πολυ κοκκινο

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,702
Για Χαρά!
Σε κάποιες φωτογραφίες, όταν έχει πολύ φως , ήλιο , το κόκκινο βγαίνει λίγο καμένο,και χανεται η λεπτομερια, υποψιάζομαι ότι έχει σχέση με saturation , τι λέτε?
Όπως στα παρακάτω φωτός

pa126791aa9.jpg

και εδω καλυπτω τον ηλιο με σωμα , γινεται λιγο καλυτερα αλλα και παλι το κοκκινο ειναι λιγο καμενο

pa126792mf8.jpg

Πως μπορώ να το αποτρέψω?

okz , ευχαριστω, θα το δοκιμασω
Στην camera ειναι στο μηδεν και τα δυο, μαλλον πρεπει να παει στο μειον.
3-4 φορες μου ειχε τυχει, αλλα καλο ειναι να ξερω τι γινεται...-bye-

Στην camera ειναι στο μηδεν και τα δυο, μαλλον πρεπει να παει στο μειον.

Πάντως στις ιδιότητες του αρχείου λέει "high saturation". Μήπως το έβαλες κάποια στιγμή σε high και το ξέχασες;

(Στις ιδιότητες επίσης λέει ότι πρόκειται για Olympus 410)

με την olympus e410 ειναι τραβηγμενες.
το contrast ειναι συγουρα στο μηδεν , saturation θα το ξανακοιταξω, μπας και το ξεχασα στο high......

στο μηδεν ειναι το saturation τελικα.
θα το βαλω στο -1 η -2 και θα δοκιμασω ξανα μεσα στο weekend.
Παντως για κακες φωτος πιστευω φταει ο φωτογραφος 99,99999 % :)

Απάντηση: Re: πολυ κοκκινο

στο μηδεν ειναι το saturation τελικα.
θα το βαλω στο -1 η -2 και θα δοκιμασω ξανα μεσα στο weekend.
Παντως για κακες φωτος πιστευω φταει ο φωτογραφος 99,99999 % :)

Έπεσες στην περίπτωση με αυτά τα γεράνια τα οποία είναι μπουρλότο απο τη φύση τους. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μηχανή σου, μήν ανησυχείς -bye-

Δοκίμασε να υποφωτίσεις την επόμενη φορά, και να ανεβάσεις τη φωτεινότητα από την μετατροπή του raw. Οι Olympus έχουν μικρότερο δυναμικό εύρος -ειδικά στα φωτεινά- από τις υπόλοιπες μηχανές, λόγω μικρότερου αισθητήρα, και στα όρια του κλιπαρίσματος δεν κλιπάρουν όλα τα χρώματα μαζί στο ίδιο σημείο. Παίζει το κόκκινο να κλιπάρει ελάχιστα μετά από τα άλλα κανάλια, τα οποία όμως φέρουν πληροφορία και λεπτομέρειες, κι έτσι να επικρατεί αυτό τόσο έντονα. Υπόθεση κάνω ασφαλώς.

Re: Απάντηση: Re: πολυ κοκκινο

Έπεσες στην περίπτωση με αυτά τα γεράνια τα οποία είναι μπουρλότο απο τη φύση τους. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μηχανή σου, μήν ανησυχείς -bye-

Μου είχε τύχει και άλλη μια φορά με κόκκινα τριαντάφυλλα πάλι:)
Συμβαίνει όταν έχει πολύ φως το μεσημέρι μονο
Άπλα νομίζω με ρυθμίσεις μπορεί να εξαφανιστεί, μέσα στο weekend θα το δοκιμάσω ξανά, θα δοκιμάσω και να το υποφωτισω οπως λεει και ο send, δεν το εχω σκεφτει , και θα ρεπορταρω τι εγινε τελικα:)

αν μπορουσες να δεις ξεχωριστα τα χρωματικα καναλια σε ενα histogram η σε ενα παλμογραφο θα εβλεπες οτι αυτο που βλεπεις δεν ειναι τιποτα αλλο απο το καψιμο του κοκκινου καναλιου.

Με λιγα λογια οτι ακριβως γινεται στα καμμενα λευκα....χανεται η πληροφορια.