Πολυεργαλεία

Νομιζω οτι το θεμα ειναι τα σπαθια τα 'μαχαιρια' και οι ξιφολογχες που προφανως και δικαιως θεωρουνται 'οπλα'.

Εδω εχουμε παρουσιασει και μικρα σουγιαδακια και συναφη (περισσοτερο γκατζετοειδους φυσης) αλλα και με περιορισμενο μηκος λεπιδας. Και δεν υπηρχε προβλημα, ισως με μια μικρη ανοχη απο τη διαχειριση.

Θα ελεγα να το κρατησουμε ετσι αποφευγοντας ασκοπες προκλησεις προς τους υπευθυνους του φορουμ.

Για εμενα η ξιφολογχη ειναι εργαλειο, που μαλιστα μου εχει σωσει τη ζωη. Τυχαινει βεβαια, να τις συλλεγω κιολας. Επισης, η ξιφολογχη του Kalashnikov(οπλο που προτιμαται ιδιαιτερως απο τα κομμουνιστικα καθεστωτα), σε συνεργασια με την θηκη της, γινεται συρματοκοπιδα, καταλληλη ακομη και για ηλεκτροφορα συρματοπλεγματα. Μηπως αυτο την κατατασει τελικως στα πολυεργαλεια; Εφ'οσον δεν υπαρχει νημα αμιγως για λεπιδες, θα ηταν χαρα μου να φτιαξω ενα. Ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρξει ενδιαφερον. Παρ'ολα αυτα, απο την μικρη εμπειρια που εχω απο το ιντερνετ, γνωριζω πως τα φορουμ δεν ειναι δημοκρατικες κοινοτητες, παρα ιδιοκτησιες των διαχειριστων των.

Δεν γνωρίζω τα φόρα που επισκέπτεσαι..Το παρόν φόρουμ διέπεται από κάποιους κανόνες
που οφείλουν να τους εφαρμόζουν οι διαχειριστές.
Σου ζητήθηκε να μην γίνει αναφορά σε όπλα και προσπαθείς να μας πείσεις πως οι ξιφολόγχες
είναι πολυεργαλεία για την καθημερινή ζωή του καθενός ώστε να μπορεί με άνεση να κόβει
σύρματοπλέγματα ακόμη και ηλεκτροφόρα...
Συν τοις άλλοις προσβάλεις το φόρουμ μιλώντας για ιδιοκτησία των διαχειριστών και για μη δημοκρατική κοινότητα.

Μια εβδομάδα εκτός.

Απάντηση: Re: Πολυεργαλεία

Για το στυλο το μονο που θα φοβομουν ειναι το πως θα γραφει, γιατι θα το εχεις 90% στυλο και 10% χαρτοκοπτη.
Για τα μαχαιρια και τις ξιφολογχες θα τα δειτε στις επομενες μερες.

Όχι μαχαίρια, λεπίδια και ξιφολόγχες σε αυτό το φόρουμ παιδιά.

Τελικα, τα μαχαιρια και τις ξιφολογχες ΔΕΝ θα τα δειτε, εφ'οσον η Δαμοκλειος σπαθη της Διαχειρησης εκκρεμει πανω απο το κεφαλι μου.

Η ξιφολόγχη είναι όπλο, όχι εργαλείο, άσχετο με το τι νομίζεις εσύ φίλε μου.
Τωρα για τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα......να πέσει το σφυρί να χτυπήσει το Γιάννη.
Βιώματα απο Βιετνάμ και Καμπότζη μπορούν να συζητηθούν σε άλλα φόρα, όχι πάντως στο AVClub.

