ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

Re: Απάντηση: ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

Φίλε Browser...

δοκίμασα και τις τρείς θέσεις του jumper (master, slave, cs) δοκίμασα και χωρίς καθόλου jumper, δοκίμασα και με τις δύο άκρες του καλωδίου IDE. Το bios δε βλέπει το drive...

Ξέρω, τραγικά απλό, αλλά ρεύμα παίρνει το drive? Το πορτάκι ανοιγοκλείνει όταν πατάς το κουμπί;

Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το καλώδιο; Μήπως απέκτησε κάποιο πρόβλημα το drive? Μήπως είναι ανάποδα το καλώδιο (αν και λογικά δεν μπαίνει..);

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

Ξέρω, τραγικά απλό, αλλά ρεύμα παίρνει το drive? Το πορτάκι ανοιγοκλείνει όταν πατάς το κουμπί;

Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το καλώδιο; Μήπως απέκτησε κάποιο πρόβλημα το drive? Μήπως είναι ανάποδα το καλώδιο (αν και λογικά δεν μπαίνει..);

Αυτα σκεφτομουν κι εγω Δημητρη, αλλα ειπα , ασε να μην τα πω .

Αφου τα ειπες λοιπον, θα πω ενα ακομα !!

Ελπιζω ολα αυτα τα βαλε βγαλε να γινονται με το πισι και το τροφοδοτικο κλειστο , ετσι ?

Καλή σας μέρα!

Το pc κάνει rip κανονικότατα και με πολύ καλή ποιότητα (dvdrw Plextor 760) χωρίς τα αντίγραφα να παρουσιάζουν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, κανένα και ποτέ δεν έκανε ούτε κιχ, το τονίζω...

Πρόσφατα έβαλα adsl και ξεκίνησα φανατικά downloading σε ασυμπίεστα φορμά, ape, flac και wv δηλαδή...

Ορίστε τα δεδομένα:

-Τα κατεβασμένα αρχεία παίζοντάς τα στο pc με χρήση foobar2000 παίζουν κανονικότα
-Αποσυμπιέζουμε το αρχείο (πάντα με το foobar2000) σε wav image & cue
- Καίμε το νέο αρχείο σε cd με το eac (0.95b4)
-To cd πηδάει, (πετάει ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε) ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ cd player ενώ σε άλλα δεν παίζει καθόλου και σε κάποια άλλα παίζει μια χαρά, χωρίς πήδημα...
-Αν πάλι με το ΕΑC στο ίδιο pc κάψουμε cd που προέρχεται από rip το καμμένο cd παίζει σε όλα τα παραπάνω players μια χαρά...

Ζητώ ταπεινά την βοηθειά σας....-bye-

Πριν αρκετά χρόνια είχα αντίστοιχο πρόβλημα και το φταιξιμο ήταν το λανθασμένο (ανάποδο πρόσημο) "write offset" που είχα δηλωμένο στο EAC.

Επίσης ένα σχετικό πρόβλημα συνάντησα μερικές φορές με τις αλλαγές που κάνει το Foobar στο cue στη διαδικασία "tagging" οπότε μετά απο αυτο το Nero 5.Χ που χρησιμοποιούσα τότε δεν μπορούσε να κάνει καθόλου την εγγραφή με την μέθοδο "image & cue".

Απάντηση: Re: ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

Πριν αρκετά χρόνια είχα αντίστοιχο πρόβλημα και το φταιξιμο ήταν το λανθασμένο (ανάποδο πρόσημο) "write offset" που είχα δηλωμένο στο EAC.

Επίσης ένα σχετικό πρόβλημα συνάντησα μερικές φορές με τις αλλαγές που κάνει το Foobar στο cue στη διαδικασία "tagging" οπότε μετά απο αυτο το Nero 5.Χ που χρησιμοποιούσα τότε δεν μπορούσε να κάνει καθόλου την εγγραφή με την μέθοδο "image & cue".

Υποψιαζομαι οτι now we're getting somewhere !! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

No, I'm afraid we are not.

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το δισκάκι θα έπαιζε παντού λάθος, όχι στα μισά players.

Ασε να δουμε τι θα μας πει κι ο φιλος που εχει και το προβλημα -bye-

Λοιπόν το πρόβλημα με την απουσία drive ήταν ότι βγάζοντας το LG κουνήθηκε το καλώδιο στη βάση (μητρική).

Δοκίμασα επίσης τα εξής:

Απενεργοποίησα όλα τα προγράμματα (antivirus κλπ) και με το ΕΝΑ drive συνδεδεμένο (μόνο το plextor) έκανα όλη τη διαδικασία από την αρχή αποσυμπίεση & εγγραφή.

