Πολωνία: Φαρμακευτικός ευνουχισμός στους παιδεραστές

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Θεσπίζεται ο υποχρεωτικός φαρμακευτικός ευνουχισμός, σε περιπτώσεις εγκλημάτων παιδεραστίας και αιμομιξίας, σύμφωνα με τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ενέκρινε η κάτω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου. Η τροποποίηση υπερψηφίστηκε από 400 βουλευτές, καταψηφίστηκε από έναν, ενώ απείχαν δύο.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ένα άτομο που καταδικάζεται για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών, ή ενός μέλους της οικογένειάς του «θα υποβάλλεται υποχρεωτικά βάσει απόφασης του δικαστηρίου σε φαρμακευτική θεραπεία και ψυχοθεραπεία, προκειμένου να κατασταλούν οι σεξουαλικές του ορμές», παράλληλα με την ποινή φυλάκισης που του επιβάλλεται. Το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη γνωμοδότηση ψυχιάτρων, σεξολόγων και ψυχολόγων πριν ορίσει την θεραπεία που ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τασκ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτέμβρη, όταν ήρθε στο φως η συγκλονιστική υπόθεση ενός 45χρονου πατέρα ο οποίος κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε επί έξι χρόνια την 21χρονη πλέον κόρη του.

από το http://www.tvxs.gr/v21691

τα σχόλιά σας παρακαλώ....

Θεσπίζεται ο υποχρεωτικός φαρμακευτικός ευνουχισμός, σε περιπτώσεις εγκλημάτων παιδεραστίας και αιμομιξίας, σύμφωνα με τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ενέκρινε η κάτω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου. Η τροποποίηση υπερψηφίστηκε από 400 βουλευτές, καταψηφίστηκε από έναν, ενώ απείχαν δύο.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ένα άτομο που καταδικάζεται για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών, ή ενός μέλους της οικογένειάς του «θα υποβάλλεται υποχρεωτικά βάσει απόφασης του δικαστηρίου σε φαρμακευτική θεραπεία και ψυχοθεραπεία, προκειμένου να κατασταλούν οι σεξουαλικές του ορμές», παράλληλα με την ποινή φυλάκισης που του επιβάλλεται. Το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη γνωμοδότηση ψυχιάτρων, σεξολόγων και ψυχολόγων πριν ορίσει την θεραπεία που ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τασκ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτέμβρη, όταν ήρθε στο φως η συγκλονιστική υπόθεση ενός 45χρονου πατέρα ο οποίος κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε επί έξι χρόνια την 21χρονη πλέον κόρη του.

από το http://www.tvxs.gr/v21691

τα σχόλιά σας παρακαλώ....

Μπράβο....

Δεν ήξερα ότι βρέθηκε θεραπεία που όταν θα βλέπει 18 ετών και κάτω θα του πέφτει, ή θα ισχύει για όλες τις ηλικίες???

Τι άλλο θα ακούσω....έλεος πια.

Κατά τη γνώμη μου, αχρείαστο είναι το μέτρο και περισσότερο σαν κίνηση εντυπωσιασμού μοιάζει. Κάθε ανθρώπινο ον μπορεί να καταστείλει τις σεξουαλικές του ορμές είτε εύκολα είτε δύσκολα, ειδικά όταν μιλάμε για βιασμούς. Δηλαδή, ο εν λόγω τύπος που βίαζε επί 6 χρόνια την κόρη του είχε πιο έντονες σεξουαλικές ορμές από τους άλλους που έπρεπε να ικανοποιήσει ντε και καλά στην κόρη του??? Μόνο τα ζώα δεν μπορούν να τιθασεύσουν τις ορμές τους και αυτό διότι η σεξουαλική ορμή σ' αυτά είναι πολλαπλάσια πιο έντονη από τους ανθρώπους.

όχι φαρμακευτικός ...........

κανονικός ευνουχισμός χρειάζεται σε τέτοια υποκείμενα

..... χωρίς αναισθησία

Άλλο τι χρειάζεται, στο μυαλό ενός γονέα, και άλλο τι πρέπει να κάνει μια πολιτισμένη κοινωνία που υποτίθεται πως έχει σκοπό να σωφρονίσει έναν εγκληματία (ή έναν ψυχικά πολύ άρρωστο που έφτασε γι'αυτό στο έγκλημα).

Κάτι τέτοια μου θυμίζουν λίγο αραβικές χώρες άλλων εποχών...

Last edited:
Αλήθεια τι εστί παιδεραστία τη σήμερον ημέρα? Ρωτάω γιατί αν διαβάσει κανείς στατιστικές θα δει ότι η ηλικία που αρχίζουν οι έφηβοι τη σεξουαλική τους ζωή εκούσια, ουδεμία σχέση έχει με αυτή της δικής μου πχ. εποχής, και έρχεται κατά μέσο όρο αρκετά πριν τα 18 χρόνια..

