Πολυεργαλεία

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Ευτυχώς έχω βρεί ένα μαγαζί που έχει πολύ μεγάλη ποικιλία και νομίζω οτι άμα πάω με τις σημειώσεις ανα χείρας και τα δω ένα ένα, θα μου λυθούν όλες οι απορίες.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Ευτυχώς έχω βρεί ένα μαγαζί που έχει πολύ μεγάλη ποικιλία και νομίζω οτι άμα πάω με τις σημειώσεις ανα χείρας και τα δω ένα ένα, θα μου λυθούν όλες οι απορίες.
Δεν γραφεις ποιο, θα ηθελα να δω ζωντανα τη γκαμα πριν αποφασισω.

Παντως το wave δε θα το ξαναέπαιρνα, το δικό μου επαθε ζημιά εύκολα

P1010778_zps0ea4787d.jpg

P1010780_zpsa4f53968.jpg

Μπορείς σε ένα τροχό να φάς το μακρύτερο στέλοχος της πένσας και να έρθουν στο ίδιο μήκος. Το έχω κάνει στο πρώτο super tool που έχω εδώ και 18 χρόνια και είναι πλήρως λειτουργικό. Τα wave έχουν λεπτότερη πένσα μπροστά (σαν μυτοτσίμπιδο) σε σχέση με τα victor inox ή τα gerber. Ίσως για αυτό να σπάνε.
Και ναι, εννοείται ότι δεν αγοράζεις letherman από Ελλάδα.

Στο backpack μου και στο τσαντακι μηρου στη μηχανη εχω παντα εναν victorinox. Πραγματικα τα μεταλα τους δεν συγκρίνονται με την letherman και ιδικά με το sidekick που αγορασα πέρσι και δεν μου εχει γεμίσει το ματι, παρόλο που η λεπίδα του κοβει σαν ξυράφι
Εδώ και καιρό ζαχαρώνω το WorkChamp της victorinox, τι γνωμη εχετε για αυτη την σειρά?

Oπως ο Champ ειναι ο πληρεστερος μεσαιας κατηγοριας Victorinox, ετσι και ο workchamp ειναι ο πληρεστερος μεγαλου μεγεθους πολυσουγιας. Μετα ειναι τα swisstools, αλλη κατηγορια.
(Υπαρχει και ο workchamp XL oπως και ο champ XAVT, αλλα ειναι μονο για συλλεκτες, δεν κανουν για EDC και ειναι overpriced)

Τα εργαλεια του, οι λαμες του, εχουν το ιδανικο μεγεθος για μπορουν πραγματικα να δουλεψουν αψογα.
Η ποιοτητα κατασκευης του ειναι ΑΡΙΣΤΗ -και φαινεται- και τα βασικα εργαλεια κλειδωνουν. Πολυ σημαντικο αυτο, οπως και ξεκλειδωνουν με εναν εξυπνο και εξαιρετικα ευχρηστο τροπο/πατεντα.

Μονο να τον δεις ζωντανο διοτι ειναι γομαρακι. Πολυ καλη επιλογη, η καλυτερη θα ελεγα, αν δεν εχεις θεμα με το μεγεθος του. Ειναι στην κατηγορια του Victorinox resque tool αλλα ακομα παχυτερος.

Τον είδα προχθές ζωντανά σε γνωστό μαγαζί στο μοναστηράκι και μπορώ να πω ότι τα 60 ευρώ που ζητούσε με μια μικρή έκπτωση που μου έκανε είναι άκρως ανταγωνιστικά σε σχέση με το ebay. To μέγεθος του θεωρώ ότι είναι μια χαρά για outdoor αλλά όχι για edc.

Re: Απάντηση: Re: Πολυεργαλεία

Σε ευχαριστώ πολύ!
Συντομα θα επικοινωνήσω μαζι τους και θα ενημερώσω. Ελπιζω μόνο μη μου ζητήσουν αποδειξη αγοράς γιατί ήταν δώρο

Εγώ είχα πάρει το wave από το e-bay και φρακάριαζε από κατασκευής η πένσα του. Όταν δλδ την έσφιγκα κάπου, μετά ήθελε πολή προσπάθεια να ανοίξει.
Πήρα την ελληνική αντιπροσωπία, τους εξήγησα την φάση και ανέλαβαν να το στείλουν στην Leatherman (αν το είχα πάρει από αυτούς θα το άλαζαν οι ίδιοι αμέσως). Όντως το έστειλαν και η Leatherman μου έστειλε μέσω αυτών ένα καινούργιο πίσω.

Πήρα τηλ στον αντιπρ/πο το δικο μας και μου ειπαν να το στειλώ σε αυτούς και αυτοι θα το προωθήσουν στη μαμά εταιρεία. Μου ειπαν βέβαια για αποδειξη αλλά τους ειπα ότι δεν έχω γιατι ηταν δωρο. Αυτο θα πρέπει να το στειλω σαν σημείωση μαζι με το leatherman.
Περιπου 1 μήνα μου ειπαν θα κάνει μεχρι να το ξαναπάρω. Τα μεταφορικά θα τα επιβαρυνθώ εγώ(γύρω στα 12) αλλά δε με νοιάζει αρκεί να φτιάξει το εργαλείο γιατι έχει πολλά χρήσιμα εξαρτήματα.
Θα σας κρατώ ενήμερους για το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ και πάλι asot και xouan για τη βοήθεια!

Άλλα δύο wave φίλων με το ίδιο πρόβλημα. Τα παραθέτω μαζι με το δικό μου

P1010783_zps87e98a4e.jpg

P1010784_zpsd6f74353.jpg

Μπορώ ευκολα να φανταστώ αν ήταν κινέζικη εταιρεία τι θα ειχε ακούσει τώρα...

Πω ρε πουστ* μου, θα τα ξεφορτωθώ και θα πάρω ελβετική πένσα μεγάλη.
Λοιπόν Wave kai Garge TTi, 100 ευρώπουλα και τα δύο, τώρα που γυρίζει.

Και 'γω με βαριά καρδιά τα στέλνω πίσω για να τα ξαναπάρω. Επειδή ειναι 5 χρονών μακάρι έχει εντοπιστει το πρόβλημα και να το έχουν φτιάξει

Καλά έκανες!
Κατι τέτοιο θα κάνω και εγώ. Δεν έχω ακούσει παραπονο για τα victorinox από οσους τα έχουν και μιλάμε για βαριά χρήση.

To καλυτερο πολυεργαλειο που κυκλοφορει μαζι με το αδερφακι του το swisstool spirit.

Kαλοριζικο, θα το κληρονομησουν και τα εγγονια σου!!

Τελικά αγόρασα το dime της gerber απο το αγγλικο αμαζον με 22 ευρώ. Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι καλές, είναι μικρό σε μέγεθος και βολεύει στα κλειδιά χωρις να ενοχλεί. Τα εργαλεία του φαίνονται καλης ποιότητας, ίσως λίγο πιο σκληρά απο οτι θα ηθελα στο ανοιγμα, αλλά για καθημερινή χρήση θεωρώ οτι είναι πολύ ικανοποιητικό. Τωρα νομίζω οτι θα πάρει σειρά το resque tool της victorinox (αχρείαστο να είναι) που το βρίσκω περίπου 70 ευρώ.