Πολυεστιακά Γυαλιά

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,548
Έφθασε η εποχή να βάλω και τέτοιο ζευγάρι, καθώς μετά την πρεσβυωπία, η οποία με έχει ξετινάξει, τώρα αρχίζω και έχω θεματάκια και σε μέση απόσταση ( υπερμετρωπία, κλπ.).

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι πρωταθλητής στο να χάνω τα γυαλιά μου... Με της πρεσβυωπίας δεν είχα πρόβλημα αφού εκτός από τα συνταγής, που και αυτά ήταν σχετικά φθηνά, είχα και πολλά ζευγάρια ' φαρμακείου'' , οπότε οι συνεχείς απώλειες δεν με 'μάτωναν'...

Τα πολυεστιακά όμως είναι ακριβά και δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να πάω σε χωριστές κατηγορίες: για διάβασμα, για πισι, και για μακρύτερα (σινεμά, κλπ). Αφήστε, που διαβάζω και για θέματα όχι εύκολης προσαρμογής.

Βλέπω και αυτά τα καταστήματα Mark Allen, που έχουν γενικότερα πολύ χαμηλές τιμές (πχ. Πολυεστιακά στα 100 ευρώ, αντί του συνήθους των 300 ευρώ). Είναι θέμα οικονομιών κλίμακος, λόγω μεγέθους επιχείρησης, που περνάνε στον καταναλωτή, ή απλά μάπα ποιότητος ;

Για πείτε κάποια γνώμη / ιδέα, όσοι έχετε ασχοληθεί...

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

νωρίς ενδιαφέρεστε παληκάρια.
ακόμα εγώ αντέχω με κοντινά και μακρυά.
Αλλά είναι γεγονός ότι πέρασαν απ το μυαλό μου...
Για να μαζέψουμε γνώμες....

Θα δείς κυριολεκτικά τον κόσμο με άλλα μάτια.
Εγώ έπαθα σοκ. Μου είχαν πεί ότι θα χρειασθώ καμιά βδομάδα προσαρμογή...τρίχες κατσαρές: μπήκα στο αυτοκίνητο να φύγω απ τον οπτικό και έβλεπα καθαρά τα κοντέρ και διάβαζα άνετα τις φωτεινές επιγραφές.
Δεν ξέρω για τα Mark Allen. Αλλά αν πάρεις ακριβότερα να προσέχεις να μη τα χάνεις. Παίζει και να μη ξαναγυρίσεις ποτέ σε κοντινά-μακρινά. Δυόμισυ κατοστάρικα ανά διετία ή τριετία είναι μιά εύκολα αποσβέσιμη δαπάνη.

Και εγώ ψήνομαι. Μέχρι το λαπτοπ βλέπω αλλά δεν μπορώ να διαβάσω, και τα κοντινά που πήρα δεν τα χρησιμοποίησα (δλδ δεν διάβασα τπτ εδώ και 1-2 χρόνια...χαχαχαχαχ)

Εγώ έπαθα σοκ. Μου είχαν πεί ότι θα χρειασθώ καμιά βδομάδα προσαρμογή...τρίχες κατσαρές: μπήκα στο αυτοκίνητο να φύγω απ τον οπτικό και έβλεπα καθαρά τα κοντέρ και διάβαζα άνετα τις φωτεινές επιγραφές.
Δεν ξέρω για τα Mark Allen. Αλλά αν πάρεις ακριβότερα να προσέχεις να μη τα χάνεις. Παίζει και να μη ξαναγυρίσεις ποτέ σε κοντινά-μακρινά. Δυόμισυ κατοστάρικα ανά διετία ή τριετία είναι μιά εύκολα αποσβέσιμη δαπάνη.

ναι βρε Κώστα αλλά παίζει ρόλο τι παθήσεις έχεις και τί νούμερα

Αν είσαι μύωψ σε μεγάλα νούμερα συν την λογική πρεσβυωπία βάλε και ένα σχετικό αστιγματισμό ζορίζει η συνταγή και η όλη υλοποίηση-εφαρμογή

Απάντηση: Re: Πολυεστιακά Γυαλιά

Όπως τα λέει ο Κώστας. Με είχαν κατατρομάξει με μπούρδες...κάτι σαν το rainbow στους DLP. Όταν τα φόρεσα, δεν είχα από το πρώτο δευτερόλεπτο κανένα πρόβλημα. Το θέμα μου είναι πως δεν μου κάνουν για το PC (50 πόντους) διότι έχω μυωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία (αρχή, αλλά, ενοχλητική).

Μην κάνετε εκπτώσεις στα μάτια. Πάρτε αυτό που αντέχει η τσέπη σας, το πιο ακριβό που αντέχει η τσέπη σας.

Σπύρο, τα ξέρεις, προβολάκιας είσαι. Τα πάντα στο προβόλι είναι ο φακός...και εδώ το ίδιο είναι.

ναι βρε Κώστα αλλά παίζει ρόλο τι παθήσεις έχεις και τί νούμερα

Αν είσαι μύωψ σε μεγάλα νούμερα συν την λογική πρεσβυωπία βάλε και ένα σχετικό αστιγματισμό ζορίζει η συνταγή και η όλη υλοποίηση-εφαρμογή

Εχω κι από τα τρία.
Καλό οφθαλμίατρο και καλόν οπτικό θα ψάξεις chief. Να σε μετρήσουν σωστά. Και μη φοβάσαι τίποτα. Θα με θυμηθείς. Τα φοράω 15 χρόνια τώρα. Δεν είχα άμεση ανάγκη στην αρχή, απλά βαριόμουν να αλλάζω.
Τώρα δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Εγώ πάντως με μυωπία,αστιγματισμό και πρεσβυωπία,έσκασα 350 ευρώ ίσως και παραπάνω αλλα δεν μπορώ με τίποτα να τα συνηθίσω όσο και αν το πάλεψα.

Εγώ τα τελευταί δύο χρόνια που τα φοράω δεν έχω κανένα θέμα. Και μιλάμε ότι έχω υπερμετροπικό αστιγματισμό και πρεσβυωπία.
Πέρα απ´πο τον καλό γιατρό μεγάλο ρόλο παίζει ο οπτικός με την σωστή εφαρμογή της συνταγής.
Τα κέντρα παίζουν μεγάλο ρόλο όπως επίσης το μέγεθος του σκελετού ώστε να έχετε καλή μεσσαία περιοχή. Varilux και Hoya έχουν πολύ καλούς φακούς με μια μικρή διαφορά ότι η Hoya έχει δυο σειρές. Την φτηνή μην την πλησιάσετε.

Ελπίζω να βοήθησα ώς παθών γιατί το πρώτο ζευγαρι hoya με ενα απλό σκελετό τον ΠΛΗΡΩΣΑ 750 και τα κλαίω ακόμη. Είχα κάνει ολόκληρη επιστολή στην Hoya εκείνη την εποχή. Φανταστείτε ότι όαν έγινε ειδική παραγγελία με το όνομα μου (ακριβη σειρά) δεν ήθελα να μου "πουλήσουν".

Re: Απάντηση: Re: Πολυεστιακά Γυαλιά

Όπως τα λέει ο Κώστας. Με είχαν κατατρομάξει με μπούρδες...κάτι σαν το rainbow στους DLP. Όταν τα φόρεσα, δεν είχα από το πρώτο δευτερόλεπτο κανένα πρόβλημα. Το θέμα μου είναι πως δεν μου κάνουν για το PC (50 πόντους) διότι έχω μυωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία (αρχή, αλλά, ενοχλητική).

Μην κάνετε εκπτώσεις στα μάτια. Πάρτε αυτό που αντέχει η τσέπη σας, το πιο ακριβό που αντέχει η τσέπη σας.

Σπύρο, τα ξέρεις, προβολάκιας είσαι. Τα πάντα στο προβόλι είναι ο φακός...και εδώ το ίδιο είναι.
Άστα Γιάννη... Έφαγα 20 ώρες το ΣΚ, έβαψα, μεγάλωσα την οθόνη σε 2,35:1, ταβάνωσα το νεοαποκτηθεντα προβολέα και τώρα δεν μπορώ να τον ρυθμίσω γιατί στα 5 μέτρα βλέπω με μικρο-θολωματακια... Αισθάνομαι σαν κουφός χαιεντάς...

Θα πάω να μετρηθω και βλέπουμε...πάντως ένα ζευγάρι αντί για τρία βολεύει...

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δηλαδή Σπύρο την παρακάτω φώτο δεν την βλέπεις καθαρά ;

ventana.jpg

Εδώ και 10 χρονια τέτοια φοράω.
Χρόνος προσαρμογής, βαριά βαριά, μια μέρα.
Δεν το συζητώ για τίποτα άλλο.
Στην αρχή πήρα nikon φακούς αλλά ήταν μαπα.
Μετά πέρασα σε elsinor που είναι κορυφή.
Ο οπτικός μου είπε ότι και οι καινούργοι Nikon είναι top αλλά έχει χαθεί η εμπιστοσύνη πλέον.

Λάβετε ΠΟΛΥ σοβαρά υποψην ότι όσοι δουλεύετε σε κομπιούτερ θα χρειαστείτε και άλλα γυαλιά μέσης απόστασης ή interview όπως αλλιώς τα λένε.
Κάνουν μεν και τα κανονικά αλλά είναι καλύτερο για τα μάτια και τον αυχένα να πάρετε και ενα ζευγάρι interview.

Παθών και μαθων.
.

Βγήκαν και φακοί επαφής πολυεστιακοι (αδυνατώ να κατανόησω το τρόπο λειτουργίας τους),τους δοκίμασα αλλά σε μένα γιοκο τσοκο.
Μακριά τίποτα, κοντά και μεσαία μια χαρά.
Έχουν δρόμο ακόμα.

Η φοτο πεντακάθαρη, αλλά αξύριστο μπούτι τέτοιο κορμί δεν λέει, χαλάει όλο το οφθαλμόλουτρο

Oι Nikon που ειχα Γιαννο κιτρινισανε συντομοτατα και ,το χειροτερο, ξεραθηκαν στην διετια ,με αποτελεσμα να πεσουν απο αστειο υψος και να σπασουν σαν γυαλινο ποτηρι!!!!
Ο οπτικος που μου τα ειχε πουλησει (με πιστοποιητικα κλπ κλπ) εκανε τον κινεζο και φυσικα αλλαχτηκε μαζι με τους φακους:flipout:

Εχω κι από τα τρία.
Καλό οφθαλμίατρο και καλόν οπτικό θα ψάξεις chief. Να σε μετρήσουν σωστά. Και μη φοβάσαι τίποτα. Θα με θυμηθείς. Τα φοράω 15 χρόνια τώρα. Δεν είχα άμεση ανάγκη στην αρχή, απλά βαριόμουν να αλλάζω.
Τώρα δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Το αυτό
Εχω όλο το "πακέτο" με έμφαση (δυστυχώς) στον αστιγματισμό. Θέλω κάθε 3-4 χρόνια γύρω στα 500 Ευρώ για γυαλιά. (λόγω λέπτυνσης + επιστρώσεων). Τα τελευταία τα είχα φτιάξει στα Mark Aalen όπου είχα πάρει δώρο ένα έξτρα ζευγάρι (με απλά κρύσταλλα)

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω (ακόμα) laser oπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή..