ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΜΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ CPU!!

pado21

New member
27 November 2007
27
Έχω μητρική ASUS:PK5 και cpu Core 2 Duo 8400 s775/3,00 Box!Η θερμοκρασία στη cpu είναι από 8-11 βαθμούς!!!!Το να δείχνει τέτοια θερμοκρασία ο επεξεργαστής σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό!Τι μπορεί να φταίει?Αντίθετα στην μητρική είναι 35!!Λογική θερμοκρασία για μητρική!!Ανησυχώ!!Το μηχάνημα το έστησα σήμερα!!Παρακαλώ βοηθείστε με........Τι μπορεί να συμβαίνει???

Έχω μητρική ASUS:PK5 και cpu Core 2 Duo 8400 s775/3,00 Box!Η θερμοκρασία στη cpu είναι από 8-11 βαθμούς!!!!Το να δείχνει τέτοια θερμοκρασία ο επεξεργαστής σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό!Τι μπορεί να φταίει?Αντίθετα στην μητρική είναι 35!!Λογική θερμοκρασία για μητρική!!Ανησυχώ!!Το μηχάνημα το έστησα σήμερα!!Παρακαλώ βοηθείστε με........Τι μπορεί να συμβαίνει???

Εγω με το Vapochill είμαι συνηθισμένος απο -20 και κάτω!!!

Ξέχασα να γράψω ότι χρησιμοποιώ την ψήκτρα της INTEL!Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς?

Απο που παιρνεις ενδειξη θερμοκρασιας?
Απο μητρικη η απο κανα σενσορα?

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την P5KC και τον 8400 της Intel.Eμένα μου βγάζει ότι έχει 7 βαθμούς θερμοκρασία.Έκανα bios update αλλά δεν άλλαξε κάτι.Από το bios βλέπω τη θερμοκρασία.

Από ότι διαβάζω υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη σειρά 8ΧΧΧ όσον αφορά το διάβασμα της θερμοκρασίας το οποίο λογικά θα λυθεί με κάποιο Bios update.Μόνη λύση για όσους ασχολούνται με Overclockingγια να δουν αν έχει ανεβάσει θερμοκρασία είναι προς το παρόν με το χέρι ακουμπώντας τα heatpipes!

Τον 8400 έβαλα και εγώ αλλά με την Asus X38 Μaximus Formula και έχω 35 βαθμούς,δεν πρέπει να είναι ο επεξεργαστής αλλά το bios της μητρικής σας.Τους ίδιους βαθμούς βλέπω στο bios αλλά και στο speedfan.

Πως τα πάει ο 8400 απο υπερχρονισμό;
Ενας 6850 που έστησα σε ένα φίλο στα 3.5Ghz με την ψήκτρα της μαμάς πέταγε.

Να ρωτήσω λίγο: για κάποιον που δεν κάνει Ο/C σε νέο μηχάνημα όπως τα παραπάνω, οι θερμοκρασίες πρέπει να τον απασχολούν; και τελικά ως ποιο βαθμό είναι αποδεκτές;

Δεν έχω ασχοληθεί με το σπόρ του υπερχρονισμού.Σε νέο μηχάνημα (π.χ. με intel core2duo) χωρίς o/c δεν σε απασχολούν οι θερμοκρασίες αλλά όταν το στήσεις θα πρέπει να τις τσεκάρεις,τουλάχιστον τις πρώτες φορές,για να δείς αν λειτουργούν όλα καλά (ψύκτρα-cpu fan)

Πάντως, πρέπει να ειναι πολυ καλος επεξεργαστής ο 8400, και κοστίζει ΟΣΟ κοστιζε και ο 6750 πριν 1-2 μηνες....:worshippy:

Και ειναι και 45nm...

Άντε να πεσουν και οι τιμες στους τετραπυρινους να παω να παρω κι εγω εναν και να δωσω τον διπυρινο μου στο PC της αδερφής μου που έχει μείνει με εναν "απαρχαιωμένο" Pentium 4 μονοπυρινο με 478 socket στα 2,6 GHZ...:twoguns: