Πολλοι υπολογιστες , μια itunes library ?

22 June 2006
35,309
NEO HRAKLEIO
Προσφατα , εφτιαξα ενα μικρο σερβερ για να εχω ολες τις φωτο, μουσικη και βιντεο σε ενα μερος... ετσι ωστε ολοι οι υπολογιστες στο σπιτ να εχουν αμμεση προσβαση σε αυτα.
Εχω 4 υπολογιστες , 3 Pc kai ena MAc , και προσπαθω να οργανωσω τη κατασταση.
Πως λοιπον θα φτιαξω μια library σε itunes που θα την βλεπουν ολοι οι υπολογιστες ?

Το υλικο δηλ. ειναι σε φακελους στον σερβερ , και θελω να εχω προσβαση μεσω itunes απο ολους τους υπολογιστες.

iTunes: How to share music between different accounts on a single computer

Share your iTunes music library over your home network

Αν φτιάξεις την Library στο κεντρικό τότε από τα Preferences την κάνεις share (share my library on my local network) για να την βλέπουν και οι άλλοι υπολογιστές στο δίκτυο.

itunes_sharing_4.jpg

Niko ευχαριστω, αλλα μαλλον δεν εκανα σωστα την ερωτηση.
Αυτο που πηρα ειναι ενα Nas (δικτυακο δισκο δηλ) , οχι υπολογιστης... οποτε εχω απλα εκει τους φακελους με τη μουσικη και θελω να βλεπω τη μια library απο ολους τους υπολογιστες.

Ποιόν δίσκο πήρες?

Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθήσει. Δηλ να φτιάξεις πρώτα την Library σε έναν υπολογιστή και μετά την βάλεις σε κάθε υπολογιστή και σαν destination των αρχείων να είναι ο NAS.

Last edited:
Να ρωτησω κατι. Το itunes οταν το βαζεις να παιξει ενα mp3 το προσθέτει στο Library του αντιγράφοντας το σε καποιο φάκελο. Αν έχεις αρχεια στον server δεν θα τα αντιγραψει πρωτα στον τοπικό δίσκο?

Re: Απάντηση: Πολλοι υπολογιστες , μια itunes library ?

Υπάρχει επιλογή να μην αντιγράφεις τα αρχεία, απλά να τα προσθέτεις στην βιβλιοθήκη του.

Ααααα τι λες:idea:

Αμα μπορεις στειλε μου ενα PM.

Sorry για το offtopic

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολλοι υπολογιστες , μια itunes library ?

Ααααα τι λες:idea:

Αμα μπορεις στειλε μου ενα PM.

Sorry για το offtopic

Για λίγο ακόμα :offtopic:

Πας στα Preferences του iTunes -> Advanced και έχει επιλογή "Copy files to iTunes Media folder when adding to library", όπου θα πρέπει να το έχεις απενεργοποιημένο κ τελείωσες !

Τέλος :offtopic:

Niko ευχαριστω, αλλα μαλλον δεν εκανα σωστα την ερωτηση.
Αυτο που πηρα ειναι ενα Nas (δικτυακο δισκο δηλ) , οχι υπολογιστης... οποτε εχω απλα εκει τους φακελους με τη μουσικη και θελω να βλεπω τη μια library απο ολους τους υπολογιστες.

Ισως η προφανής λύση ειναι να ορισεις για καθε υπολογιστη σαν ιTunes Library το δίσκο αυτό. Δεν το εχω δοκιμασει βεβαια.