Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Απάντηση: Re: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Thanks..Πανο!!
Απλα ηθελα μια επιβεβαιωση....(μηπως πανω στα νευρα μου...ημουν υπερβολικος να ζητησω νε α εγκατασταση με νεο εξοπλισμο)...
Τωρα αν θα τα καταφερω ή θα παρω τα πα#$@ρια μου...θα δειξει....

Γιώργο, χωρίς πλάκα τώρα, στη δικιά μου εγκατάσταση, οι βίδες που έβαλε στην ταράτσα για το μεγάλο πιάτο, για χιλιοστά δεν βγήκαν στην κρεβατοκάμαρα που είναι από κάτω!!!! :a0210:

Δώσε μεγάλη έμφαση στη βάση που θα σου βάλει και γενικά να είναι πάρα πολύ γερή η εγκατάστασή σου. Στα νησιά με τους ανέμους που έχουμε, προχειροδουλειές έχουν τα αποτελέσματα που είχες κι εσύ, δυστυχώς...

Γιώργο τελικά πολύ γκαντέμικο αυτό το πιάτο, απο την αρχή έκανε κόλπα!
Για παρηγοριά σου λέω ότι ο πρωτοφανής αέρας που είχαμε στην Καστοριά πριν 10 μέρες...μου ξάπλωσε στα κεραμίδια την περιστρεφόμενη συστοιχία επίγειων κεραιών UHF που είχα, τσακίζοντας στην μέση τον μεταλλικό πάσσαλο και παρά τις αντηρίδες με συρματόσχοινο που υπήρχαν σε 3 σημεία!
Σημειωτέον ότι υπο κανονικές συνθήκες και επειδή η περιοχή είναι περίκλειστη απο βορρά, ανατολή και δύση με βουνά, είμαστε το μέρος της Ελλάδος με τον λιγότερο αέρα, όταν ακούμε για μποφώρ στο Αιγαίο εδώ δεν κουνιέται φύλλο!

Εξελιξεις!!Κατι παει να γινει!!

@Γιαννη τωρα ειδα το ποστ σου..
Αστα να πανε...δυστυχως ειναι πολλοι δυνατοι οι ανεμοι..ειδικα στον Πυργο που μενω....Θεωρω οτι οσοι δεν εχουν ζησει χειμωνα στην Σαντορινη...δεν μπορουν να καταλαβουν....

Λοιπον,εγινε νεα εγκατασταση στο σημειο που αναφερω πιο πανω....Το μονο που χρησιμοποιηθηκε απο την προηγουμενη εγκατασταση ηταν τα lnb....Toποθετηθηκε μικροτερο πιατο(1*1,15).....Θα βαλω φωτο ..ελπιζοντας σε προτασεις σας διοτι εχω την αισθηση οτι υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης...(ας πουμε..αν εχω καταλαβει τι ειναι στροφη lnb...εγω δεν την βλεπω...)

Αποτελεσματα ειναι οτι αν κ μικροτερο πιατο..εχω πανω-κατω τα ιδια αποτελεσματα...ισως σε μερικες συχνοτητες λιγο καλυτερα....οποτε υποθετω οτι εγινε πιο σωστη εγκατασταση....

Σε πρωτη φαση λοιπον αναμενω τα οποια σχολια σας...

Θα ηθελα παραλληλα να μου σχολιασετε το εξης!!!
Υστερα κ απο την συγκαταθεση κ του Afam....αντικατεστησα τον 2050 με τον 2051.....Προχθες,λοιπον,υστερα απο 10 μερες συμβιωσης με την νεα εγκατασταση κ τον 2050....εβαλα τον 2051......
Το αποτελεσμα δεν το περιμενα με τιποτα.......
Στα καναλια που βλεπω πιο συχνα(nova,pr*@iere)...παρατηρησα μια αυξηση 25-40% στο ber(Ποιοτηα σηματος)συμφωνα με το info του δεκτη!!!!Επισης,συχνοτητες πουδεν εβγαιναν πριν απο pr@*$iere...κατεβαινουν κανονικα!!Ολα αυτα με την αλλαγη του δεκτη....
Το καλωδιο στον 2050 το ειχα βγαλει-βαλει 3-4 φορες στις αρχικες απελπιδες προσπαθειες μου για να βελτιωσω το σημα...οποτε θεμα να μην ειχε "πιασει" καλα το καλωδιο δεν παιζει.....
Εχει λογικη λοιπον η τοσο μεγαλη αυξηση της ποιοτητας σηματος μονο απο την αλλαγη του δεκτη???

