Πολυεργαλεία

Aλουμινενιο κατσαβιδι με 9 μαγνητικες μυτες που αποθηκευονται στο σωμα. Αξιολογη κατασκευη και πολυ χρηστικη, με μονη παρατηρηση οτι ο μαγνητης εσωτερικα επρεπε να ειναι πιο ισχυρος για να συγκρατει καλυτερα τις μυτες.
Ειναι εργαλειο κυριως για συσκευες που εχουν μικρες βιδες και οχι για γενικοτερη βαρια χρηση.

Ιδιαιτερα χρησιμη ειναι η πιο μικρη απο τις μυτες philips, η οποια εχει μεγεθος #000. Συνηθως με στα σετ μικρων κατσαβιδιων αυτο το μεγεθος απουσιαζει. Κανει για ξεβιδωμα των βιδων που βρισκονται στους φακους Νικον και canon ..:))
Aπο την αλλη, η πιο μικρη απο τις ισιες μυτες ειναι διαστασεως 2μμ, δηλαδη λιγο μεγαλη για να βιδωσει βιδες στα περισσοτερα γυαλια. Τα torx, στα μεγεθη Τ4 Τ5 και Τ6 ειναι ιδανικα για τις περισσοτερες βιδες τορξ σε μικρες συσκευες.

Περιπου 3Ευρω απο DX http://dx.com/p/precision-magnetic-...r-3550?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=3555&u=3550

DSC_9604.jpg

DSC_9603.jpg

DSC_9598.jpg

DSC_9592.jpg

Ωραίο gadget και χρήσιμο Χιώτη!!!

Ναι! Gadget ειναι η λεξη!

Προσπαθω να γεμισω το maxpedition fatty με οσο περισσοτερα χρησιμα εργαλεια μινιατουρες. Ειναι απιστευτο ποσα χωραει ειδικα στις εσωτερικες τσεπες που δεν φαινονται!! Ειμαι προς το τελος και θα το παρουσιασω αναλυτικα..

DSC_9606.jpg

Κωστα, πως ακριβως διαφερουν ταtrigram?

ρε συ που τον κονομησες το μινι καβουρα? υπαρχει σωληνα τοσο μικρη?

τα trigram ειναι σαν τα σταυρους αλλα με 3 "σκελη".
τα βρσικεις κυριως σε κινητα αλλα και σε αλλες συσκευες

Τον καβουρα τον αφαιρεσα διακριτικα απο το ..εργαλειοστασιο του πατερα μου.
Τον ειχε παρει απο την Ιαπωνια την δεκαετια του 70. Super ποιοτητα και ωραιοτατο gadget tool! Τον βλεπω περισσοτερο σαν γαλλικο κλειδι παρα σαν καβουρα...

Aς βαλω και ενα folding knife που αγορασα προ καιρου για να συμπληρωσει τη συλλογη με τα πολυεργαλεια.

Προκειται για ενα αναδιπλουμενο μαχαιρι της γνωστης Smith & Wesson (που κατασκευαζει πλεον στην Κινα), με λεπιδα 9εκ. που ασφαλιζει. Εχει μηκος 11εκ. κλειστο και ερχεται με ενα πολυ καλοβαλμενο και σφιχτο κλιπ ζωνης.
Ειναι κατασκευασμενο εξ'ολοκληρου απο ατσαλι και η λαβη του (το πιασιμο) ειναι αντιολισθητικη και μακραν η καλυτερη και πιο βολικη/ασφαλης που εχω δει σε παρομοιο (κοντο) εργαλειο. Αριστο σε ολα του!

DSC_9740.jpg

DSC_9741.jpg

χε χε..προφανως καπου παραπεμπει η αντιολισθητικη λαβη του σουγια παραπανω και το συγκεκριμενο χρωμα γενικοτερα. Και πιο πολυ σε καποια μοντελα CZ παρα S&W!

Προχωρω λοιπον σε ενα αλλο αναδιπλουμενο μαχαιρι, παλι stainless steel ολο, με λαμα που ασφαλιζει και κλιπ ζωνης. Πιο μικρο, με λαμα 7εκ και συνολικο μηκος κλειστο γυρω στα 9cm.

Ανηκει στην γνωστη οικογενεια GERBER και επειδη δεν ειχα ποτε πολυεργαλειο απο την συγκεκριμενη εταιρεια, ειπα να τσεκαρω την ποιοτητα με αυτο το μαχαιρι.

Λοιπον σας λεω οτι ποιοτικα το ατσαλι φαινεται ανωτερης ποιοτητας απο το Smith & Wesson, και γενικοτερα το φινιρισμα πιο φινο. Βεβαια αλλος τυπος το ενα μαχαιρι αλλος το αλλο (tactical vs general use).

