Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Re: Απάντηση: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

ο τεχνικος ειχε πεδιομετρο ή satfinder ?:chinscratch:

Τωρα να σου πω οτι δεν ξερω τι ειναι αυτα.....θα γελας....:blush:
Ειχε μια συσκευη horizon...την συνέδεε(κατι δεν μου καθεται καλα σε αυτη την λεξη..)με το καθε Lnb κ μετρουσε....τωρα τι μετρουσε....κ κατεληξε οτι ολα ειναι ενταξει μονο αυτος ξερει...

Last edited by a moderator:
Η σωστή ρύθμιση εκτός από το πεδιόμετρο χρειάζεται και έναν δέκτη επί τόπου στην ταράτσα...

Re: Απάντηση: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

πιστευω οτι του έλειπε το μεράκι ....

έκανε ένα βασικό λάθος, δεν κοίταξε πάλι τα lnb όταν τελείωσε την εγκατάσταση.... ή του ξέφυγε το αλφάδιασμα !!!!

Η σωστή ρύθμιση εκτός από το πεδιόμετρο χρειάζεται και έναν δέκτη επί τόπου στην ταράτσα...

Ε..θα παρω τον δεκτη μαζι με μια 14αρα παλια που εχω κ να γινει επιτοπου "διαγνωση"...Γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα μου πει καμια δικαιολογια στο τελος οτι φταιει το καλωδιο....

παντως η περιπτωση η δικη σου μου θυμισε και εμενα τι ειχα τραβηξει με το τεχνικο που δεν ερχότανε παρολα τα χιλιαδες τηλεφωνα ,τελικα γραφτηκα σε ενα φορουμ δορυφορομανων και με βοηθησαν να μαθω καποια πραγματα και να γινω και εγω δορυφορομανης! εμαθα απο το να συντονίζω μονος μου το πιατο να κανω μονος μου αναβαθμισεις μεχρι και να αλλαζω τον ελαττωματικό πυκνωτη στο τροφοδοτικο του yumatu που εχω :award:

και για να μην τους βαλουμε ολους στο ιδιο καζανι εχω γνωρισει τεχνικους που ειναι πολυ επαγγελματιες και εχουν κατσει ολοκληρη μερα στην ταρατσα προκειμενου να φτασουν στο καλυτερο δυνατο αποτελεσμα 99.9%

Του ειπες του τεχνικού ότι αν δεν κάνει καλή δουλειά...θα κατεβούμε μαζικά το καλοκαίρι και θα τον ρίξουμε στο ηφαίστειο;
Εγω πάντως θα βρεθώ κοντά 20-25 Αυγούστου (στην Αμοργό)

καλησπερα παιδια εχω αρκετω καιρο να επισκευτο το φορουμ,ελπιζω απο τωρα και περα περισσοτερο.
φιλε soulkeeper,το προβλημα ειναι ενκαταστασεις σιγουρα.
ο δεκτης που εχεις ποτε εχει ενημεροθει με τα τελευταια seting καναλιον??
υπαρχουν προγραματα για ολους του δεκτες,ChannelEditor
πολλη βασικο ,ο τεχνικος χρειαζεται οποσδηποτε ενα πεδιομετρο για καλλητερα αποτελεσματα.
Eγω ασχολουμαι κυριος με dreambox.
Αν εχει dreambox 7020 πχ ο τεχνικος πεστου να το φερει να κανει σωστα την δουλεια ο δεκτης αυτος εχει αρκετα καλο τουνερ,οχι με sat finter.
Ειναι πολλη λιγα τα καναλια που μας αναφερεις.
Με λιγη πιεση και προσπαθεια στον τεχνικο ,πιστευο να γινει ποιο σωστα η δουλεια σου.