Υπαρχει κ καποιο αρνητικο στην ολη υποθεση.....
Τα προρυθμισμενα καναλια στον astra-sirius(zdf-tv5 αντιστοιχα) εχουν σημαντικη πτωση(κυριως στο ber)....Mε τον 2050 ειχα 76/30(agc/ber) kai 77/30 gia astra-sirius αντιστοιχα....ενω τωρα εχω 71/3 kai 70/3......
Γενικοτερα τωρα,παρατηρησα μια μεση μειωση 3-4% στο agc σε ολες τις συχνοτητες.....αλλα ευτυχως δεν δημιουργει προβληματα στο "κατεβασμα" των συχνοτητων που ηδη επιανα.....

Ειμαι ολος :ears:...κ περιμενω την αποψη των guru :grandpa:!!!!!

Re: Εξελιξεις!!Κατι παει να γινει!!

@Γιαννη τωρα ειδα το ποστ σου..
Αστα να πανε...δυστυχως ειναι πολλοι δυνατοι οι ανεμοι..ειδικα στον Πυργο που μενω....Θεωρω οτι οσοι δεν εχουν ζησει χειμωνα στην Σαντορινη...δεν μπορουν να καταλαβουν....

Λοιπον,εγινε νεα εγκατασταση στο σημειο που αναφερω πιο πανω....Το μονο που χρησιμοποιηθηκε απο την προηγουμενη εγκατασταση ηταν τα lnb....Toποθετηθηκε μικροτερο πιατο(1*1,15).....Θα βαλω φωτο ..ελπιζοντας σε προτασεις σας διοτι εχω την αισθηση οτι υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης...(ας πουμε..αν εχω καταλαβει τι ειναι στροφη lnb...εγω δεν την βλεπω...)

Αποτελεσματα ειναι οτι αν κ μικροτερο πιατο..εχω πανω-κατω τα ιδια αποτελεσματα...ισως σε μερικες συχνοτητες λιγο καλυτερα....οποτε υποθετω οτι εγινε πιο σωστη εγκατασταση....

Σε πρωτη φαση λοιπον αναμενω τα οποια σχολια σας...

Θα ηθελα παραλληλα να μου σχολιασετε το εξης!!!
Υστερα κ απο την συγκαταθεση κ του Afam....αντικατεστησα τον 2050 με τον 2051.....Προχθες,λοιπον,υστερα απο 10 μερες συμβιωσης με την νεα εγκατασταση κ τον 2050....εβαλα τον 2051......
Το αποτελεσμα δεν το περιμενα με τιποτα.......

δεν είμαι κηδεμόνας ακόμα καλέ !!!!!
Στα καναλια που βλεπω πιο συχνα(nova,pr*@iere)...παρατηρησα μια αυξηση 25-40% στο ber(Ποιοτηα σηματος)συμφωνα με το info του δεκτη!!!!Επισης,συχνοτητες πουδεν εβγαιναν πριν απο pr@*$iere...κατεβαινουν κανονικα!!Ολα αυτα με την αλλαγη του δεκτη....
Το καλωδιο στον 2050 το ειχα βγαλει-βαλει 3-4 φορες στις αρχικες απελπιδες προσπαθειες μου για να βελτιωσω το σημα...οποτε θεμα να μην ειχε "πιασει" καλα το καλωδιο δεν παιζει.....
Εχει λογικη λοιπον η τοσο μεγαλη αυξηση της ποιοτητας σηματος μονο απο την αλλαγη του δεκτη???

Υπαρχει κ καποιο αρνητικο στην ολη υποθεση.....
Τα προρυθμισμενα καναλια στον astra-sirius(zdf-tv5 αντιστοιχα) εχουν σημαντικη πτωση(κυριως στο ber)....Mε τον 2050 ειχα 76/30(agc/ber) kai 77/30 gia astra-sirius αντιστοιχα....ενω τωρα εχω 71/3 kai 70/3......
Γενικοτερα τωρα,παρατηρησα μια μεση μειωση 3-4% στο agc σε ολες τις συχνοτητες.....αλλα ευτυχως δεν δημιουργει προβληματα στο "κατεβασμα" των συχνοτητων που ηδη επιανα.....

Ειμαι ολος :ears:...κ περιμενω την αποψη των guru :grandpa:!!!!!

μάλλον ο 2051 έχει καλύτερο software από τον 2050.

και λίγο καλύτερο δέκτη, κάνε εγκατάσταση το τελευταίο firmware που φτιάχνει κάποια θεματάκια....:2thumb22sup:

δεν είμαι κηδεμόνας ακόμα καλέ !!!!!

Στα δορυφορικα εισαι!!!:firstprize:Εσυ...ο Αλεξανδρος...ο Πανος....ο Γιαννης....(ελπιζω να μην ξεχναω καποιον)

Τον παρελαβα ετοιμο με την 2.69!!(απο οτι ειδα στο σαιτ..αυτη ειναι η τελευταια)....
Τοση διαφορα ομως στο σημα??Τεσπα...αφου προκειται για αυξηση του σηματος....δεν το πολυσκαλιζω!!!

