Γιώργος Πολυχρονίδης
AVClub Enthusiast
Φίλε Γιώργο... Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό... Και να σου πω την αλήθεια, διαφωνώ με το ότι οι νέες μουσικές δεν υπάρχουν ή δεν τραβούν τα φώτα. Μπορώ να αναφέρω δεκάδες σχήματα που τα τελευταία χρόνια γεμίζουν ΣΤΑΔΙΑ (άσχετα αν μας αρέσουν όλα ή όχι) και που στο είδος τους θεωρούνται αξιολογότατα...
Βασίλη παραδόξως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι υπάρχουν μπάντες που γεμίζουν στάδια σήμερα.. και τραβούν -κατά κάποιο τρόπο- τα φώτα. Πηγαίνω σε τουλάχιστον 20 live το χρόνο. Το θέμα είναι ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικά σημεία αναφοράς με βάση αυτά που έχει ζήσει. Αυτό που διακρίνω εγώ τα τελευταία ~10 χρόνια είναι ένας κατακερματισμός στα σύγχρονα μουσικά ιδεώδη, πολλές επανασυνδέσεις που παλιότερα δεν χωρούσαν πουθενά και άπειρα remakes.
Η αναβίωση του metal για παράδειγμα και η σχέση του με noise, gothic, industrial και EBM δεν μου λέει και πολλά. Δεν ασχολούμαι από το 87-88 με το είδος ιδιαίτερα, αλλά παραδόξως έχω ακούσει αρκετά νέα σχήματα λόγω φίλων.
Η μουσική ανακυκλώνεται και αναμιγνύεται αλλά στην τελική δεν υπάρχει κάτι καινούργιο ηχητικά/συνθετικά. Καλές μπάντες θα υπάρχουν όπως πχ οι editors απλά αποτελούν αμελητέα ποσότητα στο συνολικό χωρόχρονο της σύγχρονης μουσικής δυστυχώς.
Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι αυτό το απροσδιόριστο feeling της αλληλεγγύης που αισθανόμουν παλιότερα στα live/party και που βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τη μουσική σκηνή αλλά γενικότερα με την εποχή..
Η πλάκα είναι ότι τους lastdrive τους είχα δει δεκάδες φορές και κάθε φορά που έπαιζαν μετά από λίγο απομακρυνόμουν γιατί μου την έδινε ο θόρυβος. Σχεδόν σε όλα τα φεστιβάλ/πάρτυ που γινόντουσαν τότε ήταν παρών σε σημείο που έλεγες: πάλι οι lastdrive? Πάντως το happening που δημιουργούσαν ήταν απίστευτο κάτι που ίσχυε και για τις τρύπες.
Στεναχωρήθηκα τόσο πολύ, όταν έμαθα ότι διαλύθηκαν, που στην αρχή που γράφτηκα στο AVforum το 2002, χρησιμοποιούσα το όνομά τους ως nickname.
Εφόσον επανασυνδέθηκαν θα πάω να τους δω, αλλά ξέρω ότι έχουν αλλάξει πολλά και κυρίως στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ την μουσική.
Last edited: