Πολυεργαλεία

Ετσι ειναι.
Απο τη μια τα Victorinox και απο την αλλη ΟΛΑ τα υπολοιπα.
Υπαρχουν βεβαια καποιες εξαιρεσεις σε αλλες μαρκες και σε συγκεκριμενα μοντελα, αλλα την ποιοτητα της Victorinox γενικοτερα δεν την φτανει κανεις. Ιδιαιτερα στα μεγαλα μοντελα.

Μόλις παρήγγειλα αυτό (100 γρ.) για δεύτερο για την τσέπη (τελική τμή 39.80):

http://www.ebay.de/itm/VICTORINOX-T...-schwarz-mit-Lupe-1-6705-3-NEU-/370935888211?

$(KGrHqEOKi8E03iU,-u!BN,TscJD)!~~_12.JPG

Last edited:
και η δικια μου ομαδα βοηθων-πολυεργαλειων, θα αναφερω οτι το victorinox υστερα απο περιπου 10 χρονια στην κατοχη μου και χρησης μου δεν εχει κανενα σημαδι σκουριας και χαλαρωσης στους συνδεσμους, ειναι κορυφη.

To swisstool βασιλευει!!
Μακραν το καλυτερο και ποιοτικοτερο μεγαλο πολυεργαλειο. Mαζι με το swisstool spirit.
Το καταλαβαινεις και απο τον τροπο που ανοιγοκλεινει η ταναλια!!

Θέλω να αγοράσω ένα πολυεργαλείο (το πρώτο μου) κυρίως για χρήση στο σπίτι ή έξω, αλλά δε με ενδιαφέρει απαραίτητα το μικρό μέγεθος. Εχω δεί αυτό (style), αυτό (wingman) και φυσικά το wave. Τι προτείνετε για να κάνω την αρχή;

Tωρα ειδα το post σου, ηταν το τελευταιο στην πισω σελιδα!

Λοιπον επειδη εχω και τα 3 που λες, απεφυγε εντελως το WAVE. Ειναι βαρυ και αβολο. Δεν θα το ευχαριστηθεις. Το wingman ειναι οκ αλλα το Swisstool spirit 3 κλασεις ανωτερο.http://www.amazon.co.uk/Victorinox-Swiss-Spirit-Leather-Pouch/dp/B000MLUADY

To πρωτο που εβαλες, το style/skeletool ειναι οκ, ελαφρυ, αλλο στυλ απο τα υπολοιπα αλλα και πολυ απλοικο.

Το πρωτο μου πολυεργαλειο ηταν το θρυλικο Victorinox Champ. Aκομα αυτο κουβαλαω οταν χρειαστει να κουβαλησω πολυεργαλειο. Αθανατο και αφθαρτο εδω και 20 χρονια!!!
http://www.amazon.co.uk/Victorinox-...d=1383929497&sr=1-1&keywords=victorinox+champ

Αν μπορεις να το συνδυασεις και με μια δερματινη θηκη (καποιες εχουν και χωρο για φακουδακι ΑΑΑ) θα ειναι το τελειο.

Το πρωτο μου πολυεργαλειο ηταν το θρυλικο Victorinox Champ. Aκομα αυτο κουβαλαω οταν χρειαστει να κουβαλησω πολυεργαλειο. Αθανατο και αφθαρτο εδω και 20 χρονια!!!
http://www.amazon.co.uk/Victorinox-...d=1383929497&sr=1-1&keywords=victorinox+champ

Δεν υπάρχουν λόγια. Πραγματικά εξαιρετικό. Το έχω από το 1997 και είναι όπως το αγόρασα σε λειτουργικότητα, ανθεκτικότητα κλπ.!!! Συνιστάται ανεπιφύλακτα........

Μια από τα ίδια, 20 χρονάκια το έχω και είναι καινούργιο.

Αν μπορεις να το συνδυασεις και με μια δερματινη θηκη (καποιες εχουν και χωρο για φακουδακι ΑΑΑ) θα ειναι το τελειο.
Για πρώτεινε καμιά τέτοια θήκη

Last edited:
To Swiss tool spirit μαζί με μεταφορικά θα μου βγει κάνα 100αρι ευρώ και δε νομίζω ότι τώρα μπορώ να δώσω τόσα λεφτα για πολυεργαλείο, οπότε ίσως πάω για το πιο "light" της leatherman, εκτός κι αν έχεις να προτείνεις κάτι εναλλακτικά.

Η πρωτη μου επιλογη, αν δεν ειχα κανενα πολυεργαλειο, θα ηταν ξανα και ξανα το Victorinox Champ στο λινκ που εδωσα παραπανω.
Το πλεον χρησιμο και ευχρηστο πολυεργαλειο απο τα δεκαδες πολυεργαλεια που εχω στη συλλογη μου. Αξιζει καθε ευρω και ειναι πραγματικη επενδυση.

Αν θες αναγκαστικα μεγαλο πολυεργαλειο τυπου leatherman wave (χρειαζεσαι πραγματικα τοσο πολυ την ταναλια?) τοτε παρε οποιο κανεις κεφι. Τουλαχιστον να σου αρεσει.
Αν και εχω αρκετα leatherman μεγαλα, δεν μπορω να συστησω κανενα. Ισως το Charge TTi. Aπο τα λιγο μικροτερα leatherman, οποιοδηποτε τυπου skeletool ειναι οκ. Eχουν λιγα πανω τους αλλα ειναι πιο καλοφτιαγμενα και βολικα.

