Πολυ εντολο λευκο

Absinthe

New member
6 December 2006
32
Καλησπερα. Δεν ξερω αν εδω ειναι το καταλληλο μερος για την ερωτηση αυτη αλλα δεν εβρισκα καποιο αλλο section περισσοτερο καταλληλο. Αν ενοχλει, ας το σβησουν ή ας το μεταφερουν οι μοντς.

Το προβλημα μου ειναι το εξης. Η οθονη του υπολογιστη-τηλεοραση μου εχει παρα πολυ εντονο λευκο με αποτελεσμα οταν δουλευω καποιο κειμενο ή σερφαρω στο νετ να με κουραζει παρα πολυ σε σημειο να με πονανε τα ματια μου. Υπαρχει καποιος τροπος να την κανω πιο ξεκουραστη εκτος απο το να ρυθμισω brightness contrast?

Επισης, ποιο απο τα 2 (brightness or contrast) ευθυνεται για το τοσο εντονο λευκο?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Στις περισσότερες LCD υπάρχει ρυθμιστικό του backlight για αυτό τον σκοπό. Πάντως το επίπεδο του λευκού καθορίζεται από το ρυθμιστικό της αντίθεσης (contrast).

Εναλλακτικά ψάξε να βρεις αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιας ρύθμισης για "εξοικονόμηση ενέργειας". Και σε αυτή την περίπτωση θα πάρεις μειωμένη φωτεινότητα.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου γιωργο. Το κακο ειναι οτι η lcd αυτη ειναι pc monitor κυριως (hp 2207) και απλως εγω την χρησιμοποιω και σαν τηλεοραση, οποτε δυσκολευομαι να βρω ρυθμιση για το backlight της.

Μπορείς να ρυθμίσεις φωτεινότητα, αντίθεση, gamma και από το control panel της κάρτας γραφικών που έχεις στο pc. Πιθανό να έχει και το ίδιο το monitor κάποιο συνοδευτικό πρόγραμμα ρυθμίσεων στο cd του...

κατεβασε απο τις ρυθμισεις οθονης το κοντραστ στα 3/4 απο την τρέχουσα θεση του

κατεβασε το brightness ωστε να δεις το μαυρο σαν μαυρο πάλι και οχι γκρι.

επανελαβε μεχρι η εικόνα να σου αρεσει.

δοκιμασε την για 5 λεπτα καθε φορα για να συνηθιζουν τα ματια σου.

αν η οθονη σου ειναι τυπική lcd το πιο πιθανο ειναι να εχει το κοντραστ στα 50%. αν δεν το εχει πήγαινε το εκεί και φτιαξε το brightness ωστε να δεις το μαυρο σαν μαυρο.

Last edited:
κατεβασε απο τις ρυθμισεις οθονης το κοντραστ στα 3/4 απο την τρέχουσα θεση του

κατεβασε το brightness ωστε να δεις το μαυρο σαν μαυρο πάλι και οχι γκρι.

επανελαβε μεχρι η εικόνα να σου αρεσει.

δοκιμασε την για 5 λεπτα καθε φορα για να συνηθιζουν τα ματια σου.

αν η οθονη σου ειναι τυπική lcd το πιο πιθανο ειναι να εχει το κοντραστ στα 50%. αν δεν το εχει πήγαινε το εκεί και φτιαξε το brightness ωστε να δεις το μαυρο σαν μαυρο.

Αυτη τη διαδικασια εννοεις να την κανω απο τις ρυθμισεις της καρτας γραφικων ή απο τα κουμπια της ιδιας της οθονης?

Από τα κουμπιά της οθόνης. Στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών θα πας μόνο όταν δεις ότι δεν μπορείς να πετύχεις απόλυτα αυτό που θέλεις από τα κουμπιά της οθόνης.