Θα παρακαλούσα τον Magellan, εφόσον ενοχλείται από τις προσβολές περι "μη Δημοκρατίας", να μας εξηγήσει (αν θέλει φυσικά)
ποιο από τα σχόλια του Phatt επέφερε τον αποκλεισμό του και που ακριβώς είναι η "επιμονή" του,
οταν δηλώνει ξεκάθαρα πιο πάνω οτι ΔΕΝ θα τα παρουσιάσει, καθόσον αντιλαμβάνεται οτι κάτι τέτοιο δεν είναι ΟΚ
Δεν μίλησε για "καθημερίνότητα" κανείς, προφανώς ο άνθρωπος είναι σε "ειδικό" κλάδο και μίλησε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία - αλλους μπορεί να τους ενδιαφέρει και άλλους όχι (αυτό, είναι θεμιτό νομίζω)

Επίσης, θα ήθελα να γνωρίζω (αν είναι εφικτό) γιατί ειρωνίες του στύλ "Καμπότζη και Βιετνάμ" ειναι ΟΚ αλλα σχόλια περι ιδιοκτησίας φόρουμ (τα οποία προφανώς είναι αληθή - δεν είναι ιδιοκτησία πολλών αυτός ο χώρος, ας είμαστε ρεαλιστές!) αντιλαμβάνονται ως πρσβλητικά και επιφέρουν αποκλεισμούς

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας, πιστεύω (ειλικρινά) οτι θα βοηθήστε σημαντικά στην ολοκληρωμένη αντίληψη περι λειτουργίας του φόρουν που μας φιλοξενεί!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πολυεργαλεία

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας, πιστεύω (ειλικρινά) οτι θα βοηθήστε σημαντικά στην ολοκληρωμένη αντίληψη περι λειτουργίας του φόρουν που μας φιλοξενεί!

Μπορείς να διαβάσεις τους Κανονισμούς του AVClub. Εκεί θα βρείς τις απαντήσεις.

Το να φιλοξενήσουμε θέματα για όπλα πάντως, είναι αδύνατο.

Θα παρακαλούσα τον Magellan, εφόσον ενοχλείται από τις προσβολές περι "μη Δημοκρατίας", να μας εξηγήσει (αν θέλει φυσικά)
ποιο από τα σχόλια του Phatt επέφερε τον αποκλεισμό του και που ακριβώς είναι η "επιμονή" του,
οταν δηλώνει ξεκάθαρα πιο πάνω οτι ΔΕΝ θα τα παρουσιάσει, καθόσον αντιλαμβάνεται οτι κάτι τέτοιο δεν είναι ΟΚ
Δεν μίλησε για "καθημερίνότητα" κανείς, προφανώς ο άνθρωπος είναι σε "ειδικό" κλάδο και μίλησε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία - αλλους μπορεί να τους ενδιαφέρει και άλλους όχι (αυτό, είναι θεμιτό νομίζω)

Επίσης, θα ήθελα να γνωρίζω (αν είναι εφικτό) γιατί ειρωνίες του στύλ "Καμπότζη και Βιετνάμ" ειναι ΟΚ αλλα σχόλια περι ιδιοκτησίας φόρουμ (τα οποία προφανώς είναι αληθή - δεν είναι ιδιοκτησία πολλών αυτός ο χώρος, ας είμαστε ρεαλιστές!) αντιλαμβάνονται ως πρσβλητικά και επιφέρουν αποκλεισμούς

Μια μικρή παρένθεση οφτοπικ και απο μένα. Δεν συμμετέχω στο νήμα και δεν γνωρίζω και κανένα που συμμετέχει ενεργα αλλά πραγματικα που προκαλει εντύπωση η υπερβολική αυστηρότητα απέναντι σε ενα χρήστη με δομημένο, σαφή και ευγενικό λόγο. Επίσης το να λέει κάποιος κάτι που εν πολλοις ισχύει σε όλα τα φορουμ (το οποίο το βρίσκω και λογικό) δεν νομίζω οτι κανει αγενή το λογο του. Επίσης θα ήθελα και εγώ να παρατηρησω οτι η οποία ειρωνεία (έστω ελαφρά) ή ακόμη και το αποτυχημένο χιούμορ δεν θα έπρεπε να υπάρχει απο τον οποίο διαχειριστή φορουμ, κατηγοριας ή οτι άλλο. Όταν κάποιος έχει μια θέση μικρή και μεγάλη θεωρώ ότι πρεπει να έχει και τον ανάλογο λογο. Ζήτω συγγνώμη για αυτό το οφτοπικ.

Περί του νήματος, έχω τον μεγαλο victorinox αλλά είμαι εκτός πισι για να βάλω φωτο. Δεν είναι τίποτα πρωτότυπο αλλά το πρωτότυπο είναι η ηλικία του. Είναι 26 χρόνων περίπου και τον έχω σε άριστη κατασταση. Επιφυλασσομαι για φωτο τις επόμενες μέρες.

Χρόνια πολλά σε ολους για την ημερα!

Χρονια πολλα και σε σενα!

Δεν ειναι πρωτοτυπο ουτε "η ηλικια του". Το ατσαλι και η ποιοτητα κατασκευης των victorinox ειναι η κορυφαια. Ολοι οι αλλοι απλα ακολουθουν.

Για το αλλο θεμα, ευχης εργον θα ηταν ολοι μας να αφηνουμε καμμια φορα να πεσει και καμμια κουβεντα κατω, to 'let go', οπως λενε και οι σοφοι γεροντες στο χωριο μου :))

Μεγαλοψυχίη το φέρειν πραέως πλημμέλειαν, εφη Δημοκριτος ;-)

Eιπώθηκε περι Δαμόκλειας σπάθης της διαχείρισης κλπ. Αυτό δεν αποτελεί ειρωνική θέση;
Και όταν επαναλαμβάνεται το ότι δεν θα αναπτυχθούν νήματα με θέμα τα όπλα και κάποιοι πεισματικά εμμένουν θέλοντας να προκαλέσουν, τι θα πρέπει να γίνει;
Να κλειδωθεί το νήμα ή η κατηγορία;
Φόρα για όπλα όπου μπορούν να αναπτυχθούν τέτοια θέματα υπάρχουν, το παρόν φόρουμ όμως έχει διαφορετική θεματολογία.
Μπορεί να γίνει κατανοητό αυτό;

Χαίρομαι που τελικά δεν είμαι ο μόνος που ενοχλήθηκα. Η ειρωνεία απέναντι στον μπαναρισμένο Phatt ήταν σαφέστατη. Να πω κ εδώ πως τον γνώρισα μέσω του avclub, κάτι που είναι εν τέλει η δύναμη κ η ομορφιά εκάστου φορουμ. Είναι ναρκαλιευτής- πυροτεχνουργός και καλείται όπως όλοι ξέρετε να απενεργοποιήσει κ να εξουδετερώσει παλιά εκρηκτικά, πυρομαχικά κτλ κτλ. Επομένως ορθώς η ξιφολόγχη γι αυτόν νοείται κ ως εργαλείο. Τα περί βιωμάτων από το Βιετνάμ και την Κορέα λοιπόν ήταν δηκτικότατο και άδικο σχόλιο απέναντι σε κάποιον που για λίγα λεφτά ενδέχεται να χει παίξει τη ζωή του κορώνα γράμματα καθαρίζοντας χώρους στις πόλεις σας, χωράφια ή βουνά που πεζοπορούμε. Αυτό ενόχλησε εμένα προσωπικά. Δεν κρύβω δε και την πικρία μου που παλιότερα και γω λέγοντας άποψη έφαγα μπαν με αιτιολογία πως τρολάρω. Για μένα δεν υπάρχει πιο υποτιμητικό πράγμα από το να θεωρήσω μια άποψη ή κάποιος τη δική μου τρολάρισμα. Άποψη προσωπική με επιχειρήματα, ευπρέπεια κ ορθό λόγο.
Επί του θέματος, ο αδερφός μου έχει μια αρκετά καλή συλλογή με τα μικρά victorinox. Ίσως κ από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Εάν δεν αντίκειται σε γραπτούς ή άγραφους κανόνες που διέπουν το φόρουμ θα μπορούσα να παρουσιάσω μερικά κομμάτια μετά χαράς. Το δικό μου με κάλυμμα αλουμινίου δεν βγαίνει στιγμή από τα κλειδιά μου και το θεωρώ αναντικατάστατο