Θέλω να αγοράσω ένα πολυεργαλείο (το πρώτο μου) κυρίως για χρήση στο σπίτι ή έξω, αλλά δε με ενδιαφέρει απαραίτητα το μικρό μέγεθος. Εχω δεί αυτό (style), αυτό (wingman) και φυσικά το wave. Τι προτείνετε για να κάνω την αρχή;

Post #486
Παρε το Wingman από το Amazon UK (περίπου 42 ευρώ)

Παιδες, υπαρχει λογος που τα leatherman ειναι σχεδον τσαμπα στην Αμερικη σε σχεση με την Ευρωπη, ενω τα Victorinox εχουν περιπου την ιδια (υψηλη) τιμη παντου.

Ριχτε μια ματια ποσο κανει το wingman στην Αμερικη. Kατω απο 20 ευρω και μπορεις να το βρεις και μεχρι 10 ευρω...!!!! Γιατι ετσι?? Η απαντηση βρισκεται στην ποιοτητα.

Τσεκαρετε τιμες στο Amazon.com και στο Amazon.uk για το ιδιο προιον. Leatherman και Victorinox. Kαμμια σχεση στην ποιοτητα κατασκευης και στην ποιοτητα μεταλλου μεταξυ τους.

Θες κατι για παντα σε πολυεργαλειο? Victorinox!

κοιτα συμφωνουμε για την ποιοτητα...Αλλα ειδικα στο θεμα τιμης το φαινομενο ειναι γενικο για τα Αμερικανικα προιοντα.
Σε πολλα ειδη η τιμη χονδρικης για το εξωτερικο ειναι μεγαλυτερη της λιανικης για μεσα στις ΗΠΑ.
Υπαρχει τυπος που εβγαλε στη φορα τις τιμες χονδρικης εσωτερικου της surefire και μονο που δεν τον σουβλισαν στο cpf!

Γενικως συμβαινει αυτο που λες και εχεις δικιο.
Αλλα για τα victorinox δεν συμβαινει η τουλαχιστον δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου.

Τα ελβετικά είναι κορυφαία όλων. Το μόνο θέμα με τα κλασικά τσέπης είναι ότι σε ένα ζόρι μπορεί να σου κλείσει και να τραυματιστής, έχω κινδυνεύσει να την πάθω με το μαχαίρι και το σταυροκατσάβιδο, θέλει προσοχή προς πια κατεύθηνση το ζορίζεις αν χρειαστεί. Θα ήταν ιδανικό ένα καμπ στο οποίο να κλείδωναν με κάποιο τρόπο όλα τα εργαλεία.

Μια από τα ίδια, 20 χρονάκια το έχω και είναι καινούργιο.

Για πρώτεινε καμιά τέτοια θήκη

Eψαξα να βρω αυτη τη συγκεκριμενη της Victorinox που εχει χωρο για φακουδακι και το αξεσουαρ με την πυξιδα που βλεπεις, αλλα δεν τη βρηκα.
Την ειχα παρει απο Αθηνα, δεν θυμαμαι το μαζαγι, αλλα ηταν καπου στη Σταδιου/Ακαδημιας. Κουμπωνει με velctro.

vic.jpg

Απάντηση: Re: Πολυεργαλεία

Μόλις παρήγγειλα αυτό (100 γρ.) για δεύτερο για την τσέπη (τελική τμή 39.80):

http://www.ebay.de/itm/VICTORINOX-T...-schwarz-mit-Lupe-1-6705-3-NEU-/370935888211?

$(KGrHqEOKi8E03iU,-u!BN,TscJD)!~~_12.JPG

Αυτόν ακριβώς έχω εδώ και 20 χρόνια... Από ότι βλέπω έχουν αλλάξει ελάχιστα μόνο τον μεγενθυντικό φακό. Όταν τον πήρα ελειπε το μικρό κατσαβιδάκι στο τιρπουσόν το οποίο προσέθεσα μετά και στις δύο θήκες είχε πλαστική οδοντογλυφίδα και τσιμπιδάκι. Το τσιμπιδάκι δεν θα το άλλαζα με τίποτα, την πλαστική άνετα. Είναι ιδανικός πιστεύω σε μέγεθος μιας και είναι σχεδόν τετράγωνος (το πάχος με τα εργαλεία ίδιο με το πάχος του σουγιά).

Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι ακριβώς το πάχος του πολυεργαλείου, αν και δε θα το κουβαλάω συνέχεια πάνω μου. Προτιμώ κάτι πιο μαζεμένο κι ας έχει και λιγότερα εργαλεία - όσο για την πένσα το ξανασκέφτηκα και όντως δε νομίζω οτι μου είναι και τόσο απαραίτητη.

To explorer που εχουν σχολιασει τα παιδια ειναι μια πολυ καλη επιλογη αναφορικα με το μεγεθος.
Αν και δεν νομιζω οτι το μεγεθος του Champ να σε προβληματισει καθολου. Καλυτερα να τα δεις απο κοντα.

Παντως το πριονι η σιδερολιμα και η μικρη πενσα του champ, ειναι τα εργαλεια που χρησιμοποιω συχνοτερα μετα τη λαμα, το ψαλιδακι και το κατσαβιδι.

Εναλλακτικη και λεπτοτερη λυση στο Champ ειναι το victorinox Craftsman (για μαστορες:). Eχει και πενσα και λιμα και πριονι. http://www.amazon.co.uk/Victorinox-1477300-Army-Knife-Craftsman/dp/B0001P14XQ

Σκεψου το και καλυτερα δες τα ολα απο κοντα.