Last edited:
Απλά λέω ότι κάθε περίπτωση πρέπει να κρίνεται ξεχωριστά... με άλλα κριτήρια... Ξέρω πχ περίπτωση γνωστού 24άρη που ήταν ΤΡΕΛΑ δαγκωμένος με 16χρονη...ηταν και μαζί μέχρι που τελείωσε το σχολείο.. αυτό είναι παιδεραστία? Είναι άραγε το ίδιο με κάποιον που εκδίδει 8χρονα κοριτσάκια? Μάλλον όχι.. θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο??

Δεν ξέρω εάν έχουν Σύνταγμα στην Πολωνία ή τι είδους Σύνταγμα έχουν. Πάντως το δικό μας δεν επιτρέπει τέτοιου είδους αντιμετώπιση.

Απλά λέω ότι κάθε περίπτωση πρέπει να κρίνεται ξεχωριστά... με άλλα κριτήρια... Ξέρω πχ περίπτωση γνωστού 24άρη που ήταν ΤΡΕΛΑ δαγκωμένος με 16χρονη...ηταν και μαζί μέχρι που τελείωσε το σχολείο.. αυτό είναι παιδεραστία? Είναι άραγε το ίδιο με κάποιον που εκδίδει 8χρονα κοριτσάκια? Μάλλον όχι.. θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο??

Δεν ειναι το ιδιο, και κρινεται απο την δικαιοσυνη με διαφορετικα κριτηρια. Δεν παυει ομως να ειναι παιδεραστια.
Μια 16αρα δεν ειναι κοινωνικα και ψυχικα ωριμη ωστε να διαχειριστει απο θεση ισχυος και σαν ενα ανεξαρτητο ατομο μια ερωτικη σχεση. Και σαν ανισχυρο ατομο, σωστα προστατευεται απο την πολιτεια.

Last edited:
Το θέμα μ' αυτούς τους εξαιρετικά επικίνδυνους ανώμαλους,που βιάζουν-βασανίζουν μωράκια ή παιδάκια,είναι κάτι που δεν μπορώ να ανεκτώ με τίποτα.

Ωστόσο,δεν μπορεί μιά πολιτισμένη κοινωνία,να μετέρχεται τέτοια μέσα,για την αντιμετώπιση του προβλήματος.Επίσης ο ευνουχισμένος ψυχασθενής,δεν είναι καθόλου σίγουρο,ότι δεν θα συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα,επειδή ακριβώς θα είναι κι ευνουχισμένος.Μάλλον αυτό θα συμβεί.

Κοινωνίες σαν την Πολωνική,είναι εξαιρετικά καθυστερημένες σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα.Είμαι σίγουρος,ότι το νομοθέτημα αυτό,θα το υπογράφουν άνθρωποι,που παλιότερα φυλάκιζαν,βασάνιζαν ή εκτόπιζαν αντιφρονούντες...

Τέτοιες "λογικές" είναι φασιστικές και μου θυμίζουν τα πειράματα των γιατρών του Χίτλερ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στην επερχόμενη ερώτηση:"και τι πρέπει τότε να κάνουμε μ' αυτούς;",θα έλεγα ότι κάνουμε με τους υπόλοιπους επικίνδυνους ψυχασθενείς και δολοφόνους.Δεν κόβουμε τα χέρια όσων σκοτώνουν,δεν λοβοτούμε όσους νέους κάνουν με λάθος τρόπο την επανάστασή τους,δεν τυφλώνουμε τους κλέφτες......................................

Άλλο ένα θέμα για το οποίο οι μισοί θέλουν δημοκρατική και πολιτισμένη αντιμετώπιση των δραστών ειδεχθών εγκλημάτων και οι άλλοι μισοί θέλουν το αντίθετο.
Άκρη δεν βρίσκεται ποτέ σε τέτοια θέματα.
Όπως και σε θέματα π.χ. περί ευθανασίας, περί εκτρώσεων, περί καύσης νεκρών, οι απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
Νομίζω ότι ακόμη και αυτοί που λένε για δημοκρατική και πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον που βίασε ένα παιδί, αν τύχει στο δικό τους παιδί θα ήθελαν τον δράστη να τον είχαν στα χέρια τους και να του κόψουν με πριονωτό μαχαίρι τα καρύδια από τη ρίζα.

Νομίζω ότι έχει δίκιο ο DIPIE σ´αυτό:

Κοινωνίες σαν την Πολωνική,είναι εξαιρετικά καθυστερημένες σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα.Είμαι σίγουρος,ότι το νομοθέτημα αυτό,θα το υπογράφουν άνθρωποι,που παλιότερα φυλάκιζαν,βασάνιζαν ή εκτόπιζαν αντιφρονούντες...