Παιδες, γιορτινη μερα σημερα, μη χολωνομαστε αλλο, κανεις δεν χαιρεται τα μπαναρισματα, ουτε οι μεν ουτε οι δε, ειμαι σιγουρος γι'αυτο.

Ixar, φωτος δεν βλεπω :)

Υπάρχουν και κάποιοι που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα καθημερινά ειδικά τα καλοκαίρια χωρίς να πληρώνονται ποτέ γιατί το επέλεξαν.
Ας μη το συνεχίσω.

Σεβαστή, πολύ σεβαστή η δουλειά του καθενός, ειδικά του Phatt που όμως δε σεβάστηκε τους κανονισμούς του φόρουμ.

Συν τοις άλλοις προσβάλεις το φόρουμ μιλώντας για ιδιοκτησία των διαχειριστών και για μη δημοκρατική κοινότητα.
Μια εβδομάδα εκτός.

Μπορείς να διαβάσεις τους Κανονισμούς του AVClub. Εκεί θα βρείς τις απαντήσεις.
Το να φιλοξενήσουμε θέματα για όπλα πάντως, είναι αδύνατο.

Σεβαστή, πολύ σεβαστή η δουλειά του καθενός, ειδικά του Phatt που όμως δε σεβάστηκε τους κανονισμούς του φόρουμ.

Θερμή παράκληση (μιας που συνεχίζεται η κουβέντα, οπότε υποθέτω οτι "κάποιοι" νιώθουν οτι υπάρχει "κάτι" στον αέρα...), για να αποφεύγουμε τετοιες "κακοτοπιές" στο μέλλον και επειδή όσες φορές και αν διάβασα τους κανονισμούς του φόρουμ (σήμερα και στο παρελθόν), δυσκολευομαι να αντιληφθώ...
Που φαίνεται στα σχόλια του phatt οτι "δεν σεβάστηκε τους κανονισμούς του φόρουμ"?

Δεν θα το συνεχίσω κι εγώ. Από περιέργεια είδα τους κανονισμούς του φόρουμ. Δεν είδα κάποια παράβαση. Αντίθετα αναφέρεται σαφέστατα για αποφυγή ειρωνικών σχολίων και ειλικρινέστατα σας λέω πως ήσασταν ειρωνικός.Όπως φάνηκε δεν είναι μόνο δική μου εντύπωση αυτό. Χρόνια πολλά και είναι κρίμα να διχονοούμε όχι μόνο τέτοιες μέρες αλλά γενικά
Σεβασμός και σε όσους αναφέρεστε πως παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα αλλά και σε αυτούς που έχουν καθήκοντα άμεσα συνδεδεμένα με την ευημερία, την ασφάλεια και την ξενοιασιά όλων μας. Με κάθε σεβασμό

Παιδες, γιορτινη μερα σημερα, μη χολωνομαστε αλλο, κανεις δεν χαιρεται τα μπαναρισματα, ουτε οι μεν ουτε οι δε, ειμαι σιγουρος γι'αυτο.

Ixar, φωτος δεν βλεπω :)

Οι φωτός μόλις πάω απ τον αδερφό μου να τραβήξω και θα τις ανεβάσω. Συλλέγει και Lego ο μουρλός :) Ναι, αυτά τα τουβλάκια που παίζαμε μικροί!