Πάλι τα ίδια...

Ομολογώ πως με το write offset δεν έχω ασχοληθεί, την επιλογή την έχω απενεργοποιημένη....

Το να είναι απενεργοποιημένο το "write offset" στο EAC δεν πειράζει, μπορεί να είναι και καλύτερα.
Στην στη δικιά μου περίπτωση το κακογραμμένο δισκάκι δεν επεξε σε κανένα απο τα 3-4 κανονικά πλέιερ που το δοκίμασα έπαιξε όμως στο recorder μου (Σονυ cdr-w33).
CENTRAL δοκίμασες να τα γράψεις αφού πρώτα χωρίσεις τα image σε 1 wav/track ?.

Ηλία sorry αλλά δεν το κατάλαβα...

Αυτό που κάνω είναι είτε πρώτα decompress με το foobar σε wav image cue, είτε εφ' όσον πρόκειται για ape απ ευθείας να ρίξω το ape image στο EAC και να γράψω σε χαμηλή ταχύτητα. Και στις δύο περιπτώσεις έχω προβλήματα.

Τα περίεργα (μεταφυσικά) θα έλεγα φαινόμενα είναι τα εξής...

-Τα error φαίνονται να εμφανίζονται σε διαφορετικά σημεία αλλάζοντας media! Για παράδειγμα: cd του Govi: σε TDK cdrw με όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσω πηδάει στο 8ο track στα 3:44 πχ δευτερόλεπτα. Αλλάζω media σε Philips cdrw και επαναλαμβάνω τη διαδικασία...το 8 παίζει μιά χαρά, αλλά το 4 κολλάει στα 2:13.

Έ άντε τώρα βγάλε άκρη για το τι συμβαίνει, και ειδικά άν σκεφτείς ότι στο dvd player στο σαλόνι κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν εμφανίζεται...

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΟ PC...

ΤΙ FORMAT ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝ' ΑΛΟΓΑ, ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΘΕΛΕΙ...

Last edited:
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ την έχω μιας κι απο τότε που το έβαλα (παράλληλα έβαλα και το adsl) και κάπου εκεί ξεκινάνε και τα προβλήματα...

Θα το δοκιμάσω κι' αυτό...

Μπά!

Τσάμπα οι υποψίες...

Μόνο του το LG σεταρισμένο ως master κάνει τα ίδια κόλπα...

Άρα το drive δεν φαίνεται να φταίει.

Παίδες δύο θέματα βλέπω: 1. Αποσυμπίεση, 2. Εγγραφή

Αν ήταν η εγγραφή θα το έκανε και σε riped αρχεία. Γιατί έχω πρόβλημα ΜΟΝΟ με ότι είναι downloaded???

Εγκατέστησα και ASPII layer 4.71 και όρισα στο EAC να το χρησιμοποιεί αντί του Native Windows interface.

Δεν άλλαξε απολύτως τίποτε...

Εάν ο δίσκος αποσυμπιέζεται σε ένα ενιαίο αρχείο, δεν πρέπει να το σπάσεις για να το γράψεις σε cd tracks? Αυτή τη δουλειά μου την κάνει το eac. Split tracks by cue sheet.

Απάντηση: Re: ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

Μα τι λες! Όχι μόνο τρέχουν, αλλά σερφάρω κανονικά ταυτόχρονα.

και εγω το ιδιο !!!

τωρα στο φιλο ΣΕΝΤΡΑΝ ....κανε ενα FIRMWARE Update στο Recorder σου και νομιζω θα τελειωσει το προβλεμ ....

Σπάσιμο σε tracks : Ο ενας τρόπος είναι αυτός που περιγράφει ο Send.

Ακόμη πιό εύκολα (αφου χρησιμοποιείς το foobar) : ανοίγεις το cue με το foobar - μαρκάρεις όλα τα τραγούδια - δεξι κλίκ - convert to.... wav.

Πάντως απορώ γιατί επιμένεις να καίς CD με το EAC. Nero ή Plextools δοκίμασες ??.

Re: Απάντηση: Re: ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

και εγω το ιδιο !!!

τωρα στο φιλο ΣΕΝΤΡΑΝ ....κανε ενα FIRMWARE Update στο Recorder σου και νομιζω θα τελειωσει το προβλεμ ....

Βαγγέλη σ' ευχαριστώ, θα το κοιτάξω, αν και έχω το ίδιο πρόβλημα σε δύο dvdrw (LG & Plextor)