DSC_9748.jpg

DSC_9747.jpg

Μια που πηρα φορα, ας βαλω και ενα gadget/πολυεργαλειακι. Ειναι ενα CKRT ατσαλινο και αυτο με κοντη λαμα ~5εκ και συνολικο μηκος κλειστο ~8εκ.
Περα απο το κλιπ εχει και ευχρηστοτατο carabinier, 'ματι' για θραυση κρυσταλλου και κοφτη σχοινιου (σπαγγου μαλλον). Παρολο το μικρο μεγεθος, το κρατημα ειναι ανετο.
Απο τα μικροτερα μαχαιρακια που μπορεις να τα χειριστεις ευκολα και να δουλεψεις με ασφαλεια. Μικροτερη λαβη απο αυτην, δεν..

DSC_9751.jpg

DSC_9750.jpg

DSC_9753.jpg

Εχω την εντυπωση οτι τα πιο ασφαλη κλειδωματα σε αναδιπλωμενα σουγιαδακια τα εχει η cold steel

Ενδιαφερον learner. Ισως εχει αλλο μηχανισμο εκτος απο την παραλληλη λαμα ασφαλειας που εχουν οι αλλοι. Δεν την εχω ακουσει την μαρκα, θα την τσεκαρω.

Παντως το κλειδωμα σε μικρους σουγιαδες και πολυεργαλεια στα σχετικα γνωστα 'brands', οσα εχουν πεσει στα χερια μου -και ειναι πολλα- δεν ειχαν προβλημα με την 'ασφαλιση' ουτε και σου εδειχναν την αισθηση οτι κατι μπορει να παει στραβα.

Ομως, αν μιλαμε για μεγαλους αναδιπλωμενους σουγιαδες, οπου μπορεις να ασκησεις μεγαλη δυναμη στη λαμα, αν θελεις να κοψεις κανα 'δεντρο' πχ, τοτε παιζει ρολο ο τροπος ασφαλισης, και η γνωστη παραλληλη λαμα ασφαλειας μπορει δυνα μην ειναι αρκετη, καθως καποιο δυνατο χτυπημα ειτε ευθυ ειτε υπο γωνια μπορει να εκανε τον μηχανισμο ασφαλειας να γλυστρισει απο τη θεση του και να κλεισει η λαμα. Αλλα για τετοιες εργασιες που απαιτουν brutal force δεν χρησιμοποιεις σουγια αναδιπλουμενο :))

Οντως ο μηχανισμος ασφαλισης καποιων αναδιπλουμενων cold steel ειναι αλλης φιλοσοφιας και προφανως πιο ασφαλης, τουλαχιστον στον σχεδιασμο και την λογικη αλλα σιγουρα και στην πραξη.

TriadDiagram.gif

Να και ενα ενδιαφερον key chain knife απο την εν λογω εταιρεια που εχει και τον μηχανισμο Tri-Ad lock!

csstoreonline_2223_20044990

http://www.coldsteel.com/

Προσεχε με τις λαμες τους γιατι κοβουν ολες τις σαρκες σαν βουτηρο. Δες λιγο τα βιντεο.

Ναι σε ευχαριστω, τα εχω δει τα βιντεο, εχεις δικιο.

Δεν εχω σκοπο να αγορασω κανενα μεγαλο μαχαιρι απο την συγκεκριμενη εταιρεια, πλην ισως του micro Recon 1 παραπανω, μονο απο περιεργεια για την ποιοτητα για συγκριση με τα αλλα που εχω, και για συλλεκτικους σκοπους, λογω ειδικου κλειδωματος λαμας.

Οσοι θελετε digital caliper, μην αγορασετε απο εξω τα φτηνα του DX etc., δεν αξιζει (εχω αγορασει και απο αυτα τα φτηνα και βγηκαν μαπα) γιατι τουτο το Powerfix ειναι στην ιδια τιμη, ισως και λιγοτερη, και εχει και 3 χρονια εγγυηση!!

To Συγκεκριμενο το τσεκαρα και ειναι μια χαρα στα 10.99 Ευρω με την πλαστικη του θηκη και μπαταρια. (Αυτη τη βδομαδα στα Lidl). Μηδενιζει και απο οποιαδηποτε θεση. Μετραει και σε inches.

Eδω με το πιστο μου καλο και απλο caliper.

DSC_9773.jpg

κερναω καφε σε οποιον μου βρει καλο, πλαστικο, στο παλιο στυλ χωρις μετρητη......

Για δωρο το θελεις? Βρηκα ενα! Υπαρχουν!!

ΑΟΚ-01131 ΠΑΧΥΜΕΤΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ. Τιμή : 2,10

Το φτωχο πλην τιμιο παχυμετρο. Με ακρίβεια μετρήσεως 1/10 mm. Με μήκος ρήγας 150 mm και δυνατότητα μετρήσεως πάχους, βάθους και εσωτερικού πλάτους 0 μέχρι 120 mm. Μακρια απο φωτια και ζεστα σκευη. Εγγυηση 4 εβδομαδων.

ΔΙΛΜΑΣ Ε.Π.Ε.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 12
105 51, ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 3251581
FAX: 210 3216792