Re: Απάντηση: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!
Πράγματι ,που έλεγε και κάποιος μακαρίτης πιά πολιτικός,´ωτα μη ακουόντων´......36 ωρες αργότερα.
θα ήθελα Σπύρο το avclub να είναι το κύριο μέλημα στη ζωή μου, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις. Εχω δύο μόνο χέρια, ένα πληκτρολόγιο και είμαι επιφορτισμένος με τη διαχείριση, από την οποία ξέρω ότι έχεις αυξημένες απαιτήσεις ούτως ή άλλως.
Αν ήξερα ότι βιάζεσαι τόσο πολύ γιά μιά απάντηση μπορείς πάντα να μου στείλεις ένα πμ ή να με πάρεις τηλέφωνο να τα πούμε, άλλωστε νομίζω ότι είμαστε φίλοι.:ernaehrung004:
Η γνώμη μου είναι ότι αν θεωρήσουμε ότι η κλασική βγήκε κερδισμένη μέσα στην κατηγορία με την οικειοθελή τάση αποχής όσων δεν έχουν τα εχέγγυα γιά να καταθέσουν την άποψή τους γιά το ποιός δίσκος τους άρεσε ή άκουσαν πρόσφατα, αυτό δυστυχώς παρατηρώ ότι δεν είναι χωρίς κόστος.
Η συνειδητή αυτή αποχή - απομάκρυνση πιστεύω ότι κάνει κακό διότι η συμμετοχή πλέον είναι μικρότερη από όσο πριν από δύο ή παραπάνω μήνες.
Γιά να περιορίσω το θέμα σε ένα προσωπικό παράδειγμα θα πω ότι η δισκοθήκη μου αποτελείται κατά ένα ποσοστό της τάξης του 15-20% από κλασική μουσική. (σαν ποσοστό λίγο, αλλά ουσιαστικά αρκετοί τίτλοι). Πολλοί από τους δίσκους αυτούς αποτελούν επιλογές ζωής που στέκονται ισάξια (μη γελάς, έχω επίγνωση της λέξης) δίπλα στο ψωμοτύρι μου που είναι η τζαζ και η ροκ, καλώς ή κακώς. Η κλασική έστω και απο ράδιο είναι η πιό εύκολη λύση ακρόασης στο γραφείο, καθώς δεν αποσπά την προσοχή μου. Ετσι θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ίσως να ακούω περισσότερο κλασική, μιά και όταν γυρνάω σπίτι δεν μένει χρόνος.
Γιά αρκετά από αυτά που αγαπάω στην κλασική ήθελα πάντα να κάνω ένα αφιέρωμα γιά να παρουσιάσω το πως τα βλέπω εγώ και τι σημαίνουν γιά μένα. Πλέον δεν μπορώ να το κάνω. Επίσης τα περισσότερα κείμενα της κλασικής πλέον δεν τα ανοίγω. Ξέρω ότι δεν θα έχουν το δυνητικό ενδιαφέρον της ανταλλαγής απόψεων και ότι θα κινδυνεύουν να καταλήξουν αλλού.
Στο πνεύμα αυτό με δεδομένη την δική μου έλλειψη ενδιαφέροντος θεωρώ ότι η κλασική έχει χάσει τουλάχιστον έναν θαμώνα γιά να κερδίσει σε επίπεδο.
μπορεί να κάνω και λάθος.
Όλα τα παραπάνω στα λέω με συναίσθηση του σοβαρού του θέματος, αν και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ότι το βλέπω όπως όλα με τη ίδια βαρύτητα, όπως και εγώ ξέρω καλά τι σημαίνει η κλασική γιά σένα αλλά και άλλους εδώ.
Δεν θα ήθελα να ξεκινήσουμε κάποια νέα αντιπαράθεση, ιδίως γιά πράγματα που αγαπάμε. Αν θέλεις μου στέλνεις και πμ.:smile: