Πολλά υποσχόμενο (?) spdif buffer

έχετε χάσει τη μπάλα...

ο λαμπιζάτορας μιλάει γιά το μικρό των 200 ευρώ..

πολλές ανατροπές βλέπω και δεν μπορώ...
ο Σταύρος μας τα γύρισε με το wd (δεν έχει μπάσο ...) ο λαμπιζάτορας άλλο ακούει άλλο χεριάζει...

και μιά στιγμή βρε παιδιά, το buffer όταν λέμε, τι είδους buffer είναι?
data?
ή σήματος?

όχι μόνο, αλλά δεν κάνει κέφι να το χεριάσεις...
κρίμα είναι

@υπέρηχα Buffer πριν το spdif καλώδιο

Το transporter το βάζεις όπως είναι, παίρνεις digital out και χεριάζεις τον DAC. Αν βέβαια ο DAC σου παίζει καλύτερα απ' τον built-in...
Ένα τροφοδοτικάκι πάντως θα το θέλει...

Δεν είπα ότι δεν έχει μπάσο. Είπα ότι είναι ΠΟΛΥ πίσω σε σχέση με το Sony.

Είναι σα να βγαίνεις με τη Τζούλια και να σε συστήνει στη Πάμελα Άντερσον:party:.

Σταύρο,
Σίγουρα, ένα καλό buffer σωστά τερματισμένο (ωμικό μέχρι 40-50MHz), θα δώσει κάτι ακόμη και μπορεί να "φέρει" κάποια πράγματα.
Aπό αυτά που μπορώ να καταλάβω, το WD μάλλον χρειάζεται ένα καλύτερο clock.
Ενα σωστότερο spdif interface θα βοηθήσει, αλλά έρχεται μετά....

@υπέρηχα Buffer πριν το spdif καλώδιο

Το transporter το βάζεις όπως είναι, παίρνεις digital out και χεριάζεις τον DAC. Αν βέβαια ο DAC σου παίζει καλύτερα απ' τον built-in...
Ένα τροφοδοτικάκι πάντως θα το θέλει...

να καταλαβαίνουμε Νίκο, γιατί άσχετοι είμαστε.
Το μυαλό μου πήγε σε buffer δεδομένων, όπως πχ έχουμε σε έναν Player όπως ο foobar. Που αποθηκεύει δεδομένα γιά 2-3 sec.
Προφανώς εννοείτε καλύτερη προσαρμογή της spdif μέσω ενεργού κυκλώματος...(έτσι το πιάνω)?:idea:

Ότι το dac θα παίζει καλύτερα από το built in δεν το συζητάμε...:drummer:

Ναι αυτό εννοούμε. Όχι μόνο προσαρμογή, καλύτερη οδήγηση για μακρύ καλώδιο κτλ κτλ. Βέβαια χωρίς μετρήσεις αυτά είναι λίγο μπακάλικα, αλλά τι να κάνουμε.

Το συζητάμε, το συζητάμε...

είμαι περίεργος, εκείνο το arcam από το οποίο ο Σταύρος το έβγαλε, πως συμπεριφερόταν ως transport

Ερώτηση: γιατί το DSP και η ποιότητα του clock να φταίνε όταν η επεξεργαστική ισχύ του υπερεπαρκεί για real time βίντεο HD υψηλής ποιότητας (20 – 40 Mbit/s)?? Μήπως όλα είναι θέμα firmware??

PS. Το Arcam ήταν υπό άλλες συνθήκες ακρόασης. Τότε, δεν ήταν για μένα κάτι το ιδιαίτερο.

Ερώτηση: γιατί το DSP και η ποιότητα του clock να φταίνε όταν η επεξεργαστική ισχύ του υπερεπαρκεί για real time βίντεο HD υψηλής ποιότητας (20 – 40 Mbit/s)?? Μήπως όλα είναι θέμα firmware??

PS. Το Arcam ήταν υπό άλλες συνθήκες ακρόασης. Τότε, δεν ήταν για μένα κάτι το ιδιαίτερο.

Αλλο πράγμα η επεξεργαστική ισχύς του DSP και άλλο το clock του συστήματος (που χρονίζει και το DSP).

Εγώ νομίζω ότι αυτοί που προγραμματίζουν τα DSP τα κάνουν επίτηδες κάπως "soft" και "χλιαρά" για να αρέσει στο ευρύ κοινό με χάλια μηχανήματα...
Δεν έχουν λόγο για bit-perfect

Το θέμα είναι ότι το WDTV είναι bit perfect (μετά από γενικό κράξιμο πέρυσι, κυρίως του “δικού” μας “Βασιλιά του Διαδικτύου”)…

Γιάννη, το ρολόι σαφέστατα χρονίζει το DSP, συνεισφέρει στη δημιουργία jitter. Ο αλγόριθμος που τρέχει όμως είναι αυτός που καθορίζει τη χρήση και την αποτελεσματικότητα των resources της συσκευής.

Απάντηση: Re: Πολλά υποσχόμενο (?) spdif buffer

Εγώ νομίζω ότι αυτοί που προγραμματίζουν τα DSP τα κάνουν επίτηδες κάπως "soft" και "χλιαρά" για να αρέσει στο ευρύ κοινό με χάλια μηχανήματα...
Δεν έχουν λόγο για bit-perfect

Χωρίς να είμαι και γνώστης, από που προκύπτει αυτό το "χλιαρά"?

Τα dsp δεν έχουν καμμιά σχέση με bit perfect, γιατί εξ ορισμού δεν είναι: Προθέτουν δείγματα (υπερδειγματοληψία), κάνουν πράξεις (φίλτρο), γενικώς αλλάζουν τα αρχικά δεδομένα, γι αυτό τα βάζουν. Σε ακριβές υλοποιήσεις αντικαθιστούν δηλαδή το "ετοιματζιδικο" ψηφιακό φίλτρο (π.χ DF1704/06 )

Για πέιτε και οι πιο ειδικοί στα ψηφία..

εγώ δεν έχω καταλάβει που βοηθάει στην προκειμένη ένα data buffer

ηχητικά δεν το συζητώ ,, δεν υπάρχει συνοχή στην θεωρία της ψηφιακής συνέχειας με το τελικό αποτέλεσμα

πρακτικά ??? τι ??

δεν φτάνει το σήμα ? με σταθερή ροή ? και καλύπτει το buffer ?

ηλεκτρικά ? προσαρμόζει καλύτερα την στάθμη εισόδου στο επόμενο στάδιο βελτιώνοντας τα ηλεκτρικά μεγέθη ?

βουντού μου κάνει όλο αυτό ..

Re: Απάντηση: Πολλά υποσχόμενο (?) spdif buffer

εγώ δεν έχω καταλάβει που βοηθάει στην προκειμένη ένα data buffer

ηχητικά δεν το συζητώ ,, δεν υπάρχει συνοχή στην θεωρία της ψηφιακής συνέχειας με το τελικό αποτέλεσμα

πρακτικά ??? τι ??

δεν φτάνει το σήμα ? με σταθερή ροή ? και καλύπτει το buffer ?

ηλεκτρικά ? προσαρμόζει καλύτερα την στάθμη εισόδου στο επόμενο στάδιο βελτιώνοντας τα ηλεκτρικά μεγέθη ?

βουντού μου κάνει όλο αυτό ..

περίπου αυτές είναι οι απορίες μου, αλλά ως άσχετος δεν μπορούσα να διατυπώσω όπως τα λές...