο)..

Μετά από αυτό το περιστατικό, Δημήτρη, αναμένω με ενδιαφέρον να δω αν και το Νομικό τους σύστημα θεωρείται πρότυπο.-bye-

Μετά από αυτό το περιστατικό, Δημήτρη, αναμένω με ενδιαφέρον να δω αν και το Νομικό τους σύστημα θεωρείται πρότυπο.-bye-

Γιάννη μου σε επόμενο ποστ μου εξέφρασα την λύπη μου και την απογοήτευσή μου για μια χώρα που γενικά θεωρούσα πρότυπο.

Τώρα το Νομικό μην το θίξουμε γιατί αυτομάτως πάει το μυαλό μου στο δικό μας και με πιάνουν τα κλάματα..:guitarist:

Μπορείς να μας δώσεις κάποια links;

Ευτυχώς το βρήκα και αλλού, γιατί το είχα πρωτοβρεί σε ακροδεξιό forum και δεν θα ήθελα να παραθέσω το site.

http://web.israelinsider.com/views/3998.htm

Μεταφρασμένο στα ελληνικά.

http://underinformation.wordpress.com/2008/05/19/100000aktines/

Για το πείραμα των ΗΠΑ.

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E5%F5%E3%EF%ED%E9%EA%DE&a=&id=70441916