Προτείνω και εγώ να αφήσουμε την σκόνη να κατακαθισει. Και επειδή είναι και γιορτινη ημέρα σημερα προτείνω επίσης ο καπετάνιος να δώσει "χάρη" μειωνοντας τις μερες μεχρι τη σημερον και να προχωρησουμε κοιτώντας παντοτε πίσω για ενα καλυτερο μέλλον(πως τα λέω εεε??). Εδώ ολόκληρος πρόεδρος των ΗΠΑ και δίνει χάρη σε γαλοπούλα κάθε χρονο. :-)

Μια ερώτηση και απο μένα με ίσως δυσκολη απάντηση. Θέλω ενα πολυεργαλειο με ψαλιδακι,πενσα(αν η πενσα έχει και κοπιδι τότε δεν θέλω το ψαλίδι), λεπίδα μικρή, και κατσαβιδακια (- και +). Επίσης θέλω να έχει και φακό (δεν με ενδιαφέρει η ενταση. Θέλω απλα να βλέπω μέσα σε μια μικρή τρύπα). Θέλω να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο και επίσης ει δυνατόν στις λαβές που θα το περικλείουν ή έστω στο γύρω γυρω να έχει και πλαστικό καθώς θα το έχω μαζί με διάφορα αλλα και εναν οπινελ ξύλινο και δεν θέλω να μου τα σημαδέψει. Επίσης δεν θελω θήκη καθώς τα έχω αυτά σε έναν φτηνιαρικο που μου έδωσαν δώρο στα Κτεο auto vision και είναι σε θήκη. Είναι βέβαια σαπιοκινεζια και κάπως μεγαλο για τα λιγα εργαλεία που θέλω.

Προτιμώ αγορά απο Ελλάδα αλλά αν έχετε δει και τίποτα απο εξω και το έχετε πρόχειρο ας το παραθεσετε.

Last edited:
Πολυ-εργαλείο με φακό / LED, νομίζω μονο η Victorinox έχει (μάλλον πολυ-σουγιας θα έλεγα)
Πλαστικό κάλυμμα γύρω-γύρω έχω δει μονο σε κάποια μοντέλα του Leatherman Micra

Δεν είμαι σιγουρος οτι υπάρχει "κάλυψη" των δυο αυτών αναγκών (LEDάκι και πλαστικό "κάλυμμα") με ένα εργαλείο...

χα χα, ολοι οι αφοσιωμενοι συλλεκτες κουβαλανε μια τρελα μεσα τους, εξ'ιδιων κρινω!!

Εδω μια συλλεκτικη φωτο, με το μικροτερο Ελληνικο χαρτονομισμα (απο τη συλλογη μου:) μαζι με το μικροτερο (λειτουργικο) σουγιαδακι κλειδιων (παλι απο τη συλλογη μου, of course:)!

9515204625_d2b61ac5d9_c.jpg

Mικρο αξιοπιστο πολυεργαλειακι με φακο μονο το victorinox signature lite silver tec. Το ασημι (οχι το κοκκινο χρωμα) οπως στην φωτο στο λινκ μου, που εχει λευκο led.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82467-Πολυεργαλεία?p=1056868524&viewfull=1#post1056868524

Δεν εχει σταυροκατσαβιδο ουτε πενσα. Αντιστοιχα αυτα που εχουν και σταυροκατσαβιδο (μικρο) και πενσα η/και ψαλιδι ειναι τα leatherman squirt.

Δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

Αμα γκουγκλαρεις τα ονοματα τους, θα βρεις και στην Ελλαδα και εξω. Νομιζω οτι εχουν ιδια τιμη παντου, ιδιως το συγκεκριμενο victorinox που κοιταξα προσφατα.

o victorinox βγαινει και σε κοκκινο με λευκο λεντ τελικα και σε καλη τιμη στη χωρα μας http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280001556

Για leatherman οι τιμες στην Ελλαδα ειναι υπερδιπλασιες...!!! Ebay μονοδρομος δυστυχως. leatherman squirt ES4 η PS4. Aναλογα τι ειδους πενσα θες. Εδω ενα λινκ με τον ES4.

http://www.ebay.com/itm/Black-Squir...012?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d4f338a4