Οσο δεν ασχολουμαστε με την πηγη τετοιων αντικοινωνικων και αντιανθρωπινων συμπεριφορων τοσο θα εφευρισκουμε τετοιες μεθοδους αντιμετωπισης οι οποιες σιγα σιγα θα ξεφυγουν, θα μας κυριευσουν και σε χρονια ισως ξανακαιμε ανθρωπους στην πυρα...
Η φυλακη φτανει και περισσευει...
Αυτο που θελει ευνουχισμο ειναι η τηλεοραση και τα λοιπα μεσα μαζικης επικοινωνιας που προωθουν μοντελα συμπεριφορων που καποιους τους οδηγουν σε μονοπατια ασχημα... και το δικτυο με το ακριτο περιεχομενο του και την προσβαση ολων σε αυτο ειναι κατι τετοιο...

Last edited:
Άλλο ένα θέμα για το οποίο οι μισοί θέλουν δημοκρατική και πολιτισμένη αντιμετώπιση των δραστών ειδεχθών εγκλημάτων και οι άλλοι μισοί θέλουν το αντίθετο.
Άκρη δεν βρίσκεται ποτέ σε τέτοια θέματα.

Μιχάλη, ποιοι είναι οι μισοί που δέχθηκαν ''δημοκρατική και πολιτισμένη αντιμετώπιση των δραστών ειδεχθών εγκλημάτων'' στο εν λόγω θέμα?? Φαντάζομαι το γράφεις ελαφρώς σαρκαστικά.

Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Το μόνο που συζητάμε στο παρόν νήμα είναι αν και κατά πόσον ο φαρμακευτικός ευνουχισμός ενός βιαστή εξυπηρετεί κάποιο σκοπό στην απόδοση της δικαιοσύνης με ποινικούς κολασμούς τέτοιου είδους....

Το αντιθετο απο το δημοκρατικη και πολιτισμενη, ειναι φασιστικη και απολιτιστη. Θελει κανεις τετοια αντιμετωπιση;
Η παιδεραστια ειναι η περισσοτερο υποτροπιαζουσα παρορμητικη συμπεριφορα. Φοβαμαι οτι οι θυτες δε μπορουν να κανουν πολλα πραγματα και επειδη οι ασθενεια τους ειναι καταστροφικη για αλλα ατομα θεωρω το μετρο σωστο.

Το αν πρέπει, σε τέτοια ( αλλά και σε άλλα παρόμοια) θέματα ,η οργανωμένη πολιτεία να έχει ''δημοκρατική και πολιτισμένη στάση'' νομίζω ότι είναι λυμένο τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο).
Η κοινωνία δεν (πρέπει να) εκδικείται αλλά (πρέπει να) προσπαθεί για σωφρονισμό και επανένταξη. Αν αυτό δεν γίνεται τότε πρέπει να μιλάμε για παραγκωνισμό ή απομόνωση (ισόβια αν χρειάζεται) του δράστη από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Αν κάποιος οραματίζεται κοινωνίες όπου ευνουχίζουν παδεραστές ή βιαστές και ακρωτηριάζουν κλέφτες αυτό είναι (σοβαρό) πρόβλημά του.

Όσον αφορά το επιχείρημα το τί θα ήθελε ο γονιός του οποίου το παιδί βιάστηκε, δεν βοηθά στη συζήτηση. Ο γονιός προφανώς και θα ήθελε την πιο σκληρή εκδίκηση. Το θέμα είναι το τί κάνει η Πολιτισμένη κοινωνία.

Το θέμα είναι το τί κάνει η Πολιτισμένη κοινωνία.

Πολύ σωστά. Μπορεί όμως κάποιος να μου πει με επιχειρήματα τί κάνει η πολιτισμένη κοινωνία ή το κράτος στις ανεπτυγμένες χώρες για τους παιδεραστές ή τους βιαστές ανηλίκων και ποιά επιτυχία είχαν οι πολιτικές τους;

Υπάρχει πράγματι πολιτική;

Ούτε και με τους καταχραστές-προδότες πολιτικούς έχει κάνει κάτι το σύστημά μας. Άρα αντί να "τιμούμε" το Σύνταγμα και τις παραγραφές του, τι θα έπρεπε να κάνουμε, να τους στήσουμε όλους στο Γουδί;

Απάντηση: Re: Πολωνία: Φαρμακευτικός ευνουχισμός στους παιδεραστές

Ούτε και με τους καταχραστές-προδότες πολιτικούς έχει κάνει κάτι το σύστημά μας. Άρα αντί να "τιμούμε" το Σύνταγμα και τις παραγραφές του, τι θα έπρεπε να κάνουμε, να τους στήσουμε όλους στο Γουδί;

Εσύ θα τους έστηνες στην BLVD SANS ELYSEE......-bye--bye-

δεν προτείνω τίποτα, δεν παίρνω θέση και αντιμετωπίζω με εξαιρετική επιφύλαξη τέτοιου είδους ενέργειες. Όμως ρωτώ (και δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα όπου πιθανόν το θέμα να μην εχει τύχει της προσοχής) στα ανεπτυγμένα κράτη και τις πολιτισμενες κοινωνίες τί μέτρα έχουν λάβει και τί αποτελέσματα έχουν.