Σε προηγούμενο μήνυμα ο Γιώργος (soulkeeper) ανέφερε ότι ο τεχνικός είχε κάποιο όργανο που το έλεγαν Horizon, υποθέτω είναι αυτό που φαίνεται στη φωτό παρακάτω (και φυσικά δεν είναι απλό satfinder!). Δεν είναι το πιο σύγχρονο, ή να έχει τον πιο καλό εξοπλισμό και χαρακτηριστικά, αλλά τη δουλειά του την κάνει! Μη λέμε παιδιά για χρήση κάποιου δέκτη για την εγκατάσταση αν υπάρχει έστω και αυτό το όργανο, μια χαρά θα γίνει η δουλειά αν αυτός που το χρησιμοποιεί ξέρει τι κάνει και θέλει να κάνει καλή εγκατάσταση, κι όχι απλά μία στα γρήγορα κι ό,τι βγει...

horizorn_meter.jpg

Του ειπες του τεχνικού ότι αν δεν κάνει καλή δουλειά...θα κατεβούμε μαζικά το καλοκαίρι και θα τον ρίξουμε στο ηφαίστειο;
Εγω πάντως θα βρεθώ κοντά 20-25 Αυγούστου (στην Αμοργό)

Γιαννη,του το ειχα πει αυτο απο τοτε που τον ρωτησα αν μπορουσε να μου βαλει κινητο πιατο!!!
Εχει ξεψαρωσει μαλλον!!:flipout:
Θα του ξαναπω οτι θα τον ριξουμε απο την καλντερα πρωτα...κ μετα στο ηφαιστειο!!!:BDGBGDB55::smash:

Σε προηγούμενο μήνυμα ο Γιώργος (soulkeeper) ανέφερε ότι ο τεχνικός είχε κάποιο όργανο που το έλεγαν Horizon, υποθέτω είναι αυτό που φαίνεται στη φωτό παρακάτω (και φυσικά δεν είναι απλό satfinder!). Δεν είναι το πιο σύγχρονο, ή να έχει τον πιο καλό εξοπλισμό και χαρακτηριστικά, αλλά τη δουλειά του την κάνει! Μη λέμε παιδιά για χρήση κάποιου δέκτη για την εγκατάσταση αν υπάρχει έστω και αυτό το όργανο, μια χαρά θα γίνει η δουλειά αν αυτός που το χρησιμοποιεί ξέρει τι κάνει και θέλει να κάνει καλή εγκατάσταση, κι όχι απλά μία στα γρήγορα κι ό,τι βγει...

horizorn_meter.jpg

Απο οσο θυμαμαι...αυτο ηταν.....
Αναλογα σε ποιο lnb ηταν συνδεδεμενο...επελεγε κ τον αντιστοιχο δορυφορο για ναδει το σημα του....
Εγω παντως ακουγα εναν ηχο χαρακτηριστικο που εκανε...κ εβλεπα 99%...αλλα μαλλον ηταν η ποιοτητα σηματος...κ οχι η δυναμη σηματος.....

Σωτήρη με πεδιόμετρο έγινε η δουλειά, αλλά όπως λες κι εσύ έγινε στα γρήγορα.
Προφανώς του ξέφυγε το πιάτο στο σφίξιμο και δεν ξαναμέτρησε.

Επίσης για τον φίλο που αναφέρει παραπάνω συντονισμό με δέκτη. Αυτός είναι ο πλέον διαδεδομένος ερασιτεχνικός τρόπος συντονισμού που ακολουθώ κι εγώ και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά δεν ενδείκνυται για επαγγελματίες για προφανείς λόγους.

horizorn_meter.jpg

Ανέφερα και για την χρήση δέκτη στην εγκατάσταση σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο όργανο.......

Ανέφερα και για την χρήση δέκτη στην εγκατάσταση σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο όργανο.......

Κι εγώ δέκτη χρησιμοποιώ για να ρυθμίσω την δικιά μου εγκατάσταση, απλά λέω ότι είναι περιττός (ή τουλάχιστον η χρησιμότητα του περιορίζεται πολύ) όταν υπάρχει ένα τέτοιο όργανο. Κακό βέβαια δεν θα κάνει αν ταυτόχρονα γίνει και ένα τσεκάρισμα με τον δέκτη που θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη αργότερα...

Last edited:
Περιμενω τον τεχνικο....
Στον μενου του δεκτη εχει ως προρυθμισμενο προγραμμα για astra-hotbird-sirius το zdf-dwtv-tv5 αντιστοιχα...(απο οτι καταλαβα ειναι προγραμματα που χρησιμοποιυνται ως αναφορα ληψης)..

Ειναι σωστα?
Υ.Γ το zdf για τον astra απο οτι μου ειπε ο Αντωνης ειναι σωστο...