Πολύ έντονο πρόβλημα με crosstalk LG 55lm670s

babnik80

New member
24 March 2013
4
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Πρόσφατα απέκτησα την lg 55lm670s και έχω το εξής πρόβλημα. Βλέποντας video 3d μέσω του youtube, σε οποιαδήποτε σκηνή έχει έντονο pop out effect η οθόνη παρουσιάζει πολύ έντονο crosstalk, το οποίο με όποιαδήποτε 3d ρύθμιση και αν προσπάθησα να το εξαλείψω ή να το μειώσω δεν έγινε τίποτα. Θα ήθελα να ρωτήσω τυχόν κατόχους του ίδιου μοντέλου αν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ή τι ρυθμίσεις χρησιμοποιούν, καθώς και αν δεν μπορώ να το διορθώσω αν αξίζει να φωνάξω για έλεγχο κάποιον τεχνικό από την lg και να αναφέρω την ''βλάβη''.

Ευχαριστώ προκαταβολικά και αναμένω την βοήθεια σας, γιατί έχω απελπιστεί λίγο.

Δεν σε παρεξηγώ, έχεισ δίκιο, αλλά έχω το κακό ελλατωμα όταν παίρνω κάτι καινούργιο να το ψάχνω πολύ, και αυτό μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση. Σε ταινίες δεν έχω παρατηρήσει καάποιο πρόβλημα άλλα και αυτές μέσω mkv, δεν έχω ακόμα πάρει bd. Απλά ρωτάω, γιατί αν είναι γενικό το πρόβλημα να το αποδεχτώ.

Κατ αρχην καλοριζικη η νεα σου τηλεοραση και να την χαιρεσαι με την υγεια σου αλλα και με την υγεια της να μην εχεις προβληματα δηλαδη.
Για να δεις τι ψαρια πιανει στο 3D η τηλεοραση σου παρε ενα σχετικα φτηνο blu ray player 3D δανεισου η νοικιασε μερικους τιτλους 3D και δες το αποτελεσμα το οποιο θα σε εκπληξει ευχαριστα μπροστα σε οτι βλεπεις στο youtube.
Το τελευταιο ειναι για την πιτσιρικαρια και οχι για θεατες με αξιωσεις.
Στο μεταξυ αν εχεις NOVA η προσβαση σε αλλη δορυφορικη υπηρεσια 3D μπορεις να δεις και side by side 3D ωστε να παρεις μια σφαιρικη ιδεα για το πως φαινεται τρισδιαστατο περιεχομενο με τη βουλα που λεμε ωστε στην τελικη να δεις ποσο καλα αποδειδει η τηλεοραση σου κανοντας φυσικα τιε τελικες ρυθμισεις απο το μενου της τηλεορασης σου.
Νικος

Σε ευχαριστώ νίκο. Και εγώ το ελπίζω. Θα το δοκιμάσω. Για ρύθμίσεις 3D αλλά και χρώματος έχει κανέις να προτείνει κάτι?
Επίσης παίζει ρόλο το ύψος που έχει τοποθετηθεί (είναι σε τοίχο με βάση) και αν ναι ποιο είναι το ιδανικό?

Σε ευχαριστώ νίκο. Και εγώ το ελπίζω. Θα το δοκιμάσω. Για ρύθμίσεις 3D αλλά και χρώματος έχει κανέις να προτείνει κάτι?
Επίσης παίζει ρόλο το ύψος που έχει τοποθετηθεί (είναι σε τοίχο με βάση) και αν ναι ποιο είναι το ιδανικό?

Οσον αφορα το υψος της τηλεορασης ασχετα αν ειναι σε βαση η σε τοιχο για να εχουμε τα καλυτερα αποτελεσματα (ιδιαιτερα στο θεμα του μαυρου , αντιθεσης ποιοτητα χρωματων ιδιαιτερα αν δεν ειναι νεας τεχνολογιιας το panel μην εχοντας ευρεια γωνια θεασης) την τοποθετουμε ετσι ωστε οταν ειμαστε απεναντι και στη θεση θεασης η τηλεοραση να ειναι στο υψος των ματιων μας η ελαφρα πιο πανω.

Αν η τηλεόραση δεν είναι στραμμένη προς τους θεατές, το ύψος θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει στην επίπτωση του crosstalk, μιας και αυτό αυξάνεται σημαντικά στις passive 3D τηλεοράσεις, όταν φεύγουμε από τον άξονα προβολής κατά την κατακόρυφο...

Αν και στη δική σου περίπτωση, μιας και αναφέρεις ότι δεν το παρατηρείς γενικά, θα έλεγα ότι έπεσες σε κακοκατασκευασμένο 3D (υπερβολική προβολικότητα είτε από λάθος ρύθμιση των οπτικών παραμέτρων της 3D κάμερας, είτε από κακή κατασκευή του αρχείου, οδηγεί σε εντελώς αφύσικο αποτέλεσμα και "crosstalk" που δημιουργείται πλέον στο οπτικό μας κέντρο, καθώς αδυνατεί να συντήξει τα συγκεκριμένα οπτικά πεδία).

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας παιδιά. Το ύψος θέασης θεωρητικά είναι από το μέσον της τηλεόρασης; Το ρωτάω γιατί μάλλον είναι τοποθετημένα σχετικά ψηλά εμένα.