Υ.Γ καποια θεματακια που παρατηρησα με τον δεκτη..θα τα ανφερω στο αντιστοιχο thread...

Επανερχομαι υστερα απο μια αναβαθμιση/συντηρηση της εγκαταστασης..
το πιατο ειναι ακομα στη θεση του!
αλλαξα το diseq se spaun 411 απο edison..
κ εβαλα 2 inverto black premium 0.2db (για astra 19,2 kai eurobird 9,0) kai to mti HIGH LINE AP8-T2NRC για hotbird...αντι των τριων edison λευκα...

παρατηρω οτι εχω ενα θεμα και στους 3 δορυφορους με συχνοτητες πανω απο 12khz...ειναι ισως "βιαστικο" συμπερασμα αλλα σε οσα καναλια δεν εχω σημα τυχαινει να ειναι απο 12khz κ πανω...πιανω κ μερικα που ειναι σαυτη την περιοχη αλλα τα περισσοτερα οχι..
τι παει στραβα εδω?

ΥΓ αν κανω automatic scan στον 800hd,μου κατεβαζει οσα καναλια εχω σημα,ετσι? για να δω ποσα πιανω τελικα...

η ολη εγκατασταση της νεας βασης lnb k των lnb εγινε με μια crt και τον δεκτη και το satfinder του 800hd...
να διευκρινησω οτι πριν την αντικατασταση lnb τα πραγματα ηταν χειροτερα σε θεμα σηματος γενικα,αλλα δεν θυμαμαι αν ειχα θεμα με τις >12Khz..

Attachments

• astra 19,2 ΓŽΒΊΓŽΒ΅ΓŽΒ½Γβ€žΓΒΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ-hotbird-eurobird.jpg
    astra 19,2 ΓŽΒΊΓŽΒ΅ΓŽΒ½Γβ€žΓΒΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ-hotbird-eurobird.jpg
    116.8 KB · Views: 35
Last edited:
Να μαι παλι εδω...:smash:
τι σας εχω τωρα???:joker:
λοιπον εσπασε το μαυρο πλαστικο που κουμπωνει πανω στο "μαρκουτσι" του πιατου και πανω σε αυτο πιανει το lnb ή η βαση των lnb...
βρηκα πριν απο λιγο "ανταλλακτικο" (απο τον ιδιο που μου βαλει το πιατο) και ξεκινωντας να το βαλω,επιβεβαιωνονται οι φοβοι μου οτι δεν ειχε απλα σπασει απο τον αερα αλλα καποιος χριστιανος ειχε "σκονταψει" πανω στο "μαρκουτσι" και ειχε στρεβλωσει....
τελοσπαντων,το ξαναεσφιξα προσπαθωντας να το φερω στην αρχικη του θεση,εβαλα παλι τα lnb,αλλα δυστυχως no signal...το ber πεσμενο και snr 0%...
αφου λοιπον με συγκρατησε η γυναικα μου γιατι ημουν στο παρα πεντε να τα ξηλωσω ολα και να βαλω τριποντο στον καδο που ειναι διπλα...
μιλησα με τον τεχνικο και θα παω σε λιγο να δω τι πιατο θα βαλω...μου ειπε οτι εκτος απο το ιδιο με το δικο μου(κοστος περι τα 40ευρω..δεν ξερω αν ειναι και η βαση μεσα στην τιμη,την οποια δεν τη χρειαζομαι στην ουσια),εχει ετοιμοπαραδοτο και το gibertini op125 αλουμινιου(περιπου 220ευρω μαζι με την βαση)....
ουτως ή αλλως σκεφτομουν να βαλω αλλο ενα πιατο για 39 και 42...οποτε αυτο που ηδη εχω (με ενα καινουργιο "μαρκουτσι") θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω για 39-42...
το διλλημα ειναι,να παω για gibertini(1,25x1,34μ) ή για το φθηνο (1,02x1,13μ)...
στοχευα 19,2-13-9 (με μοναδικη παραφωνια τις ανω των 12khz συχνοτητες που αναφερω και πιο πανω ,χωρις να ξερω αν ειναι θεμα πιατου ή εγκαταστασης)..με το gibertini θα μπορεσω να εχω 28,2 κεντρικα και 19,2-13-9 παρακεντρα εδω στο νησι??απο τους 3 παρακεντρους θα κατεβαζω ολες ή "πετσοκομμενες"?

ΥΓ πες μου ποσα θες βρε Αντωνη να κατεβεις κατω για Σ/Κ!!!!!:drummer: