Πολυεστερικά κάτοπτρα

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των πολυεστερικώ κατόπτρων;
Σήμερα είδα ένα αρκετά παλιό πολυεστερικό κάτοπτρο του οποίου ο πολυεστέρας είχε ξεραθεί και άρχιζαν να βγαίνουν κομμάτια .
Δεν θα έχει πέσει η απόδοση του λογικά πολύ;

Τα πολυεστερικά κάτοπτρα έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής;

Ελαφριά αλλά και πολύ ανθεκτικά στον άνεμο. Θεωρητικά είναι πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με αλουμινένια ή σιδερένια. Υπάρχουν πολυεστερικά Andrew/ChannelMaster που έχουν κλείσει εικοσαετία χωρίς κανένα πρόβλημα (μακάρι να έβρισκα ένα τέτοιο σε νορμάλ τιμή!)

Φυσικά αν η επιφάνεια αρχίζει να "σπάει" σίγουρα θα έχουν χάσει πολύ σε απόδοση.

Υπάρχει ένα μεγάλο στην περιοχή μου,και συμφώνησα με τον ιδιοκτήτη να το πάρω.
Όταν πήγα να το πάρω ,δεν ήξερα ότι ήταν πολυεστερικό,είδα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση.
Η επιφάνια άρχισε να "σπάει" και άρχισαν να φεύγουν κομμάτια.

Αυτό ήταν της Visiosat ,και επειδή η κατάσταση του δεν ήταν καλή, δοκίμασα να δω τη σήμα δίνει.
Εκεί είχα κάποια προβλήμα ,ακόμα και η βάση polar mount είχε πρόβλημα.
Τότε ζήτησα να το πάρω με λιγότερα χρήματα και ο ιδιοκτήτης του μου αρνήθηκε.

Last edited:
Ποιος να 'ναι ο ορισμός της νορμάλ τιμής άραγε;

:ADFAD2:
Θα έδινα μέχρι και 500 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο πολυεστερικό 180 οffset με polar mount (σαν το Andrew/ChannelMaster που ανέφερα). Το καινούριο Prodelin κάνει 1300 περίπου από τον Έλληνα εισαγωγέα, ενώ στο Γερμανό αντιπρόσωπο κάνει 650.

Θα ήθελα να δώ ένα, μετά απο μια καλή χαλαζόπτωση, σαν και αυτή που μου βούλιαξε λίγο το αυτοκίνητο!

Δεν ξέρω αν θα έδινα ποτέ τα χρήματα για channel master, προσωπικά πάντως τον 11/2009 δοκίμασα την τύχη μου με ένα πολυεστερικό πολωνικής προελεύσεως, το laminas ofc 1200 (1,20χ1,30). η συγκεκριμένη εταιρεία φυσικά βγάζει και μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα πιάτα. είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια ακόμα και σε σύγκριση με τα channel master και φυσικά σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πιατάκι, αν και επειδή είναι στημένο σε diseqc motor δύσκολα μπορεί να κρατηθεί στη θέση του λόγω των δυνατών ανέμων. να μην το ματιάσω πάντως φέτος που του άλλαξα θέση και είναι πιο προστατευμένο δεν έχω πρόβλημα μέχρι στιγμής. είναι στα πλάνα μου πάντως να του βάλω actuator κάποια στιγμή για να είναι πιο σταθερό.
δεν θα πω περισσότερα εδώ. υπάρχει θέμα σε άλλο forum για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερα

απλά να προσθέσω ότι το www.telmor.gr που υπάρχει στη σελίδα της laminas, τώρα βλέπω να οδηγεί σε εταιρεία με άλλο όνομα. δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν είναι η ίδια εταιρεία με άλλο όνομα. επίσης τότε που έκανα την αγορά μιλούσα προσωπικά με τον Κο Χρήστο Παϊπάτη στην Χαλκιδική για να καταφέρω να μου φέρει το πιάτο. παλιότερα απ´ότι κατάλαβα η αντιπροσωπεία ήταν πολύ πιο ενεργή. δεν γνωρίζω με τι άλλο ασχολέιται η συγκεκριμένη εταιρεία.
στο site της laminas (μόνο στα πωλωνικά) υπάρχει και τιμοκατάλογος και θα δείτε ότι οι τιμές είναι πολύ λογικές, το θέμα είναι ότι ξεφευγουν τα μεταφορικά για να μπορέσεις να το φέρεις μεμονομένα στην ελλάδα. να φανταστέιτε ότι ένα γνωστό πολωνικό κατάτημα το www.hollex.pl έιχε το πιάτο μου 90€ και μου ζητούσε άλλα 300 για μεταφορικά. τελικά το πήρα από τον εδώ αντιπρόσωπο 230€ μάζι με τα μεταφορικά για κρήτη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολυεστερικά κάτοπτρα

Παναγιωτη δωσε μας το λινκ.
στο πρώτο μου post δίνω το link για το site. απλά η σελίδα είναι περιέργα φτιαγμένη και δεν μπορώ να σου δώσω direct link για κάποιο συγκεκριμένο προιόν. μπες στο www.laminas.com.pl επέλεξε την αγγλική γλώσσα και μέτα θα επιλέξεις products για να δεις όλα τα διαθέσιμα προιόντα της εταιρείας!!

Η παλιά Telmor.gr είναι η Axon.

Μεγάλη Παναγιά - Χαλκιδική
Τηλ 23720-32121
Fax 23720-21125

Κανονικά, αυτά τα στοιχεία πρέπει να ισχύουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολυεστερικά κάτοπτρα

Το ίδιο θα ρώταγα κι εγώ! Είδα στο site πως έχει offset μέχρι και 3μετρο!
Παναγιωτη δωσε μας το λινκ.
h**p://laminas.com.pl/english/as-2700en.htm

as-2700p2.jpg
as-2700t.jpg

Και εδώ αναλυτικά, στα Αγγλικά, πως γίνεται η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση του πιάτου.
h**p://laminas.com.pl/manuals/as2700mt_en.htm

Last edited:
Η παλιά Telmor.gr είναι η Axon.

Μεγάλη Παναγιά - Χαλκιδική
Τηλ 23720-32121
Fax 23720-21125

Κανονικά, αυτά τα στοιχεία πρέπει να ισχύουν.
Δοκίμασα πιο παλιά δοκίμασα και χτες σε αυτά τα τηλέφωνα ,δεν το σηκώνει κανένας.

το laminas 1.20 θα με ενδιεφερνε και εμένα για να αντικαταστησω το 95-1.05 gib.
αν υπαρξει ενδιαφερον να καναμε μια μαζικη παραγγελια